Lütfen fikir verir misiniz

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.549
416
73
26
Hanımlar iyi akşamlar. 3 yaşında bir kızım ve yakında doğacak bir kızım daha var :)). Kızım şuan oyun grubuna gidiyor ve dün ki baba çocuk etkinliğinde öğretmenleri kızım için tam günkü kreşe geçmeyi önermişler. Diğer grupta ki arladaşları hepsi tam günlü kreşe gidiyorlarmış. Özel bir kreş eğitimini, öğretmenlerini beğeniyoruz. Eşim eve geldiğinde kızımızı tam günlü vermeyi benimde yeni doğacak kızımızla daha rahat olabileceğimi söyledi. Benşm kzımın bana hiçbir zararı yok oyunlar oynar,kurabiye yapar vakit geçiriz kızımla yani bana hiçbir zararı olan bir çocuk değil. Sadece çok çekingen okul sayesinde açılmaya başladı. Eşimde kreş sayesinde eğitimi daha iyi olacağını gelişimi için faydalı olacağını söylüyor ben ise çalışmayan bir anne olduğum için tam günlü vermek çok mu erkek diye düşünüyorum. Tam günlüğe geçtiğinde 3.5 yaşında olacak. Normalde annelern vermek ister ama bizde babamız kızımız için daha iyi olacağını maddi olarak da göndermekde zorluk çekmeyeceğini söylüyor siz ne düşünüyorsunuz. Ben daha erken mi acaba okuldan şimdiden sıkılmasın istediğin için tereddütlüyüm de siz daha iyi bilirsiniz

Ben çocukların hiiiiiiç sıkılmalarına fırsat verilmediğini düşünüyorum. Çalışmıyorum. Benimki 3.5 yaşında 5 6 anaokulu sonra da 7de 1.sınıf olsun istiyorum. Doğuracak olsam belki fikrim farklı olurdu.

Yani sizin tercihiniz tabi ama yerinizde olsam vermezdim. Şu açıdan çocukta kardeş geldi beni yolladılar mantığı olucaktır. Şahsen küçük en azından 1 yaşına gelene kadar vermezdim.

Yani sizin tercihiniz tabi ama yerinizde olsam vermezdim. Şu açıdan çocukta kardeş geldi beni yolladılar mantığı olucaktır. Şahsen küçük en azından 1 yaşına gelene kadar vermezdim.
Aslında ben böyle şeyleri evde olduğum için hiç doğru bulmuyorum zaten vaktim hep kızımla bana kalıyor. Dediğiniz gibi çocuk öyle de düşünebilir. Çalışıyor olsam hiç düşünmem ama zaten yeteri kadar oyun grubu dışında oyun parkına vs götürüyoruz

Çocukla gayet ilgileniliyormuş kreşe tam gün gitmese eksilmez. Bebekle zor oluyor tabi başlarda ama elinizden geleni yaparsınız en kötü bazı günler tam gün bırakırsınız.

3.5 yas ve 1.5 yas annesiyim.

2.kizim 1 yasina geldiginde ablasi krese basladi, iyiki baslamis diyorum. Benim kizimda kiz kardesi dogana dek super bir cocuktu, kardesinin dogumuyla isler sarpa sarmaya basladi tabi 3 yas krizide bizi bi anda vurdu ama ben yetememeye basladim cocuga, o yuzden iyiki karar verip krese yollamisim diyorum.

Yorgun bir annenin cocuklara hicbir faydası olmuyor.

Ben verdim kreşe eylülde 3yaş olacak. Kardeşi kreşe başladığında yaklaşık 8aylık olacak. Ama bu sene vermezdim. Aynı şeyi konuştuk eşimle. Bebek geldi beni gönderdiler olmasın diye düşündük. Ama iki çocukla zor da oluyor bakması. Ne zaman doğum.

İlk kızım erken doğdu eğer şuan da erkem olmazsa 3 haftamız var

İlk kızım erken doğdu eğer şuan da erkem olmazsa 3 haftamız var
Sağlıkla gelsin inşallah. Evet yakın olacak Eylül başında kreşler başlıyor. 3buçuk aylık hemen geldi gitti gibi olur. Zaten oyun grubuna gidiyormuş. Oyun grubu yerine haftada 3güne felan çevirin. Siz götürüp getiremezsiniz de. Ya da yarım güne başlatın. Doğrudan tam günlü haftaiçi grubuna da Ocak ayında verirsiniz hem alıştırma gibi olur hem böyle bir hisse kapılmaz. Ama çocuk sakinse siz de ev hanımıymışsınız bakarsınız tavırlarına güzel güzel oynuyorlarsa tam güne gerek de kalmaz.

Eşim ben rahat ederim diye düşünüyor ama bende tam tersi sanki kızımı başımdan savarmış gibi olacağim hiisssine kapılıyorum evde olduğum için. Bu yüzden sizlerden fikir istedim çok teşekkür ederim

Eylülde yarım gün olabilir hem sizin hem kızınız için ama tam gün fazla, yazık çocuğa daha küçük, benim kızım ilk kez bu yıl tam gün gidiyor 6 yaşında ve yoruluyor çocuk bazen gitmek istemiyor haklı olarak, evdesiniz zaten çocuğu bu kadar küçük tam gün göndermeye gerek yok, çalışıyor olsanız mecbur derdim ama gerek yok suan

Yeni bebekle birlikte abla yada abinin rutini değistirilmemeli bu çok önemli.Kardesini daha çok kıskanır ve onemsenmedigini hisseder istediğiniz uzmana danışın farklı birşey söylemeyecektir.

Kreşe ilk başladığında ne yazık ki hastalık falan çok oluyor. Küçük bebek bir yaşına gelince yollayın bence. Her ikisi için de daha iyi olur gibi.

Kesinlikle haklsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…