Lutfen fikirlerinize ihtiyacim var

Asenaprensesim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2019
8
2
1
38
Öncelikle merhaba
Boşanmak istiyorum. Boşanmış annelerin tecrübelerine ve fikirlerine ihtiyacım var.
2.5 yaşında kızım var en çok da onun sağlığı için istiyorum mutsuzum kötü giden bir evliliğim var. Psikolojik olarak bitik durumdayım.
Kızım ve kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum .
Nereden başlayacağım konusunda en ufak bilgim yok. Bu süreçte bana kimse destek olmayacak maddi manevi yalnızım.
Yeni bir yaşama başlamak için tazminat nafaka süreçleri nasil işliyor. Kızım küçük çalışamayacağım. 1 yıl kadar en azından. Siz yaşadıysanız işin maddi boyutunu nasil çözdünüz? Biraz büyüdüğünde çalışabilirim fakat daha fazla tahammül edemiyorum
Ev var evlilik öncesi alınsa da kredisi hali hazırda ödeniyor 17 ayı var. Evle ilgili hak talep edebiliyor muyum ? Tazminat talep edebilir miyim? Avukat mi tutmalıyım yoksa baroya mi başvurmalıyım? Bir arabamız da var fakat oda patronunun üzerine. Maaşı 5000 tl fakat sigorta asgariden yatıyor. Bu süreçte ne yapabilirim. Teşekkürler.

Kızınızı bırakacak kimse yok mu çalışmadan geçinemezsiniz. Nafaka çok düşük oluyor asgari ücret gözüküyorsa ki o araba da size yaramaz. Belki ev için ortak ödeme diyebilirsiniz. En mantıklısı önce avukata danışmak.

Allah yardımcınız olsun demeye geldim.
Üzerinde araba gözükmezken ve asgari ücretten maaş alıyor gözükürken nafakaya güvenmeyin.
Zor olana karar vermişsiniz maddiyat akıl sağlığından daha önemli değil.

Çalışmadan boşanmayın derim. Yada anlaşmaşı boşanacaksınız. Kabul etse bile 5000 tl ile hem sizi hem kendini bir sene geçindiremez.

Planınızı hemen iş bulacak şekilde yapın. 1 sene çalışmama lüksünüz yok gibi görünüyor.

Kızınızı bırakacak kimse yok mu çalışmadan geçinemezsiniz. Nafaka çok düşük oluyor asgari ücret gözüküyorsa ki o araba da size yaramaz. Belki ev için ortak ödeme diyebilirsiniz. En mantıklısı önce avukata danışmak.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Avukata danışmak bile bütçe. Işte insan bazen keşke kenara köşeye biseyler atabilsem diyor

Allah yardımcınız olsun demeye geldim.
Üzerinde araba gözükmezken ve asgari ücretten maaş alıyor gözükürken nafakaya güvenmeyin.
Zor olana karar vermişsiniz maddiyat akıl sağlığından daha önemli değil.
Yanıtınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Korkum geçim sıkıntısına düşmek. Maddi anlamda ayakta durmak bir kadın için ne kadar önemli imiş bir kez daha anladım.

Çalışmadan boşanmayın derim. Yada anlaşmaşı boşanacaksınız. Kabul etse bile 5000 tl ile hem sizi hem kendini bir sene geçindiremez.

Planınızı hemen iş bulacak şekilde yapın. 1 sene çalışmama lüksünüz yok gibi görünüyor.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Anlaşmalı bir boşanma olabileceğinden şüpheliyim. Kızımı bırakacak kimse yok yani keşke olsa. Çalışırım ve hiç kafamda sorun olmaz di düşünüyorum ev tutsam kiraydı kreş di işin içinden çıkmam mümkün olmayacak.

Çalışmadan çok zor geçinirsin. 5 binde şuan ki şartlara göre iyi bi maaş değil aslında 2 bin toplam nafaka alsanız kira su elektirik cocuk masrafları nasıl geçineceksiniz ? Eğer küçük bi şehirdeyseniz daha şanslısınız tabi.

Çalışmadan çok zor geçinirsin. 5 binde şuan ki şartlara göre iyi bi maaş değil aslında 2 bin toplam nafaka alsanız kira su elektirik cocuk masrafları nasıl geçineceksiniz ? Eğer küçük bi şehirdeyseniz daha şanslısınız tabi.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Istanbuldayim maalesef ben de aynı soruları kendime sorup bir yanıt bulamiyorum. ..

Sorun tam olarak ne bilmiyorum ama 1 yil daha gormezden gelip kenara para atabilirsen bu sureci cok daha saglikli atlatabilirsin bence. En azindan avukat masrafini biriktirebilirsin. Cocugunu da krese verirsin. Karsilasin babasi masraflarini. Sen de bir ise girersin.
Allah yardimcin olsun.

Sorun ne acaba eğer 1 yıl falan tahammül edemeyecek durumda iseniz aile bakanlığıyla bir görüşün.Ama 1 yıl katlanabilirseniz hemen iş bulun çocuğu kreşe verin hem biraz para biriktirir hem işe adapte olursunuz.Ama daha işiniz bile yokken sil baştan başlamak hele ki Istanbul da çok zor.Allah yardımcınız olsun

Bence şu durumda boşanmayın. Öncelikle bosanacaginizi hissettirmeden sanki evde çok bunalmış gibi eşinizle konuşup işe başlayın. Bunun avantaji hem para biriktirmek hem boşanma zamanı o kadar sıkıntının arasında birde iş aramakla ugrasmamak hem de evdeki minigin biranda hem boşanmadan kaynaklı babadan ayrı hem siz çalıştığınız için sizden ayrı yasayacagi sorunları şimdiden minumuma indirmek.
Hem çalışırsanız bakıcı yada kreş parasina eşiniz de yardım eder daha çok birikim yaparsınız. Ayrıca kafanız dağıldığı için eşinizi de çok kafaya takmamis olursunuz.
Sorun ne bilmiyorum ama sizin calismanizla gelecek olan özgüven eşinizin size olan bakış açısını değiştirecek ve buna bağlı evlilikteki sorunları azaltacak gibi hissettim niyeyse.

Bence şu durumda boşanmayın. Öncelikle bosanacaginizi hissettirmeden sanki evde çok bunalmış gibi eşinizle konuşup işe başlayın. Bunun avantaji hem para biriktirmek hem boşanma zamanı o kadar sıkıntının arasında birde iş aramakla ugrasmamak hem de evdeki minigin biranda hem boşanmadan kaynaklı babadan ayrı hem siz çalıştığınız için sizden ayrı yasayacagi sorunları şimdiden minumuma indirmek.
Hem çalışırsanız bakıcı yada kreş parasina eşiniz de yardım eder daha çok birikim yaparsınız. Ayrıca kafanız dağıldığı için eşinizi de çok kafaya takmamis olursunuz.
Sorun ne bilmiyorum ama sizin calismanizla gelecek olan özgüven eşinizin size olan bakış açısını değiştirecek ve buna bağlı evlilikteki sorunları azaltacak gibi hissettim niyeyse.

Ayrica ev evlilik öncesi alınmış onda bi hakkınız yok araba başkasının üstüne onda da bi hakkınız yok. Maaş asgari ücret gözüküyor çocuk artı sizin nafaka 500 600 tl yi geçmez. Çalışmadan o parayla geçinmek mümkün değil eğer aile desteği yoksa.

O
Yanıtınız için teşekkür ederim. Anlaşmalı bir boşanma olabileceğinden şüpheliyim. Kızımı bırakacak kimse yok yani keşke olsa. Çalışırım ve hiç kafamda sorun olmaz di düşünüyorum ev tutsam kiraydı kreş di işin içinden çıkmam mümkün olmayacak.
Ailenizin yanına gidemez misiniz. Çocuklara onlar baksa siz çalışsanız 😞

Bu şartlarda boşanmayın elbette. Perişan olursunuz. Asgari ücrettensize düşecek nafaka 500 600. Ona da ist da gecekondu bile tutamazsınız. Mecbur biraz daha katlanacaksiniz. Bu süreçte kendinizi güçlendirin. Belediyelerin açtığı meslek kurslarına falan gidip bir meslek öğrenin. Mesela kreslerde calismak için kurslar veriliyor. O kurslara giderseniz. Bi krese girip çalıştığınızda çocuğunuz da orda olabilir. Kendinizi güçlendirmeden hazır hissetmeden boşanmayı düsünmeyin bence. Ha siddet hakaret caniniza kast vardır ona bi sey diyemem. O zaman da kadın sığınma evi düşünebilirsiniz.

Evlilik öncesi alınan evde, evlilik sonrası ödenen kredi miktarının yarısı kadar hak sahibisiniz, çalışmasanız bile edinilmiş mal sayılır. Ancak bunu anlaşamazsanız mal davası ile talep edebilirsiniz.

Eşinizin maaşının asgari ücretin üzerinde olduğunu mahkemede ispat ederseniz (kart ekstreleri, harcama düzeyi vb.) maaşa göre nafaka talep edebilirsiniz. Ama ne olursa olsun 500-500 1000 tl den fazla olacağını düşünmüyorum. Tabi bu da bir dava süreci gerektiriyor.

Şu aşamada boşanmanız sizi ve çocuğunuzu çok zora sokacak gibi görünüyor. Hem kreş hem kira hem yeni kurulacak ev masrafları ve sabit giderleri karşılamak için istanbul şartlarında en az 5-6 bin geliriniz olması gerek.

Mahkeme çocuğu size verecekmi?

Sorun tam olarak ne bilmiyorum ama 1 yil daha gormezden gelip kenara para atabilirsen bu sureci cok daha saglikli atlatabilirsin bence. En azindan avukat masrafini biriktirebilirsin. Cocugunu da krese verirsin. Karsilasin babasi masraflarini. Sen de bir ise girersin.
Allah yardimcin olsun.
Çok teşekkür ederim. Bunu düşündüm aslında bunu çok önceden yapsaydım da dedim. Simdi benim için zaman kaybı. Bu sanki daha mantıklı bir çözünmüş gibi geliyor. Maddi anlamda zorlanacagim aşikar.. :(

Back
X