Lutfen fikirlerinize ihtiyacim var

Evlilik öncesi alınan evde, evlilik sonrası ödenen kredi miktarının yarısı kadar hak sahibisiniz, çalışmasanız bile edinilmiş mal sayılır. Ancak bunu anlaşamazsanız mal davası ile talep edebilirsiniz.

Eşinizin maaşının asgari ücretin üzerinde olduğunu mahkemede ispat ederseniz (kart ekstreleri, harcama düzeyi vb.) maaşa göre nafaka talep edebilirsiniz. Ama ne olursa olsun 500-500 1000 tl den fazla olacağını düşünmüyorum. Tabi bu da bir dava süreci gerektiriyor.

Şu aşamada boşanmanız sizi ve çocuğunuzu çok zora sokacak gibi görünüyor. Hem kreş hem kira hem yeni kurulacak ev masrafları ve sabit giderleri karşılamak için istanbul şartlarında en az 5-6 bin geliriniz olması gerek.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Keşke şu problemleri çözebilecek bir sihirli değnek olsa bizde bu açık hapishane hayatından kurtulsak eminim benim gibi çok kadın var. .. bir an yapabilirim kendi kendime yetebilirim gibi geliyor. Bir an da bunları düşünüp ya yapamazsam ne yapacağım.. diyorum..

Herkese ayrı ayrı zaman ayırıp yanıtlayıp destek olduğu için teşekkür ederim.. anladığım kadarı ile düşündüğümden de zor sabredip güçlenmem gerekecek. :(

Çalışmadan olmaz
bende 2 çocuğumla boşandım
benden sana tavsiye 17 ay evin kredisinin bitmesini bekle o sıra da çocuğun büyür ve sende para biriktirirsin
güzel para biriktirmen gerek gerçekten çok lazım oluyor
kredi bitince 2 ye bölerler evin parasını, kızına çok az nafaka verir 500 falan sana vermez boşanmayı sen istiyosun çünkü kızını kreşe verirsin onun masrafınıda babaya yüklersin ama sen çalışmadan olmaz geçinemezsin

şuan ben 2.300 maaşla geçiniyorum
1150 kira kızımı kreşe vericem 600 faturalar falan çok zor bogazımızdan kısıyoruz hep nafaka falan hiç bişey alamıyorum ben

Maalesef evdeki hesap mahkemeye uymuyor. Nafaka işleri falan sıkıntılı 300-500 tl veriyorlar .Ev hem önce alınmış hem de çalışmadığınız için mahkeme ne karar verir bilemem. Kredinin ödendiği sürede ne kadar evli kaldıysanız o kısım hesaplanıp ikiye bölünür. Evin tamamı bölünmez yani. Evlilikte ağır kusur varsa tazminat alırsınız. Ona da itiraz eder yargıtaya gider dosya artık ne zaman döner Allah bilir. Boşanma yargıtaydan onandiktan sonra ev için mal paylaşım davası başlar. Ve tüm bu dava süresince baronun atadığı bir avukatla istediğinizi alamazsınız. Avukat tutmanız lâzım çekişmeli dava olur büyük ihtimalle ona da ayrıca avukat için yüksek ücret ödersiniz. Bütün bu dava süresince de ıvır zıvır mahkeme giderleri çıkar. Onları da odemek zorundasınız. Hepsini yaşadım avukat tuttuğum ve çalıştığım hâlde hâlâ bir neticeye ulaşamadım. Maddi manevî destek yoksa, çalışmadan tüm bunları yapmanız imkansız bile değil. Hiç kolay değil bu süreç. Allah yardımcınız olsun.

Boşanmayı netlestirmesen önce hala evliyken çalışmaya başlamanızi öneririm. Iş seçeneği kendi başınıza düzen kurmayı bu sayede bir nebze dengeye oturunca boşanmak için gereken adimi atarsınız. Nafaka yeterli gelmeyecekse üç beş kuruş kenarda olur en azından Sonra calisamasaniz bile biraz paranız olur

Öncelikle merhaba
Boşanmak istiyorum. Boşanmış annelerin tecrübelerine ve fikirlerine ihtiyacım var.
2.5 yaşında kızım var en çok da onun sağlığı için istiyorum mutsuzum kötü giden bir evliliğim var. Psikolojik olarak bitik durumdayım.
Kızım ve kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum .
Nereden başlayacağım konusunda en ufak bilgim yok. Bu süreçte bana kimse destek olmayacak maddi manevi yalnızım.
Yeni bir yaşama başlamak için tazminat nafaka süreçleri nasil işliyor. Kızım küçük çalışamayacağım. 1 yıl kadar en azından. Siz yaşadıysanız işin maddi boyutunu nasil çözdünüz? Biraz büyüdüğünde çalışabilirim fakat daha fazla tahammül edemiyorum
Ev var evlilik öncesi alınsa da kredisi hali hazırda ödeniyor 17 ayı var. Evle ilgili hak talep edebiliyor muyum ? Tazminat talep edebilir miyim? Avukat mi tutmalıyım yoksa baroya mi başvurmalıyım? Bir arabamız da var fakat oda patronunun üzerine. Maaşı 5000 tl fakat sigorta asgariden yatıyor. Bu süreçte ne yapabilirim. Teşekkürler.
boşanma sebebiniz nedir :(

Back
X