- 7 Temmuz 2013
- 360
- 947
- 333
- 40
- Konu Sahibi Mkrmndnz34
Size bir yabancı nasihati vereyim mi?? Yabancı diyorum çünkü bu devirde dost nasihatini kimse takmıyor.. 7 yabancı daha kaale alınır daha itibar edilir hale gelmiş .. Yanıbaşımızdaki insanların bizim hassas noktamızı bildikleri için zamanla iyimi kötü mü kestiremez olduk... Siz ne kadar iyi olursanız olun .. eş tarafından her kime iyilik yapıp fedakar olursanız olun genel geçer görüş şudur: Oğlumuz iyidir , yoksa gelin mi iyiliğimizi düşünecek.. Asla sizin masumane fikir ve planlarınız sizin hisleriniz ve hareketleriniz gibi algılanmaz.. Lakin ne gün ayağınızın ucu eğildi bir yamuk adım attınız.. Oğlumuz ne yapsın başedemiyor gelin kötüdür zaten , oğlu kötü dahi olsa gelin alıştırmıştır... Günümüz ailelerin çoğunda bu görüş yoğunlukta.. Demem o ki siz 10 parmağınızı bala, şerbete , pekmezede batırsanız ; siz el kızısınız, siz ailenin bir parçası görünümünde uzaktan bakması gerek dışardan sonradan gelen 2 . planda kalması ebedi olan bir varlıksınız.. bundan ötürü iyiliklerinizi küçük sesle yapın.. kimse size aferin demezzzz demiyecekte.,,,taktirleri siz değil kendi kanlarından olan yeganepareleri toplar... en iyisi dışardan seyirci olmak sizin daha az yıpratıcı olacaktır... çom düşüncem var.. yazarsam sular seller olurBayanlar merhabalar.
Ben istanbulda yaşıyorum 7 yıllık mutlu bir evliligim var sorun su ben kayinvalidemin yaptığı arkamdan eşime beni abartarak anlattığını ve beni azına her geldiğinde benim bisey bilmediğimi düşüncesiz bir insan olduğumu vb buna benzer bi cokk şey söylediğini bildiğim halde her evime geldiğinde hürmet saygı sevgi yani ıyi niyetin tavan hali vardı evimde ama bu sadece ona özel bi durum değil bnim yapım gereği sevecen hürmet sahibi bir insanım bu olanlarda eşimde hep arkamdaydı saolsun ama onun arkamdan konuşmaları bitmiyor yani geçenlerde gaynatamla kayınvalide boşanma kararı almış yılardır diyorlardı biz he he deyip göz ardı ediyordu bilakis o gün kayınvalide açmış boşanmayı dilekçe vermiş eşim söylediğinde şaşırdım nasıl dedim basbaya dedi hayır dedim tepki verdim gaynatam dediğine göre ilgisiz bi adammış ama bn öyle olduğunu düşünmüyorum.
Dedim boşanmayın ikinizde 50 yaşında insanlarsınız dedim birbirinize ihtiyacınız var dedim bana eşim sen karışma bn bile karışmıyorum kendileri bilir dedi bnde boşanmayın diye üst üste söyledim o gün arabada ailecek dışarı çıktık eşimi aradı boşanma ile ilgili dir dir dir konuşuo bnde eşim sustuğu ve sadece dinlediği için konuşmak istedim boşanmayın dedim kayınvalide senn bi suss karışma bunu susturamazssinki gibi yine gereksizlik yapti bnde bidaha evime gelme senin gibi kayinvalidem yok dedim eşim bana sen hatalisin bide annem ariyo acmiyosun diyo ne istiyorsun diyo esimede mesaj atmış olum aradım acmio sen daha bana hikaye anlatıyorum çocukları doldurmuş aynı gendi gibi koşuşuyor şaşırdım kaldım fln filan yazmış eşim bana hala yapıcı ol diyo boşver diyo bnim burda onca soyledigi yaptigina rağmen arkama atıp yinemi susmalıyım gelme evime bidaha dedikten sonra yarın gelicek konuscaz ne demeli bilmiyorum....![]()