Lütfen geçecek deyin bosaniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten daha önce bu kadar ciddi anlamda iki defa söyle ve iki defa nikah kiydirdik yeniden.. Hocada 3 talak hakkın olduğunu ve 2 hakkımızı kullandığımızı bir daha böyle bir kelime ağzımıza aldığınızda bitecegini soyledi

Valla hocayı falan bilmem de sizin evliliğinizden ikinize de hayır gelmez kusura bakmayın, çocuk oyununa çevirmişsiniz evliliğinizi. Bu kadar dini hassasiyetiniz var madem, yok 3 kere boş ol de, tekrar nikah kıydır sonra tekrar boş ol de... Nereye kadar sürecek bu? Daha evlilik kurumunun ciddiyetinin farkında değilsiniz, yapboz yapar gibi yani. Böyle olmaz, yürütemiyorsanız ayrılın bitsin. Yok illa yürüteceğim diyorsanız da bu lafları lügatınızdan çıkarın ikiniz de. Ben çift ve aile terapistiyim, çiftlere ilk koyduğum kural boşanma lafını ağızlarına almamaları ve bu konuda da oldukça katıyımdır.

Bazı üyelerin dinin hükümleriyle alay etmesine sinir oluyorum. Bilginiz yok kafanıza göre yorum yapıyorsunuz

Severek mi evlendiniz? severek evlendik diyenler ki genelde severek evlenilmiş oluyor, bu sitedeki yorumlara bakıyorum da genelde 2 ila 5 yıl arasında sürüyor evlilikleri hatta bu iki rakamda oluyor boşanmaların çoğu Siz de dikkat ettiniz mi

Alalh sabır versin ne denebilir ki:KK43:

Valla hocayı falan bilmem de sizin evliliğinizden ikinize de hayır gelmez kusura bakmayın, çocuk oyununa çevirmişsiniz evliliğinizi. Bu kadar dini hassasiyetiniz var madem, yok 3 kere boş ol de, tekrar nikah kıydır sonra tekrar boş ol de... Nereye kadar sürecek bu? Daha evlilik kurumunun ciddiyetinin farkında değilsiniz, yapboz yapar gibi yani. Böyle olmaz, yürütemiyorsanız ayrılın bitsin. Yok illa yürüteceğim diyorsanız da bu lafları lügatınızdan çıkarın ikiniz de. Ben çift ve aile terapistiyim, çiftlere ilk koyduğum kural boşanma lafını ağızlarına almamaları ve bu konuda da oldukça katıyımdır.
Astoria eşi bu kelimeyi bayana karsi kullanıyor korkutmak amaçlı söylüyor bence ağzına sakız yapmış bakkk boşarımmm heee modunda

Astoria eşi bu kelimeyi bayana karsi kullanıyor korkutmak amaçlı söylüyor bence ağzına sakız yapmış bakkk boşarımmm heee modunda

Olmaz işte doğru değil. Bu şekilde evliliklerine olan saygıları da kalmıyor; şahsen erkek tarafının saygısının kalmadığı çok belli. Ben dini hassasiyetleri olduğunu varsayıyorum bu çiftin, bu kadar dinini önemseyen bir karı koca ciddi ciddi oturup dini açıdan boşanıyorlar sonra üşenmeden hocaya gidip tekrar nikah kıydırıyorlar sonra tekrar bir kavga esnasında dinen boşanıyorlar birbirlerinden sonra tekrar nikah... Yazarken yoruldum, ama bu çift yorulmuyor. Hoca 3 hakkınız var demese belki 4, 5 olacak bu yani tamamen bozulmuş bir düzen. Ki dediğim gibi ben terapiye aldığım çiftlere kavga esnasında boşanma lafını kesinlikle ağzınıza almayın, kavga konunuzu orada bırakıp terapiye getirin birlikte konuşalım derim. Yani bırak ciddi ciddi boşanmayı, boşanma lafını geçirmek bile ilişkiyi sarsar. Dini, resmi fark etmez.

Zaten daha önce bu kadar ciddi anlamda iki defa söyle ve iki defa nikah kiydirdik yeniden.. Hocada 3 talak hakkın olduğunu ve 2 hakkımızı kullandığımızı bir daha böyle bir kelime ağzımıza aldığınızda bitecegini soyledi
Bence baska bi hocaya danısın

Bu işin hacıyla hocayla alakası yok. Eşiniz sizi diliyle her defasında boşayacak zaten. Boşanınca ölcem bitcem demişsiniz de , mesleginiz var mı? Aileniz sizi destekliyor mu? İlk zamanlar bu panik halini yaşatan hormonlar bozulsa, kadınlar daha güçlü olacak aslında

Dini nikah hak meselesini bilmiyorum ama iyiki o hak varmış.
Sınırlıymış.
Boşarım seni, ha giderim ha gitmen, ayrılalım barışalım, kavga gürültü harcanacakti çocuklar.

Sizin durumunuz nedir? Çalışıyor musunuz? Maddi anlamda ne durumdasınız? Aileniz nasıl karşılar bu durumu?

Dini nikaha niye takıldınız anlamadım?
Zaten bitmiş zorla sürdürüyormuşsunuz.
Üzülmeyin aç mezarı yok hayat devam ediyor, her şey gibi bu da geçecek.

Bence baska bi hocaya danısın
Niye ki?
Çok yolunda harika bir evlilikleri var da, adam şakacıktan kavga gürültü bos ol mu demiş?
En az 3 kere boşanacak raddeye gelene kadar kavga etmişler zaten
Muhtemelen daha fazlası da var.

Esiniz bu kelimeleri nasıl bu kadar rahat kullanabilmis. Hiç mi pişmanlık duynuyor ben ne yaptım demiyor. Bir de kavga sebebinizi çok merak ettim.

Buraya ilk evlilik geri sayımları yaparken kaydolmuştum ama ne bilebilirdim ki birgün boşanma konumu açacağım.. çok canım yanıyor kızlar lütfen geçecek deyin.. 2 çocuğum var biri 4 biri 1 yaşında ve boşanıyoruz.. evliliğimizin basindan beri ailesi ile alakalı kavgalarımız oldu hatta bu kavga anlarında eşim bosuyorum seni diye ağzına çok kelime aldı.. Zaten genellikle her kavgamızda sinirle alırdı ağzına bunu.. 2 defa dini nikahimiz bozuldu bu yüzden son 1 hakkımız kalmıştı dini anlamda bugün aksam kavga anında bitirdi.. burda konuları okurdum hep bosaniyorum mutsuzum şunları yaptı ama ayrılırken yinede söyle hissediyorum diyen kişilerin yorumları okurdum bu kadar şey yapmış nasıl üzülüyorsun derdim hep.. Şuan o durumdayım yarın dava açıyoruz.. Öyle kötüyüm ki alışkanlık mi dersiniz yoksa çocuklar ve gelecek kaygısı mi bilmiyorum.. ama deli gibi ağlamak istiyorum.. içime öyle bir ateş düştü ki ne yapacağimi bilmiyorum.. ne olur kızlar biseyler deyin geçecek deyin aynı durumu yaşayanlar biseyler söyleyin lütfen bu saatte arayacak kimsem yok delirmek üzereyim.sanki bugünler hiç gecmicek bu aci hiç bitmeyecek gibi hissediyorum.
4 yasında bir oğlum ve yeni doğmuş kizim var ve dun boşandım... hic üzülme güzel kardeşim cabalaman gerkeiyorsa hakediyorsa çabala, ben öyle yaptım. Baktim olmadi anlasmali kabul ettim o da benim şartlarımı kabul etti boşandık daha dün sabah. Ben daha kotu olurum yıkılirm sanıyordum ama inan bu annelik var ya oyle guc veriyor ki biz kadınlara. Evlatlarıma bakıyorum evet icom acıyor anne baba elinde tutup gezip yazacaktı daha yavrularim diyorum ama bir yandan da onların kıymetini bilemeemis bir babadansa ben onlara hem anne hem baba olurum diyorum. Hiç üzülme allah ferahlığını veriyor dua et bol bol

3 kez arka arkaya denince bitiyor diye biliyorum ben bir defada. 3hak nerden çıkmis onu anlamadım.
3 hak mi var boş ol için
Üç kez arka arkaya denince tamamen biter. Barışma şansı yoktur.
Bir kez söyleyince boşanma gerçekleşir. Ama barışma hakları vardır. Aradan zaman geçer yine aynı kelimeyi söylerse yine boşanırlar ama son kez barışma hakları vardır. Üçüncüyü söylerse bitmiştir. Ki konu sahibinin bu şekilde olmuş.
Allah'ın hakkı üçtür herhalde buradan geliyor.

Nikahta vay sinirle söyledim,şaka yaptim olmaz işte. Gerçekten çok üzüldüm,sasirdim.Allah yardımcınız olsun.

Önceki konulariniza baktım şimdi üzüldüm demiştim ama üzülecek birşey yokmuş. Zaten bugün olmazsa bu adam önünde sonunda bosayacakmis.Annesi o gün bosan dese,bundan 5 6 ay önce boşanmış olacakmisiniz zaten. Çocuklarda buyur,unutursunuz da Allah yolunuzu açık etsin.Ben sinirle söyledi sanmistim fakat gayet bilinçli bosamis sizi.

Son düzenleme:
Buraya ilk evlilik geri sayımları yaparken kaydolmuştum ama ne bilebilirdim ki birgün boşanma konumu açacağım.. çok canım yanıyor kızlar lütfen geçecek deyin.. 2 çocuğum var biri 4 biri 1 yaşında ve boşanıyoruz.. evliliğimizin basindan beri ailesi ile alakalı kavgalarımız oldu hatta bu kavga anlarında eşim bosuyorum seni diye ağzına çok kelime aldı.. Zaten genellikle her kavgamızda sinirle alırdı ağzına bunu.. 2 defa dini nikahimiz bozuldu bu yüzden son 1 hakkımız kalmıştı dini anlamda bugün aksam kavga anında bitirdi.. burda konuları okurdum hep bosaniyorum mutsuzum şunları yaptı ama ayrılırken yinede söyle hissediyorum diyen kişilerin yorumları okurdum bu kadar şey yapmış nasıl üzülüyorsun derdim hep.. Şuan o durumdayım yarın dava açıyoruz.. Öyle kötüyüm ki alışkanlık mi dersiniz yoksa çocuklar ve gelecek kaygısı mi bilmiyorum.. ama deli gibi ağlamak istiyorum.. içime öyle bir ateş düştü ki ne yapacağimi bilmiyorum.. ne olur kızlar biseyler deyin geçecek deyin aynı durumu yaşayanlar biseyler söyleyin lütfen bu saatte arayacak kimsem yok delirmek üzereyim.sanki bugünler hiç gecmicek bu aci hiç bitmeyecek gibi hissediyorum.
Ben boşanalı 9 sene oldu
5 senedir de yeniden evliyim
Eski eşim olmadan ölürüm sanıyordum boşanırken

Bazıları gülmüş ama nasıl ki bir evet ile evleniliyorsa boşanma ifade eden kelime ile de boşanılıyor. Dini nikah yaptıklarına göre bu usulün boşanma şeklini de kabul etmek zorundalar
Aksi ikiyüzlülük olurdu.
Allah tam üç hal vermiş ayrılıp barışmak için. Çocuk oyuncağı mı bu? Adam iki kere boşanmış yetmemiş üçüncü kez de boşamış. Daha fazla hakkı olsa onu da kullanırmış bu kafa ile.
Öyle filmlerdeki gibi üç kes peş peşe boş ol demekle olmuyor bu işler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X