Lütfen geçecek deyin bosaniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uzun kısası yok ki
Dini nikah kıyıldı
Ardından 3 defa eşin boş ol derse dinen boşanmış oluyorsun.
Bu kadar basit.
Sonra birlesmek için tekrar kiydirman lazım hocaya.
Diğerlerinde öyle mi yaptınız kiydirdiniz mi?
Yine kiydirirsiniz da hep böyle olmaz ki
Adam üçüncü kez de boşarsa bir araya gelemezler. Sadece kadının başkası ile gerçek bir evlilik yapması lazım. O kişi ile boşarsa veya kocası ölürse eski eşi ile ancak p zaman bir araya gelmek için nikah kıyabilir

Niyet ettim aforoz edilmeye;
Konu sahibi araba çekişi mi bu, 3 kere katılma hakkı falan olsun. Şuan hukuken yasalarla birbirinize bağlı karı kocasınız. Aldatma ve şiddet olmadığı sürece her evliliğin kurtarılmaya değer olduğunu düşünüyorum. Şu hak mevzusunu bir kenara bırakıp evliliğinizi kurtarmaya bakın bence. Çünkü seviyor da gibisiniz. Ama siz bilirsiniz.
İyi de inancı olmasa başta dini nikahını yaptırmazdi. Hayatını inancına göre şekillendiren birine bunu ezmesini tavsiye etmek ne kadar dogru?
Koskoca adam iki kere boşanmış karısından akıllı olsun da üçüncü kez boşanmasın o zaman

Oyuncak mı bu ya her kavgada dini nikahınızı bozuyorsunuz. O zaman resmi nikah yapmasaydınız. Müftülük bile söylüyor resmi nikah geçerli diye. Neden boşanıyorsunuz kavga sebepleri nedir? Evlilik önce kurtarmaya gidilir. Terapiyle ya da oturulur konuşulur. Bilmiyorum ki ne desem bilemedim...

Eşinin sinir aninda değil de daha cok düşünmüş düşünmüş öyle bosamis gibi geldi. Baksana ne kadar planlı ilerliyor planlı bir şekilde bosaniyorsunuz. Sende gücünü aklıni. Topla. Pesinde koşma onun.

Danistigimiz hocanın anlatımına göre boşanma şekliyle ağzına aldı kelimeyi.. Şuan uzun bir konu basitçe anlatmam gerekirse evlenmek için mesela evet demek gerekli ya başka bi kelime söylesen kabul etmez mesela nikah memuru o şekil düşünün
Ya din sanki biraz maneviyata kalmalı ya .
Peygamber muhammed kaç yıl yaşamış ki dini nikahın bozulması için soylenilen sözcük obegi hakknda böyle detaylı konuşmuş yani ?
Bir kitap var kitap bellidir yani . Bu haci hocalara bu kadar güç vermek neden

Adam üçüncü kez de boşarsa bir araya gelemezler. Sadece kadının başkası ile gerçek bir evlilik yapması lazım. O kişi ile boşarsa veya kocası ölürse eski eşi ile ancak p zaman bir araya gelmek için nikah kıyabilir
Aynen. Canim malesef eşin bu konuda çok saçma davranmış. Keşke sorularınızı cozmek icin ugrassaymis.

Kizlarimiza ogretmeliyiz dini nikah kiyilirken nikah akdinin birisi mutlaka gelin almali sinirle bosadim seni diyor erkek yazik

Adam seninle evliliğini geri dönüş olmasin diye bitirmiş. Simdi sen ilerde başkasıyla evlenip tekrar evlenelim dese bile inanma. Yok yani adam bildiğin bitirmiş. İnsan gibi soylemektense bu yolu tercih etmiş. Hakkinizda hayirlisi olur insallah

Kadının inancına göre bu evlilik bitmiş beğenmeseniz de saçma bulsanız da.

Dinen evlendik deyip bir kutlamayla bunu duyurmak yeterli nikah için. Haliyle 3 ayrı zamanda boşandık derlerse bu evlilik bitmiş olur. Devam ederlerse zina sayılır.
isimsiz965 isimsiz965 yapacak bir şey yok. Eşiniz sizi ve evlatlarını umursasaydı boşamazdı.

Allah yardımcınız olsun.

İyi de inancı olmasa başta dini nikahını yaptırmazdi. Hayatını inancına göre şekillendiren birine bunu ezmesini tavsiye etmek ne kadar dogru?
Koskoca adam iki kere boşanmış karısından akıllı olsun da üçüncü kez boşanmasın o zaman
İnancım var, hemen hemen herkes gibi ben de dini nikah yaptırdım. Ama inanç uğruna koca bir yuvayı kimse kusura bakmasın yıkamam. Benim inancım her zaman kurtarıp onarmaktan yana. Hukuken de ciddi bir sıkıntı görülmedikçe kolay boşama yapılmıyor. Hakkımız bitti dedikleri zaman hakimin yüzündeki ifadeyi görmek isterdim açıkçası. Konu sahibinin eşinin fevri davranma sıkıntısı var. Terapi alsalar, birlikte bir tatile çıksalar, belki taşınsalar birşeyler düzelir gibi geliyor. Çünkü kadın bildiğiniz seviyor. Düzelmiyorsa zaten yapacak birşey yok. Ama tabiki her inanca saygım var, bu tamamen kendi fikrim. Ve kendi fikrimi söyleme özgürlüğüne sahibim. Herkesin kendi hayatı.

3 kez arka arkaya denince bitiyor diye biliyorum ben bir defada. 3hak nerden çıkmis onu anlamadım.
3 hak mi var boş ol için
Ewt cnm arka arkaya demesine gerkek yok kötü bir küfür bile olsa boş olur dini meselesi cok ince bir konu eğer tekrar birleşmek isteseler dinen caiz deil zinaya girer hulle lazım gelir ama sırf hulleyide tekrar evlenmek için birleşmek için yaparsan yine olmaz (hülle )burada yazmak isterdim uzun mesele arastira bilirsin

İnancım var, hemen hemen herkes gibi ben de dini nikah yaptırdım. Ama inanç uğruna koca bir yuvayı kimse kusura bakmasın yıkamam. Benim inancım her zaman kurtarıp onarmaktan yana. Hukuken de ciddi bir sıkıntı görülmedikçe kolay boşama yapılmıyor. Hakkımız bitti dedikleri zaman hakimin yüzündeki ifadeyi görmek isterdim açıkçası. Konu sahibinin eşinin fevri davranma sıkıntısı var. Terapi alsalar, birlikte bir tatile çıksalar, belki taşınsalar birşeyler düzelir gibi geliyor. Çünkü kadın bildiğiniz seviyor. Düzelmiyorsa zaten yapacak birşey yok. Ama tabiki her inanca saygım var, bu tamamen kendi fikrim. Ve kendi fikrimi söyleme özgürlüğüne sahibim. Herkesin kendi hayatı.
Sorun da bu. Bütün bunlar senin fikrin. Ama karşı taraf senin gibi düşünmüyor. Hayatını inancına gore şekillendiriyor ve işine gelmediği yerde onu bir kenara koymuyor.
Bu tıpkı dini nikâhı önemsemeyen birine bunu onemsemesini dayatmak gibi. Tam tersi de aynen bunun gibi yersiz ve tutarsız.
Allah karşısındaki ifadenin yanında hakim de kim ki ?
Bu yuva inanç uğruna değil adamın dengesizliği uğruna yıkılmış. Iki boşanmada kurtarmak iştense o zaman gerekenler yapılırdı ve üçüncü olmazdı

Ya din sanki biraz maneviyata kalmalı ya .
Peygamber muhammed kaç yıl yaşamış ki dini nikahın bozulması için soylenilen sözcük obegi hakknda böyle detaylı konuşmuş yani ?
Bir kitap var kitap bellidir yani . Bu haci hocalara bu kadar güç vermek neden
Hâdis değil ayetle sabittir bu olay. Yani peygamber sözü ile değil.

Sorun da bu. Bütün bunlar senin fikrin. Ama karşı taraf senin gibi düşünmüyor. Hayatını inancına gore şekillendiriyor ve işine gelmediği yerde onu bir kenara koymuyor.
Bu tıpkı dini nikâhı önemsemeyen birine bunu onemsemesini dayatmak gibi. Tam tersi de aynen bunun gibi yersiz ve tutarsız.
Allah karşısındaki ifadenin yanında hakim de kim ki ?
Bu yuva inanç uğruna değil adamın dengesizliği uğruna yıkılmış. Iki boşanmada kurtarmak iştense o zaman gerekenler yapılırdı ve üçüncü olmazdı
Evet benim fikrim. Direttiğimi, dayattığımı nereden çıkardınız pardon? :KK70: Ben kimseye dayatma yapmadım da siz bana şuan baya baya alıntılarla, üstelemelerle, terslemelerle son derece çirkin bir dayatma yapıyorsunuz, farkında mısınız?

Evet benim fikrim. Direttiğimi, dayattığımı nereden çıkardınız pardon? :KK70: Ben kimseye dayatma yapmadım da siz bana şuan baya baya alıntılarla, üstelemelerle, terslemelerle son derece çirkin bir dayatma yapıyorsunuz, farkında mısınız?
Peki size neyi dayatiyorum? Çirkin olan kısımları gösterir misiniz?
Ben sadece inancı okan birine inancını bi kenara koymasını istemenizin mantıklı olmadığını ifade ediyorum.
"Bir inanç uğruna" gibi tavirlarla bu durumu hafife alması gerektiğini vurgulamanizin mantıklı olmadığını ifade ediyorum

Peki size neyi dayatiyorum? Çirkin olan kısımları gösterir misiniz?
Ben sadece inancı okan birine inancını bi kenara koymasını istemenizin mantıklı olmadığını ifade ediyorum.
"Bir inanç uğruna" gibi tavirlarla bu durumu hafife alması gerektiğini vurgulamanizin mantıklı olmadığını ifade ediyorum
Düşünce ve inanç özgürlüğü diye birşey duydunuz mu hiç, hayatınızın herhangi bir alanında ya da kısmında? Haberiniz var mı insan haklarından falan?

Düşünce ve inanç özgürlüğü diye birşey duydunuz mu hiç, hayatınızın herhangi bir alanında ya da kısmında? Haberiniz var mı insan haklarından falan?
Ben sizin inancınııza dair bir yorummm yaptım mı? İnancını her şeyden üstün tut falan mı dedim? Sadece böyle düşünenlerden bunun aksini talep etmeniz yanlış diyorum. Bu size son mesajım çünkü hepsi aynı şeyi anlatmasına ragmen ısrarla farklı yerlere çekip farklı ithamlarda bulunuyorsunız. İstediğiniz yere çekmiyorum olayı. Size de iyi günler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X