• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen geçecek diyin psikolojim berbat

Ben duzeni bebeklere gore hareket ederek kurmaya calisiyorum.36 gunluk oldular.Mesela sabah 8-9 arasi uykuyu tercih edersem ancak oglen 1 de kahvalti yapabilirim ama kalkip 9 da saglam kahvalti yapip camasir atiyorum.En azindan hem tok oluyorum hem de bir isi halletmis oluyorum.O zamana kadar da uyanmis oluyor sipalarim.Uykuyu aksam 9-10-11 gibi esimin yardimiyla 1 -1 bucuk saat uyuyorum.O da sabaha kadar yetiyor bana az cok araliklarla uykuyla beraber.

esinize gelince madem ben beceremiyorum al sen ilgilende cocuk babasininda oldugunu farketsin diyin
hastalansam cocugun bezi nasi degisir haberin yok diyin benim esim oynardi ama cocukla ilgili hic bir fikri yoktu baktim olacak gibi degil bir gun oglen aradim cok hastayim dedim cagirdim is yerinden kendim yattim yemegini nasil yedirecegini nasil uyutacagini anlattim yaptida simdi aksamlari hep o bakiyor hem cocuguyla zaman geciriyor hemde benim isim kolayliyor

Açıkçası ben biraz beceriksiz demiyelimde tembel buldum.Hepimiz çalışıyoruz genelleme olarak.O yanında dursun sen yemek yap ha durmuyorsa köy kanguruya o kucağında dursun yine yap yemeğini .
kanguruda yemek yaparken cocuga yag falan sicrama ihtimali cok yuksek degilmi

Ev işleri için yardim istemiyorum zaten tek isteğim isim varken bebekle ilgilenmesi sanki çocuk benim çocuğum sadece bakmakla yükümlü tek kişi benim..isine gelincede çocuğuna böyle yapma o zaman kendi çocuğu oluyor iste
Eşime kızınca diyorum sanki benim çocuğum diye bu lafıma çok kızıyor .Geçen düğün için bırakmıştım çocugu o da zaten çocugun uyku saati zamanı iki gece bıraktım bir gece durdu diğer gece ağlamış bizimkinde surat başka zamanda çocuk durmayınca masus ben aradım madem o arıyo beni çocuk durmayınca diye.Bana diyo sen anasısın anne olunca daha fazla sorumluluk bizde oluyo aslında eşit olmalı

kanguruda yemek yaparken cocuga yag falan sicrama ihtimali cok yuksek degilmi

tabi cok dikkatli olmak gerekiyor.
Bir de kanguruyu belirli aydan sonra sirtiniza alabiliyorsunuz, o zaman basit seyleri yapabiliyorsunuz, atiyorum kizartma yapmak olmaz da arada bir yemek karistirma seklinde olabilir gibi.

Canım bazı çocuklar zordur bunu kabul etmek lazım.Allah dağına göre kar verir derler benim aklıma hep bu gelir şu an 15 aylık kaoscu velet im var 🤦‍♀️🤦‍♀️ Çamaşır asarken cama dudaklarını yapıştırıp Recep İvedik oluyor resmen o sahneyi biliyorsun di mi 🤣🤣 ben de arkadan aynı hareketi yapıyorum ona öyle öyle hallediyoruz. He bir de 8 yaşında evladım var tecrübeye dayanarak diyorum ki GEÇECEK 🥰🥰
Bak senin için buldum 😀
Çok tatlısınız:) biraz kendi kendine oyalansa en azından bi yemek yapsam diğer işleri gece o uyuyunca yaparım sorun değil ama iste bizimki değişik bi model

Sizin durum çocuk değil ki kocadan kaynaklı .kendime benzettim ben de hır gür sevmem elimden geleni yaparım ama sabrım taşarsa Allah yarattı demem. Aynı evde yaşayınca paranı verme birikim yap gibi bir durum olmuyor maalesef yapan nasıl yapıyor bilmem eşiniz nasıl birikim yapmıyorsa sizden gizli yada ayrı siz de yapamazsınız.maaşlar tek bir yerde toplanıyor sanırım bizde de öyle sonra ne oluyor masraflara vs gidiyor kalanı toplu birikim vs neyse ailecek oluyordur .yani bilmiyorum ayrı gayrı olmaz size yardımcı olmak konusunda haklısınız öküz erkekler acımaları olmuyor ama haftalık temizlikçi işinizi epey kolaylaştırıyordur .bakmak istemese de bebeği verin kucağına atacak değil ya .insan yıllarını geçirdikçe daha cesur daha kendini savunan oluyor il zamanlardaki ben olsaydım sanırım ölmüştüm şimdiye insan yavaş yavaş pişiyor o yontulacak siz güçleneceksiniz
Bi ev ve araba kredimiz var beraber ödüyoruz ama onun benden ayrı birikimi var tabiki esnaf sanki kazandığı parayı bana mi söylüyor benimle kuruş hesabı yapıyor ama

esinize gelince madem ben beceremiyorum al sen ilgilende cocuk babasininda oldugunu farketsin diyin
hastalansam cocugun bezi nasi degisir haberin yok diyin benim esim oynardi ama cocukla ilgili hic bir fikri yoktu baktim olacak gibi degil bir gun oglen aradim cok hastayim dedim cagirdim is yerinden kendim yattim yemegini nasil yedirecegini nasil uyutacagini anlattim yaptida simdi aksamlari hep o bakiyor hem cocuguyla zaman geciriyor hemde benim isim kolayliyor
Lohusaykenbas ağrısından ve uykusuzluktan öldüğümü ve ağladığımı hatırlıyorum ağlayınca bile sinirlendi banyoda gizli gizli ağladım bir kez altını değişmiş değil daha cani isyerse baze mama yapıyor o kadar isine gelincede benim çocuğum oluyor başka zaman kendi çocuğu

Ben duzeni bebeklere gore hareket ederek kurmaya calisiyorum.36 gunluk oldular.Mesela sabah 8-9 arasi uykuyu tercih edersem ancak oglen 1 de kahvalti yapabilirim ama kalkip 9 da saglam kahvalti yapip camasir atiyorum.En azindan hem tok oluyorum hem de bir isi halletmis oluyorum.O zamana kadar da uyanmis oluyor sipalarim.Uykuyu aksam 9-10-11 gibi esimin yardimiyla 1 -1 bucuk saat uyuyorum.O da sabaha kadar yetiyor bana az cok araliklarla uykuyla beraber.
Zaten gün içinde uyuma adetim yok kalkarsam biter uydugu her anı değerlendiriyorum çamaşır yemek vs.ama kısa uyuyor ya yarım kalıyor ya hiç yapamıyorum gecebi süre sonrada bende sızmış oluyorum çünkü sabah ise gidiyorum malesef

Bi ev ve araba kredimiz var beraber ödüyoruz ama onun benden ayrı birikimi var tabiki esnaf sanki kazandığı parayı bana mi söylüyor benimle kuruş hesabı yapıyor ama
Ayrı birikim mi ne için yapıyormuş ayrı birikimi beyzade.senin harcadığına laf mı ediyor.kendi tutumlu mu ?

Destek olmadan çok zor. Ya ev işlerine destek olabilecek biri ya da çocuğu arada bırakabilecek birisi var mı? Hem işte çalışıp hem ev işi yapıp hem de çocukla sağlıklı ilgilenmek mümkün değil

hem temizlik için bayan alıyor hem de dışarda fazlaca yiyorsanız sizin işlerinizin çok kolaylaşmış olması gerekirdi.
ya siz biraz yavaşsınızdır ya da ailenizde iş yapmadığınız için zorunuza gidiyordur.
bunlara yok diyorsanız ve bebeğiniz de gerçekten çokkk zor bi bebekse eşinizi bi şekilde işin içine sokun derim.
eş her durumda yardım etmeli zaten de sizinki de iyice geri çekilmiş.

Lohusaykenbas ağrısından ve uykusuzluktan öldüğümü ve ağladığımı hatırlıyorum ağlayınca bile sinirlendi banyoda gizli gizli ağladım bir kez altını değişmiş değil daha cani isyerse baze mama yapıyor o kadar isine gelincede benim çocuğum oluyor başka zaman kendi çocuğu
cocuktan once nasildi

Merhaba hanımlar..bir bebeğim var 8 aylık Allah bağışlasın dur durak bilmiyor hiç bir iş yapamıyorum çalışıyorum süt iznim var 12 çıkıyorum sözde ama hicbir iş yetişmiyor haftalık kadın almaya başladım temizlik vs asla yapamıyorum zaten..saat 3 ü geçiyor su an ben saat 1 de eve geldim su saat oldu hala bir iş yapabilmiş değilim en basitinden bir çamaşır sermek yada toplamak kıyametler kopuyor gözünün önünden ayrılınca asla birşey dikkatini çekmiyor ne oyuncak ne yürüteç gerçi yurutecin hakkını yemiyim arada yarım saat filan duruyor..disarda yemekten usandık artık ayrıca hem dolaba dünya masraf yap hem dışarda ye inanın ayda bin liradan fazla dışarda ymek parası veriyoruz bi o kadar da mutfak masrafı yapıyoruz..eşime gelecek olursak sagolsun hiçbişeye elini sürmez üstelik bebekle de ilgilenmez ki bi çamaşır seriyim yada ütü yapıyım çoğu zaman gece o uyuyunca yapıyorum kii sabah 6 da uyanıyorum o yuzden sızmış oluyorum işler kalmış oluyor..cok bunaldim gerçekten psikolojim alt üst hiç böyle hayal etmemiştim ..eşimin arkadaşlarnin 2 küçük çocuklari var bizleri yemeğe çaya vs davet ediyordu nasıl yapıyorlar bu isi aklım almıyor ben mi beceriksizim anlamıyorum..Ne zaman geçecek bu durum tecrübeli annelerden yorum bekliyorum..o kadar ihtiyacım var ki teselli edici birşeylere sinirlerim harap oldu tahammülüm kalmadı hiçbirşeye üstüne üstlük eşimin bebekle ilgili herşeye müdahale etmesi ve bilmiş tavırları beni daha çok bunaltıyor üstelik kırıcı oluyor çoğu zaman..bebeğin üstünü değiş mama yap üstünü ac üstünü ort sürekli emir kipi ile konuşuyor sanki demese yapmicaz mizildanmaya baslasa ben eger bir isle ugrasiyorsam gelmiyorsam içeri kıyametler kopuyor ilgilenmiyormuşum çocukla da neler neler..uzun oldu kusura bakmayın çok doluyum
Eşinizin destek olması gerekıyor.Tek başına süpermen değilsiniz ki hanımefendi.

Merhaba hanımlar..bir bebeğim var 8 aylık Allah bağışlasın dur durak bilmiyor hiç bir iş yapamıyorum çalışıyorum süt iznim var 12 çıkıyorum sözde ama hicbir iş yetişmiyor haftalık kadın almaya başladım temizlik vs asla yapamıyorum zaten..saat 3 ü geçiyor su an ben saat 1 de eve geldim su saat oldu hala bir iş yapabilmiş değilim en basitinden bir çamaşır sermek yada toplamak kıyametler kopuyor gözünün önünden ayrılınca asla birşey dikkatini çekmiyor ne oyuncak ne yürüteç gerçi yurutecin hakkını yemiyim arada yarım saat filan duruyor..disarda yemekten usandık artık ayrıca hem dolaba dünya masraf yap hem dışarda ye inanın ayda bin liradan fazla dışarda ymek parası veriyoruz bi o kadar da mutfak masrafı yapıyoruz..eşime gelecek olursak sagolsun hiçbişeye elini sürmez üstelik bebekle de ilgilenmez ki bi çamaşır seriyim yada ütü yapıyım çoğu zaman gece o uyuyunca yapıyorum kii sabah 6 da uyanıyorum o yuzden sızmış oluyorum işler kalmış oluyor..cok bunaldim gerçekten psikolojim alt üst hiç böyle hayal etmemiştim ..eşimin arkadaşlarnin 2 küçük çocuklari var bizleri yemeğe çaya vs davet ediyordu nasıl yapıyorlar bu isi aklım almıyor ben mi beceriksizim anlamıyorum..Ne zaman geçecek bu durum tecrübeli annelerden yorum bekliyorum..o kadar ihtiyacım var ki teselli edici birşeylere sinirlerim harap oldu tahammülüm kalmadı hiçbirşeye üstüne üstlük eşimin bebekle ilgili herşeye müdahale etmesi ve bilmiş tavırları beni daha çok bunaltıyor üstelik kırıcı oluyor çoğu zaman..bebeğin üstünü değiş mama yap üstünü ac üstünü ort sürekli emir kipi ile konuşuyor sanki demese yapmicaz mizildanmaya baslasa ben eger bir isle ugrasiyorsam gelmiyorsam içeri kıyametler kopuyor ilgilenmiyormuşum çocukla da neler neler..uzun oldu kusura bakmayın çok doluyum

Aglamak, gülmek kadar dogal bir duygu. Bazen evet aglamalari gerekiyor. Bu yasta bile o baglantiyi kurabiliyorlar ---> aglayinca annem kosup gelir. Cocuga ögretilmesi gereken bu degil. Birak agliyorsa aglasin, fakat yakininda kalsin. Güvende olsun.

Yani atiyorum yemek yapiyorsun, mama sandalyesinde otursun, elinde bir iki oyuncak ile. Agliyorsa, aglasin. Sen islerine devam et, onun ile konus. "Aa bak, anne simdi salatalik keseceek" diye pozitif dur. Onun aglamasini takma. Bir müddet sonra zaten surar ve alisir.

Sonuçta bebek alti temiz, yemek yemis, annesi yakinda. Cocuklara bu yasta bile, herseyi hemen vermeyi dogru bulmuyorum. Mecbur o ev hayatina uyum saglamaya.

Asil sikintin esin. Anliyorum bebegini çok seviyorsun fakat böyle bir adami baba yaptigin için, o bebegin hakkina girmis oldun. Onunda hakki onu seven, onun ile ilgilenen bir baba. Zor ile yapsin, zor ile kucagina tutsun derdim de. Kendi çoçuguna merhamet göstermeyen, onun ile ilgilenmeyen babayi, zor ile birsey yaptiramazsin ki.

Belli ki bu adam seni hizmetçi ve kulukça makinesi olarak görüyor. Cok üzücü. Bebek büyür, baze seyler kolaylasir, ancak böyle bir adam ile evli kalmak asla kolaylasmayacak. Umarim isin vardir. Yerinde olsa yavastan birikim yapar ve bosanirdim. Böyle bir adam tolere edilmez. Herseyden önce, o yavruya yazik, öyle bir adam ile ayni evde yasamak ile.

Bebekten önce böyle konuşmamıştık aslında herşeye yardim edecem diyordu hiçte öyle olmadi..aslında bana mudahale etmese belki bu kadar bunalmazdım beni öyle bir hale getirdi ki çocuk gık dediğinde gitmedigimde kendimi pislik gibi hissediyorum öyle sorular soruyor ki bana kendi anneliğimi sorguluyorum ve surekli emir veriyor bana bu yap şunu yap karşılık verince de kavga çıkıyor

Adam daha önce ev islerinde bile is bölümü yapmaz ise, bu çoçuk ile niye yapsin? Karakteri nasil bilmiyormusun? Cocuk bir sihirli degnek ile dünyaya gelmiyor.

Bu adami kesinlikle bosamalisiniz. Yada agir bir sekilde rest çekmelisin. Hepimiz anneligimiz zaten sorguluyoruz. Toplum annelere inanilmaz baski kuruyor. Bu baski birde kendi esinden gelirse, tabiki insan katlanamaz. Psikoloji kalmaz. Evladina verimli olamazsin.

Ve elbette arkadaslarin ile gezmelisin. Annesin diye sosyal hayatin bitmiyor. Kadinligin bitmiyor, benligin bitmiyor. Asil o kendinden utansin, kendi çoçuguna iki saat bile bakamiyor. Herkes öyle degil, benim esim tüm günde bakar kizimiza. Hatta benden daha iyi bakar. Ki normalide bu.

Annelik konusunda geçenlerde çok güzel bir konusma izlemistim. Burda ekliyorum

Ne güzel anlatmışsınız..onun yüzünden bazen bebeğime adapte olamıyorum kendimi onun annesi değilde bakıcısı gibi hissediyorum sürekli ültimatom veriyor adam bana..günde 1 saat görmeyle herşeyin en iyisini doğrusunu o biliyor ya yeni doğum yapmışken çocuğu kucağına alıyorum bağırıyor bana ne biçim tutuyorsun hayatında çocuk mu tutmadın diye..bebek kucagimda uyudu misafirlikteyiz kalkamadim Dedim ki puseti uzatirmisin vayy efendim nasil istermisim milletin icinde nasil bagiriyor ben kalkamam oturuyorum gormuyomuusn nasıl utandım anlatamam
Bunları yazarken size " Siz bebeğinizin bakıcısı değil annesisiniz " yazacaktım inanın unuttum. Siz demişsiniz :) Bence o adam çocuğun etkilenmeyeceği bir ortamda sizden ciddi bir ayar istiyor. Bi delirin istiyor. Korkmayın hiçbir şeyden. Zaten varlığı yokluğu birmiş. Bence çocuklar için anne babanın beraber olmasından daha gerekli olan huzurlu sakin ortam. Ben eşime şöyle demiştim. Çocuk iki manyağın ortasında rezil ve mutsuz olacağına iki ayrı huzurlu ortamda çok daha iyi ve mutlu yetişir..

Ayrı birikim mi ne için yapıyormuş ayrı birikimi beyzade.senin harcadığına laf mı ediyor.kendi tutumlu mu ?
Esnaf olduğu için ne kadar kazanıydı bilmiyorum haliyle..ev alırken 50 bin para cıktı ortaya bi kerede araba alırken 70 bin cıktı ayni şekilde benim bu paralardan haberim yoktu mesela..aşırı derecede müsrif bi insan ve bana laf söylüyor tutumlu değilsin diye bunu diyen adam bi tısorte 500 lira veren adam

Aglamak, gülmek kadar dogal bir duygu. Bazen evet aglamalari gerekiyor. Bu yasta bile o baglantiyi kurabiliyorlar ---> aglayinca annem kosup gelir. Cocuga ögretilmesi gereken bu degil. Birak agliyorsa aglasin, fakat yakininda kalsin. Güvende olsun.

Yani atiyorum yemek yapiyorsun, mama sandalyesinde otursun, elinde bir iki oyuncak ile. Agliyorsa, aglasin. Sen islerine devam et, onun ile konus. "Aa bak, anne simdi salatalik keseceek" diye pozitif dur. Onun aglamasini takma. Bir müddet sonra zaten surar ve alisir.

Sonuçta bebek alti temiz, yemek yemis, annesi yakinda. Cocuklara bu yasta bile, herseyi hemen vermeyi dogru bulmuyorum. Mecbur o ev hayatina uyum saglamaya.

Asil sikintin esin. Anliyorum bebegini çok seviyorsun fakat böyle bir adami baba yaptigin için, o bebegin hakkina girmis oldun. Onunda hakki onu seven, onun ile ilgilenen bir baba. Zor ile yapsin, zor ile kucagina tutsun derdim de. Kendi çoçuguna merhamet göstermeyen, onun ile ilgilenmeyen babayi, zor ile birsey yaptiramazsin ki.

Belli ki bu adam seni hizmetçi ve kulukça makinesi olarak görüyor. Cok üzücü. Bebek büyür, baze seyler kolaylasir, ancak böyle bir adam ile evli kalmak asla kolaylasmayacak. Umarim isin vardir. Yerinde olsa yavastan birikim yapar ve bosanirdim. Böyle bir adam tolere edilmez. Herseyden önce, o yavruya yazik, öyle bir adam ile ayni evde yasamak ile.
Kesinlikle tek bırakmıyorum zaten ağlasa bilehep gözümun önünde oluyor ama benimki bir süre sonra sakinleşmek yerine gideri sisene kadar ağlıyor bu kez sakinlestiremiyorum.
Evet çalışıyorum memurum artık boşanma kafamda iyice yer etti..bu evlilik benim özgüvenimi yerle bir etti hiç mutlu değilim bebeğim olmasa bir saniye bu insana tahammül edemezdim heralde..yavaş yavaş kendimi bu sona alistirmaliyim

Bunları yazarken size " Siz bebeğinizin bakıcısı değil annesisiniz " yazacaktım inanın unuttum. Siz demişsiniz :) Bence o adam çocuğun etkilenmeyeceği bir ortamda sizden ciddi bir ayar istiyor. Bi delirin istiyor. Korkmayın hiçbir şeyden. Zaten varlığı yokluğu birmiş. Bence çocuklar için anne babanın beraber olmasından daha gerekli olan huzurlu sakin ortam. Ben eşime şöyle demiştim. Çocuk iki manyağın ortasında rezil ve mutsuz olacağına iki ayrı huzurlu ortamda çok daha iyi ve mutlu yetişir..
O kadar haklisiniz ki..bebeğim küçücükken önünde şiddet de gördüm ilerde akilinin ereceği zamanda bunu yaşamaktan çok korkuyorum..bencede anne baba hergun kavga dövüş olduğu ortamda buyumesinden daha iyi ayrılmak ve huzurlu bir ortamda büyümesi..su an ayrılmam mümkün değil dilerseniz özelden yazarım sebebini ama bi iki sene içinde ilk isim onu boşamak olacak

Back
X