• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen geçecek diyin psikolojim berbat

İlgisizlik de kötü davranmaktır. Çocuğunun annesine hakaret etmek, evde huzursuz ve gergin ortama sebep olmak da çocuğa kötülüktür.
Anneniz gibi bir anne olmak istemiyorsanız ciddi olarak terapi alın. Siz güçlendikçe bu adama mecbur olmadığınızı anlayacaksınız.
Kızınız ve kendi iyiliğiniz için yapın bunu.
Zaten maddi olarak ona muhtaç değilim manevi olarak da başımın çaresine bakıyorum..yardim almayı düşünüyorum ama bilsinde istemiyorum yarın öbürgün bana kullanmayacağını bilmiyorum çünkü

Çalışıyorum, sizin çıktığınız saatte asla çıkamadım.

Akıllı çocuk çok az, türlü saklabanliklarla hem ıs yapanlar var, hem yemek.

Ağlar mırıldanır , çocuk bu. Oyalayacak birseyler bulmalisiniz. Yurutecte yarım saat duruyorsa orada durmasını sevdiği bir şeyle 40 dakikaya çıkarıp yemeğinizi hemen çıkarabilirsiniz ki ek gıdaya geçen bir bebek var illa ki bir şeyler pişmeli o evde.

Madem pismiyor , aylık bin tl.ye yakın dışarıdan yiyorsunuz öyleyse eve malzeme almayın dediğiniz kadar çok.

Haftalık yardımcınız geliyormuş. Bu zamanda bir lüks bana göre. Evde çok kirlenmez.

Gece uyuduklarindan bir banyo mutfak. kalıyor. Sabah toparlanır hop biter ıs.

Sırtımda kanguruyla bana düşen işleri yapardım .

Eşinize diyecek sözüm yok. Hem üstüne düşeni yapmayıp hem sizi kumanda olarak görmesi hoş değil.

Vermeyin birikim yapın.
Gerçi vermezseniz sizi dövebilir.
Vermezseniz sıkıntı senin paranami kaldım muhabbeti ediyor iki gün sonra yine aynı..bana paragöz muamelesi yapıyor kendi kazandığım parayı bile istediğim gibi tasarruf edemiyorum

Zaten maddi olarak ona muhtaç değilim manevi olarak da başımın çaresine bakıyorum..yardim almayı düşünüyorum ama bilsinde istemiyorum yarın öbürgün bana kullanmayacağını bilmiyorum çünkü
Korkmayın korktukça üstünüze gelir. Siz kızınız için cesur olun.

Vermezseniz sıkıntı senin paranami kaldım muhabbeti ediyor iki gün sonra yine aynı..bana paragöz muamelesi yapıyor kendi kazandığım parayı bile istediğim gibi tasarruf edemiyorum
Hakikaten vermeyin o zaman.
Ayrıca kendi kazandığınız para için paragöz demesi çok komik.

Farkında olun artık. Eşinizin sizi sürekli manipüle etmesine izin vermeyin.

2. Kaynana değil inanın 1. Kaynana..kayinvalidemle aramız ıyidir karışmaz bana eşim eksikliğini hiç hissettirmez sağolsun..ya çok bilmiş gibi konuşuyor bi halt bildiği bile yok ilkkez mama vercez çocuğa okudum arkasını yaptım mamayı yedordim çocuk uyudu..neyse bu geldi nasıl yaptın dedim 120 cc suya 4 ölçek attım öyle mi yapılır bu mama çocuk ondan bayılmış uyuyor vs vs bi sürü konuştu sonra aldı arkasını okudu yine anlamadı bi kaç kişi zor ikna ettik öyle olduğuna..bir halt bilmez eksikte kalmaz..inanın bir iki söyledim karışma diye tamam dedi simdi daha beter oldu koca karı gibi konuşuyor sürekli eleştiriyor çok bunaldim
Sen sessiz sakin bir arkadassin herhalde. Eşin yüz bulmuş yoksa bu kadar karismazdi sanki.

Merhaba hanımlar..bir bebeğim var 8 aylık Allah bağışlasın dur durak bilmiyor hiç bir iş yapamıyorum çalışıyorum süt iznim var 12 çıkıyorum sözde ama hicbir iş yetişmiyor haftalık kadın almaya başladım temizlik vs asla yapamıyorum zaten..saat 3 ü geçiyor su an ben saat 1 de eve geldim su saat oldu hala bir iş yapabilmiş değilim en basitinden bir çamaşır sermek yada toplamak kıyametler kopuyor gözünün önünden ayrılınca asla birşey dikkatini çekmiyor ne oyuncak ne yürüteç gerçi yurutecin hakkını yemiyim arada yarım saat filan duruyor..disarda yemekten usandık artık ayrıca hem dolaba dünya masraf yap hem dışarda ye inanın ayda bin liradan fazla dışarda ymek parası veriyoruz bi o kadar da mutfak masrafı yapıyoruz..eşime gelecek olursak sagolsun hiçbişeye elini sürmez üstelik bebekle de ilgilenmez ki bi çamaşır seriyim yada ütü yapıyım çoğu zaman gece o uyuyunca yapıyorum kii sabah 6 da uyanıyorum o yuzden sızmış oluyorum işler kalmış oluyor..cok bunaldim gerçekten psikolojim alt üst hiç böyle hayal etmemiştim ..eşimin arkadaşlarnin 2 küçük çocuklari var bizleri yemeğe çaya vs davet ediyordu nasıl yapıyorlar bu isi aklım almıyor ben mi beceriksizim anlamıyorum..Ne zaman geçecek bu durum tecrübeli annelerden yorum bekliyorum..o kadar ihtiyacım var ki teselli edici birşeylere sinirlerim harap oldu tahammülüm kalmadı hiçbirşeye üstüne üstlük eşimin bebekle ilgili herşeye müdahale etmesi ve bilmiş tavırları beni daha çok bunaltıyor üstelik kırıcı oluyor çoğu zaman..bebeğin üstünü değiş mama yap üstünü ac üstünü ort sürekli emir kipi ile konuşuyor sanki demese yapmicaz mizildanmaya baslasa ben eger bir isle ugrasiyorsam gelmiyorsam içeri kıyametler kopuyor ilgilenmiyormuşum çocukla da neler neler..uzun oldu kusura bakmayın çok doluyum
Benim eşimde ev işlerine yardımcı olmaz ama en azından mama yapar işim varsa bebekler ilgilenir

Sen sessiz sakin bir arkadassin herhalde. Eşin yüz bulmuş yoksa bu kadar karismazdi sanki.
Evet biraz pasif kaldım doğrudur çünkü hayatmda katlanamadigim şey evde huzursuzluk olması kavga gürültü sırf bağırmasın huzursuzluk çıkarmasın diye sustugum şeyler oldu oda yüz buldukça buldu ki yapısı bu onun bana değil herkese karşı öyle anne babasına dahil..e haliyle onlar ona bu yüzü verince ben tepki koyunca kıyamet kopuyor

Benim eşimde ev işlerine yardımcı olmaz ama en azından mama yapar işim varsa bebekler ilgilenir
Ev işleri için yardim istemiyorum zaten tek isteğim isim varken bebekle ilgilenmesi sanki çocuk benim çocuğum sadece bakmakla yükümlü tek kişi benim..isine gelincede çocuğuna böyle yapma o zaman kendi çocuğu oluyor iste

Hakikaten vermeyin o zaman.
Ayrıca kendi kazandığınız para için paragöz demesi çok komik.

Farkında olun artık. Eşinizin sizi sürekli manipüle etmesine izin vermeyin.
Ilk günden beri öyle bi ortam yarattı daha ortada olmayan param için üstelik sonradan atandım üstelik su an sanki sayesinde kazanıyorum havalarında yanlış anlaşılmasın kpss ile atandım hepsi emeğim..beni öyle bi hake getirdi ki kendi paramı harcarken korkuyorum

Merhaba hanımlar..bir bebeğim var 8 aylık Allah bağışlasın dur durak bilmiyor hiç bir iş yapamıyorum çalışıyorum süt iznim var 12 çıkıyorum sözde ama hicbir iş yetişmiyor haftalık kadın almaya başladım temizlik vs asla yapamıyorum zaten..saat 3 ü geçiyor su an ben saat 1 de eve geldim su saat oldu hala bir iş yapabilmiş değilim en basitinden bir çamaşır sermek yada toplamak kıyametler kopuyor gözünün önünden ayrılınca asla birşey dikkatini çekmiyor ne oyuncak ne yürüteç gerçi yurutecin hakkını yemiyim arada yarım saat filan duruyor..disarda yemekten usandık artık ayrıca hem dolaba dünya masraf yap hem dışarda ye inanın ayda bin liradan fazla dışarda ymek parası veriyoruz bi o kadar da mutfak masrafı yapıyoruz..eşime gelecek olursak sagolsun hiçbişeye elini sürmez üstelik bebekle de ilgilenmez ki bi çamaşır seriyim yada ütü yapıyım çoğu zaman gece o uyuyunca yapıyorum kii sabah 6 da uyanıyorum o yuzden sızmış oluyorum işler kalmış oluyor..cok bunaldim gerçekten psikolojim alt üst hiç böyle hayal etmemiştim ..eşimin arkadaşlarnin 2 küçük çocuklari var bizleri yemeğe çaya vs davet ediyordu nasıl yapıyorlar bu isi aklım almıyor ben mi beceriksizim anlamıyorum..Ne zaman geçecek bu durum tecrübeli annelerden yorum bekliyorum..o kadar ihtiyacım var ki teselli edici birşeylere sinirlerim harap oldu tahammülüm kalmadı hiçbirşeye üstüne üstlük eşimin bebekle ilgili herşeye müdahale etmesi ve bilmiş tavırları beni daha çok bunaltıyor üstelik kırıcı oluyor çoğu zaman..bebeğin üstünü değiş mama yap üstünü ac üstünü ort sürekli emir kipi ile konuşuyor sanki demese yapmicaz mizildanmaya baslasa ben eger bir isle ugrasiyorsam gelmiyorsam içeri kıyametler kopuyor ilgilenmiyormuşum çocukla da neler neler..uzun oldu kusura bakmayın çok doluyum
Canım bazı çocuklar zordur bunu kabul etmek lazım.Allah dağına göre kar verir derler benim aklıma hep bu gelir şu an 15 aylık kaoscu velet im var 🤦‍♀️🤦‍♀️ Çamaşır asarken cama dudaklarını yapıştırıp Recep İvedik oluyor resmen o sahneyi biliyorsun di mi 🤣🤣 ben de arkadan aynı hareketi yapıyorum ona öyle öyle hallediyoruz. He bir de 8 yaşında evladım var tecrübeye dayanarak diyorum ki GEÇECEK 🥰🥰
Bak senin için buldum 😀

Eklentiler

• 8F0C7CA2-750D-44DA-A0A3-4D16DA3B5F5F.webp
    8F0C7CA2-750D-44DA-A0A3-4D16DA3B5F5F.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 234
Kesinlikle sorun bebekte değil çocuk bu huysuzlukta edecek evet ama kocam olacak yaratık bunu babamın evinden getirdim sanıyor çocuk bakmak kadının işi zihniyetinde sanki al gece sen bak demişiz 2 dk bak mutfağı toplayayım dedim diye bağırıp çağırdı..ona sorsanda butun gun evde napıosun..kadın dediğin çocuğa bakar ev işi yapar yemek yapar ise gider ayın 15.de de maaşını kocasına verir zihniyet bu

Aman Allahım iğrenç bir zihniyet. Çok üzüldüm sizin için. İnsan müsveddesi herifte hiç mi acıma yok?. Vermeyin paranızı. Madem eski kafalı o zaman evi sen geçindireceksin deyin

Suan benim durumun ben hala oglan kucakta is yapiyorum evi beraber supuruyoruz camasiri beraber katliyoruz.hepsi tek elle.sadece dograma isinde onune bir seyler koyuyarum sadece 5 dk hemen huysuzlaniyir.

Ilk günden beri öyle bi ortam yarattı daha ortada olmayan param için üstelik sonradan atandım üstelik su an sanki sayesinde kazanıyorum havalarında yanlış anlaşılmasın kpss ile atandım hepsi emeğim..beni öyle bi hake getirdi ki kendi paramı harcarken korkuyorum
Sizin durum çocuk değil ki kocadan kaynaklı .kendime benzettim ben de hır gür sevmem elimden geleni yaparım ama sabrım taşarsa Allah yarattı demem. Aynı evde yaşayınca paranı verme birikim yap gibi bir durum olmuyor maalesef yapan nasıl yapıyor bilmem eşiniz nasıl birikim yapmıyorsa sizden gizli yada ayrı siz de yapamazsınız.maaşlar tek bir yerde toplanıyor sanırım bizde de öyle sonra ne oluyor masraflara vs gidiyor kalanı toplu birikim vs neyse ailecek oluyordur .yani bilmiyorum ayrı gayrı olmaz size yardımcı olmak konusunda haklısınız öküz erkekler acımaları olmuyor ama haftalık temizlikçi işinizi epey kolaylaştırıyordur .bakmak istemese de bebeği verin kucağına atacak değil ya .insan yıllarını geçirdikçe daha cesur daha kendini savunan oluyor il zamanlardaki ben olsaydım sanırım ölmüştüm şimdiye insan yavaş yavaş pişiyor o yontulacak siz güçleneceksiniz

Evet biraz pasif kaldım doğrudur çünkü hayatmda katlanamadigim şey evde huzursuzluk olması kavga gürültü sırf bağırmasın huzursuzluk çıkarmasın diye sustugum şeyler oldu oda yüz buldukça buldu ki yapısı bu onun bana değil herkese karşı öyle anne babasına dahil..e haliyle onlar ona bu yüzü verince ben tepki koyunca kıyamet kopuyor
Evet ama hayatı birisinden öğrenecek. Ailesi pohpohlamiş, ne derse dogru, ne yapsa haklı. Sizde sesinizi cikarmaSaniz ben iyi bilirime devam eder. Çok fazla dozunu kaçırmadan, zaman zaman dişinizi gösterin. Kıyamet kopsada ilk zaman kopar sonra alışır

Güzel kardeşim çok yorum yapıyorum ama keşke araba ev gibi birşeye bağlasan maaşı. Ortada emeğin çar çur oluyor. Eşinin de sesi çıkmaz hem

Evet akşam ki bi saatlik ilgilenmesi bile bana iyi gelecektir

Çok teşekkür ederim yorumunuz icin..evet bende yavaş yavaş tüketti kendini aramızdaki mesafeler gittikçe artıyor evliliğimiz bitiyor farkında bile değil..belki bana müdahale etmese bu kadar psikolojik olarak çökmem ben gerildikçe belki bebekte geriliyor..o kadar güzel bir bebeğim var ki inanamazsınız görseniz ilgi görünce daha da tatlı ve mutlu ama azcik ilgisiz kalsn kıyametler kopuyor benide bu deli ediyor karnın tok altın temiz bi yerin ağrımıyor derdin ne diye sinirleniyorum..asıl beni üzen şey su benim yapma dedigim herseyi yapıyor çocuğun yanında bağırıyor bazen hakaret ediyor.. bu çocuk hep böyle kalmayacak ya büyüyecek aklı erecek beni takmiyip sevmeyecek diye korkuyorum ezik bi kadın olmak istemiyorum gozunde en çok buna üzülüyorum..
Bu söylediğimi yanlış anlamayın ama ezik gibi davranıyorsunuz. Size böyle davranmasına nasıl izin veriyorsunuz. Ben okurken deli oldum. Ağzının payını verin. Sadece para harcamakla baba olunmuyor.

Bebeğiniz küçük henüz. Ev işi,çamaşır,bulaşık vs takmayın kafanıza. Dört dörtlük olmayıversin ki zaten temizlik için birini almaya başlamışsınız o sizi biraz rahatlatır.
Kalan işlerde olduğu kadar olsun.
Uyumuyor mu bebeğiniz hiç? O uyurken birşeyler halledebilirsiniz ufak tefek,yemek vb seyleri.
Yemek konusunda pratikte olsa hazırlamalısınız birşeyler zira bebekte yemek yemeye başlamıştır artık,çorba,yoğurt vb şeyleri yiyordur. Sizinle oturup yiyeceği şekilde ayarlayın.
O yarım saat duruyorsa yürüteçte sizde o arada yemek yapın. Kaç dakikanızı alır ki soğanı salçayı kavurup tencereye malzemeleri koymak? Sonra pişecek kendi kendine. Ha 5 çeşit hazırlayamazsınız belki ama 1 çeşitte olsa tencere yemegi yapılır. Yanına makarna haşlamak pratik olur.
Bu arada 2 çocuğum var,kızımda bensiz durmuyordu ki ben yüruteçte kullanmadım,onu slinge bağlayıp hicbir işimi yapamasam yemek yapabiliyordum.
Sizde halledebilirsiniz bence.
Yürümeye başlayınca bir tık daha rahatlarsınız. Oglum 15 aylık,ben yemek yaparken yanımda çekmeceleri açıp dolap kapaklarıni açıp kapayıp,fırının hatta bulaşık makinesinin ayarlarını bozmak,düğmelerine basmak vb şeylerle oyalanıyor. Bende o arada yemek yapabiliyorum. Uyurkende çamaşır,ütü vb işlerimi hallediyorum.

benim kizimda boyleydi temizligi kanguruyla cozdum yemek yapacagim zamanda oturtuyorum tezgahin ustune hem yemek yapiyorum hem ne yaptigimj anlatiyorum eline bi havuc veriyorum mesela onla oyalaniyo sikilirsa mama sandalyesine oturtup onune yogurt koyuyorum kendi kendine yeme cabasiyla ugrasiyo bi sekilde o aylarda cocuklar ogrenmek iatiyor kendi kendine ogrenemeyecegi icinde size sariyor mecburen mutfaktan halimi kaldirdim hamur yoguracaksam bir kucuk yumakta eline verdim hem kesfetti hem oyalandi oyalayacak biseyler verirseniz is yaparken sizi bunaltmaz

Back
X