• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen geçecek diyin psikolojim berbat

Adam daha önce ev islerinde bile is bölümü yapmaz ise, bu çoçuk ile niye yapsin? Karakteri nasil bilmiyormusun? Cocuk bir sihirli degnek ile dünyaya gelmiyor.

Bu adami kesinlikle bosamalisiniz. Yada agir bir sekilde rest çekmelisin. Hepimiz anneligimiz zaten sorguluyoruz. Toplum annelere inanilmaz baski kuruyor. Bu baski birde kendi esinden gelirse, tabiki insan katlanamaz. Psikoloji kalmaz. Evladina verimli olamazsin.

Ve elbette arkadaslarin ile gezmelisin. Annesin diye sosyal hayatin bitmiyor. Kadinligin bitmiyor, benligin bitmiyor. Asil o kendinden utansin, kendi çoçuguna iki saat bile bakamiyor. Herkes öyle degil, benim esim tüm günde bakar kizimiza. Hatta benden daha iyi bakar. Ki normalide bu.

Annelik konusunda geçenlerde çok güzel bir konusma izlemistim. Burda ekliyorum

Ona gore ben sadece anneyim artık geçen 2 saatliğine bırakıp arkadaşlarla buluşmaya gittim sanki.cinayet işlemişim gibi sürat yaptı vicdan azabı çektim resmen..halbuki o hicbiseyinden eksik değil hayatı tüm hızıyla devam ediyor

İslere onu da katin. Camasir mi asiyorsunuz o da yaninizda olsun. Verin eline corabi koyun camasirligin yanina asmaya ugrassin. Yemek mi yapiyorsunuz verin onune plastik kap plastik kasik azicik da su o da yapsin. Yerleri mi supuruyorsunuz baglayin onunuze cingene bagi var internette saglam bir salla yapabilirsiniz oyle supurun. Ben de iki tane var ben boyle cozum buldum. Hala daha oyle ikisi benimle camasir asar evi supururler vs. Mesela sabah kendilerince yataklarini duzeltip gelirler... Sabir zamanla alisacak

Vermezseniz sıkıntı senin paranami kaldım muhabbeti ediyor iki gün sonra yine aynı..bana paragöz muamelesi yapıyor kendi kazandığım parayı bile istediğim gibi tasarruf edemiyorum
farkında mısınız bilmiyorum ama şiniz size psikolojik şiddet, suçlu hissettirme, duygusal bastırma, yetersizlik duygusu aşılayarak kendini haklı çıkarma gibi pek çok manipulasyon uyguluyor.
ne demek paragöz..
kendi kazandığınız parayı istediğiniz gibi tasarruf etmek paragözlük değildir..

Esnaf olduğu için ne kadar kazanıydı bilmiyorum haliyle..ev alırken 50 bin para cıktı ortaya bi kerede araba alırken 70 bin cıktı ayni şekilde benim bu paralardan haberim yoktu mesela..aşırı derecede müsrif bi insan ve bana laf söylüyor tutumlu değilsin diye bunu diyen adam bi tısorte 500 lira veren adam
bu adama paranı kaptırma kardeşim..
madem çok parası var, evi de geçindirsin bir zahmet..
bir yolunu bulup maaşını kenara at..
ileride ne olacağı belli olmaz

Neden boşanamıyorsunuz ? Özelden yazabilirsiniz tabi. Ama benim için şu konunun tüm içeriğinde en önemli olan o bebeğin sağlıklı, özgüvenli , sağlam psikolojiyle büyümesi. Bunu birçok normal , sıkıntısız aile bile saglayamazken sizin böyle bir ortamda sağlamanız çok zor görünüyor. Ne olursa olsun öncelikle çocuğu düşünmeniz gerektiğini unutmayın. Allah hepimize her açıdan sağlıklı , huzurlu , mutlu bireyler yetiştirmeyi nasip etsin inşallah..

Ona gore ben sadece anneyim artık geçen 2 saatliğine bırakıp arkadaşlarla buluşmaya gittim sanki.cinayet işlemişim gibi sürat yaptı vicdan azabı çektim resmen..halbuki o hicbiseyinden eksik değil hayatı tüm hızıyla devam ediyor
Totosunu cok kaldirmissiniz. Sorumlyluk verin. Hic de vecdan azabi cekmeyin. Siz kotu anne degilsiniz.

Merhaba hanımlar..bir bebeğim var 8 aylık Allah bağışlasın dur durak bilmiyor hiç bir iş yapamıyorum çalışıyorum süt iznim var 12 çıkıyorum sözde ama hicbir iş yetişmiyor haftalık kadın almaya başladım temizlik vs asla yapamıyorum zaten..saat 3 ü geçiyor su an ben saat 1 de eve geldim su saat oldu hala bir iş yapabilmiş değilim en basitinden bir çamaşır sermek yada toplamak kıyametler kopuyor gözünün önünden ayrılınca asla birşey dikkatini çekmiyor ne oyuncak ne yürüteç gerçi yurutecin hakkını yemiyim arada yarım saat filan duruyor..disarda yemekten usandık artık ayrıca hem dolaba dünya masraf yap hem dışarda ye inanın ayda bin liradan fazla dışarda ymek parası veriyoruz bi o kadar da mutfak masrafı yapıyoruz..eşime gelecek olursak sagolsun hiçbişeye elini sürmez üstelik bebekle de ilgilenmez ki bi çamaşır seriyim yada ütü yapıyım çoğu zaman gece o uyuyunca yapıyorum kii sabah 6 da uyanıyorum o yuzden sızmış oluyorum işler kalmış oluyor..cok bunaldim gerçekten psikolojim alt üst hiç böyle hayal etmemiştim ..eşimin arkadaşlarnin 2 küçük çocuklari var bizleri yemeğe çaya vs davet ediyordu nasıl yapıyorlar bu isi aklım almıyor ben mi beceriksizim anlamıyorum..Ne zaman geçecek bu durum tecrübeli annelerden yorum bekliyorum..o kadar ihtiyacım var ki teselli edici birşeylere sinirlerim harap oldu tahammülüm kalmadı hiçbirşeye üstüne üstlük eşimin bebekle ilgili herşeye müdahale etmesi ve bilmiş tavırları beni daha çok bunaltıyor üstelik kırıcı oluyor çoğu zaman..bebeğin üstünü değiş mama yap üstünü ac üstünü ort sürekli emir kipi ile konuşuyor sanki demese yapmicaz mizildanmaya baslasa ben eger bir isle ugrasiyorsam gelmiyorsam içeri kıyametler kopuyor ilgilenmiyormuşum çocukla da neler neler..uzun oldu kusura bakmayın çok doluyum
Bebeğim 1 yaşında. Çalışmıyorum. Bu vakte kadar toplamda 6 ay annem geldi yardım etti ya da ben ona gittim kaldım. Bebeğim çok huysuz. Dediğim gibi ne yemek ne iş yapma hiç birine yetişemiyorum. 8. Aydan sonra daha iyi oluyor durum.

Onu aglatmamamiza o kadar alıştı ki simdi bırakınca katılana kadar ağlıyor bi kenara birak yemek yap filan imkansız ötesi ya kucağımda olacak ya kucağında olacak 8 aydır bilmem ki yerde kendi kendine vakit geçirdiğini yürüteç aldık bazen yarım saat oyalanıyor evde ona alıpta kullanamadığımız envai çeşit eşya dolu sokacak yer bulamıyorum artık.. herkesin bebeği böyle mi diye merak ediyorum sürekli mutsuzum..halbuki böyle konuşmamıştık eşinle bebek bakımda bana yardımcı olacaktı değil yardımcı olmak köstek olmasin yeter moduna girdim artık.. Bende bel fıtığı var fazla taşıyamıyorum da kucağımda üzerini değişmek için eğildiğimde bile doğrulamıyorum bazen..öyle inatçı ki bazen kucağımda yorulup oturduğumda kıyamet kopuyor ayakta gezmek istiyor çünkü şimdiden böyle yapıyorsa büyüyünce parmağında çevirecek beni çok korkuyorum
Ben de bebeğimin yaramaz olduğunu düşünüyorum. Üstelik benim etrafımda sadece benim bebeğim böyle. Dışarı çıkarız varacağımız yere kadar arabayla gitmek ölümdür. Oto kolduğunda durmak istemez, kucağımda da durmaz. İlk günden beri arabada gitme işini sevmedi. Üstelik çok da sinirli.
Yalnız değilsin

Walla dursa izletcem ama yok durmuyor ki kanguru denedim ama bel fıtığından dolayı taşıyamıyorum ki
Telefon sakın vermeyin o an günü kurtarırsınız ama çocuğunuza yazık edersiniz kendimden biliyorum çok sıkıntısını yaşıyorum yapmayın :KK43:

Ben de bebeğimin yaramaz olduğunu düşünüyorum. Üstelik benim etrafımda sadece benim bebeğim böyle. Dışarı çıkarız varacağımız yere kadar arabayla gitmek ölümdür. Oto kolduğunda durmak istemez, kucağımda da durmaz. İlk günden beri arabada gitme işini sevmedi. Üstelik çok da sinirli.
Yalnız değilsin
Benimki de acayip asabi bi bebek..bizimki oto koltuğuna alıştı sayılır ilk zamanlar çok sorun çektik ama Tabi arada yine durmadığı zamanlar oluyor.. aynen benim etrafımdaki bebekler de çok üslü ister istemez annelerini çok kıskanıyorum

Bebeğim 1 yaşında. Çalışmıyorum. Bu vakte kadar toplamda 6 ay annem geldi yardım etti ya da ben ona gittim kaldım. Bebeğim çok huysuz. Dediğim gibi ne yemek ne iş yapma hiç birine yetişemiyorum. 8. Aydan sonra daha iyi oluyor durum.
O zaman bu aydan sona rahatım.. şimdide diş muhabbeti var bide onun huysuzlugu eklendi üstünedün dun gece sabaha kadar uyumadi benide uyutmadi sabahladik ve isede gidemedim haliyle

Totosunu cok kaldirmissiniz. Sorumlyluk verin. Hic de vecdan azabi cekmeyin. Siz kotu anne degilsiniz.
Bazen cok yetersiz hissediyorum kendimi..özellikle çok huysuzluk yapıp durmadiginda çok bunalıyorum ve kendimi çok huzursuz ve mutsuz hissediyorum sonrasında

Destek olmadan çok zor. Ya ev işlerine destek olabilecek biri ya da çocuğu arada bırakabilecek birisi var mı? Hem işte çalışıp hem ev işi yapıp hem de çocukla sağlıklı ilgilenmek mümkün değil
Haftada bir kadın geliyor temizliğe baktım olmuyor hiç iş yapamıyorum çünkü..bebeği anneme bırakıyorum işteyken sonra alıp eve gidiyorum erken de geliyorum üstelik süt iznim bitmedi hatta geçen 1 de evdeydim sadece bir makine çamaşır yıkayıp serebildimne yemek ne bisey dakika durmadı susmadı önünden ya kucakta olacak ya kucakta başka çözümü yok...kanguru filan önerdi arkadaşlar ama yemek için çok tehlikeli çünkü elini herşey atıyor allah korusun tencere dokunur sıcakken o zaman naparim...zaten bel fıtığım var 5 dakikadan sonra bel diye bisey kalmıyor bende..annemin de evi çok uzak 1 buçuk saat sürüyor dolmuşla ona rağmen kadını sürüklüyorum izin günümde bile bazen bazen herseye lanet olsun diyorum yapma üzme kendini ama diye ama sonra yine kendimi üzülürken buluyorum

Bebekten önce böyle konuşmamıştık aslında herşeye yardim edecem diyordu hiçte öyle olmadi..aslında bana mudahale etmese belki bu kadar bunalmazdım beni öyle bir hale getirdi ki çocuk gık dediğinde gitmedigimde kendimi pislik gibi hissediyorum öyle sorular soruyor ki bana kendi anneliğimi sorguluyorum ve surekli emir veriyor bana bu yap şunu yap karşılık verince de kavga çıkıyor
e sizde çok bükülüyorsunuz herhalde ona karşı
gösterin dişinizi korkmayı ne yapacak en fazla
eve para katkısı yapıyorsanız azaltın veya vermeyin
nasılsa evin tüm yükü bende çocuk da dahil bir zahmet evini geçindiriver vs diyin

nede korktunuz bu kadar? Allah korusun şiddet eğilimi vs var mı eşinizin?

Ben tam olarak anlayamadim. Calisiyorsunuz. O esnada bebege kim bakiyor?
Siz evdeyken sizsiz hicbir sey ile oyalanmayan bebek siz isteyken ne yapıyor?
Siz eve gelince sizden ilgi beklemesi cok normal. Daha cok kucuk size ihtiyaci var. Biraz sabir gerekiyor. Elbette gececek.

Ben tam olarak anlayamadim. Calisiyorsunuz. O esnada bebege kim bakiyor?
Siz evdeyken sizsiz hicbir sey ile oyalanmayan bebek siz isteyken ne yapıyor?
Siz eve gelince sizden ilgi beklemesi cok normal. Daha cok kucuk size ihtiyaci var. Biraz sabir gerekiyor. Elbette gececek.
Annem bakıyor..zaten 8 de gidip 12 de geliyorumbi uyuma uyanma arası evde oluyorum

Arkana önüne nerende duruyorsa bağla sar biraz iş yapabilirsin .
Eskiler öyle yaparmış .
Şimdi de sling diyorlar al ondan .
Ama geçecek bu günler eşinden sabırla yardım iste.

Back
X