- 4 Ağustos 2010
- 757
- 1.112
- 313
- Konu Sahibi maveraunnehirr
-
Konu hakkında hiç bir fikrim yok ama mucizelere inanırım. Ve umarım senin için de bir mucize olur ve bebeğinin gelişimi yolunda gider. Allah yardımcın olsun.arkadaslar son konumda bahsetmistim,bebegimin gelisimi 3 hafta geriden geliyor.. ilk 20 haftada oldugumuz icin buyuk ihtimalle ciddi bir sorun var dediler (yani kapatilacak bir ara degil) ve en kisa zamanda yapilacak amniyosentez sonrasi bebegim alinabilir..
SAT a gore 18 haftalik,ama bebegin boyutuna gore 15 haftalik hamileyim.. yapilacak islem beni korkutuyor.. sivi verilerek dogum yaptirilacakmis..bebegim kucuk,prof. adet agrisindan az fazla olur dedi ama lutfen bu islemi gecirmis ve cok agri cekmemis kisiler moral verebilir mi?nolursunuz kotu anilari yazmayin.. istedigim sadece biraz moral.. simdiden tesekkurler
(epidural ya da anestezi ile yaptiran varsa yazsin lutfen)
yapilacak canim.. kotu umuyorlar sonucu..Ben anlamadim 18 haftalık hamilesiniz bebek 15 haftalık peki simdi neden sivi verip doğum yaptiriyorlar yani gebeliği sonlandiriyorlar mi sadece geri diye cvs, aminyosentez yapılmadan anlamadim?
gorusmez miyim, 1 yar doc, 3 prof 2 uzman doktorla gorustumBaşka doktorlada görüştünüzmü
Canım ben mayısta doğum yaptım.mayıs anneleri forumunda küçücük bi kızımız vardı bizim defnemiz.oda gelişmiyodu kilo almıyodu.ama annesi ve teyzeleri olarak biz ona hep inandık.ve küçük defnemiz bunu başardı.ayından biraz erken ve sadece 800 küsür gram doğdu.o minicik şey hayata tutundu.en son 2 kiloyu filan geçmişti.yani canım bebeğinin iyi olcağına inan.inşallah sende sağlıkla doğur bebeğini.cok tesekkurler canim.. sana da gecmis olsun.. guzel kalbinden herkeste olsa..
Benim tanıdığım aynı durumla bebeğini doğurdu. Anestezi almadı. 16 haftalıktı ama 12. haftadan sonra fetüs hiç gelişmemiş.arkadaslar son konumda bahsetmistim,bebegimin gelisimi 3 hafta geriden geliyor.. ilk 20 haftada oldugumuz icin buyuk ihtimalle ciddi bir sorun var dediler (yani kapatilacak bir ara degil) ve en kisa zamanda yapilacak amniyosentez sonrasi bebegim alinabilir..
SAT a gore 18 haftalik,ama bebegin boyutuna gore 15 haftalik hamileyim.. yapilacak islem beni korkutuyor.. sivi verilerek dogum yaptirilacakmis..bebegim kucuk,prof. adet agrisindan az fazla olur dedi ama lutfen bu islemi gecirmis ve cok agri cekmemis kisiler moral verebilir mi?nolursunuz kotu anilari yazmayin.. istedigim sadece biraz moral.. simdiden tesekkurler
canim umut oldun bana.. ama benjm tup bebek.. tarihler cok net. uzerine gorme filan olamazBen varım. Bizim bebek de iki haftaya yakın geriden geliyordu. Hatta 9 hafta civarında 9 gün arayla girdiğim iki muayenede sadece 5 günlük gelişim göstermişti. Benden daha çok fark olan arkadaşlarım da var. Hepsinin gebeliği sorunsuz devam ediyor. 20 haftayı geçtikten sonra gelişimi iki hafta ileri bile attı. Haftasına göre iri olması problem şimdi de hergelenin. 20. haftaya kadar olan geriliklerde, gelişim geriliğinden söz edemeyiz demişti doktorum.
Adet düzensizliğinden, üstüne görme gibi durumlardan olabiliyormuş.
Sorunsuz bir gebelik geçirmenizi temenni ederim.
insallah benim.de olmaz canimBenim tanıdığım aynı durumla bebeğini doğurdu. Anestezi almadı. 16 haftalıktı ama 12. haftadan sonra fetüs hiç gelişmemiş.
Herkesin ağrı eşiği ve durumlara tepkisi farklıdır bana extra bir zorluktan acıdan bahsetmedi
canim buyuk ihtimalle kromozomal bir sikintidan supheleniyorlar.. o degilse genetik.. veya enfeksiyonel.. hangi sonuc olursa olsun bebekte ilk haftalardaki 3 haftalik gerilik deformasyona neden olmustur dedi riza madazli...amniyo.sonucunda birsey cikmazsa bile iyi ve saglikli bir durum.umma demeye getirdi.. butun umutlarim.tukenmek uzereAllah kolaylık versin. Benim kızımla kıyaslanamaz tabiki ama benim kızım da çok zayıf doğmuştu. Son ayda zehirlendiğim için kilo kaybı oldu çok. Hala zayıftır hep sınırda ama şükür ki bünyesi güçlü. Biz elimizden geleni yaptıktan sonra gerisini Allaha bırakalım. O bizi bizden daha iyi bilir. Allahım bir sıkıntı göstermeden güzellikle doğum nasip etsin inşallah. Amniyosentez sonucu kötü çıkarsa gebeliğimi sonlandıracaklar yani isteğe bağlı. Peki neyden şüpheleniyorlar ne olabilirmiş bebekteki bu sıkıntının Sebebi?
canim genetik bir durum derken?doktor da bundan bahsetti ama ben anlayamadim ne olabilir genetik sikinti?amniyosentezde cikmayabilr ama genetik sikinti olabilir dedi..belki genetik bir durumdur geç gelişim oluyordur vs.. siz amniyosentez sonucuna kadar içinizi ferah tutun..
edit: down sendromu + beyinde kist + trizomi 18 teşhisi koyulup en fazla 2 yaşına kadar yaşar denilen şimd 9 yaşındaki oğlan anası..
arkadaslar son konumda bahsetmistim,bebegimin gelisimi 3 hafta geriden geliyor.. ilk 20 haftada oldugumuz icin buyuk ihtimalle ciddi bir sorun var dediler (yani kapatilacak bir ara degil) ve en kisa zamanda yapilacak amniyosentez sonrasi bebegim alinabilir..
Benim kızımda iki hafta geriden geliyordu. Doktor sana bir sıkıntı yapmayacak demişti ama ikiden sonrası sıkıntı olacak o yüzden sıkı takipteydim bende. Yani tabiki sizin sağlığınız öncelikli bu durumda. Sizi zehirleyecek bir durum sözkonusuysa tabiki öncelikli olan sizsiniz. Amniyosentez sonucu iyi çıksa dahi alınması biraz garip geldi. Allahım hayırlı kapılar açar inşallah. Yüreğinize ferahlık versin şifalar versin.canim buyuk ihtimalle kromozomal bir sikintidan supheleniyorlar.. o degilse genetik.. veya enfeksiyonel.. hangi sonuc olursa olsun bebekte ilk haftalardaki 3 haftalik gerilik deformasyona neden olmustur dedi riza madazli...amniyo.sonucunda birsey cikmazsa bile iyi ve saglikli bir durum.umma demeye getirdi.. butun umutlarim.tukenmek uzere
canim organlarda sikinti yok hala evet. farkli bir sey olabileceginden dogumun sagliksiz olabileceginden bahsediyorlar.. zihinsel de.olabilir bilmiyorum.. su an icin bana fiziksel zarari yok ama psikolojik cok zor..hem.hamileyim ama ona baglanamiyorumDaha önceki konuda bebeğin organlarında sorun yok demiştiniz. Öyleyse neden doğum yapmayı öneriyorlar? Sonuç kötü çıksa da sonuçta şu an karnınızda yaşıyor. Sizin için riskli mi durması?
Ben bahsetmiştim diğer konunuzda. Benim kızım dört haftalık bir gerilikle doğdu ve doktorlar bu geriliğin neyden kaynaklandığını bilemediler. Herşey normal görünüyordu. Organları vs. Kilo alamadığı için bir sendrom durumu olabilir dediler. Ben kendimi öyle bir duruma alıştırmıştım ama sapa sağlam doğdu. Çok çok dualar ettiler. Annesi olarak en umutsuz konuşan bendim ama kızım utandırdı beni. İnşallah sizin için herşey güzel olur.
canim tesekkurler.korktugum amniyosentez degil. bebegim alinirsa yapilacak kurtajCanım öncelikle çok geçmiş olsun.Allah'ım sana da bebeğine de tez vakitte şifalar versin.
Bundan 2-3 hafta kadar önce doktorla randevum vardı,vaktinden az önce gitmiştim ama doktor epey açmadı kapısını,randevumdan yaklaşık 35-40 dakika sonra doktor,peşinden hemşireler çıktı ben de meraklanıp kulak kabarttım.
Amniyosentez uygulanmıştı içerideki hastaya,tabii işin psikolojik boyutunu bilemem ama kadın yürüyerek çıktı odadan,2 saatlik yatış verdiler o da bir komplikasyon olursa diye.
Gördüğüm kadarıyla pek ağrılı bir işlem değil inşallah seninki de son derece sorunsuz geçecektir,bol bol dua et,her şeyin güzel olacağına inan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?