- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
- Konu Sahibi maveraunnehirr
-
Allah bagislasin evladinizi.belki genetik bir durumdur geç gelişim oluyordur vs.. siz amniyosentez sonucuna kadar içinizi ferah tutun..
edit: down sendromu + beyinde kist + trizomi 18 teşhisi koyulup en fazla 2 yaşına kadar yaşar denilen şimd 9 yaşındaki oğlan anası..
Şimdi bu yorumlar konu sahibini ve bu durumdaki tüm anne adaylarını yanlış yönlendirebilir. Bebek sağlıklı olsa dr umutlanma veya alalım der miYani canım bu operasyonu yapmaya mecbur musunuz. Ne desem ki benim gönlüm bebeğine kıyma dio ama tabi doktor da değilim. Oğlum için de gelişimi geride denmişti hiç sallamamıştım. Şimdi çok sağlıklı maşallah. Valla bilmiyorum. Offf sana değilde bebişe daha çok takıldım. O korktuğun acıdan beter olmalı yürek acısı. Takılma.
Anlayamadığım için soruyorum. Oğlunuz Trizomi 18 mi yoksa yanlış tehşis mi kondumesela benim oğlanın kafası haftasına göre 3 hafta ileriydi .. bu genetik bir durum olabilir ancak bizim zamanımızda yani bizlerin doğduğu ve öncekilerin zamanında ultrason ve bu testler olmadığından genetikmi bilemiyoruz.. sonuç olarak anne baba dan biri de aslında anne karnında bu gelişim geriliğini göstermiş olabilir sonra haftasını yakalamış olabilir..
trizomi 18 doğduktan sonra en fazla 2 yaşına kadar teşhis koydukları hastalığın adı.
Allahim duymak istedigim guzel seyler.. ne guzel.. cok tesekkurler paylastiginiz icinOncelikle gecmis olsun.
Arkadaşımin 18 haftalik gebeligi suni sanci ve epidural dogumla sonlandirildi. Normal bir dogum kadar agri ya da sıkıntı yasamadi sonrasinda. 6 ay sonra da yeniden hamile kaldi, ikincide sorunsuz bir gebelik gecirdi.
gecmis olsun canim.. ne guzel. benim 16.haftada fark edilince erken olmasindan doktorlar kotu seyler umuyorlar iste.. dilerim benim icin de guzel.olur herseyBen çok erken zamanlarda arkadaşlarla kıyaslayıp fark etmiştim. 20li haftaların başında ayrıntılı ultrasona girmiştim. O zaman doktor söylemişti. Çok şaşırmıştı. Eşim ve ben uzunboyluyuz. Beni kaldırıp bacak boyuma, eklem yerlerime baktı. Tekrar tekrar organlara baktı. İnatla organlarda sorun bulmaya çalıştı ki bir bulgu olsun, şu şu sendrom olabilir desin ama organları hep normaldi. Üç dört kere ısrarla akraba evliliği mi diye sordu. Sonra kızım doğdu ve bacak boyunda hiç bir sorun yok. Kollar normal vs. ama ayına göre küçük doğdu.
Son adet tarihimi çok net hatırlayıp söyledim onu bile on gün ileri düzeltti. Yani örneğin aslında 5inde adet olmuştum ama onu 15i diye düzeltti çünkü daha başından beri bebeğin gelişimi son adet tarihimle uyumlu değildi. Ay o kadar çok şey yaşadım ki zehir oldu hamileliğim.Hep korku, endişe. Bebeğin sağlıklı doğduğunu dıyunca bir kendime gelememiştim. Biz kesin küvöze falan girecek siye beklerken kucağıma verdiler.
Size zararı yoksa aldirmayinarkadaslar son konumda bahsetmistim,bebegimin gelisimi 3 hafta geriden geliyor.. ilk 20 haftada oldugumuz icin buyuk ihtimalle ciddi bir sorun var dediler (yani kapatilacak bir ara degil) ve en kisa zamanda yapilacak amniyosentez sonrasi bebegim alinabilir..
SAT a gore 18 haftalik,ama bebegin boyutuna gore 15 haftalik hamileyim.. yapilacak islem beni korkutuyor.. sivi verilerek dogum yaptirilacakmis..bebegim kucuk,prof. adet agrisindan az fazla olur dedi ama lutfen bu islemi gecirmis ve cok agri cekmemis kisiler moral verebilir mi?nolursunuz kotu anilari yazmayin.. istedigim sadece biraz moral.. simdiden tesekkurler
(epidural ya da anestezi ile yaptiran varsa yazsin lutfen)
bana su anda fiziksel bir zarari yok..sagliksiz bir bebek olabileceginden bahsediyorlar.Size zararı yoksa aldirmayin
Benim ilk bebeğinin de sorunları vardı drun biri sana zararı yok almayalım dedi daha onceki dr larda alalım deyip durmuştu aldırmadım 32 haftalıkken doğumda kaybettim ama vicdanım rahat canim belki yaşar desin yaşamadı ama aldırsaydım hep acaba mi diyecektimbana su anda fiziksel bir zarari yok..sagliksiz bir bebek olabileceginden bahsediyorlar.
Sonucun çıkması 3 haftayı buluyor hatta bazen 1 aycanim sonuc cikmadi. daha amniyo.olmadi. sonucun kotu cikacagi umulyor ilk haftalarda bu kadar fark oldugu icin..yuksek.ihtimal kromozomal.anomali diye dusunuyorlar
Allah bagislasin evladinizi.
Benim kuzenimin bebegine de trizomi 18 teshisi koymuslardi dogar dogmaz ölür bile diyen doktor vardi. Aldirmadi suan cocuk 3 yaşında
Anlayamadığım için soruyorum. Oğlunuz Trizomi 18 mi yoksa yanlış tehşis mi kondu
Allahim duymak istedigim guzel seyler.. ne guzel.. cok tesekkurler paylastiginiz icin
evet canim sag ve yasiyor..kiyamam bir de o kadar hareketli ki.. hicbir organinda bir sorun gozukmuyor. kiyamam ona.. amniyo. sonrasinda ilk 3 gunde onemli sorunlar.cikiyormusSonucun çıkması 3 haftayı buluyor hatta bazen 1 ay
Onun için biran önce yaptır
O dediklerin doktor öngörüsü
Benim arkadaşıma hidrosefali var ölür dediler doğsada
Şimdi 10 aylık sapasağlam bir bebek
Öncelikle sen amniyosentez ol bence canım
Hiç korkma max 3dklık bir işlem kolundan kan alınıyor gibi düşün
Ve sonuçlarının temiz çıkması için bol bol dua et
Şuan sonuçta bu bebek yaşıyor
Normal doğumla doğar çok yaşamaz ölür
Resmen cinayet
Karnında halen sağ dimi bu bebiş
detayli ultrasonda oglumun kalbinde ve bagirsaginda parlama goruldu.arkadaslar son konumda bahsetmistim,bebegimin gelisimi 3 hafta geriden geliyor.. ilk 20 haftada oldugumuz icin buyuk ihtimalle ciddi bir sorun var dediler (yani kapatilacak bir ara degil) ve en kisa zamanda yapilacak amniyosentez sonrasi bebegim alinabilir..
SAT a gore 18 haftalik,ama bebegin boyutuna gore 15 haftalik hamileyim.. yapilacak islem beni korkutuyor.. sivi verilerek dogum yaptirilacakmis..bebegim kucuk,prof. adet agrisindan az fazla olur dedi ama lutfen bu islemi gecirmis ve cok agri cekmemis kisiler moral verebilir mi?nolursunuz kotu anilari yazmayin.. istedigim sadece biraz moral.. simdiden tesekkurler
(epidural ya da anestezi ile yaptiran varsa yazsin lutfen)
Mümkünse yarın yaptırevet canim sag ve yasiyor..kiyamam bir de o kadar hareketli ki.. hicbir organinda bir sorun gozukmuyor. kiyamam ona.. amniyo. sonrasinda ilk 3 gunde onemli sorunlar.cikiyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?