- 20 Aralık 2012
- 1.791
- 1.094
- 333
- Konu Sahibi maveraunnehirr
-
canim umut oldun bana.. ama benjm tup bebek.. tarihler cok net. uzerine gorme filan olamaz
Sizin amniosentez dün değil miydi yaptırdınız mıcanim buyuk ihtimalle kromozomal bir sikintidan supheleniyorlar.. o degilse genetik.. veya enfeksiyonel.. hangi sonuc olursa olsun bebekte ilk haftalardaki 3 haftalik gerilik deformasyona neden olmustur dedi riza madazli...amniyo.sonucunda birsey cikmazsa bile iyi ve saglikli bir durum.umma demeye getirdi.. butun umutlarim.tukenmek uzere
yok canim yapamadi...cesaret edemedi. biraz daha bekleyelim dediSizin amniosentez dün değil miydi yaptırdınız mı
canim tesekkurler.korktugum amniyosentez degil. bebegim alinirsa yapilacak kurtaj
Ona da hemen cevap vereyim ilk bebeğimi kaybettim ben de.Kalbi atmadığı için aldılar minik meleğimi.
Kürtaj operasyonu geçirdim genel anestezi veriyorlar zaten sen bir uyuyorsun bir uyanıyorsun o kadar.Sonrasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmedim.Sadece adet döngüsü biraz bozuluyor.O da zamanla düzeliyor.
Yani canım bu operasyonu yapmaya mecbur musunuz. Ne desem ki benim gönlüm bebeğine kıyma dio ama tabi doktor da değilim. Oğlum için de gelişimi geride denmişti hiç sallamamıştım. Şimdi çok sağlıklı maşallah. Valla bilmiyorum. Offf sana değilde bebişe daha çok takıldım. O korktuğun acıdan beter olmalı yürek acısı. Takılma.arkadaslar son konumda bahsetmistim,bebegimin gelisimi 3 hafta geriden geliyor.. ilk 20 haftada oldugumuz icin buyuk ihtimalle ciddi bir sorun var dediler (yani kapatilacak bir ara degil) ve en kisa zamanda yapilacak amniyosentez sonrasi bebegim alinabilir..
SAT a gore 18 haftalik,ama bebegin boyutuna gore 15 haftalik hamileyim.. yapilacak islem beni korkutuyor.. sivi verilerek dogum yaptirilacakmis..bebegim kucuk,prof. adet agrisindan az fazla olur dedi ama lutfen bu islemi gecirmis ve cok agri cekmemis kisiler moral verebilir mi?nolursunuz kotu anilari yazmayin.. istedigim sadece biraz moral.. simdiden tesekkurler
(epidural ya da anestezi ile yaptiran varsa yazsin lutfen)
canim kacinci haftada geciridn kurtaji?benjm 16 haftalik olacak en az.. buyuk olunca dogum.seklinde bayiltmadan suni sanciyla yapiliyormus..Ona da hemen cevap vereyim ilk bebeğimi kaybettim ben de.Kalbi atmadığı için aldılar minik meleğimi.
Kürtaj operasyonu geçirdim genel anestezi veriyorlar zaten sen bir uyuyorsun bir uyanıyorsun o kadar.Sonrasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmedim.Sadece adet döngüsü biraz bozuluyor.O da zamanla düzeliyor.
Benim de hep gerideydi. Ben sürekli hamile olan iki arkadaşımla kıyaslıyordum elimdeki ultrason resimlerini. Bacak boyu hep gerideydi. Sonra bir doktor kolları da kısa cücelik olabilir demişti. Ay o kadar çok şey duydum ki. Ben sürekli karnım çıkmadı bebek gelişemiyor herhalde diyordum. Hatta bir gün doktora sordum. Yok daha çıkar falan demişti. Son ayımda iki farklı doktor bebeğin gelişemiyor karnın bile çıkmamış farkında mısın dediler. Ben hep farkındaydım zaten. Bir doktor bana git bir eğitim araştırma hastanesinde doğum yap bu bebekte muhtemelen sorun var demişti. Ağlaya ağlaya çıkmıştım odasından. Ama şimdi 1.5 yaşında ve maşallah sağlıklı. Doktorlar da yanılabiliyor. Amniyosenteze kadar bir bekle bakalım. Bol bol dua et.arkadaslar bir de bebegin geriligi ilk.haftalarda olursa sikintiymis.. benimki gibi 16.haftada anlasilan gerilik.. yani doguma.yakin olan gerilikler degil
canim sonuc cikmadi. daha amniyo.olmadi. sonucun kotu cikacagi umulyor ilk haftalarda bu kadar fark oldugu icin..yuksek.ihtimal kromozomal.anomali diye dusunuyorlarMerhaba çok geçmiş olsun
Konuda yanlış mı anladım diye soruyorum
Bebek sorunlu olduğu kesinleştimiki normal doğumla sonlandıralım dediler
Amniyosentez yaptıran biri olarak diyorum
Sakın korkma iyi bir prof hekim bul canım ona yaptır ve inşallah güzel sonuçlarını bekle
Benim ağrı eşiğim çok düşüktür ben bile ağrımadı diyebiliyorum yani
Sonucum da temiz çıktı çok şükür darısı sana olsun
Sorabileceğin birşey olursa sor lütfen
canim genetik bir durum derken?doktor da bundan bahsetti ama ben anlayamadim ne olabilir genetik sikinti?amniyosentezde cikmayabilr ama genetik sikinti olabilir dedi..
olabilir denen tanilardan hicbiri cikmadi mi oglunuzda?bilmiyorum trizomi yi filan kusura bakmayin nolur
canim.insallah.. insallah.. ne zan farkedildi gerilik?benim de hic yok karnimBenim de hep gerideydi. Ben sürekli hamile olan iki arkadaşımla kıyaslıyordum elimdeki ultrason resimlerini. Bacak boyu hep gerideydi. Sonra bir doktor kolları da kısa cücelik olabilir demişti. Ay o kadar çok şey duydum ki. Ben sürekli karnım çıkmadı bebek gelişemiyor herhalde diyordum. Hatta bir gün doktora sordum. Yok daha çıkar falan demişti. Son ayımda iki farklı doktor bebeğin gelişemiyor karnın bile çıkmamış farkında mısın dediler. Ben hep farkındaydım zaten. Bir doktor bana git bir eğitim araştırma hastanesinde doğum yap bu bebekte muhtemelen sorun var demişti. Ağlaya ağlaya çıkmıştım odasından. Ama şimdi 1.5 yaşında ve maşallah sağlıklı. Doktorlar da yanılabiliyor. Amniyosenteze kadar bir bekle bakalım. Bol bol dua et.
Insallah kötü çıkmaz sonuç. Benim kuzenimin bebegi icin de ne kotu sonuclar umdular hatta bir tanesi dogdugund yasama ihtimali yok demisti. Suan cocuk 3 yaşında.yapilacak canim.. kotu umuyorlar sonucu..
canim.insallah.. insallah.. ne zan farkedildi gerilik?benim de hic yok karnim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?