Ben sürekli kuru mama ve su bulunduruyorum. Bir de çorbalık adı verilen az etli tavuk parçalarını keşfettim.Çok ucuz.Alıp haşlıyorum.Kocaman düdüklü tavuk suyu oluyor.İki gün yetiyor. Doymayanlara da BİM'den ucuz sosis ve salam.Yaklaşık 15-20 kedi düzenli bir şekilde geliyor.Bu arada arkamdan konuşanları da duyuyorum.Allah bildiği gibi yapsın onları da. Birşey daha anlatayım.Ben öğretmenim.Okulun önüne bir pisicik geliyordu.Mama falan veriyoruz.Bir gün bizim beden eğitimi öğretmeni arkadaşın arabasının altına yatmış, etrafında falan dolaşıyor arabanın.Bizim insan olamamış arkadaş arabasına zarar vermesin diye kedinin üzerine futbol topuyla şut çekmiş.Ertesi gün Allah tarafından bu arkadaş yere gerilmiş çamaşır ipine takılıp düştü, şut çektiği ayağı çatladı , 1 hafta raporlu, 2 ay topalladı.Allah beter etsin diyorum bu durumlarda.
Ben sürekli su ve yemek götürüyorum. Su kaplarımı ertesi günü yerinde bulamıyorum. Sürekli birileri atıyor ya da alıyor. Sanırım plastik toplayanlar alıyor. Bir gün üstüne lütfen bu kabı atmayın, hayvanlar su içiyor, Allah rızası için dokunmayın yazdım. Baktım yine yok. Çok sinirlendim. En son bu kabı alanın Allah belasını versin, şu sıcaklarda kendi de susuz kalsın yazdım. İşe yaradıRicadan değil de illaki bedduadan anlayan kişilere bu yöntem cuk oturdu
Ben sürekli su ve yemek götürüyorum. Su kaplarımı ertesi günü yerinde bulamıyorum. Sürekli birileri atıyor ya da alıyor. Sanırım plastik toplayanlar alıyor. Bir gün üstüne lütfen bu kabı atmayın, hayvanlar su içiyor, Allah rızası için dokunmayın yazdım. Baktım yine yok. Çok sinirlendim. En son bu kabı alanın Allah belasını versin, şu sıcaklarda kendi de susuz kalsın yazdım. İşe yaradıRicadan değil de illaki bedduadan anlayan kişilere bu yöntem cuk oturdu
uyarın lütfen ben hergün kontrol ediyorum geçen gün araba gelmiş çarptı diye kavga etcektim bi baktım hiç değmemiş bile bi hışım indim mutlu mutlu çıktımevinizin balkonuna çatısınada koyabilirsiniz kuşlar için.
Sonunda kuşları da düşünen bir hayvansever gördüm :)
Gerçekten çok duyarlısın,tebrik ederim.
Bizim mahallede herkes sokağa su ve mama bırakıyor.
Ben üst katta olduğum için,terasa su ve mama bırakıyorum.
Aslında bırakmak denemez,beni görür görmez üşüşüp kapışıyorlar zaten:)
En son serçecikler geliyor,kırıntı bile bırakmıyorlar.
Eşim korkmuyor musun,yakında seni kapıp götürecekler diyor.
Önceki evimde,alt kattan şikayet etmişlerdi.
Burada rahatım neyse ki...
Koymasına koyuyoruz da kapıcı atmasa iyi olacak...
5 litrelik petlerden bulamayınca kullanmadığım bir cam kaseye su doldurup koymuştum, gün aşırı dolduruyordum ama bir anda yok oluverdiAlanı bir yakalarsam fena olacak, çöplerden 5 litrelik pet bulup koyacağım, yine yok olursa mahallenin çekeceği var benden
Balkonuma da kuşlar için su koyuyorum içinde hem yıkanıp hem susuzluklarını gideriyorlar, bizim belediye bu konuda çok hassas havalar ısınınca duyuru yaptılar evler ve işyerleri su kapları koysunlar diye
HErseyı unuturum kap su ve yemegı asla unutmam hergun rutın olarak yapıyorum yapanlardan da Allah razı olsunn
Pet şişelerden yaptığımız su kaplarını plastik toplayanlar alıyor çoğu kez, bunları alamamaları veya atılmaması için çok göz önünde yerlere koymamak lazım. Özellikle çöp kutularının yakınına da konulmamalı. Zaten hayvanlar, doğası gereği, suyu veya yiyeceği nerede olursa olsun buluyorlar.
Bu konuyu okuyunca kendimden utamdim neden daha once hic yapmadim bunu diye, 10 dakika once 2 kocaman kap suyla yogurt kabinin icinde peynirli makarna indirdim, yere koymak icin egildigim anda 5 tane kedi geldi ve sudan icmeye basladi simdi balkondan onlara bakiyorum, kendimi cok iyi hissettim, yemeyeceklerini dusundugum makarnayi bile yiyorlar
o alanlar bile bile alıyolar çare yok yani hayvanlar çoğalıp onları rahatsız etmesin diye biraz sakla küçük yap kaplarına çöp kovalarının altına koy mesela sopayla çıkarırsın suyunu değişririp tekrar sopayla iteklersin
Eskiden beridir çok muzdaribim bu konuda(( bundan önce yaşadığım evde kışlar çok soğuk geçiyor diye bahçeye barınaklar yapıyorduk, kedi köpekler gelip sığınıyordu, kimileri sesini çıkarmıyordu ama söylenenlerde oluyordu
Bugün eşim 2 tane 5 litrelik pet bulmuş, petleri koyduğu yere gömmüş resmen ki birileri tekrar almasın diye, su doldurduk ikisine de, burada kedi köpeklerin yanısıra tavuk ve civcivlerde var, biz su koyduğumuzda onlarda sebepleniyor, umarım su kaplarını gömdüğümüz yerden çıkarmazlar(
Kararlıyız, almaya devam ederlerse kap koymaya devam ederiz, zavallı hayvanların kimseye zararı yok ki(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?