lütfen mantıklı bi bakış istiyorum

Ah canım bunun için mi bitti ? Bence buluşun konuşun. Böyle çocukar gibi telefonda bitti olmaz. Tamam nişan evde olsun ama başka bir şey ekle. Gelin hamamı olabilir vb. Para yoksa nasıl olacak. Hem bende evde yapılanları daha şık ve nezih buluyorum. Ya da bir cafe kiralayıp yapın

Hem para yok hem salonda nişan istiyorsunuz. Nasıl olacak peki?
Bunlar basit şeyler siz ileride bu adamcağızın her hayır demesinden ayrılık çıkartacaksanız çok yazık olur.
Köleniz değil eşiniz olacak o sizin.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

sorun nısan yada para değil, sorun sizin ne hissettiğinizi düsünmeden, sizi ikna yoluna gıtmeden kendı karar verip bunu emrıvakı yapması.
durusu olan,net kadınları severim, ben de oyleyım ve bu yuzden asla kaybetmedım....
Bunları sızı gaza getırmek ıcın soylemıyorum tabıkı ama en azından tepkinizi görmüş oldu.....
Telefonla konusmayla tabıkı bıtmez ıllakı sınırlerınız yatısır bır araya gelırsınız ve kendınızı daha net ıfade edersınız.Karsılıklı ortak bır yol bulursunuz.

düzeltiyorum :) para sorununu tam anlayamadım, eğer durumunuz yok ve bu konuda maddıyatı sadece sözlünüzden bekliyorsanız, karsı taraf ıcın guzel bır tablo olusmuyor.
İstediğinizin olmasını ıstıyorsanız bıraz erteleyıp para bırıktırebılırsınız.

Son düzenleme:
Bizim oralarda "Ayagini yorganina gore uzat" diye bir laf vardir. Bilmem duydunuz mu...
Evet, bunlar bir kere olacak seyler. Birkac saatlik sey icin insanlar ne yapsin? Malini mi satsin, yoksa bilmemkac bin liralik kredi cekip borca mi girsin? Buyuk nikah, buyuk salon istiyorsaniz, siz de elinizi cebinize atin. Sonucta sizin dugununuz. Siz de para harcayin biraz. Ustunu kapatin. Karsi tarafa, olmayan halleriyle bu kadar luks diretmenin anlami yok. Bunun acisini dugunden sonra cekersiniz, o dugun zehir olur size. Insanlara, yok halleriyle kavga mavga masrafa sokmanin sonucunun ic acici olacagini dusunmuyorum.

güç neye yeterse o yapılır. para yok ama ben istiyorum diye mantık yok. sen böyle tutturursan o da çocuk gibi seni kandırır. makul olun biraz.
paranız neye yetiyorsa onu yapın. bunlar boş şeyler
kutlamanın büyüklüğü ile evliliğin ömrü ters orantılıdır.

Son düzenleme:
Ben büyük nişanları her zaman saçma bulmuşumdur. Öyle nişanlar bana göre küçük düğün gibi bir şey. O gösterişli nişanda yapacağın her şeyi düğünde zaten yapacaksın.
Üstüne bir de para yok diyorsun, daha küçük bir nişan yapıp düğüne, evinize para ayırmak daha mantıklı değil mi?

Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte şekerim. Para yok diyorsun büyük nişan ( büyük nişan da neyse) istiyorsun bir de bu sebepten nişanlından ayrılıyorsun. Hem nişanı kız tarafı yapar. Totonu kaldırıp çalış, paranı biriktir de kendine büyük nişan yap madem.

bakın yorumumdada bahsettim. mesele büyük nişan yada param yok demesi değil. benim derdim en başından yapabilirim güvenini vermemesiydi. "o zaman herşeyi istediğin gibi yaparım demeseydi bende heveslenmezdim gücünün yettiği kadarını yapardık" dediğim gibi haline parasına uygun bişeyler yapılırdı şimdi.

teşekkür ederim benim bahsettiğim şeyin sadece nişan olmadığını anladığınız için.

sonuçta arada aşk var sevgi var illa ki bi orta yol bulunur ama bu benim fikirlerim isteklerim heveslerim gözardı edilerek olmamalı diye düşünüyorum, evet büyük nişan mı ev nişanı mı konusu basit ve konuşularak halledilecek bi konu ama bu "ben seni ikna ederim, yada hiçbir şekilde nişan için salon v.s araştırması yapılmadan yapamam param yok" denildiği için önem arz ediyo benim için.
inşallah hayırlısı olsun.

mesajımı sonradan duzelttım tekrar burayada yazayım, eger maddı durum ıcınse bıraz daha bekleyıp para bırıktırıp gonlunuzce yapabılırsınız..

Evet, bende açikçasi büyük nisanlara anlam veremiyorum. Bazelerinde hatta taki ve pasta merasimi var, yani dügünde olacak olan hersey. Kizlar simdi gelinlik gibi görünen nisanlikta giyiyor. Eeh dügünün ne farki var o zaman? Nisanin anlami yitirildi resmen. Nisan sadece insanlara duyurulmadir, bak bu kiz ve bu oglan evlenecekler diye. Yani disarda beraber görüldügünde bu belli olsun diye.

Ve ayrica nisan kiz tarafina ait olur. Insan kendi nisani, dügünü için biraz çaba sarf etmezmi? Hep istemek öyle kolay oluyor. Ben konu sahibini evlenmek için pek olgun görmüyorum. Böyle saçma nedenden dolayi ayriliyorsa, bence hiç evlenmesin.

herşeyi karşı taraf yapsın ben totomu yayıp yatıyım modunda değilim.
çalışıyorum ve üstüme düşen herşeyi yapıyorum ve yaparımda. mesele para olup olmaması değil fikrimin önemsenmemesi

aynen nişanı kız tarafı yapar nerde olmasını istiyorsan önce kendi babanı ikna etmelisin, erkek tarafının nişanda yapacağı sadece kılık kıyafet bohça takıdır
nişanın yapılacağı yer ikramlıklar kız tarafına aittir bide nişandı düğündü hayallerde çokta uçmamak lazım huzur olmayınca şöyle nişan yapmıştım böyle düğün yapmıştım deseniz ne fayda ....

herşeyi karşı taraf yapsın ben totomu yayıp yatıyım modunda değilim.
çalışıyorum ve üstüme düşen herşeyi yapıyorum ve yaparımda. mesele para olup olmaması değil fikrimin önemsenmemesi

E büyük nişanını kendin yap o zaman madem çalışıyorsun. Parası yoksa fikrini nasıl önemsesin adam? Herkes sevdiği insan için en iyisini yapmak ister ama imkanlar el vermiyorsa ona göre orta yol aranır.

Merhabalar.

Bence eğer sözlünüzle ortak bir nokta arayışına girerseniz bulabilirsiniz aslında. Demek istediğim ikiniz de kendi istediğiniz konusunda oldukça ısrarcısınız ve ortak bir çözüm arayışına girmemişsiniz bile, bu durumda ikinizde de hata olduğunu düşünüyorum.

Nişanınızla ilgili önemli 3 durum var;
1. Para yok
2. Sözlünüzün ailesi büyük nişan olmaz bizde diyor
3. Siz evde nişan istemiyorsunuz

E o zaman, örnek veriyorum, zaten havalar da ısındı, yaşadığınız şehre göre eğer varsa sahil kenarında yoksa ormanlık içinde çok büyük olmayan bir kafe tutup, veya eğer bir yakınınızın ya da sizin ufak bir bahçesi olan bir ev varsa (ya da yine böyle bir ev kiralayabilirsiniz tek günlüğüne) onu kullanarak nişanınızı gerçekleştrebilirsiniz? Kişi sayısıne yine sözlünüzün ailesinin isteğine göre az tutarsınız (max 50 kişi?) ama sizin istediğiniz gibi de evde değil, açık havada güzel nir nişan yapmış olursunuz?

Bizim buralarda da nişan pek büyük bir etkinlik değildir ama evde yapmak istemeyenler küçük organizasyonlara başvuruyor bu şekilde.

"Sen nasıl istersen öyle olur." konusuna gelirsek eğer;

Bir erkek sevdiği kadını elbette mutlu etmek ister. Ve insanlar malesef her ağızlarından çıkan kelimeyi önceden iyice düşünüp iredeleyerek söylemiyorlar. Sözlünüz her ne kadar size fazla umut vererek yanlış bir şey yapmış da olsa, ben altında kötü bir niyet görmedim açıkçası. Derdinizi güzel bir şekilde anlatırsanız o da hatasını anlayacaktır diye umuyorum. Hayırlısı olur umarım sizin için her şekilde. :)

teşekkür ederim inşallah :)

Adam senin her istedigini yapicam dediyse, kendi imkanlari dahilinde demistir. Ya da ikinizin imkanlari.
Atiyorum Ciragan sarayinda evlenecez deseydi inanir miydin?
Istedigin gibi dedi diye fazla ucmussun. Adamin halini vaktini hic mi bilmiyordun? Zengin mi saniyordun bu zamana kadar ki her istedigini rahat yapabilsin? :26: Mutlulugunuzu, ve dahasi ayrilip ayrilmamanizi bile bu tur seylere baglamayin. Ayril, baris, ayri baris, maldan paradan dolayi boyle yuz goz olmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…