lütfen mantıklı bi bakış istiyorum

Nişanı kız tarafı yapar benim bildiğim. Para yok diyorsan da evde yapıver, millet artık düğüne kınaya zor para yetiriyor, bi de nişana ayrı masraf gereksiz zaten.
 
Lili88 sana katiliyorum arkadasim, hic su olsun, soyle olsun diyip borca harca sokmadim. Bazen bedavaya gittik diye espri yaparim hatta :) ama sifir borc, sifir taksitle evlendim. Durumu olmayan bir insani bu kadar zorlamak ta yanlis ve cok uzucu.
Esimin arkadasi var cocuklari bile oldu daha dugun kredisi oduyorlar dunya kadar yazik degilmi.


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 

nişanı kız atarfı yapar neden onlardan büyük nişan istiyosun ki sen
 


Cherryyyy kız ne güldümmm Allah seni bi ömür mutlu mesut etsin inşallaaaahhhh
 
sevgilinize yapacağınız tribi babanıza yapın madem. adam demiş herşeyi gönlüne göre yapmaya çalışırım bu mu adamın suçu... evet de nişanı kız tarafı yapar. ben olsam bana nişan yapın demeye utanırım sevgilime. evde nişan yapın demeye bile utanırım. ne ayıp, ne münasabet bunu senin babanın kabul etmemesi gerekir başta. sen üstüne düşeni yapsana önce... erkekten ne koparsak kardır modu bu... ailecek de böylesiniz anladığım kadarıyla..

babam bana istediğim nişanı yaptı dışarıda yemekli, bir düğün parası harcadı erkek tarafından 1 kuruş dahi istemedik. ne alakası var neden isteyeyim babam ben istiyorum diye zorladı şartlarını yaptı evde de yapabilirdim babam beni kırmadı takılan tüm takıları bana verdi eşya alırsınız diye... bunu isteyeceğin kişi babandır sevgilin değil.
 
Son düzenleme:
bana da evlenirken oyle oldu. cok sey de istemedim. istediklerimi bile basta yapariz tabi ki dedi, sonra param yok nasil yapayim dedi. balon gibi sondu yani. evlilik de iki ay surdu. ne hissettigini cok iyi anlayabiliyorum. para pul meselesi degil bu. durumunu biliyodu yuksekten ucmasaydi. diger seyleri de elde edene kadar olabilir. ben balonla nisanlandim sonmus balonla evlendim evlenince o da eridi yok oldu. evlenmek zorunda degilsn aski sevgiyi gec mantikli dusun derim. sana duzgunce durumunu deseydi illa ki sen de ona gore davranrdn. hakknda hayrlisi olsun cnm
 
bildigin kaz gibi soymuslar adami yaziktir

Valla hak etmisti bence. Baba parasiyla yapmadiklari sey kalmadi. 400 bin liraya ev aldirtmisti istedigi yerden. Sonra ben orada oturmayacagim diye tutturmustu kiz. O nedenle imkanlari dahilinde bir seyler yapan ve bu konuda taviz vermeyenleri seviyor destekliyorum.
 

Bence de akilsiz. Yaptiklari borcla kaldilar maalesef.
Benim de gozlemledigim bu ya. Kanaatlar neden sanssiz oluyor anlamis degilim. Insallah kalbine, mantigina gore birini bulursun tez zamanda. :)
 
gıt annene babana söylen..çocuğa ne!

nişanı kız tarafı yapar..ıstersen gıt çırağanda nısan yap..




ayrıca evlenmeden önce fazla uçma..

evlenince 1 kılo kıymayı,1 ay yettiremezsin..üzülürsün..
 
Son düzenleme:
Bence de akilsiz. Yaptiklari borcla kaldilar maalesef.
Benim de gozlemledigim bu ya. Kanaatlar neden sanssiz oluyor anlamis degilim. Insallah kalbine, mantigina gore birini bulursun tez zamanda. :)

Akilsizliktan zoyade iyi niyet ve saflik diye de dusunuyorum. Tamam cocuk saf olabilir ama ailesi de cok safmis Benim dayim da oglunu evlendirdi, dayim isadami ve hic saf degil; basindan beri evlilige karsiydi zaten ama oglu istiyor diye oglunun gonlunu etmek icin elinden geleni yapti. Dugun bahanesiyle dayimi resmen yolmaya calistilar bence, o da oglu uzulmesin diye, dugun, taki elinden geleni yapti. Cocugu uzulmesin diye zirvaliklara goz yumdu yani.
 

düğün için bunları söylese bir nebze hak verilebilir arkadaşa çünkü düğünü erkek tarafı yapar ancak kendi ailesinin yapması gereken birşeyi erkeğe yüklemeye çalışıyor bir de adam tamam diyor yapalım ama diyor bu sefer de büyük bir organizasyon olacak.... sizin yaşadıklarınızla aynı değil..
 
Keşke arkamda duracak, beni her şartta koruyup kollayacak ve benden vazgeçmeyecek bir nişanlım olsaydı da parmağıma gerekirse teneke yüzük taksaydı. O kadar lüzumsuz geliyor ki şimdi bana bu sebepler yüzünden tartışmak, hele bir de ayrılmak...


Bir kere olacak diye diye isteyeceklerimizin de sonu gelmez ayrıca. Abartmaya lüzum yok bir kereyse bir kere...

Bir de ne kadar kusursuz olursa olsun insanlar muhakkak eleştirecek bir şeyler buluyor ve muhakkak beğenilmeyen şeyler oluyor. Ayrıca dört dörtlük bir nişan töreni de olsa en geç seneye bu zaman her şey unutulmuş olacak. Doğru düzgün kimse nişanda ne giydiğini bile hatırlamayacak.
 
Iste burada akilsizlikla iyi niyet arasinda cok ince bir cizgi var. Adam oglu uzulmesin diye her seyi yapiyor, bu iyi niyet evet. Ama ya erkek evladin babasini hic dusunmemesine ne demeli? Kendi kazandigi para olsa o kadar ucabilir miydi acaba? Yazik valla.
 
O mu yapacak nişanı ,isabet olmuş ayrılmaniz ilerde evlenince adam yok dese yoktan anlamaz senin gibiler ama var demiştin diye adamin yakaya yapışır .iyi yapmışsın bencede ayrılmakla

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
 
Konuyu açan arkadaş nişanı kız tarafı yapar diyenlerin hiçbirine cevap vermemiş. Zaten herkes söylemiş ama ben de bir kere olacak diye adamları boş yere borca sokanları anlamıyorum. Herkesinki bir kere oluyor arkadaşım. Ayrıca bu olaya siz bu kadar anlam yüklemeseniz bu kadar anlamı da olmaz zaten.
Ben nişanımı evde yaptım, evde olan düz bir elbisemi giydim. Bu nişan olayının benim gözümde yüzük takılma formalitesinden başka hiçbir önemi yok. Ben sevgilimi sevdikten o da beni sevdikten sonra, biz mutlu olduktan sonra gerisi boş. Hatta nişanla ilgili hiç bir adeti istemedim bohçaymış falan. Gümüş tabakta çikolata alınıyormuş ondan bile haberim yoktu. Eşimin ablaları söylemiş, o da aradı bana sordu, bir ablası nişan atmıştı onun evde kalan gümüşü varmış. Zaman olmadı alamadık, ona koysak olur mu dedi. Valla dedim hiç önemi yok getirmeseniz de olur. Ona koymuşlardı çikolataları. Şimdi köşede duruyor. Yenisine neden para harcasaydı ki?
Düğünü de yine orta halli yaptık. Aslında çok maliyet tutmayan güzel dokunuşlarla çok değişik hale de getirdim düğün yerini. Bir çay bahçesiyle anlaştık yeşil alanlarını kullandık. Ben oraları tüllerle süslettim. Masalara tahtakaleden renkli mumluklar aldım. Klasiğin dışında, herkesin beğendiği ama az maliyetli oldu.
Şimdi düşünüyorum düğün yapmasak da olurmuş. Düğün kimsenin aklında bile kalmıyor. Ben çok farklıyım bunlar benim düşüncelerim. Ben hiç önemsemem düğünü nişanı. Kocamla da allaha şükür çok mutluyuz önemli olan da bu.
Size de tavsiye ederim.



Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
 
birincisi nişanı kız tarafı yapar, eğer aileniz ben kızımı bir kere evlendiriyorum çok akrabam da var herkese karşı büyük nişan yapıcam dese herkes çenesini kapatır buyrun yapın derdi. sonuçta erkek tarafı evde de olsa salonda ya da kırda da olsa gelip takısını takacak o kadar. siz kendi ailenizle çatışmışsınız, üstüne büyük nişan yapmıyor diye nişanlınıza şımarıklıkla trip atmışsınız... böyle saçma şeyler yüzünden hayatı ne kendinize ne etrafınızdakilere zehir etmeyin.
ben nişanımı evde yaptım, ağır bir işte çalışmama rağmen koca evi tek başıma temizledim, alışverişimi de yaptım, ikramlıklarımı da kendim hazırladım, yüzümün akıyla da herkesi ağırlayıp yüzüğümü taktım. büyük nişana harcanacak parayla evimize bişey alırız dedim çok şükür borçssuz harçsız kurduk yuvamızı.
buyrun size mantıklı bakış.
 

Iyide nisanı kız tarafı yapar. Paraniz varsa yapın yoksa kendi yapmanız gerekeni karsi tarafa niye yıkıyorsunuz. Bide bana soz vermişlerdi diyorsunuz. Adam sizin yapmanız gerekenleri yapmaya mı soz verdi.
 
Nişan dediğin büyük, gösterişli ya da adına her ne deniyosa öyle yapılmak zorunda değil ki. Düğün desen anlarım ama nişan bu
Ayrıca nişanı erkek tarafı yapmaz. Benim dediğimi yapmıyor diye küsüp ayrılmakta ne oluyor
Komik bir duruma düşmüşsünüz..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…