Lütfen okuyun..Hamileliği kaldıramıyorum..Çok kötüyüm:(

figan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
527
4
96
Sivas
arkdaşlar ben 6 haftalık hamileyim ve çok ağır bir panik bozukluk hastasıyım..onun haricindede geçmişte yaşamış olduğum sıkıntılardan dolayı sanırım şu an hormonlarımında alt üst olmasından dolayı aşırı derecede kötüyüm..bulantılarım arttıkça ölüyorum,kafamda bir şeyler yanıyor sanki,kaldıramıyorum,intihar etmek istiyorum..normalde çocuk sahibi olmak isterken şimdiler içimdeki bebek bana zulüm geliyor,istemiyorum ve onu nasıl büyüteceğimi düşünüyorum.bilmiyorum gerçekten bunu başramaycağımdan mı yoksa hamileliğin kötü hissettirmesinden mi..ben gibi olan varmı ki bilmiyorum..tek bildiğim kötü olduğum..eşim bebeği aldırmama izin vermeyceği için yola devam etmek zorunda kalıyorım..ama ben içten içe bitiyorum.Kİmse bana kzımasın çünkü bu benimelimde olan bir şey değil.gerçekten değil.çünkü ben bir çocuğa gözüm gibi bakmak isterken bu halde buldum kendimi..allahım ben nasıl çıkıcam bu işin içinden..ne olur bana bir şeyler söyleyin,gerçekten dayanamıyorum..çıldırmak üzereyim...senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

canım ben hamile olmadım hiç ama insan kendini nasıl iyi hissediyorsa onu yapsın diyenlerdenim bu durum sana kalmış bana göre

lütfen bi psikiyatra görün. hamilelik hormonları seni patlamaya hazır bir bomba haline getiriyo. emin ol bunlar geçicek. tedavini olursan hamileliğinden haz almaya başlıcaksın. ihmal etme. sanada bebeğinede yazık..

canım senin bu durumun bebeğine çok zararlı....onu kucağına aldığın andada tüm dertlerin son bulacak bundan emin ol.bence bir psikoloğa gitmelisin...bebeğin içinde kendin içinde en iyisi bu..

olmadı işte olmuyor..

ne yapayım olmuyor..senağlama

bir cana kıymayalım derken başka bir can yani ben elden gidiyorum..kimse anlamıyor bilmiyor..istemiyorum..gerçekten istemiyorum..tek bildiğim bu ,çünkü gerçekten kötüyüm..dayanamıyorumsenağlama

Önce sakin olun lütfen hamileliğin anneye getirdiği sıkıntıları yaşıyorsunuz şu anda hormaonlar çalışıyor tabi kolay olmuyor bunu yaşamak.

Ama bebeğinizi kucağınıza aldığınız an bu yaşadıklarınızı unutacaksınız inanın onu koklayıp heleki emzirdiğiniz anı unutamazsınız.

Hem kendinize hemde bebeğinize zarar verirsiniz böyle davranırsanız sakın umutsuzluğa kapılmayın hep iyiyi düşünmeye çalışın..

Olmazsa bir doktordan yardım alın ki bu dönemi sıkıntısız atlatabilirsiniz önce kendinize iyi davranın sonra devamı gelir nasılsa. dayanamıyorum demeyin lütfen annelik çok kutsaldır çünkü bunu sizde göreceksiniz.

figancım geçmiş olsun. panik bozukluğu hastalığının adı nedir? tedavi oluyor musun bunun için?

şu ruh halimden dolayı bebeğide istemiyorum ki..mantıklı düşünecek halde değilim,gerçekten değilim..şu an herkesten herşeyden nefret ediyorum..sevmediğim insanları öldürüveresim geliyor,o kadar nefret duuyuyorum..yaşadığım evden,kendimden..herşeyden ama herşeyden nefret duyuyorum..ve bu dünyada bulunmaktan dolayı memnuniyeti bırakın,isyan boyutuna geliyorum..bence hiç normal şeyler değil bunlar...senağlamasenağlama

figancım geçmiş olsun. panik bozukluğu hastalığının adı nedir? tedavi oluyor musun bunun için?

panik atak canım...yıllardır bu illetle başetmeye çalışırken yakamı çok fena tuttu hamililkten dolayı..allah kimseleri bu illetle tanıştırmasın..tedavi olmuyorum..çünkü ilaçlarda kar etmedi ki..gene nüksediyor allahın cezası

hamileliğin daha çok başındasın canım bu kadar sıkma kendini
3. ayından sonra daha sakinlersin bu durumlar geçer ....
bence pozitif düşünmeye bak güzel düşün bebeğinin doğduğunu düşün
onu kucağında düşün ... o melek yüzüne doyadoya baktığını düşün
o mis kokusunun sana vereceği huzuru düşün ....
evet gerçekten başta zorlukları oluyo biraz ama inan sonra iyiki yapmışım diyosun ...
4 aylık bi bebeği olan anne tavsiyesiyerimseniben

canım derhal bir psikolağa git. sana yol göstersin.
bol bol dua et. başka şeylere yoğunlaşmaya çalış. bilirim. çok kötüdür panik atak. benimde panik atağım var bazı dönemler dibe çöküyorum.

Bir çok hamile arkadaşım oldu, bende 2 kez yaşadım hamileliği ama bu denli karamsarlık ve morel bozukluğu ilk sende görüyorum.. Bence bu normal değil bir uzmana görünmelisin hemde derhal...
Birde yaşını merak ettim,
Allah kolaylık versin..

Şurda senin yerinde olmak isteyen o kdar çok insan varkii :1no2:
Lütfen hemen yardım al..Eşin tamam dese bile sakın o minik yawruya kıyma..Emin ol onu kucağına aldığında bunların hepsini unutucak iyiki doğurmuşum diyceksin..

bende panık atak hastasıYım.

bence kesınlıkle bır doktora gorun ..

yardımcı olacaktır

bebegını düşün.

çiğde83 evet canım normal değilim bencede..yani eğer herkes ben gibi olsa kimsecikler doğuramaz..buna inanıyorum çünkü kimse bu ızdırabı çekmek istemez yeniden..bu bambaşka bir şey..
yaşım 29 bu arada...

Sizi bu kadar sıkıntıya sokan sebebler ailevi mi acaba .
Hiç eşinizle konuşup yardım almayı denediniz mi bence deneyin lütfen çok faydasını görürsünüz .
Burada bütün arkadaşların ortak noktası bu zaten yardım almanız konusunda.
Sıkıntılarınız hafifler en azından

kesinlikle bir uzman yardımı almalısın.
kısa bir dönemden değil 9 aylık bir süreçten bahsediyorum
tek başına halledemezsin.
acil şifalar diliyorum.

evliliğimde ciddi sıkıntılar yaşadım evet yakın geçmişte..şu an sorun yok ama belkide kalıntılarıdır..lakin hamile kalmadan evvel ben böyle boğulmuyordum ki..kendimi böyle hissetmiyordum en azından..normaldim..zaten anaormal olduğumu farkedince bana ne oluyor dedim meğer hamileymişim...

ıcınızde neyı bukadar kuruyosunuz kı..
dunyanın en guzel duygusunu yaşıyosunuz ve kabullenmek zor olabılır ılk basda ama ılk aylar zaten cok bulantılı gecer..helekı ılk gebelık ıse..zulum degıldır aslında bı suru kadının yaşamak ıcın can verıce bı duygu sıze nasıp olmus bence hemen doktora gıtmelısınız..
ve bu donemlerın tadını cıkartın derım..

terapiye gitsen?
bir de rahatlamanı sağlayacak bir şeyler yapabilirsin. hamilelere yoga kursları var diye biliyorum. belki hem fizyolojik hem psikolojik olarak rahatlamanı sağlar.
hamile olduğun için psikiyatr sana ilaç verir mi bilmiyorum ama bence yine de gitmelisin. dünyada bu durumda olan tek kişi değilsin emin ol. üstesinden gelebileceğine inanıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…