Lütfen okuyun..Hamileliği kaldıramıyorum..Çok kötüyüm:(

portakal suyu teşekkür ederim canım ilgine..

gerçekten haklısın yaşadıklarım zor..terörün kucağında,her günü evde geçirmek zorunda olmak,birde panik atak insanı yoruyor sanırım epey..

dualrınızı eksik etmeyin canlarım,kimse bu halde olmayı inanıyorum ki istemezdi....opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
cnm ben de panik atağı hastasıyım ve ilerde birgün hamilelik yaşadığımda nasıl olur şimdi bile düşününce garip oluyorum ki herşeyden çok severim ben bebekleri
ablam da aynıydı ama bir psikiyatrist eşliğinde çok güzel atlattı hamilelik dönemini
sen de git doktora,belki bebeğe zarar vermeyecek ilaçlar da verebilir
ben seni çok iyi anlıyorum bu senin istediğin birşey değil
aksine isyan edesin geliyor niye kötü hissediyorum diye ama düzeltemiyorsun da
bunun için doktora git ve hoşuna giden şeylerle uğraş,ne bileyim mesela örgü seviyorsan örgü ör,internete gir vs...
yavaş yavaş kendine gelince inan bebeğinden de hamileliğinden de çok mutlu olacaksın
şimdi bulantılar olunca kötü düşünceler tetikleniyor

gizzemcim..yorumun ve anlayışın için çok teşk.ler..beni ancak ben gibi birileri daha iyi anlayabilir sanırım ,çünkü panik atağı tanımayanlar buna inanmıyor malesef..ablan için sevindim,süper olmuş,inşallah sende bende iyi bir şekilde atlatırız canım...:Saruboceq:

Figancım sanırım doğuda görev yapıyor eşin oralar zaten malum ama ailenin yanına gitmen senin ve bebeğin için çok iyi bir karar olur.
Yardım aldığın zaman kendini çok daha iyi hissedeceksin ve bizlere güzel haberlerle döneceğinden çok eminim hakkında hayırlısı olsun canım.

bencede biraz ortam degistirsen orada evde oturmakta hastaligini artirir
annenin yanina git degisiklik olur, orda doktorada gidersin
cok gecmis olsun canim allah sifalar versin yardimcin olsuna.s.

asla ve asla geceleri uykım yok..yani benim hiç uykum yok..hamilşe kaldığımdan beri hiç uyuyamıyorum desem yeridir,aynı dönemde hamile kalan arkadaşım sürekli halsiz ve uykulu,uyumak istiyor,bense uyku denince çıldırıyorum....geceleri uyuyamadığım içinde inliyorum ruhsal huzursuzluktan..aranızda gece uyuyabilmem için önerisi olan varmı arkadaşlar?

canım klasik yöntemler var hani ılık süt kitap okumak gerekirse farklı yerde yatmak gibi ya da başını ayak ucuna koymak felan

ben arada melisa çayı felan içiyorum iyi geliyor sıkıntıya huzursuzluğa da ama sen hamilesin içebilir misin bilmiyorum bildiğim bir sürü bitki çayının hamilelere yasak olduğu çünkü papatya serbestse onu da içebilirsin rahatlatır biraz

Ağır bir panik atak hastalığından bahsedliyor doğurduktan sonra durum nasıl iyiye gitsin ki?
yani bu psikolojik bir rahatszılk ve doğurunca unutulur demek pek mantıklı makul bir yaklasım olarak gelmiyor bana..bence eşinle konusmayı denemelisin ve psikiyatri ye gitmelisin..Suda var tedavin tamamlansa ve sağlıklı bir sekilde bebeğini kucağna alsn daha iyi olabilirdi..Sanırım bebek doğurmak için uygun bir dönemde değilsin

cnm benm bencece sabretve şükretki hamilesin bi şeklde geçicek o bulantılaarın en sonunu düşün bak meleinini alıcaksın kucağına senn yernde olmak için nelerimi varmezdmki deliler gibi istiyorum bir çocucuğumun olmasını ama olmuyor doktorum tüp bebekten başka şansın yok diyor onuda yaptıracak gücümüz yok of of böle hamile olupta sürekli şikayet edenlere okadar şaşırıyorumki anlamıyorum onları belki onlarda bizlerri anlamayor ama offff çok zor böle bi sorunla boğuşmak sana tek tavsiyem dua et şükret fazla şikayet etme sonra allah koruusun ewladınd bişi olur sana bişi olur sen bolca dua et dayanmaya çalış

arkadasim oncelikle gecmis olsun diyorum sana...
profilinde istanbulda yasaadigin yaziyor ankarada panik atak hastaligini hipnoterapi yontemiyle 1 gunde tedavi eden hipnoterapi merkezi var eger durumun musaitse oraya gitmeni tavsiye ederim sana...burdan isim veremiyorum sanirim ama netten arastirabilirsin..
bebeginede kendinede iyi bakman dilegiyle...

hormonel değişimlerden dolayı şu an böyle hissediyor olabilirsin bir uzmandan yardım alırsan hamileliğin daha rahat geçecektir ayrica bebeğin dünyaya geldikten sonrada kucağına aldığın an tüm bu kötü ruh halinden kurtulacağını düşünüyorum.

panik atak mükemmel kişilikli insanlarda çok fazla görülüyormuş.siz de muhtemel en iyisi olmaya çalıştıgınız için nüksetmiştir değişen hormonlarla brlikte.Dr.Ofelya Kabral birgünde ve 21 günde dinleyeceğin cdlerle inş.panik atağın çaresini ilaçsız verebiliyor.bence araştırın.sizinle benzer şeyler yaşayan bir tandıgım doğumdan hemen sonra panik atak olmuştu ve ilaçlardan emzirememişti.o sebeple b sorunu ortadan kaldırırsanız hamileliğinizi doya doya yaşarsnız inş.

seni anlıyorum.
ilaçları bir yana,senin mantık yönünü güçlendirip hayat sevinci kazanman lazım.
bunun için sürekli birşeyler oku,bol bol kitap oku,çık gez...
atlatıcaksın.kafanı meşgul etmen lazım.
bu hissi çok iyi biliyorum ve bu hastalıktan kurtulmak için ölmek istemenin nasıl bir his olduğunu da.ama düzeliceksin ve sen kazanıcaksın bebeğini kucağına aldığında.
pes etme,gayret et.

ailenin yanına gitmek çok iyi fikir, bir süre uzaklaş, toparlan
yürüyüşler yap, çiçek falan yetiştir ya da hayvan sev, güzel müzikler dinle
dua et bol bol, herşeyin güzel olmasını iste ve hayal et, bol bol hayal kur, güzel günlere inan...

atlatacaksın bu sıkıntıları emin ol, bu sana bir sınav belki, hep olumlu telkinler yolla beynine
eminim her şey güzel olacak :1hug:

Figancım şimdi nasılsın daha iyisindir inşallah dediğimiz gibi sakın kendini bırakma bebeğin için huzurlu olman çok önemli...

canlarım iyi olmak için hamle yapıyorum ama bir bakıyorum yere yapışmışım..senağlama

dün kursa başladım halk eğitimin kursuna.bir yandan sınava çalışıyorum evde kpss ye,konularımın çoğunu bile hallettim..yani gerçekten hayat adına çok direniyorum azmediyorum,ama psikoloji bozuldumu ne kadar dirençli olursan ol bi yerde ansızın çakılıveriyosun anlamadan,iç dünyan paramparça,ölmek evla geliyor...bu gece gene kötü geçti.inlemelerle..sanırım adet dönemindede her ay sendromları yaşıyormuşuz tekrar adet olmasak bile.galiba onu yaşıyorum diyorum bu günlerde..

akupunkturu düşündüm ama panik atak için ama tam bi bilgim yok.

hamileliğin ilerleyen safhalarından çok korkuyorum arkadaşlar,çok bunalırmıyım? kaldırabilcekmiyim? ya çok daralırsam? gibi sorular mehvediyor beni.bebeği aldırmak için süremde kısalıyor (kızmayın lütfen,hepsi psikolojik sıkıntılarımdan kaynaklı bu düşüncelerin)..sanki bebeği sevemicem gibide geliyor..bazen kızıyorum ya bana bu sıkıntıları o yaşatıyo diye,sanki o seçti dünyaya gelmeyi,hey allahım yaa..kafa bozulunca insana neler düşündürüyor işte..

arkadaşım ben doğuda bir ilçedeyim,mahrumiyet bölgesi yani..istanbul yazdığına bakma..ama ankaradaki dediğin yeri öğrenip gitmek isterim mümkün olursa.eşimle konuşmayı düşünüyorum.inşallah dediğin gibi kısa sürede iyileştirir ama hamilelikte inşallah uygulanıyodur.

yazılarınızı bir bir okudum hepiniz gerçekten o kadar iyi ve o kadar tatlısınız ki..orada hiç bir çıkarınız olmadan benim için uğraş verdiğinizi görmek gerçekten insanlık ölmemiş ve de ben değerliyim hissini uyandırıyor bende..güç veriyosunuz..yazılarınızı okuyunca bi serinliyorum ferahlıyorum..çok sağolun ve lütfen bu desteklerini esirgemeyin..

GÜzel dÜŞÜn kafandan o kÖtÜ dÜŞÜncelerını at. BebeĞı ıstemıyorum dıyorsun.
Nasıl kıyacaksın ona. Kıyabılecekmısın???? Anne olmak en bÜyÜk zengınlıĞımız.
Sende bu Şansı yakalamıŞken herŞeyın tadına mutluluĞuna erıŞmeyı dene.

Tamam psıkoloık olarak sorunların olabılır ama ne olursa olsun bebeĞınden
vazgeÇme dÜŞÜncesını aklından sıl at... Sorunlarınla baŞedebılmen senın elınde.
Sen kafanda bıtırmedıgın surece bu sorunlar bıtmezz. Ben dÜzelıcem baŞarıcam de.
Unutma ıstemek baŞarmanın yarısıdır..

Bu arada ıbadet etmeyı dene. Namaz kıl dua et. ıbadette ınsanı rahatlatır.
Huzur verır. GÖrÜceksın daha ıyı olacaksın :)))

Uğraş vermen çok güzel bir adım. Düşünki bu panikendişe halini daha dibe çektiğini, kendini bıraktığını işte ozaman gerçekten çok kötü olabilir. Kıriz bile geçirebilirsin. Ben sana yazmıştım bilmem okudunmu. Mümkün olduğunca sakin olmaya çalışmalısın, elinden gelmese bile kendini inandırmalısın eğer imakanın olsaydı en azından terapi görseydin. Bir pskolok yardımıyla konuşup rahatlardın emin ol. Bende zamanında çok zorluk yaşadım bu illet yüzünden. Seni çok iyi anlıyorum benim gittiğim pskoloğum bana uğraş bulmamı önermişti kurslara gitmemi ve dikkatimi başka yöne çekmemi ne bileyim sende denemelisin yalnızsan konuşacak kimsen gidecek yerin yoksa daha zor olyor bu hastalıkda, bence sen buraya yazmaya devam et sana faydasını görecksin. İmkanın varsa terapi al ailenin yanına git çünkü sana ilaç vermezler benim bildiğim hamile olduğun için tekrar geçmiş olsun..

Halk eğitim kursu da bir adım ama gerçek çare doktordur. Kursa gidebiliyorsan psikolog veya psikiyatriste de gidebilirsin demektir. Aman bunu erteleme canım. Sen kazanırsın.

Halk eğitim kursu da bir adım ama gerçek çare doktordur. Kursa gidebiliyorsan psikolog veya psikiyatriste de gidebilirsin demektir. Aman bunu erteleme canım. Sen kazanırsın.

canım kurs askeri birliğin içinde..kahrolası pkk yandaşları yolları kapatıyorlar o yüzden hastaneye gidemiyoruz şu dönem..ama dediğin doğru bu olay doktorlada görüşülmesi gereken bir konu..en geç 2 gün içinde gidicem inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…