Lütfen okuyun..Hamileliği kaldıramıyorum..Çok kötüyüm:(

Çok geçmiş olsun canım.Hamileliğin ilk zamanlarında yaşanan sıkıntıları yaşıyorsun ve panik atağından dolayı daha da zorlaşmış gibi.Ama emin ol bir kaç ay içinde geçecek.Ben hamileliğimin ilk aylarında bulantı ve kusmaları yaşarken öleceğimi düşünürdüm ama geçince aklıma bile gelmedi bir daha.Bebeğini de zamanla kabul edeceksin.Sabır et canım ve sakın bir cana kıyma.Diyelim bunu aldırdın bir dahaki gebeliklerinde bunları yaşarsan yine mi aldıracaksın tabiki olmaz.Sabır etki meyvesini kucağına alasın.Bir yardım al ve yalnız kalmamaya çalış.Allah yardımcın olsun

İşte sorunun nedeni bu aslında geçmişte yaşanan sıkıntılar bir gün bu şekilde patlıyor üstünede hamilelik olunca stres artıyor tabi.
Hormonlar harekete geçiyor bu süreçte ve denge bozuluyor şu ilk ayları atlatınca daha rahat olursunuz.

İlk olarak yapmanız gereken derhal bir psikiyatra görünmek !

Hamileliğin çok başındasınız.Bebeği babası istemediği için aldırmamayı değil kendi canınızdan can olduğu için içinizde tutmayı düşünmelisiniz.

Bir yıldır bebek istiyoruz ve sorun olmadığı halde bebeğimiz yok henüz.Şuan ne kadar kutsal bişey yaşıyorsunuz,sizin yerinizde olmak isteyen o kadar çok insan var ki bi göz atın hamilelik-gebelik topiklerine.İnsanların çırpınışlarını bi okuyun derim.

Panik atak tedavisi olmayan bişey değil,yeterki siz kafanızda bitirin,iyi olmayı isteyin.

Panik atak hastanın kendi kendini dinlemesinden kaynaklanan kafasında kurduğu bi senaryodur.Eğer o an dikkatinizi bedeninizden başka bir yere çekebilirseniz,kolayca panik durumunu atlatabilirsin.

Mutlaka psikoterapi almalısınız.Sakın ne kendi canınıza ne de bebeğin canına zarar vermeyi düşünmeyin ,sakin olun benneyaptımki

Allah yardımcınız olsun,inşallah çabuk atlatırsınız ve hamileliğin tadını çıkartırsınız
:CüvCüv:

canım mantıklı düşünemiyorum demişsin zaten...arkadaşta o yüzden demiş bir uzmana görün diye..mutlaka bir tedavi yöntemi vardır bunun,hamileliğin ilk zamanları herkes için zor geçer ama seninki daha önceden ileri gelen hastalığınla birlikte daha kötü olmuş.o yüzden mesela daha önceden tedavi olan arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar burdan sana..gerçekten bu sorunun bu çaresi vardır,ne olur oz zaman gelene kadar kadar kendine hakim olmaya çalış..

sanırım bende panık atak hastasıyım ve cozum bulamıyorum senı cok ıyı anlıyorum

Canım sakın kendini bırakma aslında en güzel duyguları yaşayacağın bir dönem. Normalde regl zamanı bile şeytana dönüşebiliyoruz ki bu hamilelikte hormonları altüst oluyor gayet normal
Bebeğini kucağına aldığında herşey geçer emin ol
O kadar isterdim ki hamile olmak , minik minik kıyafetler patikler bakmak, kendime jile almak boshayallersmile
ama önce bir baba bulmam gerek :)
bence bir uzmandan yardım al daha rahat atlatırsın

yazdıklarınızın hepsine katılıyorum arkadaşlar,emeğinize sağlık..

sanırım biraz sürekli evde tıkılı kalmamda olayı körüklüyor..çıkamıyoruz ki..burası allahın defettiği bir yer,görev icabı..dışarı çıkamıyoruz,çok tehlikeli çünkü.ve kendimi dinlemek için çok güzel ortamım var..yani ev.bir yandan sürekli annemi babamı takıyorum kafama,acaba onlara bişeymi oldu diye..bulantılarım bu durumu bu hale getiriyor aslında kızlar onu fark ediyorum lakin başlayınca hiç çaresi olmuyor bu illetin..ne diyim allah gayret kuvvet versin yoksa kafayı yerim..

Canım ben de 7 haftalık hamileyim...
2010 eylül anneleri topiğine gel.. sohbet çok güzel orada, sen de sohbet muhabbetle vakit geçirerek kendi kendini dinlemekten kurtulursun belki..
Hoş bu bir çözüm değil, senin için şu an tek çözüm psikolojik destek almak...
Lütfen ihmal etme ve bir psikolog yada psikiyatre git....

Benim de çok samimi bir arkadaşım panikatak hastası, doktor evliliklerinin 4 yılı dolmasına rağmen hala hamile kalmasını yasaklıyor, çünkü hamilelikle başaçıkamayacağını düşünüyor.. Deli gibi bebe sahibi olmak istiyor, ama hamile kaldığı anda hastalığı yoğunlaşıp kötüleşebilirmiş...
Seninki de sanırım öyle oldu...
Bir doktordesteği olmadan bu dönemi geçirmemelisin....

Bebeği aldırmayı asla düşünme bence ve mutlaka bir psikiyatra görün...

psikolojik sorunlarin olmasa bile hamileligin ilk donemlerinde mutlaka oluyor bu duygular ... bende bebislerimi cok istiyordum ikiz hamilelik gecirdim ilk 12 hafta ne bulantilardan nede bel karin agrisindan bir saat kesintisiz uyku uyuyamadim .. ne salakmisim allahim niye istedim bu bebekleri diyordum o 12 hafta boyunca ... ama inan 13 uncu haftada hersey bir anda kesiliveriyor ne blanti kaliyor ne agri ne sizi biraz sabret canim inan ilk 3 ay gectimi cogu zaman hamile oldugunu bile unutuvereceksin hele bide kucagina aldinmi o zaman dunyan degisecek ... bol bol dinlen .. temiz hava al kisa yuruyusler yap bulantilara cok iyi geliyor ... arkadasin dedigi eylul anneleri topigine takil sohbet et seninle ayni duygulari yasayan bir suru arkadas var ...

Öncelikle ne kadar süreyle ilaçları kullanıp ta işe yaramadıklarına karar verdin bilmiyorum. Bir doktor psikiyatrik ilaçlar antibiyotik gibidir öyle bir iki hafta veya bir iki ay kullanıp a bu işe yaramadı diye bırakırsan hiç işe yaramazlar demişti. ılaçları sabırla uzun süre bırakmadan kullanman gerekiyor. Ama tabiki sadece ilaçlar da yeterli değil yanında psikoterapi de görmen daha doğrusu doktorunla konuyu açıkça konuşman da çok önemli. Onun sana çıkış noktaları göstermesi çok önemli. Ben de hamileyim hamile kalmadan önce ilaç kullanıyordum ancak hamilelikte zararlı olduğu için ilacı bırakmak amacıyla psikiyatriste gittim. Kendisi telkinle az az dozlarla bana kısa sürede ilacı bıraktırdı. Ondan sonra da hamile kaldım. Çok şükür şu anda iyiyim. Burada önemi olan gittiğin psikiyatristin iyi bir doktor olması. Sana tavsiyem acilen bir psikiyatriste git. Hamileliğinden dolayı sana ilaç veremeyebilir ama en azından telkin ve psikoterapiyle hamilelik döneminı sağlıklı bir şekilde geçirmeni sağlayabilir. Yok ben gitmem evde oturcam dersen o zaman sorunlarının çözümü için hiçbirşey yapmamış olursun.

Son düzenleme:
geçmiş olsun.Allah yardımcın olsun. Bence eşinle konuş ve psikolog yada psikiyatra git bi danış derim.

belkı yazıcaklarıma kızacaksınız ama ben anlayamıyorum..
tamam kendını kotu hısedıyorsun gıdersın bı doktra destek alırsın ..ne yanı bır kurtulus yolu dıye bebek yapıcaksın sonra eeeee ben bunaydım ıstemıyorum dıye yakınacaksın bence ck yanlsı bebgın ve kendın ıcın doktora gorunmen lazım ..rabbım sana bır armagan yollamıs sukretmelısn bence ..

canım psikolojik destek şart o ayrı ama bir süre annenin yanına gitsen değişiklik olur hem annen baban sana destek olurlar hem kendini dinlemekten vazgeçersin bir süre çok uzun değil bir hafta kalsan ilaç gibi gelir emin ol

hem bak benim gördüğüm her hamile ilk zamanlar hele de zor bir gebelikse aynı şeyleri düşünüyor şiddeti değişiyor sadece kendini bunun için suçlama sakın bu da bir süreç ve geçecek

çocuguna verimli şuan olamıyorsan doğunca sana daha zor gelecektir.yüreğin nasıl istiyorsa öyle yapmalısın hem kendine hemde bebeğine yazık olmasın canım

kendine gel istersen..sen kadar aklım tabikide var..ve senin o garip yorumun gibi de çıkmadım ben yola..bir gün başına gelirse anlarsın...oturduğun yerde ahkam kesmek kolay!! tuhaf yorumlarını kendine sakla,bu tarz yaklaşıma hiç ama hiç ihtiyacım yok!! senden de daha çok aklım çalışıyor merak etme,sağlıktan söz ediyoruz burada..lütfen bana yorum yazma.git başka topiclerde akıt zehrini.

arkadaşlar en kısa zamanda doktora gidicem inşallah.buralarda ha deyince doktora gidilmiyor,sürekli terör olayları yüzünden askeri personele ve eşlerine dışarı çıkma yasağı geliyor.özellikle bu haftalarda çok kritik.ikide bir bomba patlatıyorlar.o yüzden mümkün olan ilk zamanda çıkacağım inşallah..dediğiniz gibi annemin yanına gitmekte sanırım iyi olacak..buralarda çok bunaldım..

yardımlarınız için,yazılarınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim..farklı önerisi olan arkadaşlar gene yazabilirler...

Çok güzel karar almışsınız. opuyorumnanaktan
Sanırım içinde bulunduğunuz durum da sizi fazlasla etkilemiş olmalı.
Aileden uzak olmak da zaman zaman insanı üzüyor ve farklı psikolojilere sokuyor.
Panik atak olmasa da sizin yerinizde kim olsa bunalabilirdi...
O yüzden kendinizi hırpalamayın neden böyle diye,birileriyle konuşmak size iyi gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…