Lütfen okuyun!! Ne yapmam lazım

Söyledim tamam dedi ama bazen tutturuyor. Allah razı olsun bu arada çok kötüyüm ne yapacaz bilmiyoruz.
O zaman psikolojik bi desek alın bence. Annenizle yakınsanız 2 saatlik yol bile olsa sık sık gitmeye özen gösterin kafanızı dağıtacak meşgale bulun kendinize bi hobi esinin aklıma gelen bunlar kusura bakmayın.😞 İşiniz çok zor Allah yardımcınız olsun.

Annem bakıma muhtaç değil fiziksel ya da madden. Sadece manen muhtaç. İki kardeşim var biri çalışıyor biri de okuyor yoksa yanımda götürecem ama mümkün değil
Öncelikle başınız sağolsun.
Annemde gelemez diyorsunuz ama evliliğiniz de çok yeni kendi evine ve eşine alışman lazim.
Korkma konusunda psikiyatri yada psikologa gitsen iyi olur.
Bu durumunu da eşinle mutlaka paylaş canim.

Bir aylık evliyim ve 10 gün önce babamı kaybettim. Eşimin işi dolayısıyla memleketten uzak oturuyoruz. Ben anneme destek olayım diye burda kalmaya devam ediyorum . Eşim de gel artık diyor. Hem annemi bırakamıyorum hem de içime bir korku girdi bir odadan başka odaya geçemiyorum. Aşırı psikoljim bozuk. Aşırı korkuyorum . Gidersem evde yalnız kalacağım günler olacak hepten kafayı yerim herhalde eşim de yalnız orada ne yapcam bilmiyorum. Yanımda götüreceğim ne onlardan biri ne de bizden biri var. Gidemem yoksa ruh sagligim iyice gidecek. Sizce ne yapmalıyım
Başınız sağolsun 🥺

Başınız sağ olsun.

Evinize dönün bence henüz çok daha yeni evlisiniz. Anneniz yalnız kalmayacak sonucta kardesiniz varmıs. 10 gün uzun bir süre. Korkularınız yeni yeni mi göstermeye basladı semptomlarını yoksa daha öncede mevcut muydu?

Bir de diğer konularınıza denk geldim. Böyle sıkıntılı bir süreçteyken hele bir de üzerine bireysel korkularınız eklenmişken, çocuk yapmayı erteleyin derim. Psikolojiniz fazlasıyla yıpranabilir.
Bende bana teselli olur diye çok istiyordum aslında ama haklı olabilirsiniz

Bende bana teselli olur diye çok istiyordum aslında ama haklı olabilirsiniz
Sakın ha. Aman. Burada yüzlerce bu niyetle çocuk yapan kadının konusunu okuduk. Sonuç, hüsran. Önce siz iyi olun, sonra bebek 😊

Basiniz sag olsun öncelikle, aynisini ben yaşadım kayinpederimi kaybedince babam kadar severdim kendisini, evde yalnız kalmak istemiyordum namaz kılarken arkamdan biri geliyormuş gibi hissediyordum evde tek başına korkuyordum gercekten dua okuya okuya atlattım cok şükür

Mümkün olmaması kardeşimin işi dolayısıyla onu birakip da benimle gelecek değil yoksa eşim iyidir ama o da orda sensizim diyor felan
Başınız sag olsun.
Esinizin boyle bir zamanda "sensizim" vs demesi şımarıklık başka bir şey değil.
Biraz halden anlamalı.
Yas sürecinde sizi rahat bırakmalı.

Bir aylık evliyim ve 10 gün önce babamı kaybettim. Eşimin işi dolayısıyla memleketten uzak oturuyoruz. Ben anneme destek olayım diye burda kalmaya devam ediyorum . Eşim de gel artık diyor. Hem annemi bırakamıyorum hem de içime bir korku girdi bir odadan başka odaya geçemiyorum. Aşırı psikoljim bozuk. Aşırı korkuyorum . Gidersem evde yalnız kalacağım günler olacak hepten kafayı yerim herhalde eşim de yalnız orada ne yapcam bilmiyorum. Yanımda götüreceğim ne onlardan biri ne de bizden biri var. Gidemem yoksa ruh sagligim iyice gidecek. Sizce ne yapmalıyım
Başınız sağ olsun

Neden bu kadar korkuyorsunuz?

Allah Allah, çok ilginç. Neden böyle hissettiğinize dair bir fikriniz var mı? 🤔
Hiç bilmiyorum bu korkunun sebebi nedir
Ama biz küçükken susmamiz yaramazlik yapmamamiz uyumamiz gereken zamanlarda hep korkuturlardı :(
Belki ondandır

Yasın dogal bir süreci var ve sizinki daha cok taze.Biz 6.aya giriyoruz babamin ardindan daha yeni yeni kendimize geliyoruz.Esiniz de hic olmazsa bir ay sabretsin.Ancak şunu bilirim ki,eş de olsa ana babasini gömmemis kisi bunu anlayamiyor.Ben de garip ,korkulu evreler atlattım acikcasi.Geciyor gecmiyor degil.Yavaş yavaş ve sabırla.

Ďaha cok yeni evliymişsiniz ondandir belki eşinizin gelmenizi istemesi ama anlayışlı olması gerekli bir süre daha kalmalısinız annenizin yaninda ..allah rahmet eylesin babaniza başınız saolsun

Canım çok zor bir durum öncelikle başın sağolsun. Kardeşin işe gidiyormuş bak kocanda işe gidiyor orda yanlız. Seninde onun yanına gitmen lazım. İlk zamanlar annenle sürekli telefonda görüşürsün. Böyle acılar bizi büyütüyor malesef.

Evde sure aç dinle okumayı bilmiyorsan rahatlatır seni. güvende hissedersin. Kayıplardan sonra oluyor böyle. Bnde babannemde banyoya girememiştim sanki duşta yanıma geelcek gibi.

Çok zor Allah yardımcın olsun. Başın sağolsun tekrardan.

Canım çok zor bir durum öncelikle başın sağolsun. Kardeşin işe gidiyormuş bak kocanda işe gidiyor orda yanlız. Seninde onun yanına gitmen lazım. İlk zamanlar annenle sürekli telefonda görüşürsün. Böyle acılar bizi büyütüyor malesef.

Evde sure aç dinle okumayı bilmiyorsan rahatlatır seni. güvende hissedersin. Kayıplardan sonra oluyor böyle. Bnde babannemde banyoya girememiştim sanki duşta yanıma geelcek gibi.

Çok zor Allah yardımcın olsun. Başın sağolsun tekrardan.
Kocası 1 ay önce de işe gidiyordu? Sadece 20 gün bir arada yaşadığı karısı evde olmayınca yaşamını sürdüremeyecek mi?
Tam tersi kök ailenin, annenin ihtiyacı var şu anda. 10 gün olmuş daha acıları çok taze.

Burada anlayışsız olan konu sahibi değil, "kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap, annenin de sana ihtiyacı vardır şimdi. Ben bir süre idare ederim" diyemeyen eş.

Kocası 1 ay önce de işe gidiyordu? Sadece 20 gün bir arada yaşadığı karısı evde olmayınca yaşamını sürdüremeyecek mi?
Tam tersi kök ailenin, annenin ihtiyacı var şu anda. 10 gün olmuş daha acıları çok taze.

Burada anlayışsız olan konu sahibi değil, "kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap, annenin de sana ihtiyacı vardır şimdi. Ben bir süre idare ederim" diyemeyen eş.
Ah polemiksever kk üyeleri 😠😑

Ah polemiksever kk üyeleri 😠😑
Yooo tutturamadınız...
Koca hakkını gözetirken anne ve eş (konu sahibi) hakkının unutulduğu bir yoruma yapılmış düzeltme demeliyiz.

Kadının acısı tazecik, giderse aklı annesinde kalacak, Eşi bu konuda zaten haksızlık ediyor.
Siz niye kocada koca tarzınızla kadının kafasını iyice bulandırıyorsunuz.
Gerekçenizde çok komik geldi zaten, "kocanda işe gidiyor orada" :olamaz:
Konu sahibi giydirip elinden tutup işe mi götürecek?
Hay Allahım ya

Yooo tutturamadınız...
Koca hakkını gözetirken anne ve eş (konu sahibi) hakkının unutulduğu bir yoruma yapılmış düzeltme demeliyiz.

Kadının acısı tazecik, giderse aklı annesinde kalacak, Eşi bu konuda zaten haksızlık ediyor.
Siz niye kocada koca tarzınızla kadının kafasını iyice bulandırıyorsunuz.
Gerekçenizde çok komik geldi zaten, "kocanda işe gidiyor orada" :olamaz:
Konu sahibi giydirip elinden tutup işe mi götürecek?
Hay Allahım ya
O kadar yazdığımdan bunu mu anladın. Anlamıyorsun birde kalkmış polemik yapıyorsun.
Yaşadın mı da biliyorsun. 1 ay kalınca mı geçecek acısı. Hayat devam ediyor. O acı öyle bişey ki sen bunu biliyormusunda burda böyle boş boş yok kocada koca yapıyorsun.

Konu sahibi Annem gelemez kardeşim çalışıyor onu yalnız bırakmak istemiyor. Benim kocamda orda yalnız. Ne ben gidebiliyorum ne o gelebiliyor diyor.

Yaptığım teselli yazısını da açıklattırdınız.😪 konu sahibine güç verici bir yazı yazdım. Malesef Hayat devam ediyor. Bir adım attığında gerisi gelecek.

Sizde benimle polemiğe girmeyin.konuyla ilgili yazacaksanız yazın. Bu konu antikoca konusu değil.

Daha 10 gün olmus babanizi kaybedeli. Esiniz acaba biraz empati gösterip sabretse mi. Bu ne bicim bencillik?! Baba gidince geri kalanlar birbirine ihtiyac duyarlar. Esinizin size bu konuda baski yapmaya hakki yok. Bir tavsiyem psikolojik destek alin gerekiyorsa. Anlattiginiz korkular bir kayiptan sonra olusabiliyor. Destek almaktan cekinmeyin. Esinize sinir oldum..basiniz sagolsun. Allah sabir versin. Babasini kaybetmis biri olarak iyi anliyorum durumunuzu

arkadaşlar demişler 10 gün çok erken hem aneniz hem de sizin için. Ama bununla da yaşamaya alışmanız lazım sonuçta. Biraz daha vakit geçirin, eşinize de aynı burda yazdığınız gibi açık açık söyleyin durumu. hani 40 ı çıkmak falan diyorlar ya bi bildikleri vardır o zamana kadar kalın...Ama unutmayın artık sizin de bi aileniz var anne ve kardeşlerinizden bağımsız..eşinizin sabretmesi lazım. Bu sabır sonunda da sizin söz verdiğiniz gibi evinize dönmeniz lazım...

başınız sağolsun Allah size kardeşlerinize ve anneize hayırlı uzun ömürler versin

O kadar yazdığımdan bunu mu anladın. Anlamıyorsun birde kalkmış polemik yapıyorsun.
Yaşadın mı da biliyorsun. 1 ay kalınca mı geçecek acısı. Hayat devam ediyor. O acı öyle bişey ki sen bunu biliyormusunda burda böyle boş boş yok kocada koca yapıyorsun.

Konu sahibi Annem gelemez kardeşim çalışıyor onu yalnız bırakmak istemiyor. Benim kocamda orda yalnız. Ne ben gidebiliyorum ne o gelebiliyor diyor.

Yaptığım teselli yazısını da açıklattırdınız.😪 konu sahibine güç verici bir yazı yazdım. Malesef Hayat devam ediyor. Bir adım attığında gerisi gelecek.

Sizde benimle polemiğe girmeyin.konuyla ilgili yazacaksanız yazın. Bu konu antikoca konusu değil.
Yazdıklarının başka açıklaması yok ki, ne anlayalım?
Babasını 1 hafta önce kaybeden birine,
Eşin de orada yalnız işe gidiyor o adam, ne demek?
Ölmüş mü adam bu kız daha 1 ay önce çıkmış baba evinden, kendi evine bile adapte olamamış.
Ne olur idare etse?

Konu sahibine güç verici yazıymış :)))
Nasıl güç almıştır, eşinin onsuz işe gidemeyeceğini öğrenince...
Evininin/erkeğinin eksiklerini unutmaması görevlerini! yapması gerektiği vurgulandığında dimdik kalkmıştır ayağa,
teselli olmuştur hemencecik.

Mezarlıktan direkt gitmeliydi evine hatta haklısınız, ne işi var anasının evinde 1 aylık gelinin.
Siz bana yazmayın asıl iletişim kurmak istemiyorsanız.

Back
X