- 16 Haziran 2018
- 1.159
- 4.515
- 83
Beddua'ya sormuslar.İyi geceler herkese bir şey sormak istiyorum haksız yere edilen beddua tutar mı sizce? Yani karşı taraf bu bedduayı hiçbir şekilde hak etmiyorsa böyle bir şeye şahit oldunuz mu hiç?
Haklısınız tabi ki konu benim için çok önemli ve hassas olunca düşünmeden edemiyorumbabaannem ''kapkara gecede kara taşın üzerindeki küçücük kara karıncayı allah görür'' derdi.
inanan insanların allah kavramı kendi kişiliklerinden izler taşıyor gibi geliyor bana. kimileri için cezalandırıcı, lanetleyen, acımasız kimileri için şefkatli, bağışlayan, sarıp sarmalayan falan ya. sizinki sanki hemen dolduruşa gelen, ne yapacağı kestirilemeyen, güven vermeyen biri gibi. hiç böyle düşündünüz mü? yani niye onu hata yapabilen bir insan gibi düşünüyorsunuz ki anlamadım. ''bana ne! bana ne! saatine denk geldi. tövbe etsen de kabul etmem ki nihaho'' diyecek bir çocuk mu bu yahu?babaannem duysaydı ''aaaa o neymiş öyle, allah en iyisini bilir kızım. emin ol evladım. yat uyu çocuğum'' derdi kesin.
İnşallahHaksız yere edilen beddua tabi ki tutmaz.
Bana döndü o zamanBeddua'ya sormuslar.
-Nereye gidiyorsun
-Geldigim yere
Demis.
Yani haksizsa sahbine doner merak etme :)
Bu soru bana sorulsa saçmalama tabi ki hayır diye cevap verirdim kesinlikle konu benim için çok önemli olunca sorgulamadan edemiyorumHaksiz yere edilen beddua niye tutsun, sizin aklınız mantığımız buna ihtimal veriyor mu?
Haksız bedduanın gerçekleşmesi mümkün olsaydı bir insanın hayatını felakete sürüklemek iki dudagimizin arasında olurdu değil mi? Akıl mantığınız buna ihtimal veriyor mu?
Haksız yere edilse de mi tutarBeddua kime ediliyorsa ona tutar. Allah isterse tutar.
Ama su da var ki kötü bir istek olduğu için negatif bir sey olduğu için ve agızdsn cıkan her kelimenin büyüsü olduğu için kişiyi negatif anlamda rahatsız eder.
Olumlu konus etrafın olumlu olsun. Olumsuz konus olumsuz olsun derler ya.. O hesap kısaca.
Beddua iki başlıdır diye bu yüzden deniliyor.
Gül veren elde bi miktar gül kokuus kalır.
Çamur atanda çamur vb.
AYRICA Neye inanırsanız o olur!
Bedduanın kendinize döneceğine inanıyorsanız, psikolojik olarak bile bunu gerçeklesmese bile gerçekleştirirsiniz.
Ben haksız yere kimsenin bedduasının kabul olmayacağına inanıyorum... Sadece Hakka girmiş olur. Bu da Allah ile kendi arasında...
Orta da bi adaletsiz durum varsa gören de var. Can yanması ile edilen bedduayı duyanda var. Edilmese bile kalbin ah sesini duyan var.
Hayır tabiki de... Haksız yere Edeni sıkıntıya sokar sadece ..Haksız yere edilse de mi tutar
Tabikide tutmaz ve beddua gerçekten çok kötü kendine zarar vermiş oluyorsun. İçinin yanginiyla ettiğin tutuyor ama ben buna şahidim. Ama nolursa olsun kimseye beddua etmemek gerek allaja havale etmek en mantıklısı o bi sekilde hallediyorİyi geceler herkese bir şey sormak istiyorum haksız yere edilen beddua tutar mı sizce? Yani karşı taraf bu bedduayı hiçbir şekilde hak etmiyorsa böyle bir şeye şahit oldunuz mu hiç?
İyi geceler herkese bir şey sormak istiyorum haksız yere edilen beddua tutar mı sizce? Yani karşı taraf bu bedduayı hiçbir şekilde hak etmiyorsa böyle bir şeye şahit oldunuz mu hiç?
3,5 yıldır motorcuyum annem en ufak kavgamızda bile “İnşallah o yollarda geberirsin de üzerine gazete örterler.” diye belki yüzlerce kez beddua etti ama hâlâ yaşıyorum :)İyi geceler herkese bir şey sormak istiyorum haksız yere edilen beddua tutar mı sizce? Yani karşı taraf bu bedduayı hiçbir şekilde hak etmiyorsa böyle bir şeye şahit oldunuz mu hiç?
VerdimHaksız beddua tabi ki tutmaz . Ama içine sinmiyorsa , korkuyorsan sadaka ver , bir yetim sevindir , bir aç doyur . Hem azıcık sadaka çok bela def eder inşallah.
İnsan korkuyor gerçektenÖyle şey mi olur ya.. Aslanin duasi kabul olsa, gökten impala yağardı be bacım
İyi geceler herkese bir şey sormak istiyorum haksız yere edilen beddua tutar mı sizce? Yani karşı taraf bu bedduayı hiçbir şekilde hak etmiyorsa böyle bir şeye şahit oldunuz mu hiç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?