lütfen yardım edın aklım çok karışık :(

Canım daha yaşın çok küçük yaa,asla yargılamıyorum kader-kısmet tabi ama daha gezip,tozup,okuyup,para kazanıp,eğleneceğiniz yaşlarda neden evlilik 1.sırada olur ki..Herşeye doyup öyle evlenilmeli taraftarıyım..İlerde ah keşke dememek için...

Ben senin yaşındayken üniv.deydim arkadaşlarımla oooh ora senin bura benim geziyordum valla..
Umarım evlilik hayatında eşinle güzel günler yaşarsın,maddi-manevi sıkıntı çekmezsin..

Mutluluklar dilerim..

nikah ın tek bi şartı vardır "o da herkese duyurulmasıdır" yani sizi karı koca bilmesidir..ister imam nıkahı ister

papaz nıkahı adına ne dersen de....imam nıkahı yaptıktan sonra ılıskıye gırdınız bu helal mı zannedıyrosunuz

topluluga duyurulmayan bir nıkah ın islam dininde hiçbir geçerliliği yoktur....maşallah herseyı bılıyorsunuz

imam nıkahı da yaptık haram da işlemedık die de kılıfıda buluyosunuz...

aşnayı fısnayıda bılıyosunuz ama nasıl korunulur hamıle kalr mıyım bunalrı düşünmüyosunuz pes doğrusu....

tepkı gösterdiğim konu evlilik dışı ililşki değil , imam nıkahının buna kılıf edilmesidir...

18 yasında olmanızı olaya hiç katmıyorum böyle düşüncesizce hareket eden bir insandan bilinçli ve dengeli bi çocuk

yetiştirmesini beklemek ise ne kadar doğru olur bilemiyorum....

hızlı yaşayıp herşey erken yaşta tüketiliyor,
25 inde 40 yaşındaki insanın yaşanmışlığını yaşıyorlar..

ayyy yaşın daha çooook küçükkk naptın cnm yaa :53: ailende bilmiyo sanırım imam nikahlı oldugunuzuu :53: mana bulmak istememm benım başıma gelmezse ilerde kızım olur onun başına gelsin istememm ama kendi ellerinle kendi hayatını mahvetmişsinn eğer seni gerçekten seven düşünen bi adam olsaydı imam nikahlı eşin asla ailenın müsadesini almadan senınle birlikte olmazdıı :50: bak benim topiğime bi göz at kaç yıldır söz nişan bekleyen onlarca kızız orda kimimiz 7 yıldır kimimiz 10 yıldır kimimiz 5 yıldır bekliyoruz zamanımızı :31: okulunu okusaydınn o seni seviyosa zaten bırakmazdı beklerdii ekmeğini eline alnca eğitimini tamamlayınca ailenın karşısına dimdik çıkardınız mantıklı olurdun ayakların yere sağlam basardı ve asla bu durumda olmazdın...Allah yardımcın olsun diyecek başka bişey yok...

Son cümlelerinde haklısın canım ama gidip şöyle de soramaz; Afedersiniz kızınızla yatabilir miyim?

Zaten ailesi de ayırmaya çalışıyormuş, inşallah işin içinden çıkabilirler..

Son düzenleme:
Iste yine hayatini bile bile mahveden bir genc kizimiz.

Dogur, büyüt, okut, yedir icir,....18 yasinda onu o kadar seven anne ve babaya sirt cevir ve evlenmeyi düsün.
Yahu sizler daha 18 yasinda tuvalete gittiginizde totunuzu temizliyemiyorsunuz.
Hatta hala evde odanizi anneniz arkanizdan temizler, güya evlenecekler, ev gecindirecekler...Allah akil fikir versin Ya Rabbim.

Insallah aileside onun yaptigi gibi sirtini döner, bakalim evlenmek neymis görsün.

Millet o yasda hangi okulu okusam, hangi meslegi yapsam diye düsünürken....
Böylelerini birakacaksin, ne maddi nede manevi yardim edeceksin, bakalim hayati cok iyi biliyorlar ya yapsinlar, ne halleri varsa görsünler.

aslında üzülmedim desem yeri kızan arkadaşlar belki olabilir ama öyle.
Nedenini sana anlatayım. bende 18 yasındayım evliyim rabbim bize yuvası olan herkese mutluluk versin.
benim eşimlede aramda 8 yaş var.
2011 eylül ayının başlarında eşim annem bana şiddet uyguluyor diye beni kaçırdı
kaçırdıktan 2 gün sonra kayınvalıdemler allah razı olsun onlardan bana imam nikahı kıydılar.
Sonra biz eşimle aynı odada aynı yatakda yatmaya başladık.
Hükümet nikahımız eylülün sonuna doğru oldu nikaha kadar birbirimize sadece sarılıp uyuduk.
eşim birlikte olmak istemedi mi istedi ama bak güzelim herşey sende biter sen müsade etmezsen
kimse sana bişey yapamaz

anlattığın hiçbirşeyin elle tutulur bir tarafı yok ki yardım edelim.
kendi düşen ağlamaz.

Merhaba arkadaşlar o kadar zor durumdayımki nolur bana akıl verin :(
şuan yaşım 18 evlilik süreci içerisindeyim yalnız bu evliliğe ailem karşı çıkıyo vazgeçmem için elinden geleni yapıyolar sürekli soğutmaya çalışıyolar nikahımız 3 haziranda imam nikahımızı üç hafta önce yaptık ve 10 gün önce ilişkiye girdim hamile kalabilme ihtimalim beni korkutuyor çünkü bu evden çıkmadan yaşadım bu olayı kendimi çok suçlu hissediyorum bi kaç gün daha geçmesini bekliyorum test yapmak için hamile isem aldırmayı bile düşünüyorum o kadar karışıkki kafam ne yapacığımı bilmiyorum nişanlım hep arkamda ama ben kendimi çok kötü hissediyorum nolur akıl verin bana :( düşüncelerinizi bekliyorum ..

ALLAH yardımcın olsun en azından nişanlın yanında ya olmasa ne yapardın...

Bende üzüldüm doğrusu ama senden çok ailen için.umarım sen evlenmeden bu olaydan haberleri olmaz.
Anne babalar bu konuda çok hassas oluyorlar gnelde bari bundan sonraki süreçte dikkatli ol.

Nişanlınada kızdım doğrusu böyle bir işe kalkarken kendinden çok seni düşünmeliydi.

bugün burda tartışılması gereken şey bu yaşta neden evlenmeye kalktığın.
kusura bakma ama biraz insafsız olacağım ben.
18 yaşındasın ve bu yaştaki tek sorumluluğun okumak,gezmek ,eğlenmek.
sen ki okumak zoruna gittiğinden evlenmeye kalkıyorsun,
evlilik sorumluluklarının altından nasıl kalkacaksın.
sana bu kadar saygı duymayan,cinsel birliktelik için 2 ay bekleyemeyen bir adam sana evlendiğinde saygı mı duyacak allah aşkına.

bunu hep söylüyorum,burda hergün defalarca konular açılıyor,
küçük yaşta evlendim,ailemi dinlemedim,maddi özgürlüğüm yok,dayak yiyorum ne yapıcam ben...........
benim senin evliliğinle ilgili aklıma bunlar geliyor,umarım yanılırım ve bunları yaşamazsın.

Bence bu konuyu annenle konuşmalısın. Sana en çok annenin yardımı dokunabilir.

Son düzenleme:
önceden imam nikahini nisandan sonra yapiyorlardi

ama simdi imam nikahini dügünde ya da nikahta yapiyorlar..

yani bizde böylede,ben gercekten nasil cesaret edilip yapilyior anlamiyorum

yani insan korkar filan,hem madem 2 ay sonra evleneceksiniz neden bebek olursa aldiriyorsunuz

aileniz vazgecirmek istedigi icin sizde vazgecmek istiyorsunuz..

keske yapmasaydiniz böyle birseyi ama olanla ölenle care yok,olan oldu..

artik kimseyi kinamamaya calisiyorum..insallah hamile degilsinizdir

şuan yaşım 18 evlilik süreci içerisindeyim yalnız bu evliliğe ailem karşı çıkıyo vazgeçmem için elinden geleni yapıyolar sürekli soğutmaya çalışıyolar nikahımız 3 haziranda imam nikahımızı üç hafta önce yaptık ve 10 gün önce ilişkiye girdim hamile kalabilme ihtimalim beni korkutuyor çünkü bu evden çıkmadan yaşadım bu olayı kendimi çok suçlu hissediyorum bi kaç gün daha geçmesini bekliyorum test yapmak için hamile isem aldırmayı bile düşünüyorum o kadar karışıkki kafam ne yapacığımı bilmiyorum nişanlım hep arkamda ama ben kendimi çok kötü hissediyorum nolur akıl verin bana :( düşüncelerinizi bekliyorum ..

niye korunmuyorsunuzzzz buralarda hep bu konular, madem kalkıştınız bişeye korunun yahu... :(
dini nikaha güvenme tekrar aynı hataya düşme bence, 3 kere boş ol a bakar. nişanlın da bi kere oldu diye tekrar yaşamak isteyebilir bu durumu. neyse olan olmuş inşallah hamile kalmazsın da normal şekilde evlenir gidersin...

konu sahibinin nişanlısı, kızın ailesinin bu işe sıcak bakmadığını herhalde biliyormuş ki onunla birlikte olarak evlenme işini sağlama almış. Ben buradan bunu anladım.
Konu sahibine artık söylenebilecek tek şey, eğer hamile değilse evlendikten sonra korunması ve eğitimine devam etmesidir. hayatta ne olacağı bilinmez çünkü.

ailen gönülsüz, yaşın 18,imam nikahı (nasıl önce kıyıldı anlamadım artık resmi nikahtan sonra kıyılıyor) kıydıgın insanla birlikte oldun,hamilelik riskin var .....

ne diyim kardeşim allah hayırlısını versin hakkında ama şunu bil aile onayı olmayan şeylerde pek hayırlı cıkmaz nişanlın şimdi arkanda olabilir sonra caymayacağı nerden belli birde 18 yaşında neden evleniyosun anlamadım nereye yetişeceksiniz

Back
X