• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen yardım edin çok daraldım:(

ben babaanneye verilmesine değil de sizin çocuğnuzu bırakıp onca saat çalışacak olmanıza takıldım.imkan varsa bebek 1 yaşına gelene kadar çalışmayın.

2 tarafında olayları ayırt edebilmesi çok güzel.sizleri takdir ettim açıkcası.kadınlar kulübünde kimsenin yapmayacağı bir şeyi yapıyorsun.başkası olsa torununu göstermeyerek öc alacağını düşünürdü:34:

Evet arkadasim katiliyorum...

Kusura bakmayın ama anneniz saçmalamış , oğlum sık sık bir iki günlüğüne babannesine giderdi , artık zorlasam da gitmiyor .
Gerçi ben emzirmiyordum , çocuk anneden nasıl soğuyabilir saçmalık.
Verin rahatlayın , ben oğlum döndüğün de hem özlemiş hem dinlenmiş oluyordum daha şefkatli daha ilgili oluyordum .
Şunu da anlamıyorum ananne olunca kimsenin gıkı çıkmıyor babanne olunca değişiyor , sevmiyor olabilirsiniz ama çocuğun babannesi o.
Mecburiyetten bırakınca soğumuyor çocuk ama keyfi bırakınca soğuyor , ilginç.

Canim yavrunu Allah bağışlasin benimde 15aylik bi oglum var çok şükür. .Ben dogum yaptiktan sonra kirkim cikana kadar kayinvalidemde kaldim sagolsun banada bebegede bakti annemde ben hamileyken vefat etti.. benjm oglum cok huysuz bi bebeklik gecirdi hic uyumazdi kayinvalidem ver ben bakim sen uyu derdi aynj evde olmamiza rağmen hic birakmamisimdir ha biraksam bisey olurmuydu yok bakardi ama annelik ic gudusu birakmadim bi yasini doldurdu hasta olup hastaneye gitmem disinda bir saat birakipta hic biyere gitmemisimdir ama ben calismiyorum senin gibi olsam bende birakirdim annen arasi bozuk oldugu icin öyle söylemiş ve eminim ki benim annemde yaşasaydı beni dogumdan sonra asla kayinvalideme göndermezdi onlarinda aralari acikti..Bebegin seni unutmaz canim benim gorumcemin oğulları peş peşe dogdu ilk ogluna hep annesi bakti bazen geceleri bile kaldi su anda 6yasinda annanesine gitmek bile istemiyo ki kayinvalidem güzel bakar üzülme unutmaz seni herşeyide annane anlatma nacizane fikrim..

2 tarafında olayları ayırt edebilmesi çok güzel.sizleri takdir ettim açıkcası.kadınlar kulübünde kimsenin yapmayacağı bir şeyi yapıyorsun.başkası olsa torununu göstermeyerek öc alacağını düşünürdü:34:

annem de buna dayanamıyo mesafali ol çocuk çok gitmesin sen gitme o gelmesin diyo ama ben empati kurmaya çalışıyorum gelinle aramda ne yaşanırsa yaşansın torunumu benden alsalar ki torun çocuk sevgisinin çok üstündeymiş herhalde üzüntüden ölürdüm bunu anneme de diyorum anne ben yapamam torununu 1 saat gör tamam yeter diyemem içim içimi yer şimdi çok özlemiştir ben olsam çok üzülürdüm diye diyorum ya o kadar şey yaşandı aramızda yenilir yutulur şeyler değil çocuğu kısıtlasam kv üzülecek bu durum bi süre sonra eşime de yansıyacak olayın bi de bu boyutu da var yani çok yönlü düşünmek gerek diyorum ama annem bu durumu hazmedemiyo ki çok haklı ben de biliyorum arkadaşlarıma desem sen manyakmısın 3 saat verilir mi diycekler

Gören de kırk yabancı alıp çocuğu bakıyor sanacak ...

kv aşırı derece de seviyo hatta dünya bebek etrafında dönüyo sanki yani desem ki al sende kalsın yok demez o derece hatta bazen annelik içgüdüsüyle bu duruma baya da sinirleniyorum şöyle tavırları da var oyuncak aldı şu beşiğe takılıp dönen müzikli oyuncaktan bizim beşiğe takılacak yer yok o da evinin karyolasına taktı e artık gündüzleri bize gelirsin dedi mesela sormuyo bile kızım istermisin gelmeyi çünkü gitsem sabahtan akşama orda olucam benim de bi evim var istemiyorum öle akşama kadar kalmayı bu konularda düşüncesiz yok anne eve gidim ben desem bi de öle bi bozuluyo ki anlatamam ama diyorum ya o kadar çok severken 1 saatten fazla olmaz diyemem sapla samanı ayırmak lazım ama ah anne ah gece gece nasıl karıştırdı aklımı...

bebeğim 3 aylık ve sütüm çeşitli sebeplerden dolayı yetmedi mamayla besliyoruz . kaynanamla da karşılıklı oturuyoruz hergün bebeği gelip alıyor ve 3 saat kadar onda kalıyor. ben de nasılsa babannesi kalsın hem biberonla mama da var onla deyip iyimser yaklaşıyorum. bu olayı anneme anlattım o da bana kızım senin moralini bozmak istemem ama 3 aylık bebek senin kokunu bile özler 3 saat ne işi var onda dedi şu saatten sonra ne diyim 1 saat sonra almaya gitsen ayrı dert hakkını yemim çok ta güzel bakıyo ama annem senden soğur dedi bu arada doğum iznine çıktım anneme diyorum ki 15 gün sonra işe başlıycam sabah 8 akşam 5 o zaman beni temelli unutması lazım diyorum annem de o iş öyle değil o zaman mecburen bırakacaksın şimdi mecburiyetin yok 1 saatten fazla tutma diyo şu zamana kadar hiç böyle düşünmemiştim annem aklımı karıştırdı ne yapmam lazım???

Unutmak ne demek o biraz annenizin torun paylaşamaması olmasın. Zaten çalışacağım diyorsun cnm. Birilerine alışması çok iyi benim oğlumda annemden başkasında durmaz. EE annemde çalışıyor her zaman müsait değil. Ama ileride kayınvalidene yada annenede alışmasına mutlu olacaksın ..

Unutmak ne demek o biraz annenizin torun paylaşamaması olmasın. Zaten çalışacağım diyorsun cnm. Birilerine alışması çok iyi benim oğlumda annemden başkasında durmaz. EE annemde çalışıyor her zaman müsait değil. Ama ileride kayınvalidene yada annenede alışmasına mutlu olacaksın ..[

annem neden böyle yapıyo anlamıyorum kızım senin kafan rahatsa sorun değil demesi lazım ama tam moralim düzelmişken bunu söyledi tamam anlıyorum kv kalbini çok kırdı ama sonuçta arada ben varım ne olur artık ben doğruyu yanlışı ayırt edemiyorum 29 yaşındayım ama idrak edemiyorum artık şimdi kafama öyle bi soktu ki orda olduğu süre içinde içim içimi yiyecek

Bu kadar yorum içinde gerçekten "bildiğim" için çocuğun psikolojisi ve gelişimi hakkında tamamen bilimsel yorum yazdım ben hariç herkesin subjektif yorumunu kaale alıp cevap yazmışsın..bir benim yorumumu kaale almamışsın çok ilginç :)

Senin için çocuğunun nasıl etkileneceği ya da ruh sağlığı değilde , milletin kişisel yorumları önemli heralde hadi kal sağlıcakla cınım

Son düzenleyen: Moderatör:
3 aylık bebek annesini ayrı bir kişi olarak göremez kendisini annesinin bir uzantısı olarak algılar..dolayısıyla anneden ayrı kalmak onun için anksiyete demek..ve evet sizden ayrı kalmamalı kendini çok güvensiz hisseder en önemli dönemleri..özgüvenin,egonun,yas tutabilmenin vs şekillendiği zamanlar..işe çok erken başlıyosunuz çocuk için çok kötü en azından 1-2 yaşına kadar beklemeliydiniz..

Siz olaya bilimsel yaklaşmışsınız ona asla lafım yok. Benim annem ablamı 20 günlükken babaanneme bırakıp çalışmak zorunda kalmış çünkü buna mecburmuş. Bir de hafta sonu bırakıp hafta sonu alıyormuş babaannem uzakta oturduğu için. Hangi anne isterki bunu hiç biri istemez ama işte mecbur kalmış. Allaha şükür ablamın özgüveni, egosu herşeyi yerinde. Demekki çalışmaya mecbur ki çalışıyor. Keşke herkes çocuğu yaptığı gibi çalışmak zorunda kalmasa...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Siz olaya bilimsel yaklaşmışsınız ona asla lafım yok. Benim annem ablamı 20 günlükken babaanneme bırakıp çalışmak zorunda kalmış çünkü buna mecburmuş. Bir de hafta sonu bırakıp hafta sonu alıyormuş babaannem uzakta oturduğu için. Hangi anne isterki bunu hiç biri istemez ama işte mecbur kalmış. Allaha şükür ablamın özgüveni, egosu herşeyi yerinde. Demekki çalışmaya mecbur ki çalışıyor. Keşke herkes çocuğu yaptığı gibi çalışmak zorunda kalmasa...

Canım ablanın mekanizma sorunlarını anlayabilmen için psikolog olman gerekir..tabiki zorunluluksa çalışsın ancak bu devirde artık bilinçli çocuk büyütmek lazım..çocuğun ruh sağlığı,gelişimi herşeyden önemli 0-3 yaş arasındaki herşey ilerde o çocuğunun tüm hayatını etkilicek iş hayatı,aşk hayatı,seçeceği eş,sosyal hayatı,eğitimi,ruh sağlığı hatta sağlığı..senin annen mecbur kalmışsa kalmıştır zaten yapacak birşey yok ama mecbur olmadığı sürece çocuk doğuran biri o çocuğu bilinçli yetiştirmek zorunda artık devir değişti insanlar öğrendi çocukluğun ne kadar önemli olduğunu..ayrıca imkanı olmayanlarda imkanı olduğunda çocuk yapacak..
Sizin ablanız etkilenmemiş aynı durumdan benim babam borderline olmuş mesela ..

Canım ablanın mekanizma sorunlarını anlayabilmen için psikolog olman gerekir..tabiki zorunluluksa çalışsın ancak bu devirde artık bilinçli çocuk büyütmek lazım..çocuğun ruh sağlığı,gelişimi herşeyden önemli 0-3 yaş arasındaki herşey ilerde o çocuğunun tüm hayatını etkilicek iş hayatı,aşk hayatı,seçeceği eş,sosyal hayatı,eğitimi,ruh sağlığı hatta sağlığı..senin annen mecbur kalmışsa kalmıştır zaten yapacak birşey yok ama mecbur olmadığı sürece çocuk doğuran biri o çocuğu bilinçli yetiştirmek zorunda artık devir değişti insanlar öğrendi çocukluğun ne kadar önemli olduğunu..ayrıca imkanı olmayanlarda imkanı olduğunda çocuk yapacak..
Sizin ablanız etkilenmemiş aynı durumdan benim babam borderline olmuş mesela ..

Zaten dediğim gibi açıklamanıza asla lafım yok. Ve ben zaten o çocuğa bakacak gücü yoksa çocuk yapılmama taraftarındayım onda da sıkıntı yok. Ama bir de şöyle bir şey var eşlerin ikiside alsın 1000 lira maaş ve hayatları boyunca hep bu şekilde maaş alıcaklar yani durum ortada. Ee o insanların anne baba olma hakkı yok mu? Artık devir değişti söylediğiniz gibi ve artık bu ülkede geçinmekte çok zor. Konu sahibi bir anne Allah bağışlasın yavrusunu anne olmak en büyük hakkı ve durumundan dolayı çalışmak zorunda. Benim anlatmak istediğim sadece buydu insanlar bazen gerçekten çalışmaya mecbur kalabiliyorlar ve bu durum onların anne baba olma haklarını elinden almıyor. Amacım muhalefet olmakta değildi sadece düşüncelerimi yazmak istedim :)

Zaten dediğim gibi açıklamanıza asla lafım yok. Ve ben zaten o çocuğa bakacak gücü yoksa çocuk yapılmama taraftarındayım onda da sıkıntı yok. Ama bir de şöyle bir şey var eşlerin ikiside alsın 1000 lira maaş ve hayatları boyunca hep bu şekilde maaş alıcaklar yani durum ortada. Ee o insanların anne baba olma hakkı yok mu? Artık devir değişti söylediğiniz gibi ve artık bu ülkede geçinmekte çok zor. Konu sahibi bir anne Allah bağışlasın yavrusunu anne olmak en büyük hakkı ve durumundan dolayı çalışmak zorunda. Benim anlatmak istediğim sadece buydu insanlar bazen gerçekten çalışmaya mecbur kalabiliyorlar ve bu durum onların anne baba olma haklarını elinden almıyor. Amacım muhalefet olmakta değildi sadece düşüncelerimi yazmak istedim :)

Bende sizinle aynı fikirdeyim tabiki imkanı olmayanlarında çocuk sahibi olmaya hakkı var haklısınız ama konusahibinin bu durumda olup olmadığını bilmiyoruz..şimdi ben psikolojik sıkıntılardan çok çektiğim için gerçekten bilinçli muamele yapılmadığı sürece çocuk yapılmaması taraftarıyım..dediğim gibi çocuğun o zamanlar dünyayı ve kendini algılayışı annenin bir uzantısı olarak..0-3 yaş arasında anneden ayrışmayı yaşıyor(genelde yürümeye başladığı zamanlar) ki bu zamanlarda bile cok ciddi anksiyete yasıyorlar iclerinde bu ayrısmayı basaramayanlar ömrünü borderline olarak sürdüryor mesela..bu ayrısmanın saglıklı gerceklesmesi icin cocuk annesinin hep orada oldugunu bilmeli ama anne işteyken bu pek mümkün değil..bebek kendini terkedilmiş hissedecek anne harici hickimse bebek icin önemli değil bebek kendini anneyle bir algılıyor ve ne yazik ki bebek ama annen mecburen calısmaya gitti den anlamıyor ancak büyüdügünde anlamaya baslıyor onda da zaten cok gec oluyor..

Bende sizinle aynı fikirdeyim tabiki imkanı olmayanlarında çocuk sahibi olmaya hakkı var haklısınız ama konusahibinin bu durumda olup olmadığını bilmiyoruz..şimdi ben psikolojik sıkıntılardan çok çektiğim için gerçekten bilinçli muamele yapılmadığı sürece çocuk yapılmaması taraftarıyım..dediğim gibi çocuğun o zamanlar dünyayı ve kendini algılayışı annenin bir uzantısı olarak..0-3 yaş arasında anneden ayrışmayı yaşıyor(genelde yürümeye başladığı zamanlar) ki bu zamanlarda bile cok ciddi anksiyete yasıyorlar iclerinde bu ayrısmayı basaramayanlar ömrünü borderline olarak sürdüryor mesela..bu ayrısmanın saglıklı gerceklesmesi icin cocuk annesinin hep orada oldugunu bilmeli ama anne işteyken bu pek mümkün değil..bebek kendini terkedilmiş hissedecek anne harici hickimse bebek icin önemli değil bebek kendini anneyle bir algılıyor ve ne yazik ki bebek ama annen mecburen calısmaya gitti den anlamıyor ancak büyüdügünde anlamaya baslıyor onda da zaten cok gec oluyor..

Konu sahibine biri en azından 1 yaşına kadar çalışmayın yazmış o da malesef şu anda öyle bir imkanım yok dediği için bu şekilde yazdım zaten. Dediğiniz gibi anneyle bebek her an bir arada olmalı. Mesela emzirmek o yüzden çok önemlidir. Kimi insanlar zevkten bunu yapmıyorken, kimi insanların sütü gelmiyor ve kendini kabrediyor. Ben şahsen çocuğum ilkokula bile başlasa ben çalışmak istemem okuldan geldiğinde evde beni görsün vs. Ama daha 21 yaşımda bile devlettin verdiği izin bittiğinde iş hayatına geri dönmek zorunda kalacağımı hissedebiliyorum :)

Konu sahibine biri en azından 1 yaşına kadar çalışmayın yazmış o da malesef şu anda öyle bir imkanım yok dediği için bu şekilde yazdım zaten. Dediğiniz gibi anneyle bebek her an bir arada olmalı. Mesela emzirmek o yüzden çok önemlidir. Kimi insanlar zevkten bunu yapmıyorken, kimi insanların sütü gelmiyor ve kendini kabrediyor. Ben şahsen çocuğum ilkokula bile başlasa ben çalışmak istemem okuldan geldiğinde evde beni görsün vs. Ama daha 21 yaşımda bile devlettin verdiği izin bittiğinde iş hayatına geri dönmek zorunda kalacağımı hissedebiliyorum :)

Aa pardon ben görmemişim konu sahibinin o mesajını..imkanı yoksa yapıcak birşey yok..ama konu sahibinin annesi haklı şuanda o bebeğin annesinden 3 saat ayrı kalması hiç doğru değil aslnda ben ilk başta buna binaen yazmıştım sonra hızımı alamadım en doğrusunu yazdım..inşallah tam hayal ettiğin gibi bir anne olursun hayat bu hiç belli olmaz..benim 3 sene önceki hayatımla şuanki arasındaki farkları bir bilsen..şuan bulunduğumuz durumlar hep geçici..

Aa pardon ben görmemişim konu sahibinin o mesajını..imkanı yoksa yapıcak birşey yok..ama konu sahibinin annesi haklı şuanda o bebeğin annesinden 3 saat ayrı kalması hiç doğru değil aslnda ben ilk başta buna binaen yazmıştım sonra hızımı alamadım en doğrusunu yazdım..inşallah tam hayal ettiğin gibi bir anne olursun hayat bu hiç belli olmaz..benim 3 sene önceki hayatımla şuanki arasındaki farkları bir bilsen..şuan bulunduğumuz durumlar hep geçici..

O konuda ben de aynı düşünüyorum. Mesela evde temizlik yapmak gerekir çocuk verilir 3 saat. Ama her gün olması ne bilim garip. Ben veremezdim işim olmadığı zaman özlerdim yani. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için umarım öyle olur ve siz de umarım çocuğunuzu en iyi şekilde yetiştirebilirsiniz :)

Ben kötü birşey göremedim, siz de biraz dinlenirsiniz, 3 saat durunca anne babasını unutmaz herhalde. Kadın gelişimi için de uğraşıyormuş. Bence ise başladığınızda da bakacağı için alışmış olurlar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X