lütfen yardım edin çok umutsuz durumdayım...

ilk evlilikteki şiddetli geçimsizliğin sebebini araştırmalısın.
ben senin yerinde olsam eski eşe bir şekilde ulaşırdım,birde ondan dinlemelisin neden boşandıklarını.
bile bile lades deme.

eski eş ,tam evlenilecek adam, doğru kişi der mi hiç?..:19:

başka ortak arkadaşlardan ,ailesinden soruşturmak gerek..

Erkek arkadaşınızla ilgili önemli detayları -boşanmış olması gibi- ailenize anlatmalısınız. Her anne baba evladının mutlu olmasını ister, ön yargısız yaklaşır... Erkek arkadaşınızın eski eşiyle konuşma fikri bence ilişkinize zarar verebilir, huzursuzluk yaratabilir. İçinizde ona dair şüphe ya da içinize sinmeyen bir şeyler varsa zamana bırakıp daha yakından tanımaya çalışın. Ben bir de yaş farkı konusuna değinmek isterim. Bu sanki biraz daha üzerinde düşünülmesi gereken bir konu gibi geldi bana... Ortak paydalarınız, heyecanlarınız, beğenileriniz birbirine yakın mı? Siz derdinizi paylaştığınızda, anlayışla karşılayıp ortak olabilecek mi? Yaş ilerledikçe hayata karşı bir bıkkınlık başlıyor ki, sormayın gitsin... Umarım ruhu daha gençtir, mutlu olmanızı dilerim.

Valla kim ne derse desin hiçbir kadın mutlu yuvasını mükemmel kocasını bırakmaz bunun örneklerini çok yakından biliyorum..Benim teyzemde eşi kendisinden 14 yaş büyüktü kaçtı evlendi demişler ilk eşi onun içkisinden dayağından bıraktı düğün bile yapmacaklar demişler ama teyzem inanmamış ki eniştem hala içer dayağıda var ayrıca düğün görmedi bırak düğünü gelinlik bile giydirmediler..Sizin böyle olacak diye bişey yok tabi belki çok iyidir gerçekten ama ne yap ne et boşanma nedenlerini iyice öğren ilk eşine ulaş benim annemle babamda ayrıldılar babam ikinciye evlendi boşandılar onunlada sonra annem dedi keşke gelip bana ulaşsaydı sorsaydılar neden bosandınız diye yanmasaydı kadın dedi :50:

ya çok şükür bu tarz şeylerle henüz karşılaşmadım ailesi beni gelin olarak almayı çok istiyorlar özellikle annesi 3 yıldır düğün hazırlıkları yapıyorlar falan ama yine de dikkate alacağım teşekkürler canım

Eski eşe ulaşırsan ne gibi bir cevap almayı bekliyorsun ki? :37: Çok iyi biridir, kaçırma demeyecek nihayetinde. Bi' kere bu çok aşağılayıcı bir şey. Sevdiğine değil eski karısına güvenmiş olacaksın. Biri bana bunu yapsa sevgiyi aşkı kenara bırakır koyarım kapının önüne. Sakın aramaya, ulaşmaya falan kalkma. Naçizane tavsiyem.

Ayrıca boşanmak dünyanın sonu değil. Allah korusun belki yarın bi' gün siz de boşanabilirsiniz, ben de boşanabilirim. İki insanın ayrılmaları için illa aldatmaya vs gerek yok. Sırf mutlu olmadıklarından bile boşanmış olabilirler. Adı şiddetli geçimsizliktir. Ne olacak o zaman? Bu sizinle de mutsuz olacağı anlamına mı gelir?

Ailenize de direk söyleyin.

Son düzenleme:
Eski esi aramak son derece yanlis bir yol bana gore.

Nispet yapiyor gibi, bir de kadin severek ayrildiysa o zaman al basina belayi. Uyuyan yilani uyandirmayin.

Merak ediyorum, adam hic evlenmemis biri olsa o zaman ne olacakti?

O zaman kime soracaktik?

3 sene gayet iyi bir sure tanimak icin.

Ailenle alakali cekinecegin bir durum olmamali.

Son düzenleyen: Moderatör:
iki insan sadece kişilikleri uyuşmadığı içinde boşanabilir bir erkeğin boşanmış olması mutlaka kötü biri olduğu anlamına gelmez ki canım:50: sende mutlaka sevgilini 3 yılda tanımışsındır.ailene de sevgilinin daha önce evlilik yaptığını söyle gizlemen doğru olmaz ailen onu yakından tanımaya çalışsınlar insanlara karşı ön yargılı olmamak gerek:31:

Bosanmis kisilerin beraberlik yasayanlardan tek farki imza atmalaridir bence. Ha partnerinden ayrilmis ha esinden bosanmis ne fark var? Bosanmasi tamam artik senin hakkin bitti baska ask yok anlamina gelmiyor.

Bilakis ozellikle bazi erkeklerin yeni aşklarinda daha dikkatli olduklarini gozlemliyorum. Daha bir titriyorlar yuvalarinin ustune yeterki siz ona aradigi aşki ve şefKati verin.

Kuzenim ayni sizin durumunuzdaydi. Evlendi bes yil oldu coluk cocuk. Oylee mutluki esi ustune titriyor. Arkadaslari bile ozeniyor.

Yeterince tanidiysan, evet o diyorsan, Allahtanda hayirlisini dile anlat herseyi ailene kur yuvani insallah

Bosanmis kisilerin beraberlik yasayanlardan tek farki imza atmalaridir bence. Ha partnerinden ayrilmis ha esinden bosanmis ne fark var? Bosanmasi tamam artik senin hakkin bitti baska ask yok anlamina gelmiyor.

Bilakis ozellikle bazi erkeklerin yeni aşklarinda daha dikkatli olduklarini gozlemliyorum. Daha bir titriyorlar yuvalarinin ustune yeterki siz ona aradigi aşki ve şefKati verin.

Kuzenim ayni sizin durumunuzdaydi. Evlendi bes yil oldu coluk cocuk. Oylee mutluki esi ustune titriyor. Arkadaslari bile ozeniyor.

Yeterince tanidiysan, evet o diyorsan, Allahtanda hayirlisini dile anlat herseyi ailene kur yuvani insallah

teşekkür ederim içime su serptiniz:)))

benim gözümde o kadar büyükdü ki bu boşanma meselesi anlatamam sanki hayatımın hatasını yapıyorum gibi geldi annem az çok tanıyor annesini ve erkek arkadaşımı eh kabullendi sayılır da tüm bu çevresel faktörler aradan kalksa hayatımı geçirmek istediğim kişi o... çok seven sahiplenen her an her durumda yanında olan ve fazla kıskanç :) biri ve aynı zamanda iyi bir baba olacağına da inanıyorum ailemi üzmekten çok korkuyorum sadece...

sen mutlu olduğun sürece üzülmez mutlu olurlar merak etme aile bu kimseyi layık görmezler ancak sevdiğin adam seni üzmezse ailen de kızmaz kanımca

boşanmış olması hiç bir anlam ihtiva etmez
millet 30 kişiyle aynı evde nikahsız yaşıyor, sorun olmuyor da, alnının akıyla nikah yapıp boşanan mı kötü..
bu kısmın üzerinde düşünmeye dahi gerek yok..

gelelim asıl soruna..
annesi için eski eşinden boşanmış..
çok ama çok riskli tiplerdir aile güdümlü adamlar..
şimdi gözünüzün içine bakan o adam, ileride ailesinin canınızı sıktığınızda gözünüzü oyar..
ailesi ile aranızın iyi olması da bir garanti sunmaz size
nikaha kadar o işler..

Son düzenleme:
Evlenip boşanmış olmak kötü bir şey değil..Erkek arkadaşınız da boşandı diye kötü bir şey yapmış değil..Bunu ailenize olduğu gibi anlatmalısınız,utanıp sıkılacak bir durum yok bana göre.

bende sizin gibi düşünürdüm herkez hata yapabilir ...birbirlerine uygun değillerdir...eşim daha önce evlenmiş ,bu kadar muhteşem bir adamla nasıl olurda anlaşamamış diyordum...bana aileler yüzünden bittiğini söyledi,..çevreme bakıyorumda hiçbir kadın dibini görmeden bırakmıyor, birkaç hatadan bahsetmiyorum, evi geçindirebilecek bır adamsa çoğu DİBİNİ GÖRMEDEN bırakmıyor...benim eşim gerçekten aşağılık bir adam çıktı,özellikle bu durum zor zamanlarımda belli oldu...yine de seninki benim eşim kadar abartılı bi şey çıkmaz diye düşünüyorum...sen yine de dikkat et. Evlenip bosanmak senin için sorun değilse problem yok,...bu kadar kısa sürede boşanmışlarsa ciddi bir defekti olabilir ,umarım ben yanılıyorumdur

bende sizin gibi düşünürdüm herkez hata yapabilir ...birbirlerine uygun değillerdir...eşim daha önce evlenmiş ,bu kadar muhteşem bir adamla nasıl olurda anlaşamamış diyordum...bana aileler yüzünden bittiğini söyledi,..çevreme bakıyorumda hiçbir kadın dibini görmeden bırakmıyor, birkaç hatadan bahsetmiyorum, evi geçindirebilecek bır adamsa çoğu DİBİNİ GÖRMEDEN bırakmıyor...benim eşim gerçekten aşağılık bir adam çıktı,özellikle bu durum zor zamanlarımda belli oldu...yine de seninki benim eşim kadar abartılı bi şey çıkmaz diye düşünüyorum...sen yine de dikkat et. Evlenip bosanmak senin için sorun değilse problem yok,...bu kadar kısa sürede boşanmışlarsa ciddi bir defekti olabilir ,umarım ben yanılıyorumdur

özel olmayacaksa eşiniz o kadınla kaç yıl evli kalmış? benimki 4 yıl evli kalmış babasının vefatından sonra ayrılmışlar.

özel olmayacaksa eşiniz o kadınla kaç yıl evli kalmış? benimki 4 yıl evli kalmış babasının vefatından sonra ayrılmışlar.

bizimkini beş ayda şutlamış kadın...kabul edilemeyecek birkaç sebep var tabi...seninki uzaktan normal bir erkeğe benziyor yine de...4 sene evli kalabilmiş bir erkek var karşında...cinsel sorunları var mı(biraz özel oldu ama) aileden biri burnundan getirmiş olabilir mi ,kızın mesleki durumu ne ,hiç mi eyvallahı yoktu ,yoksa seninki sadece sıkıldı mı kendinden soğuttu filan bu bile masum değil...sana şunu demeliydi ;bir önceki evliliğimde çok toydum sorumluluğu alamadım şimdi artık olgunlaştım bir aile olmak istiyorum demeli ki senin güvenini kazansın...bir diğer zayıf ihtimal eski karısı seninkinin kıymetini bilemedi...yine de kimseyle evlenmeden bilemiyorsun evlenmeyi göze almak lazım çok seviyorsan eğer

daha geç kalmadan ailenize anlatmalısınız iş ciddiye bindiğinde bahsederseniz daha zor yıpratıcı olabilir ayrılmak da evlenmek kadar doğal ancak nedenlerini onun eski eşine sormak çözüm değil olmayanı olmuş gibi anlatmayacağı ne malum? şuan bir tek sevgilinizin anlattıklarına inanabilirsiniz bazı şeyler de malesef yaşanmadan öğrenilmiyor ama aileler genelde daha iyi görüyor bazı şeyleri o yüzden kısa zamanda mutlaka bahsedin

Belki erkek arkadaşınızda değilde, eski eşi bayanda bir problem vardı. Belki çok huysuz, geçimsiz bir insandı. Bilemezsiniz yani. Üstelik boşanmak için iki taraftan birinin kesin kötü olacağı gibi bi kaide yok. Belki iki insanda ayrı ayrı çok iyi insanlar, ama birlikte anlaşamadılar. boşanmış diye illaki insana kesin bi problemi var gözüyle bakılması yanlış bence.

Belki erkek arkadaşınızda değilde, eski eşi bayanda bir problem vardı. Belki çok huysuz, geçimsiz bir insandı. Bilemezsiniz yani. Üstelik boşanmak için iki taraftan birinin kesin kötü olacağı gibi bi kaide yok. Belki iki insanda ayrı ayrı çok iyi insanlar, ama birlikte anlaşamadılar. boşanmış diye illaki insana kesin bi problemi var gözüyle bakılması yanlış bence.

söylediklerinizde çok haklısınız.acaba eski karısıyla görücü usulüyle evlenmiş ve sürpriz gelişmeler yaşanmış olabilir mi,..yada ayaklarının üzerinde sağlam duruyordur huysuzluk yapma lüksü vardır biz bilemeyiz tabi

evlilikler sadece sevgi ve saygıya dayanmıyor ne yazıkki güç savaşı da veriyosun...gençken herşey çoğunlukla yolunda gider zaten...otuzlu yaşlara gelmişsindir çocuğunda olur,artık güç savaşını kaybediyorsundur ...adamımız seni kesinlikle kaybetmek istemiyordur ama artık yavaş yavaş yeni şartlarını sana dayatıyordur...onlar biyolojik saatinin avantajını sonuna kadar kullanmak ister,...ne o aslında özünde iyi adammış...aile kavramına sahip erkekler kapıldı...kiminle evlenirsen evlen çocuğu tek başına büyütebilmeyi göze alman gerekiyor.,.sonuçta atla deve değil

Madalyonun 2 yüzü vardır derler.Ortada bitmiş bir evlilik varsa 2 tarafta başarısız olmuştur bence.Boşanmış biri ile evlenmek beni tedirgin ederdi açıkcası.Çoğu kişi normal desede kendi başımıza geleceğini düşündüğünüzde hiç mi tedirgin olmazsınız?4 yılın sonunda evlilik bitmiş,sebep:şiddetli geçimsizlik.Eski eş anneyi istememiş.Ya siz isteyecek misiniz?Kayınpeder ölmüş,o bayan hep başınızda olacak.Şu an size deli divane olan kişi,anne uğruna eşinden vazgeçmiş sizden mi vazgeçmeyecek?Hiç sanmam.
Herşey bir yana forumda 2.eş olmakla ilgili bir sürü topik var lütfen okuyun.Sizin için ilk olacak herşeyi karşı taraf zaten tüketti.İlerde sürekli ilk eş ile kıyaslayacak eşiniz,ailesi,çevresi hazır mısınız bunlara?8yıl sevgili olup 8ayda boşanan arkadaşım var benim.3yıl kısa bir süre değil evet,ama aynı evde yaşamak,evli olmakta başka birşey.Evlilik ve sevgililik aynı değilki.
Eski eşi aramayın ama ortak arkadaşları mutlaka vardır olayları birde başkalarından dinleyin.Hiçkimseden bilgi alamazsanız eltinizin ağzını arayın.Kafanızda şüpheler olmasa bu konuyu açmazdınız.O soru işaretlerini silmeden evlenmeyin sakın.Ailenizede anlatın biran önce.Her durumda yanınızda olacaklardır.Onlar için sizin mutlu olmanız esas.Görmüş geçirmiş insanlar, hayır derlerse bir bildiklari vardır derim.Benim babam hayır deseydi eşimi silerdim yeterki onlar arkamda olsunlar.Evlenince anlıyorsunuz ki o çok sevdiğiniz insan yeri geliyor size arkasını dönebiliyor.Kimse aileniz gibi sizi sevemez.

Son düzenleme:
Arkadaşım bu tamamen ikinizin hayatı. Aileleri burnunuzun dibine sokarsanız annesi yüzünden boşanmış erkekler türer etrafımızda tabii ki. İnsanların yanlış seçimler yapma lüksü olduğuna inanıyorum ben. Bir ilişkisi yürümemiş diye ömür boyu inzivaya mı çekilecek adam? Üstelik ben ilk evliliklerin bir çeşit tecrübe olduğuna da şiddetle inanıyorum. İlk deneyimlerindeki hatalarını tekrarlamıyor, daha bir büyümüş ve sindirmiş oluyor insanlar. Nerden ahkam kesiyorsun dersen benim eşimin de geçmişte bir evliliği olmuş, bitmiş. Adı üstünde bitmiiişşşş... Daha eski karısının peşine düşüp de merhumu nasıl bilirdiniz demek ne akla hizmettir ki? Bize olsa aynı şey, kaçımız al hayrını gör pek şahane bi adamdır ama ben ruh hastasıyım, o yüzden anlaşamadık deriz? Sevmek geçmişiyle bugünüyle karşımızdakini olduğu gibi kabullenmek değil mi? Eski eşe gidip bu adamdan neden boşandın demek o adama en büyük saygısızlık olmaz mı? Adam birşey saklamamış etmemiş, senin de derdin zaten neden boşandığı değil ailenin bu konuya ne diyeceği. İster söyleyin, ister söylemeyin, kendi bileceğiniz iş. Hayat sizin, keyif sizin, aile de sizin. Bu sorumluluğu tek başınıza alıyorsunuz, aynı evde siz bir ömür geçireceksiniz. İçine sindiyse isterse otuz kadından ayrılmış olsun, otuz biricisi doğru insan olacak belki. Ordan da kovalım mı yani adamı? Aşk insanın karşısına her saniye çıkmıyor, bunu bulduysan kıymetini bil, tadını çıkar bence. Bu dünyadaki herşeyi matematik işlemi gibi gören zihniyetlere de kulak asma. Mutluluklar dilerim.

eğer o evlilikten bir çocuğu yoksa bence eşinizin evlenmiş boşanmış olmasının pek br hükmü yok..

ama hani böyle hesap sorarcasına değilde çaktırmadan inceden inceye sor bakalım neden ayrılmışlar..

mesela bende ayrılık aşamasındayım,eminimki eşim 2.evliliğinde eşini mutlu edecektir ama benim katlanamadığım
özellikleri var,mesela ben onun inadından yaka silktim...
belki 2.eş buna benim kadar takılmayacaktır..

ama diyelimki sevgilin eşine ihanet ederek yada kaba bir şekilde (şiddet/dayak)ayrılmışlar işte orda bir dur bakalım..

iyice bir düşün...ilerde Allah korusun mutsuz olursan zaten ilk söyleyeceğin şey "iyi bişey olsaydı karısı boşamazdı"olacak..

ahhh keşke biri bana akıl verseydi gözlerim açsaydı da diyebilirsin ama sen bukadar gizemli olmak istersen sana kimse yardımcı olamaz...

annenlere söyle yani,boşanmış olduğunu...anneler hisseder bitanem..o senin için uygun değilse zaten anlarlar..sen
annene anlat bence.

Back
X