- Konu Sahibi girlinblack
Arkadaşım bu tamamen ikinizin hayatı. Aileleri burnunuzun dibine sokarsanız annesi yüzünden boşanmış erkekler türer etrafımızda tabii ki. İnsanların yanlış seçimler yapma lüksü olduğuna inanıyorum ben. Bir ilişkisi yürümemiş diye ömür boyu inzivaya mı çekilecek adam? Üstelik ben ilk evliliklerin bir çeşit tecrübe olduğuna da şiddetle inanıyorum. İlk deneyimlerindeki hatalarını tekrarlamıyor, daha bir büyümüş ve sindirmiş oluyor insanlar. Nerden ahkam kesiyorsun dersen benim eşimin de geçmişte bir evliliği olmuş, bitmiş. Adı üstünde bitmiiişşşş... Daha eski karısının peşine düşüp de merhumu nasıl bilirdiniz demek ne akla hizmettir ki? Bize olsa aynı şey, kaçımız al hayrını gör pek şahane bi adamdır ama ben ruh hastasıyım, o yüzden anlaşamadık deriz? Sevmek geçmişiyle bugünüyle karşımızdakini olduğu gibi kabullenmek değil mi? Eski eşe gidip bu adamdan neden boşandın demek o adama en büyük saygısızlık olmaz mı? Adam birşey saklamamış etmemiş, senin de derdin zaten neden boşandığı değil ailenin bu konuya ne diyeceği. İster söyleyin, ister söylemeyin, kendi bileceğiniz iş. Hayat sizin, keyif sizin, aile de sizin. Bu sorumluluğu tek başınıza alıyorsunuz, aynı evde siz bir ömür geçireceksiniz. İçine sindiyse isterse otuz kadından ayrılmış olsun, otuz biricisi doğru insan olacak belki. Ordan da kovalım mı yani adamı? Aşk insanın karşısına her saniye çıkmıyor, bunu bulduysan kıymetini bil, tadını çıkar bence. Bu dünyadaki herşeyi matematik işlemi gibi gören zihniyetlere de kulak asma. Mutluluklar dilerim.
Sadece işaretlediğim kısmı sormak istiyorum size.Aileleri nasıl dışarıda bırakabiliyorsunuz?Evlilik sadece eşle yapılmıyor ailesiylede evleniyorsunuz.Hele aynı şehirdeyseniz sürekli yüz yüze geliyorsunuz.Cam fanusta yaşamıyoruz ki çevre koşullardan etkilenmeyelim.Keşke yazdığınız gibi olabilse.En sağlıklısı bu onlarca evlilik yıkılmazdı insanlar gençleri kendi hallerine bırakabilselerdi.
Sizin eşiniz 2.evliliğin getirdiği bir etkiyle yaşamınızı çekirdek aile seviyesine çekmiş olabilir mi?Konu sahibi arkadaşın böyle bir lüksü olmayacak.Kayınvalidenin eşi ölmüş ve sevgilisinin annesini uzak tutacağını hiç sanmıyorum.