Lütfen yardım edin..

BeyzaKy

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
28
0
16
İstanbul
Merhaba. ben psikoloğa gidicem ilk randevu bulduğum gibi ama benim derdim anlatmakla geçmiyo ya da rahatlamıyorum anlatınca.. Bildiğim kadarıyla psikolog dinliyor çok durum vahimse psikiyatriye yönlendiriyor. psikiyatride ilaç tedavisi uyguluyor. Ya benim yaşım daha küçük.. Bazen diyorum bu dertleri unutucaksam mutlu olucaksam antidepresan kullanmaya razıyım ama bi yandanda kullanmaktan korkuyorum çünkü iyi bir şey değil biliyorum. Birde okulum var antidepresan çok uyku yapıyor felan diyorlar. sizce beni psikiyatriye yönledirirler mi? kafam çok karışık

Son düzenleme:
canim eger gerekliyse kesinlikle bi faydasi dokunur gitmenin.
sonucta iyiligin icin bu tavsiye.

ilaclarin durumunu bilmem, ama ilk randevuda bunlarida konusursun psikyatirinle olmazmi?

canim eger gerekliyse kesinlikle bi faydasi dokunur gitmenin.
sonucta iyiligin icin bu tavsiye.

ilaclarin durumunu bilmem, ama ilk randevuda bunlarida konusursun psikyatirinle olmazmi?

Yani biraz korkuttu bu antidepresanlar için yapılan yorumlar felan gözümü bilmiyorum.. Tavsiye için teşekkürler

iyileşmek istiyorsan eğer,psikoloğa gidip dediklerini harfiyyen uygulamalısın, eğer durumun ancak ilaçla çözülüyorsa o zaman ilacını da kullanmalısın..herşeye olmaz deme :) ancak bu şekilde ilerleyebilirsin..ha birde ilaçlarını olmadı akşam vakti alırsın..

Annemde biraz tepkili bu antidepresanlara kendide kullanıyor ondan heralde... Bide isteyince bırakamıyosun felan.. Bu sene okulum için çok önemli dikkatim dağılsın istemiyorum ama böyle geçmişimi felan düşünürken dahada dikkatim dağılıyo. Neyse öyle yapıcaz artık :)

Gözünü korkutmasın gerekli ise veriliyor ve günlük yaşantını etkiler ise ona göre değiştirilebiliyor tekrar gidip durumunu belirtmen yeter.

hastalığının boyutunu bilmediğim için yorum yapamıyorum..eğer ufak bir depresyon haliyse psikoloğa giderek atlatırsın ama dedğim gibi eğer sosyal yaşantını etkiliyorsa doktorların sana vereceği tavsiyeleri dikkate al..en azından hastalığın ilerlemez..kafan rahat olursa hayatta başarılı olursun ama kafan rahat olmazsa derslere de adapte olamazsın o yüzden önceliğin tedavi olmak :)

Şöyle söyliyeyim.. Yaşım daha küçük burada olan herkese göre ama gerçekten çok büyük pişmanlıklarım var.. geldiğim okul tam bir hata mesela. En yakın arkadaşım dediğim insan bile artık hiç gülmüyosun çok değiştin felan gibi şeyler söyledi. Şimdi bide okul değişimi olunca yakınım dediğim herkes yeni ortamlara girdi arkadaşlar edindi ben çok yalnız kaldım. Yalnızlığı hiç sevmiyorum ama insanlara içten davranamıyoum. yeni sınıfımda ki herkes çok suskunsun felan diyor ama elimde değil çok fazla şey düşünüyorum..

yaşın küçük belli yazdıkalrından :) bunları hiç dert etme, sen güzelce oku okulunu gerisi zaten gelir..düşüncelerini değiştirmekle başla bence..hatta kişsel gelişim kitapları oku, kendine hobi edin ki kafanda bunları düşünecek zamanın olmasın..eğer kendini soyutlarsan, sabahtan akşama kadar evde oturursan elbette arkadaşın olmaz..çık, gez dolaş daha genceciksin, mahvetme bu yıllarını..kendine edersin..

bencede bu kadar dert etme bunları bende aynı senin gibi suskunum kendine uğraşacak bişiler bul ki bunları düşünme.

Lise 1. sınıfım. Ya geldiğim okulda üniversite kaygım var.. o yüzden sanırım. bide bu okulu tam olarak istediğimden emin değilim bilemiyorum.. teşekkürler :)

iyi bir psikologsa terapi yapar terapilerle durumunu çözebilir.zaten ilaçlık bir durumun varsa yani psikolojik rahatsızlıkların varsa dediğin gibi psikiyatriste yönlendirir,zaten ilaç kullanmak zorundasındır.ne gibi sorunların var ki çok mu ağır problemlerin

bencede bu kadar dert etme bunları bende aynı senin gibi suskunum kendine uğraşacak bişiler bul ki bunları düşünme.

Ya kötü bir sınıfa düştüğüm için dahada bi dert edindim sanırım. Düşünmemeye çalışıyorum ama işte :) önerileriniz varmı böyle kafamı meşgul edicek bişeyler?

Ya benim ailemle ilişkilerim iyi değil ergenlikten olsa gerek.. baba tarafından akrabalık bağlarımda iyi değil mesela. annemle çok kavga ederim. böyle söylediği sözler çok ağır kavga ederken. ikimizde birbirimizi çok kırıyoruz. sen benim en büyük pişmanlığımsın dediği var annemin bana. annem hiç sır tutmuyo kimseyle paylaşamıyorum sırlarımı güvenebiliceğim tek insan annemdir derken bide bu ispiyonculuğu felan çıktı annemin. Ha herşey mükemmel gitmiyodu zaten bide arkadaşlarımda hep bi sırtıma bıçağı yedim yani. boş geçen bi arkadaşım yok bu benim yakınım dediğimde sırtımdan vurmayan. arkadaşlarım benim için çok kalıcıdır onların yanında herzaman olabilirim ama onlar beni bi sevgiliye yeni bi arkadaşa tercih eder. bu en büyük pişmanlığım olan okulada arkadaşım aklıma girdi öyle geldim. ha bide kilo problemim felanda var onlarda ayrı bi özgüven kaybı çocukluğumdan beri yani buraya bukadar yazayım özet olarak.

Son düzenleme:
Canım kendini kapatma düşüne düşüne kötü olursun sosyalleş biraz yakın hissettiğin arkadaşlar ile aktivitelerde bulun. Lise 1 sin daha kötü sınıftan kastın nedir? Kafanda ufacık sorunumu büyütüp dert etme asla akışına bırak biraz hayatı ama kontrolü de sende olsun.

Çok zorba insanlar var sınıfımda. birde en tembel sınıfa düştüm resmen. işleri güçleri kavga yoluşmak felan.çok yapmacıklar bide hiç içten sevgi değil onlardaki hepsi yüzüne güldüğünün arkasından konuşuyor. yani zaten kolayca bi ortama girebilen bi insan değildim bu sınıfımdaki insanların davranışları beni iyice geriye itti.. ya ne bileyim daha bu yaşta azman gibiler erkek görseler üstüne atlıycak gibiler. kaç defa hocalardan azar işittiler az daha topluca sınıf olarak onlar yüzünden disipline gidiyoduk daha ilk senemizde. ne bileyim yetiştirilme tarzımdan dolayı heralde. bazen diyorum benmi çok çekingenim utangacım geri kaldım ama yok yani onların yaptığı iyi bişey değil..

Son düzenleme:

Bu anlattıkların kişisel ve yetiştirilme tarzı ile alakalıdır onları boş ver kendine bak onlar ne yapar ise yapsın umursama dikkat etme kendi sınıftan olması şart değil kendi okulundan kendi mahallen içerisinden illa sen ile hem fikir olan aynı yetiştirilme tarzına sahip biri vardır. Senin yapman gereken görmen bakman değil şuan belli noktaya bakıp duruyorsun gördüklerinde ona göre.

Ailevi sorunların illa olacaktır onlar seni sen onları anlamayacaksın buda şuan ki ruh halin ile yaşın ile alakalıdır ve ufacık noktayı büyüterek kara deliğe çevirmendir aslında her şeyi içine çekiyor. İnsanları değiştiremezsin özellik ile ebeveynlerini olduğu gibi kabul edersin onlara da kendince davranış tarzı geliştirirsin bazı şeyleri duymayacak görmeyeceksin. Ki yaşın ilerledikçe bazı olguları daha net algılayacaksın.

Kilo problemine gelince kendin ile barışık olmalısın sen busun çünki kendine küsersen dünyayı kendine küstürürsün, kendini nasıl görürsen etrafına da onu yansıtırsın bunu yapma değişe bilirsin.

Bir şey diyeyim senin yaşında hemen hemen herkesin sosyal yaşantısıyla ilgili kafası karışık olur, ergenlik dönemindesin eminim çok etkiliyordur seni. Benim lisede başıma neler geldi anlatsam şaşırırsın hatta şimdiki halimi görsen daha da çok şaşırırsın:) Lisede sınıfta dışlanmıştım sevilmeyen istenmeyen kişi bendim sınıftaki o kadar komik o kadar saçma bir sebepten ki hem de ben olayı bile anlamamıştım hakkımdan bir takım kızlar hikaye yazmış sonra da bana onu yakıştırıp herkese öyle anlatmışlardı.Kendi çalıp kendi oynadılar yani işin kötü tarafı herkes onlara inandı ve ben dışlandım hiç unutmuyorum.Çok yalnızdım. Ama çok çabuk geçti.Öyle olur ki gençlik arkadaşlıkları öyle işte gittim ben de sınıfımdan değil başka sınıflardan arkadaş edindim, servisle gidip gelirdim oradan edindim ne bilym.Kantinlere tek giderdim ama zoruma gitmezdi özgür olarak hissederdim kendimi. Seni en iyi anlayan benimdir sanırım daha beterini yaşadım çünkü:)
Bence çok düşünmek yerine birkaç başka arkadaş da edin.Sohbet muhabbet en yakın kimi hissedersen onunla gider zaten.Sıkılmadığın insanın yanında neden susup durasın ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…