- Konu Sahibi muserliebrar
-
Cogumu benden cok buyuksunuz o yuzden sizden yardim istiyorum .. ben cok kotu hissediyorum :'( daraliyorum ve ölumu herseyden cok istiyorum ölmek istiyorum .. yanii intihar ama ona da cesaret edemiyorum .. cesaret edemesigim halde bunu cok istiyorum kendimi cok kotu hissediyorum :'(
neden sorun ne ;
Ben yasasamda bi gelecegin olcagina inanmiyorum ki :'(Biraz bekle sabir et hersey gecer veya unutulur
Olmek icin cok erken degilmi?
çözülmeyecek sorun yok. seni bu kadar umutsuzluğa iten ne ? paylaşırsan yardımcı olabiliriz belki .
Çok tesekkur ederim..Allah'ım,ben Senin kulunum,kulunun oğluyum/kızınım,Senin kudretinin altındayım,varlığım Senin elindedir. Hakkımdaki hükmün geçerlidir. Hakkımda verdiğin hüküm adaletlidir. Kendine verdiğin veya kitabında indirdiğin ya da Senin katında bulunan gayb hazinesinden seçtiğin isminle Senden Kur'an'ı kalbimin baharı yapmanı,sıkıntı ve kederlerimi gidermeni dilerim.
Arkadaşım bu duayı oku. Bir de İsm-i Azam duası var. Kişi bu duayla Rabbine yalvardığında mutlaka ama mutlaka duası kabul olur. Peygamber Efendimizin böyle bir hadisi var.
Ayrıca Fetih suresini,inşirah suresini çok okumanı tavsiye ederim. Kişi ancak duayla huzur bulabilir.
Beşeriz,şaşarız. Elbette bizim de hatalarımız,skınıtılarımız var. güzel bakan güzel görür.güzel gören düşünür ve güzel düşünen ise hayatından lezzet alır diyor Üstad.
Rabbim daralan kalplere ferahlık versin. Ne sıkıntın varsa Rabbim derman nasip eylesin dertlerine..
Nedeni yok .. :'(( surekli icten ice kendi kendine olan sıkıntilar var cok daraliyorum
Bir kere onu unut.
Nedeni yok diye bir şey yok.
Mutlaka bir nedeni vardır.
Sorgula. Hayatında özlemini duyduğun, eksik gördüğün ne?
İçten içe kendiliğinden gelen basit can sıkıntısı insana ölme isteği vermez.
Ben mesela bir şeyler üst üste geldiğinde, kendimi sorunlar karşısında çaresiz hissettiğimde,
umudumu yitirdiğimde neden bu haldeyim diye sorarım ve son zamanlarda pek dua etmediğimi
farkederim.
Bir de bakarım ki asıl derdim, tüm dertlerin ötesinde manevi açlık..
Güçlü hissetmek için dua bire bir..
Bol bol dua etmeni öneririm, rahatlarsın..
Çok tesekkur ederim..
Ailene de bu şekilde ifade ediyor musun kendini?
Ölmek istiyorum, daralıyorum, yaşamak istediğim hayat bu değil, beni istemediğim bir şeye zorlayarak beni bir çıkmaza sürüklüyorsunuz, bu hayat benim vs. demedin mi peki?((
ne demek canım benim. Bir de olaya şu yönden bak. Rabbim sana bir dert vermiş. Acaba dertlerin için şikayet ve isyandan önce onun imtihan yönündeki esrarını çözmek için kafa yoramaz mısın? canım benim her derdin bir dili vardır. Bize bir şey söylemek ister. Öncelikle onun şifresini çözmeye çalışman gerekir. Şayet çözemezsen,o sana eskisinden daha gür bir sesle haykırmaya devam edecektir.Seninde bu şifreyi çözmen için şu soruları sorman gerekir kendine:
-Bu acıyı çekmemde kişisel sorumluluğum ne? Hangi hataları yaparak buna müstahak oldum? Mesela,Rabbine karşı hata ve günahların neler? ve ayrıca bu derde giriftar olmanda ne gibi maddi hatalar yaptın? Allah'a karşı ibadetlerinde ihmalkar olan bir kimsenin 'Ya rabbi beni bu acılardan kurtar' diye dua etmeye hakkı var mı? (kimseyi burda ibadetleri konusunda eleştirmiyorum)
-Bu derdi vermekle Rabbimin iletmek istediği mesaj ne?yani bu derdin diliyle bana ne demek istiyor? mesela Allah,şükrünü ihmal ettiğin veya gereği gibi değerlendiremediğin bir nimeti hatırlatmak isteyebilir.
haddim değil ama sadece yazmak istedim bunları.. bir de unutma,inan beterin beteri var.
Hayir onlardan cok cekiniyorum bu kadar acik konusamiyorum ama biliyolar o okukdan nefret ettigimi . .
Cogumu benden cok buyuksunuz o yuzden sizden yardim istiyorum .. ben cok kotu hissediyorum :'( daraliyorum ve ölumu herseyden cok istiyorum ölmek istiyorum .. yanii intihar ama ona da cesaret edemiyorum .. cesaret edemesigim halde bunu cok istiyorum kendimi cok kotu hissediyorum :'(
Ben size hak veriyorum halisin yine tesekkur
Ederim.. sorunlar bunlarka ilgiki okudugum okulda dogru duzgun inanan insanlar yok guzel sanatlarda okuyorum zorlaniyorum bu yuzden oblarla takilmadim gercekten cok kafam karisiyo kanima girmeye calisiyolar bunanizin vermemek icin uzak durdum basardim ama olan bana oldu surekli tek basima oldum 1 zene boyumca surekli kendimi dinledim
sanirim insanin kendini bu kadar cok dinlemesi delirtiyo..
Ailene kendini anlatmadığın sürece, onlar gerçekten neler hissettiğini anlayamaz.
Bu kadar çekiniyorsan, onlar senin ne ölçüde nefret ettiğini eminim ki kestiremiyorlardır.
Ölmeyi düşünecek kadar çaresiz hale geldiğini bilmiyorlardır.
Bu yüzden susmamalısın.
Çekincelerinin sebeplerini biliyorsundur.
O sebeplerin kaynağı tamamıyla önyargılarından ötürü de olabilir.
Belki ailen senin sandığın kadar anlayışsız değildir. Ne hissediyorsan açık açık anlat ki bilsinler.
Kendini çekmek yerine savaşmayı dene. Vazgeçme yaşamaktan lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?