- 5 Aralık 2015
- 2.269
- 1.653
- 53
- 43
Tabi vazgeçmeyeceğini kesin o açıdan yorum yapmanın anlamı yok benceKonu sahibi ailesini suçluyor ya ona şaşırdım kendisine bahane bulmuş biz ne desek boş.
Sırf onay almak için açmıştır konuyu zaten.
Yanlis dusunuyorsunuz sakat doğmalık bir durum olabilir belki ama %100 degil zaten artik bunlarin testleri var daha dikkatli olabilirler herseyi gectim allah o aciyi yasatacaksa 7 kat yabanci ilede yasatir yani bu kaderdiirEğer doğacak Çocuğumun sakat olmasına değer bu ask. Bu riski göze alirim diyorsan buyur evlen. Dünyada başka adam yok çünkü.
Kuzenlik iliskiniz nasil yani birlikte biseylee yapabiliyor musnuz bence en azindan aktivite yapabilirwiniz yemege gitmej sinemaya tiyaatroya yani birlikte vakit gecirin parkta bi yerlerde sohbet edin iki arkadas gibi zaten zaman gecirdikce anlarsiniz bakisini size tutumunu ama bunu aceleye getirmeyin mesela mesaj atin sinemaya gitmek icin ayarlayin gidin sonra birakin hemen bi etkinlige daha girismek yerine zaman gecsin hatta belki o size bulusma teklif ederTeşekkürler yargılamadığınız için. Olgun değil 21 yaşında o da zaten. Bende duygularından emin olmayı çok istiyorum ama bunu işleri berbat etmeden nasıl yaparım bilmiyorum işte.
Gayet yanlis ve sapikca. İki insan çocuklarinin sakat dogma ihtimalini bile bile ayni kani taşıyan bakin ayni kani diyorum, biriyle ciftlesiyorsa, ki hayvanlar bile çok ekstrem durumlar dişinda gen içi çiftleşme yapmiyorlar, bunun adi cehaletten ötedir. Kimse kusura bakmasin. Hic bir ask benim cocugumdan daha değerli değil. Bir milyonda bir olsa bu riski göze alamam. Alana da iyi gözle bakamam. Bu tip açıklamalarla insanlari sagliksiz evliliklere yönlendirmeyin. Din bunu yasaklamamis olabilir ama Allah akil vermiş ve tip da diyor ki baskin gen denilen bir şey var. Ayni geni taşıyan insanların çocuk yapmasi sagliksiz. Bu ülke yillarca akraba evlilikleri yüzünden sakat doğumlara sahne oldu. Ayrica vücut bütünlüğü ya da akil sagligi dişinda kanser, seker gibi diğer genetik hastalıklar da var. Bunlari düşünmeden akraba evliliğine doğrudur deyip yirmi yasinda bir kişi cesaretlendirmek çok yanlis.Bakın yaptığınız yanlis degil bazi yorumlara baktim sapıklık falanda degil dinen bile nikah kuzene caizken kimse burada sizi yargilayamaz dediginiz gibi asık oldugunuz insani seçemezsiniz ben sizi sadece uyarmak isterim sevgililik gibi bi konuya adim atmadan biraz vakit gecirin arkdas gibi size yakinligindan duygulsrindan emin olun sonrada is ilerlerse pisman olmayin sonucta ayrilsaniz bu aranizda bile kalsa tekrar hayatlariniza baskalari girecek ve yuz yuze gelme ihtimaliniz cok yuksek kendiniz icin saglikli olani yapin yasi kac bu arada olgunsa yakinligi samimi ise dusunmeyin. Dedigim gibi ask bu ve ulkemizde kuzeniyle evlenen cok insan var uzulmeyin sadece kararli adim atip guzelce ve sağlamca basın emin olarak atın adımlarınızı
Sizin dusunveleriniz aciklamalariniz da dogru kısımlar var ama yanlis dusundugunuz kisim bu olay sapıkça degil sizde kalbinizi kaptırabilirdiniz. Evet akraba evliligi riskli riak yok diyemem ama bu evlilik rist tasidigi gibi 7 kat yabanci ilede kan uyusmazligi gibi anemi gibi hemofili gibi renk korlugu gibi yani daha da sayabilirim size bunlar da gorulebilir allah verdikten sonra istedigin kadar kaderinden kacmaya calis. Down sendromu veya otizim illa akraba evliliklerinde cikmaz yani sakınan göze çöp batar. Ben gidin evlenin demiyorum bunun bi riskide yok demiyorum illaki var ama buna sapıklık diyemezsiniz.Gayet yanlis ve sapikca. İki insan çocuklarinin sakat dogma ihtimalini bile bile ayni kani taşıyan bakin ayni kani diyorum, biriyle ciftlesiyorsa, ki hayvanlar bile çok ekstrem durumlar dişinda gen içi çiftleşme yapmiyorlar, bunun adi cehaletten ötedir. Kimse kusura bakmasin. Hic bir ask benim cocugumdan daha değerli değil. Bir milyonda bir olsa bu riski göze alamam. Alana da iyi gözle bakamam. Bu tip açıklamalarla insanlari sagliksiz evliliklere yönlendirmeyin. Din bunu yasaklamamis olabilir ama Allah akil vermiş ve tip da diyor ki baskin gen denilen bir şey var. Ayni geni taşıyan insanların çocuk yapmasi sagliksiz. Bu ülke yillarca akraba evlilikleri yüzünden sakat doğumlara sahne oldu. Ayrica vücut bütünlüğü ya da akil sagligi dişinda kanser, seker gibi diğer genetik hastalıklar da var. Bunlari düşünmeden akraba evliliğine doğrudur deyip yirmi yasinda bir kişi cesaretlendirmek çok yanlis.
Maalesef o kadar yakın değiliz ve eğer mesaj atsam ona bu şekilde zaten direk yanlış anlar.Kuzenlik iliskiniz nasil yani birlikte biseylee yapabiliyor musnuz bence en azindan aktivite yapabilirwiniz yemege gitmej sinemaya tiyaatroya yani birlikte vakit gecirin parkta bi yerlerde sohbet edin iki arkadas gibi zaten zaman gecirdikce anlarsiniz bakisini size tutumunu ama bunu aceleye getirmeyin mesela mesaj atin sinemaya gitmek icin ayarlayin gidin sonra birakin hemen bi etkinlige daha girismek yerine zaman gecsin hatta belki o size bulusma teklif eder
Sizden hoşlandigini boş olmadigini nasıl anladınızMaalesef o kadar yakın değiliz ve eğer mesaj atsam ona bu şekilde zaten direk yanlış anlar.
Gen dişi ciftlesmelerde engelli doğum riski binde bir ise gen içi çiftlesmelerde bunun yüz kati. Ayrıca diğer genetik hastalıklar cabasi. Ben ekstradan bir milyonda bir daha fazla risk tasiyacagini bilsem girmemiş o riske. Ayrıca kader her turlu cehaleti yapin anlamına gelmiyor. Otoyolun ortasina geçip gözlerini de kapatirsan öldüğünde bunun adi kader olmaz salaklik olur. Tedbir senden tevekkül Allahtan denir ya hani. Ayrıca o testlerde çocuğun sakat olduğu ciktiginda ne değişecek. Ya o çocuk aldirilacak ya da omur boyu o hayata mecbur edilecek. Değer mi. Tekrar ediyorum bir daha kimseyi sevemeyecegimi bilsen, hic bir ask çocuğum söz konusu olduğunda boyle bir riske girmemi sağlayamaz.Yanlis dusunuyorsunuz sakat doğmalık bir durum olabilir belki ama %100 degil zaten artik bunlarin testleri var daha dikkatli olabilirler herseyi gectim allah o aciyi yasatacaksa 7 kat yabanci ilede yasatir yani bu kaderdiir
Herkesin kendi hayatı tabi ki dedigim gibi dediklerinizde haklılık payı var. Ama çevremizde o kadar cok akraba evliligi var ki ve bir coguda ailelerin iatekleri ile yani sapıklık değil bunu soylemek istiyorum.Gen dişi ciftlesmelerde engelli doğum riski binde bir ise gen içi çiftlesmelerde bunun yüz kati. Ayrıca diğer genetik hastalıklar cabasi. Ben ekstradan bir milyonda bir daha fazla risk tasiyacagini bilsem girmemiş o riske. Ayrıca kader her turlu cehaleti yapin anlamına gelmiyor. Otoyolun ortasina geçip gözlerini de kapatirsan öldüğünde bunun adi kader olmaz salaklik olur. Tedbir senden tevekkül Allahtan denir ya hani. Ayrıca o testlerde çocuğun sakat olduğu ciktiginda ne değişecek. Ya o çocuk aldirilacak ya da omur boyu o hayata mecbur edilecek. Değer mi. Tekrar ediyorum bir daha kimseyi sevemeyecegimi bilsen, hic bir ask çocuğum söz konusu olduğunda boyle bir riske girmemi sağlayamaz.
Bakin her turlu hastalık herkeste olabilir ama yabancı evliliklerde bu risk yüzde bir ise aile icinde yüzde kirk ve fazla sidir. Yani çok yuksek bir oran. Anne misiniz bilmiyorum ama soruyorum eger anneyseniz bunun cevabini ikimiz de biliyoruz demektir. Siz bilerek ve isteyerek bu riski bir ask için göze alir miydiniz. Yani benim bu adamla evlenmem Çocuğumun sakat dogmasina değer der miydiniz. Biraz etrafina baksin artik insanlar. Amca oğlu dayi kizi diye diye uzaylilara benziycez yakinda.Sizin dusunveleriniz aciklamalariniz da dogru kısımlar var ama yanlis dusundugunuz kisim bu olay sapıkça degil sizde kalbinizi kaptırabilirdiniz. Evet akraba evliligi riskli riak yok diyemem ama bu evlilik rist tasidigi gibi 7 kat yabanci ilede kan uyusmazligi gibi anemi gibi hemofili gibi renk korlugu gibi yani daha da sayabilirim size bunlar da gorulebilir allah verdikten sonra istedigin kadar kaderinden kacmaya calis. Down sendromu veya otizim illa akraba evliliklerinde cikmaz yani sakınan göze çöp batar. Ben gidin evlenin demiyorum bunun bi riskide yok demiyorum illaki var ama buna sapıklık diyemezsiniz.
Anne değilim elbette istemem sakat olmasını eşimle akraba falan değiliz ama benim evlilik basvurusu yaparken bu talesemi testi falan var benim oranlarim cok dusuktu tasiyiciyim ama esim degil eger oda tasiyici olsa ne yapariz diye dusunduk esim ben yinede bırakmam seni demisti. Elbette evlat asktan herseyden once ama dogmamis bir cocuk icin sevdigim adamdan vazgecer miydim kalbime soz gevirebilir miyim gercekten bilemezdim.Bakin her turlu hastalık herkeste olabilir ama yabancı evliliklerde bu risk yüzde bir ise aile icinde yüzde kirk ve fazla sidir. Yani çok yuksek bir oran. Anne misiniz bilmiyorum ama soruyorum eger anneyseniz bunun cevabini ikimiz de biliyoruz demektir. Siz bilerek ve isteyerek bu riski bir ask için göze alir miydiniz. Yani benim bu adamla evlenmem Çocuğumun sakat dogmasina değer der miydiniz. Biraz etrafina baksin artik insanlar. Amca oğlu dayi kizi diye diye uzaylilara benziycez yakinda.
Hep birbiriniz arasindami evleniyorsunuz. Tasvip etmiyorum.Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Bazılarınız tasvip etmeyebilir biliyorum. Konu kuzenimle ilgili. Kuzenime aşığım. Ama öyle böyle değil. Yani çok seviyorum ama diğer taraftan bunun yanlış olduğunu biliyorum. Ailemde çok fazla akraba evliliği ve kuzen evliliği de var ama evlenmek için daha çok gencim yani 20 yaşındayım. Onun da benden hoşlandığını düşünüyorum ama daha birbirimize açılamadık. Eğer ilişkimiz olursa ailelerimizin öğrenmesinden korkuyorum ya da ayrılırsak daha kötü olacağını düşünüyorum. Başına benzer şeyler gelmiş tecrübeli kişilerden yardım bekliyorum. Ne yapmalıyım? Bazılarınızın hoş karşılamadığını biliyorum,anlıyorum. Aşık olduğunuz kişiyi seçemiyorsunuz maalesef. Şuna aşık olayım,evleneyim olmuyor yani. Ya da çok iyi diye tanıdığınız kişi o kadar da iyi çıkmıyor. Onu tanımak istiyorum dedim evet. Bunu derken onunla sevgili olmayı kastettim. Çünkü her ne kadar kuzen olsakta onu derinlemesine tanımıyorum. Beni rezil edeceğini ya da insanlara yayacağını düşünmüyorum çünkü kendisi de var işin içinde yapamaz. Benim durumuma yakın şeyler yaşayan, yargılamayan ablalarımdan mesaj bekliyorum mümkünse. Şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?