Arkadaşlar 1 yıl önce eşimin azospermi olduğunu öğrendik. Sperm sayısı sıfır. Yaptırdığımız tüm tahliller herşey normal ölçüde çıkıyor hep.Bugün son gittiğimiz doktorda tüp bebek olun zaman kaybetmeden dedi. Yine de bir umut klomen hap verdı 3 ay kullanıp tahlil yaptırın dedi. Herşey normal neden sperm sıfır?? Tüp bebek te de sperm çıkışı bulunamazsa sonuç alınamazmış. Bilgisi olan kardeşler lütfen yardım edin:'(
Canım benim ya aynı anda yazmışız :)Canım merhaba..Sperm sayısı 0 ise nasıl tüp bebek yapacaksınız ki?Bizde aynı durumdayız..Nerede yaşıyorsunuz?Ayrıntılı sperm testi yaptırmanızı öneririm..Size tek çare tese ameliyatı diyecekler (Cerrahi işlemle testislerde sperm arama tekniği) ama onu yapmadan araştırın iyice..
Doktor sperm sıfır çıkınca ilk gen testi istemişti bizden. Hatta acil çıkarın dedi. O da temiz çıktı Ama bi gelişme yok.Mutlaka bir sebebi var yillarca bizde yapilan testlerden mikroteselerden hep herşey nnormmallken nnedenn bulunnamiyor diyiipp ddurduk.mmeggerse genetikmis hemde ailede kimsede bir sorun yok
Tese yi araştırdım ama ya onda da sperm bulunamazsa ..Canım merhaba..Sperm sayısı 0 ise nasıl tüp bebek yapacaksınız ki?Bizde aynı durumdayız..Nerede yaşıyorsunuz?Ayrıntılı sperm testi yaptırmanızı öneririm..Size tek çare tese ameliyatı diyecekler (Cerrahi işlemle testislerde sperm arama tekniği) ama onu yapmadan araştırın iyice..
Canım benim ya aynı anda yazmışız :)
Dün bir doktorla daha konuştum o da aynısını söyledi sıfır spermle nasıl tüp bebek olabilecek diye. Sonra nette araştırırken bir aktar buldum van da. Azospermi kesin çözüyorum diyor. Sonuç olumlu olmazsa para almam diyor. Bizim daha önceden hazırlattığımız macunlar var. Onlar bitince bu aktarla iletişime geçmeyi düşünüyorum. Dün den beri araştırıyorum kızlar.
Canım çok haklısın. İnsan bir umut ne duyarsa inanmak istiyor. Biz spermiyogram,ultrason,hormon ve gen testi yaptırdık. Sperm dışında hepsi normal çıktı. Bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Su anda özel bir kliniğe gidecek durumda değiliz. Tese ameliyatı da istemiyoruz. Psikolojik olarak çökmüş durumdayız.Canım hormonlar vs. herşey düzgün mü?Çünkü öyle hemen bi bitkisel veya aktardan ürün kullanırsan neyin neye etki edeceğini bilemezsin..Mesela ben ilk öğrendiğimde eşime keçiboynuzunu dayamıştım her akşam :) Meğersem bizim durumumuzda iyi değilmiş..O yüzden bence ilk önce gerekli tüm tetkikleri yaptırın (Hormon tahlil-Genetik (yaptırmışsınız galiba) - detaylı sperm testi)
Ve açıkçası bir anlık hevesle ve cehaletle(biz öyleydik yanlış anlama) umutla insanların sizi sömürmesine izin vermeyin!Hemen tese olmayın..O dediğin aktarda inşallah yardımcı olur ama bizim durumumuz malesef dünya üzerinde çözümü bulunamamış bir durum..O yüzden kesin çözüm falan kişilere dikkat et canım
Canım çok haklısın. İnsan bir umut ne duyarsa inanmak istiyor. Biz spermiyogram,ultrason,hormon ve gen testi yaptırdık. Sperm dışında hepsi normal çıktı. Bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Su anda özel bir kliniğe gidecek durumda değiliz. Tese ameliyatı da istemiyoruz. Psikolojik olarak çökmüş durumdayız.
Urfadayiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?