Lütfen yardım! kayınvalidem ile çok önemli konuşma..

toprak39

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
140
1
46
Adana
Şimdi bazı arkadaşlara göre bu çok önemli bir konuşma gibi gelemeyebilir ama benim açımdan ve şu an ve şimdiye kadar yaşadıklarım göz önüne alınınca benim için çok önemli bir konuşma ve yanlış bir cümle kurup herşeyi berbat etmek istemiyorum. Hem aramızdaki mesafe korunsun hem de kayınvalideme karşı neler hissettiğimi bilsin istiyorum. Buarada açtığım konularda eşimin annesine anne diyemediğimi ve bu neden ile sorunlar yaşadığımı yazmıştım. bu neden ile bu akşam eşimle şiddetli bir tartışma yaşadık.. tartışmayı ayrıntılı olarak anlatamayacağım ama en sonunda benim biraz yumuşamam ile her ikimiz sakinleşebildik.. ve eşiminin annesine ismi ve anne mesela ayşe anne demeye karar verdiğimi söyledim. bu sebep ile yarın eşimin annesi ile telefonda konuşacağım. daha ne şekilde konuşmam gerektiğine karar vermedim ama özet olarak şunları diyeceğim; size karşı içimde çok büyük kırgınlık ve kızgınlıklar mevcut ve bunlardan dolayı size bugüne kadar anne demedim. sizden sadece bana yaşattıklarınız için sadece bir özür bekledim, baktım sizden bir özür gelmeyecek sizin tarafınızdan eşimin daha fazla üzülmesine gönlüm razı gelmiyor, Allah razı olsun bugüne kadar eşim bana bir kere bile olsa size anne demem konusunda bana baskı yapıp huzurumuzu kaçırmadı, bu neden ile eşiminin daha fazla üzülmemesi ve onun hatrı için size anne diyeceğim Ayşe anne.. gibi birşeyler söylemeyi planlıyorum ama sizce ne demeliyim ki? ya da nasıl demeliyim.. yani o istiyor diye değil de büyüklük bende kalsın ve sadece eşimin hatrı için diyorum anlamında birşeyler söylemek istiyorum. Ama bu sefer de her yaptırmak istediğini bu yolla yaptırır mı? neyse onu da eşime bırakıyorum benden bu kadar..

bence bu konuşmayı yapmayın yani telefon açıp bu bu böle bende şimdi böle yapıcam demeyin...birden ismi ile anne diyin ama yine soğuk dawranın kayınvalidenizin bukadar kırıcı ne yaptığını bilmiyorum ama siz bunula ilgili konu açtığınızda başına ismini koyarak anne deyin diyenlerdn biride bendim en doğrusunu yapmışsınız bu kararı vermekle hayatınızı kayınvalidenizin size yaptığı haksızlıklar yüzünden eşinize ve kendinize zehir etmeyin...düşman sewindirmeyin ama bu durumuda oğlunla tartışıyorumda bu yüzden sana anne dicem diye kayınvalidenizede yansıtmayın derim ben...

ilk ne zaman görürsen kadını, ayşe anne dersin..
neden özellikle tel.açıp size ayşe anne diyeceğim diye haber vereceksin ki?

öncelikle yardımların için çok teşekkür ederim =) işte bende hem eşim ile tartıştığımız konusunu ona yansıtmak istemiyorum hem de sırf kayınvalidem istiyor bu yüzden ben ona anne diye hitap etmeye başladım şeklinde anlaşılsın istemiyorum. arada konuşurken çizilmesi gereken ince bir çizgi var sanki ama ben bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.. kafam karışık daha doğrusu hem de çok =(

aslında sadece anne demek veya dememek olmamalı aranızdaki sorun.bana neler yaşattı diyorsunuz.şöyle bir konuşma yapsanız daha iyi olmaz mı.yaptıklarınız yüzünden bugüne kadar anne demek içimden gelmedi.bu kadar istiyorsanız diyeyim.sonuçta sadece bir kelime.dersin veya demezsin bi önemi yok benim için.yani bu tarz bi konuşma yapsan.anne diyebilirim benim için bi önemi yok bunun şekline mi getirsen işi.sanırım sen karşısında ezilmiş olmak istemiyorsun.anne demenin senin için bi önemi bi değeri olmadığını göstererek de yapabilirsin belki.

ilk ne zaman görürsen kadını, ayşe anne dersin..
neden özellikle tel.açıp size ayşe anne diyeceğim diye haber vereceksin ki?

biz eşim ile farklı bir ilde yaşıyoruz ve yaklaşık 1 ay sonra eşimin annesi bize kalmaya gelecek. yani ilk gördüğüm yer evim olacak.. ben de bu konunun telefonda konuşulmasını ve bir daha açılmamasını istediğim için bu tarz bir konuşma yapayım da konu kapansın gitsin istedim..

canım ewiniz yakınmı ewine düzenine karışıyormu mesela çok sık gelip herşeye mühalefet oluyormu? işte böle durumlarda tawrını koyup benim ewim benim düzenim kimse karışmasın falan die terslersin mesela ama kadına tel.açıp durumu izza ederek artık anne dicem dersen dahada havaya girer bak nasıl yaptııryor benim oğlum işte böle izzaya gel der kendi kendine...sen zaten buzamana kadar anne demmeyerek tepkini ortaya koymuşsun kadın anlamıştır anlıycağını

aslında tam da senin ifade ettiğin gibi karşısında ezilmek istemiyorum. herşeyi bu yollarla çözebilirsin gibi bir imaj oluşsun istemiyorum kayınvalidem de .. çünkü bir defa eziklik oldu mu hep aynı yöntemi uygulayacak ve yine eşim arada kalacak gibi geliyor. senin dediğin gibi de denebilir. ama yine de sanki kayınvalidem istiyormuş gibi oluyor. yani bunun sadece benim kararım olduğunu ve sadece ben istediğim için, eşim için dediğimi bilsin istiyorum..

aranızda ne geçti bilmiyorum da..telefonda ben size ayşe anne diyeceğim diye onu hazırlamak gereksiz gibi geldi..
ilk evinde görürsen, evinde dersin ayşe anne..
eşin mi ille de böyle bir açıklama yapmanı istiyor k.valideye..

ayrı şehirlerde oturuyoruz. temmuzda evlendik ve ocak sonu şubat başı gibi gelmeyi düşünüyor.. o zaman zaten nasıl olacak çok merak içindeyim. çünkü herşeye karışmaya ve dediğini yaptırtmayı seven birisi.. Allah'tan çalışıyorum sadece akşamdan akşama göreceğim.. onda da artık mutfakta iş yaparak geçiririm zamanımı...
işte bize gelmeden önce bir şekilde çözmek istiyorum bu sorunu.. evimde eşimin karşısında kesinlikle tartışmak istemiyorum... çünkü o kadar sinirlerim yıprandı ki artık bu akşam eşim sadece onlar ne yaparsa yapsın benim ailem diyince ağlama krizine girdim resmen.. biliyorum belki çok abarttım gibi gelecek ama böyle... çok üzüldüm ve yıprandım.. daha da üzülmek istemiyoruummm =((

eşim illa böyle bir açıklama yap demedi... tartışmamızın sonunda tamam dedim artık bu kadar tartıştığımız birbirimizi kırdığımız yeter.. yarın annen ile konuşuyorum, kapansın bitsin bu konu artık dedim.. çünkü telefon ile konuştuklarında ben bunları hak edecek ne yaptım, ben bu kadar saygısızlığı hak etmedim, eşim yüzünden kendisini çok kötü hissediyormuş gibi bir yığın sözlerle eşime duygu sömürüsü yapıyor.. eşimin daha bu duygu sömürülerine 1 ay katlansın istemiyorum.. bu neden ile bu işi yarın bitiriyim dedim..

geldiği zaman düzenine falan karışmak isterse eşine hiç yansıtmadan kayınvalidene sölersin ben böle istiyorum aaa en sewmediğm şeydir falan dersin...kendinide bukadar şartlama belki düşündüğün kaadr olmıycak...bizimde ailelerimiz eşlerimizin kalbini kırsa bizlerde ailemde ailem deriz...boşverrr üzülme artık...

allahım ne kadar sinir bozucu
neden annem olmayan birine anne demek zorunda olayım ki
bazı kelimeler bazı insanlara özeldir
anne ve baba bence çok çook özel ve ben kendi annem ve babamdan başkasının hak ettiğini düşünmüyorum
bu nedenle de kayınvalideme anne demiyorum
siz diye hitap ediyorum
mesele anne demek dememek değil
bir sorun bakalım size öz kızı gibi davranıyor mu gerçekten de anne denmesini bekliyor

aaa lütfen lafa geldi mi yok ben hep kızım diyorum, kızım demeden lafa başlamıyorum oluyor... ama benim için o kızım lafı o kadar içi boş ki anlatamam.. sadece ve sadece eşimin gözünü boyamak ve yapmacık olmak için denen bir söz..
anne lafını benim görüşümce zerre kadar hak etmiyor (yani benim anne dememi) ama eşime göre de sadece eşimin annesi olması, onu bugünlere getirmiş olması bile anne denmeyi hak ettiği anlamındaymış.. bu sefer diyorum peki benim yaşadıklarım? o zaman da onlar ne yapmış olurlar olsunlar benim ailem diyiveriyor.. anladım ki aile erkekler için kutsal... boşuna dememişler karı çok ama ana yok diye...
akşamdan beri hala karar veremedim.. konuşmak istiyordum fakat sizler konuşmayın ilk gördüğünde konuşursun diyorsunuz.. off =((

arkadaşım tamam seviyeli konuşma yap ama çok resmi bi konuşma bu kadarınada gerek yok, bide eşimin hatrı için size anne diyecem diyeceginize hiç demeyin daha iyi

arkadaşım tamam seviyeli konuşma yap ama çok resmi bi konuşma bu kadarınada gerek yok, bide eşimin hatrı için size anne diyecem diyeceginize hiç demeyin daha iyi

peki nasıl demem daha uygun olur? inanın akşamdan sonra kendimi o kadar kötü hissediyorum ki iki lafı bir araya getiremiyorum bu konuda.. o kadar çok söylencek şey var ki... az ve öz söylemek ince inca kibar ve seviyeli söylemek lazım da nasıl?
=((

günaydın canım.

bence bu tip konular telefonda konuşulmamalı. neticede mimik yok, görüntü yok. yanlış anlaşılmaya gebe. kaş yapayım derken, göz çıkarmak da cabası. sen kafanda şöyle derim diyorsun da, bakalım onların üzerine o ne diyecek? konuşmanın seyri tamamen senin elinde değil ki. çok alakasız, içinden çıkılmayacak yönlere de kayması olası.

bence böyle bir konuşmaya hiç gerek yok.

evinize geldiğinde X anne dersin olur biter.

ya da telefonda bir şekilde X anne dersin.

evindeyken de ne eşinin, ne senin birbirinizi hiç bir konuda zorlamadığını, baskı kurmadığını, birbirinizi üzmemek adına bazen fedakarlık yaptığınızı sık sık vurgularsın. laf yerine gider hiç merak etme canım. alakalı alakasız bunu arada dillendir. bakarsın anne kelimesi sihirli kelimedir. k.validenin de sana olan tavırları değişir, duyguları değişir. bakarsın herşey daha güzel olur.

bu kadar plan program yapma. niyetin eşini üzmemek, onun arada kalmasını engellemek öyle değil mi?

madem öyle, bırak bu niyet böyle saf kalsın. hesapla kitapla hiç kirlenmesin canım.

mutluluklar dilerim.

niyetim senin de dediğin gibi sadece eşimi üzmemek ve huzurlu olabilmek.. işte hiç birşey söylemeden x anne demek zoruma gidiyor açıkçası.. daha yılbaşı günü eşime telefonda ben bu saygızlıkları hak etmedim diye söyleniyor. saygısızlık dediği sadece anne demiyor oluşum.. onun bu söylemlerinden sonra ben hiç birşey demeden anne dersem üstüne alınmasından ve her yolu bu şekilde çözebileceği düşüncesine hakim olmasından çekiniyorum açıkçası...

Konuşma bu şekilde olsun: ayşe anne artık sana bu şekilde hitap edeceğim eşimi bu yaşa giterene kadar bir çok üzüntü, çile çekmişsin bu güne kadar söyleyemediğimi benim cahilliğime ver ayşe anne ver elininide öpeyim bu konuda bu şekilde tatlıya bağlansın ,huzur içinde yaşayalım

Ben de telefonla konuşma diyenlerdenim. Geldiği zaman bir akşam yada hafta sonu ikiniz yemeğe gidin. Güzel güzel konuşun. Aranızdaki sorunları ortaya koyun. Neler istediğinizi bir bir belirleyin. Bu şekilde yumuşak ve alttan alır şekilde konuşursan o da belki yaptıklarının hata olduğunu anlar. Ama bu şekilde zıtlaşırsan senin kötü biri olduğunu düşünecek ve pişmanlık duymayacak. Tam tersi hakettiğini düşünecek. Evet maalesefki bizim ülkemizin kaynanaları böyle Ama eşinizin de dediği gibi o kadın onun annesi. Ne kadar kötü de olsa annesi. Bu gerçekten yola çıkarak aranızı düzeltmek için çaba harcamanız bence daha doğru olacaktır.

Şöyle düşünün. Kimsenin ailesi yada kimse mükemmel değildir. Herkes hata yapar. Sen kötü de olsa aileni silebilir misin? Onlar ne yaparsa yapsın senin annen ve baban. Ailelerimiz haksız da olsalar koruma içgüdüsü oluşuyor insanda, en azından bende öyle. Aynı şey eşin içinde geçerli. Ve bizim ülkemizde özellikle erkek anneleri çocuklarının evlenmelerini "gelin almak" olarak gördükleri için gelinleri üzerinde yaptırım hakkı olduğunu düşünüyorlar. Annelerimiz babalarımız öyle bizler gibi severek aşık olarak evlilik yapmamıştır (istisnalar hariç). Doğal olarak eşlerinden görmedileri ilgiyi oğullarında gidermeye çalışıyorlar. Evlendiklerinde de artık kendilerini sevmeyeceklerini gelinlerinde oğullarını kendilerinden uzaklaştıracaklarını düşünüp iyice oğullarına bağlanmaya başlıyorlar. Onun için kaynanalara oğullarını ellerinden almadıklarını onların ayrı bir hayat kurduğunu anlatmak gerekiyor. Bu da sabırla olacak. Şu üç günlük dünyada kimsenin kalbini kırmaya değmez. Hem her dakika sizi rahatsız edecek bir durumuda yok. Bırakın geçmişte yaşananları. Bu güne kadar sizi kimse kırmadımı. Herkesi affediyoruz da kaynanaları neden affetmekde zorlanıyoruz. Siz ona iyi niyetinizi gösterin emin olun karşılığını alacaksınız. Hem onun sevgisini kazanırsınız hemde eşinizin takdirini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…