niyetim senin de dediğin gibi sadece eşimi üzmemek ve huzurlu olabilmek.. işte hiç birşey söylemeden x anne demek zoruma gidiyor açıkçası.. daha yılbaşı günü eşime telefonda ben bu saygızlıkları hak etmedim diye söyleniyor. saygısızlık dediği sadece anne demiyor oluşum.. onun bu söylemlerinden sonra ben hiç birşey demeden anne dersem üstüne alınmasından ve her yolu bu şekilde çözebileceği düşüncesine hakim olmasından çekiniyorum açıkçası...
telefonla yapacağın bu konuşma evliliğin için asrın hatası olur.
gerekçesini tüm arkadaşlar açıklamış...
yok illa edeceğim telefon dersen biz ne desek boş.
o zaman sana tavsiyem telefon görüşmesinin kaydını al.
oğlunu yeni evlendirmiş bir kayınvalide bu konuşmayı bire beş katarak oğluna anlatacaktır.
sonra "kayınvalidem eşime telefon görüşmesini yanlış aktarmış" diye konu açma
günaydın canım.
bence bu tip konular telefonda konuşulmamalı. neticede mimik yok, görüntü yok. yanlış anlaşılmaya gebe. kaş yapayım derken, göz çıkarmak da cabası. sen kafanda şöyle derim diyorsun da, bakalım onların üzerine o ne diyecek? konuşmanın seyri tamamen senin elinde değil ki. çok alakasız, içinden çıkılmayacak yönlere de kayması olası.
bence böyle bir konuşmaya hiç gerek yok.
evinize geldiğinde X anne dersin olur biter.
ya da telefonda bir şekilde X anne dersin.
evindeyken de ne eşinin, ne senin birbirinizi hiç bir konuda zorlamadığını, baskı kurmadığını, birbirinizi üzmemek adına bazen fedakarlık yaptığınızı sık sık vurgularsın. laf yerine gider hiç merak etme canım. alakalı alakasız bunu arada dillendir. bakarsın anne kelimesi sihirli kelimedir. k.validenin de sana olan tavırları değişir, duyguları değişir. bakarsın herşey daha güzel olur.
bu kadar plan program yapma. niyetin eşini üzmemek, onun arada kalmasını engellemek öyle değil mi?
madem öyle, bırak bu niyet böyle saf kalsın. hesapla kitapla hiç kirlenmesin canım.
mutluluklar dilerim.
senin asıl önemsediğin kocan değil mi?
o halde X anne dediğinde, kocanın sana verdiği değerin artacağına odaklansan inan her şey daha kolay olur.
üstelik adam sana bunun sinyalini de vermiş.
k.validen ne düşünürse düşünsün. önemli olan kocanın ne düşündüğü.
zor gelebilir, gururuna dokunabilir ama sen niyetini saf tutarsan allah sana kolaylık verir.
bence hiç kafanı bulandırma, kocan için de gitsin.
ezilmiş falan olmazsın. çok büyük mesele olmaktan çıkardığını görünce değil ezilmek, kocanın başında taç olacaksın canım.
bence değer
eşim gerçekten beni çok seviyor ve değer veriyor.. onun için herşeyi yaparım.. diyorum ama işte söz konusu bu olunca benim de isteklerim diyorum.. niye ben eziliyorum.. ama evlilik bunu gerektiriyor sanırım istemediğin şeyleri sırf eşin istiyor diye bazen yapmak mı gerekiyor..
bizim aile yapılarımız çok farklı.. bu yaşadıklarımı belki de çevremde ilk defa görüyor ve yaşıyorum.. biz de gelin aldık ama annem sağ olsun çok çok iyidir yengeme karşı.. ben de isterdim böyle olmasını...[/QUOTE
zorlandığını, gururuna dokunduğunu anlıyorum canım.
ama evlilik savaş değil, ahenk demek, uyum demek.
sen bu adımı atarak ezilmiş olmayacaksın, ahengin devamına destek vermiş olacaksın.
ahengi bir kaçır, inan o evlilikten bir daha hayır gelmiyor. ya da toparlaması çok zor oluyor.
madem eşin için bu kadar önemli sen de o da birbirinizi çok seviyorsunuz değmez mi?
adam seni gerektiğinde daha iyi savunmak için, senden bunu istiyor olamaz mı canım?
ne kadar zoruma giderse gitsin, kocam mutlu olacaksa yapardım.
biliyorum ki sen de yaparsın
eşim gerçekten beni çok seviyor ve değer veriyor.. onun için herşeyi yaparım.. diyorum ama işte söz konusu bu olunca benim de isteklerim diyorum.. niye ben eziliyorum.. ama evlilik bunu gerektiriyor sanırım istemediğin şeyleri sırf eşin istiyor diye bazen yapmak mı gerekiyor..
bizim aile yapılarımız çok farklı.. bu yaşadıklarımı belki de çevremde ilk defa görüyor ve yaşıyorum.. biz de gelin aldık ama annem sağ olsun çok çok iyidir yengeme karşı.. ben de isterdim böyle olmasını...[/QUOTE
zorlandığını, gururuna dokunduğunu anlıyorum canım.
ama evlilik savaş değil, ahenk demek, uyum demek.
sen bu adımı atarak ezilmiş olmayacaksın, ahengin devamına destek vermiş olacaksın.
ahengi bir kaçır, inan o evlilikten bir daha hayır gelmiyor. ya da toparlaması çok zor oluyor.
madem eşin için bu kadar önemli sen de o da birbirinizi çok seviyorsunuz değmez mi?
adam seni gerektiğinde daha iyi savunmak için, senden bunu istiyor olamaz mı canım?
ne kadar zoruma giderse gitsin, kocam mutlu olacaksa yapardım.
biliyorum ki sen de yaparsın
eşimde zaten dün akşam sen anne de ben senin arkanda daha dik dururum.. eşim sağ olsun bu yaşanılanlardan dolayı beni haklı olarak görüyor.. beni tek haksız gördüğü nokta anne dememek ve annesine sıradan bir insanmış (siz diye hitap ettiğim için) gibi davranmam.. annesi ile konuştuklarında beni savunuyor ama bu konu açıldığında annesi ile aynı fikirde olduğu için annesini telkin etmek durumuna düşüyor. bu nedenden dolayı sen anne de herşey daha güzel olacak yuvamız için diyor.. ben de bunu idrak ediyorum ve yapmak da istiyorum da işte bu kahrı bela gurur ve ezilme duygusu yok mu bana hep engel oluyor.. affedemiyorum onun bana yaptıklarını ve affedemediğim içinde onun çok istediği bir şeyi yapmayarak kendisini belkide kötü hissetmesini istiyorum. belki bazılarınız bana kızacak bu dediklerim için ama öyle..
eşimde zaten dün akşam sen anne de ben senin arkanda daha dik dururum.. eşim sağ olsun bu yaşanılanlardan dolayı beni haklı olarak görüyor.. beni tek haksız gördüğü nokta anne dememek ve annesine sıradan bir insanmış (siz diye hitap ettiğim için) gibi davranmam.. annesi ile konuştuklarında beni savunuyor ama bu konu açıldığında annesi ile aynı fikirde olduğu için annesini telkin etmek durumuna düşüyor. bu nedenden dolayı sen anne de herşey daha güzel olacak yuvamız için diyor.. ben de bunu idrak ediyorum ve yapmak da istiyorum da işte bu kahrı bela gurur ve ezilme duygusu yok mu bana hep engel oluyor.. affedemiyorum onun bana yaptıklarını ve affedemediğim içinde onun çok istediği bir şeyi yapmayarak kendisini belkide kötü hissetmesini istiyorum. belki bazılarınız bana kızacak bu dediklerim için ama öyle..
eşin sana hak veriyor, seni anlıyor. annesi senin hakkında söyleyecek hiç bir şey bulamasın diye anne demeni istiyor. dediğin zaman, annesi hala hakkında bir şey derse e anne anne de dedi hala neyin derdindesin diye seni savunur canım. ben yazdıklarından bunu anladım.
inşallah gururunu kırarsın, eşinin gönlünü bir kez daha fethedersin.
sizi çok iyi anlıyorum,insanın içinde biriktirdikleri eğer ifade edemezse büyüyor ve kişiye zarar vermeye başlıyor.bende evliliğim sırasında çeşitli sorunlar yaşadım,o zamanlar 22 yaşında olan bir genç kızın hak etmeyeceği şeylere maruz bırakıldım.hem de hiçbir suçum yokken..bende sizin gibi bir süre anne diyemedim k.valideme çünkü bana göra hak etmiyordu bu kelimeyi..ne bana ne de oğluna annelik yapmamıştı.zaten 2 yılda görüşmedik kendisiyle,sonra onlar geri adım attı ve görüşmeye başladık.önceleri teyze dedim ama baktım olmuyor siz demeye başladım..sonra ondan yakınlık gördükçe anne diye hitap etmeye başladım ama hala içimden gelerek yapmıyorum.hem başka türlüsünü kendime yakıştıramıyorum hem de eşimi üzmek istemiyorum.ben k.validemin yaptıkları konusunda onunla hiç konuşmadım ama eşim gereken herşeyi söyledi.şimdi gayet mutluyuz,görünürde anne-kız gibiyiz.o beni arar,ben onu:)ama içime sor bir de!ayrıca tayin zamanıda benim memleketimi yazdık ve annemlerin yanına geldik.burada çok mutluyuz.bu ona yeter bence,başka hiçbir söze gerek yok.ben onları Allah'a havale ettim..
size gelince bence telde konuşmayın,zaten 1 ay sonra evinize gelecekmiş o zaman açarsınız konuyu.ya da eşiniz konuşsun,belki daha etkili olur.ama telefon konuşması yapma isteğiniz çok mantıklı gelmedi bana,demediğiniz şeyleri demiş gibi gösterebilir,olayı büyütebilir falan..konuşurken eşiniz de yanınızda olsun,bunu sakın unutmayın.
eşin sana hak veriyor, seni anlıyor. annesi senin hakkında söyleyecek hiç bir şey bulamasın diye anne demeni istiyor. dediğin zaman, annesi hala hakkında bir şey derse e anne anne de dedi hala neyin derdindesin diye seni savunur canım. ben yazdıklarından bunu anladım.
inşallah gururunu kırarsın, eşinin gönlünü bir kez daha fethedersin.
çok merak ettim;şimdiye kadar ayşe teyze mi diyordun ? teyze demek komik olmaz mı? :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?