Doğuma Hazırlık lütfen yardım kızıma isim bulamıyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sevilefe

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
4
0
16
Muğla
öncelikle merhaba bayanlar bir ay içinde kızım dünyaya gelecek ve biz hala isim bulamadım
bizim aklımızdan geçen bir kaç isim var bunların içinden beğendiğinizi yada sizlerin önerilerini bekliyorum
BEREN
BESTE
EFSA
SENEM
YUDUM
SUDEN
teşekkürlerr

öncelikle merhaba bayanlar bir ay içinde kızım dünyaya gelecek ve biz hala isim bulamadım
bizim aklımızdan geçen bir kaç isim var bunların içinden beğendiğinizi yada sizlerin önerilerini bekliyorum
BEREN
BESTE
EFSA
SENEM
YUDUM
SUDEN
teşekkürlerr

benim fikrim beren den yana :16:

Beren olsun gayet güzel :emir_bebek:

Efsa ve Suden anlam olarak uygun degil canim.

Efsa - Efsa’nın anlamı çoğu sitede ‘Cennet ırmağı’ olarak geçiyor.
Cennete dört ırmak var: Tesnim, Selsebil, Kevser ve Kafur.
Gördüğünuz gibi Efsa Cennet ırmaklarından biri değil!
Bu ortaya biçilmiş anlam kim tarafından uyduruldu, çok merak ediyorum..
Efsa Farsça olan afsūn kelimesinden gelir. Afsūn Türkçemize Efsun olarak geçmiştir ve ‘sihir, büyü,hile, ’ gibi anlamlar taşır.
Efsa ise ‘sihirbaz, büyücü, hileci’ demektir.
Her ne kadar kulağa hoş gelse de, Efsa koyulmaması gereken bir isim.
Sihir, büyü ve hile gibi olaylar İslamiyetçe men'edilmiş ve büyük günahlardan sayılmıştır.

Suden - Bazı insanlar yaratıcılıkta sınır tanımıyor.
Suden’in anlamı bazı sitelerde ‘Peygamber efendimizin Cennetteki en çok sevdiği ağaç’ olarak belirtilmiş.
Fakat Suden kesinlikle Hz. Peygamberimiz’in Cennetteki en sevdiği ağaç değil!
Kuran’da her geçen kelimenin isim olarak konulmaması gerektiğinin en iyi örneklerden biri Suden kelimesidir.
Evet, Suden Kuran’da geçiyor, ama ‘başıboş, sorumsuz’ gibi kötü bir anlam taşıyor.
Bu yüzden Suden önerilmeyen bir isim.

Suden’in geçtigi bir ayet: أَيَحْسَبُ الْإِنْسَانُ أَنْ يُتْرَكَ سُدًى (E yahsebul’insânu en yutreke suden)
Türkçe’de anlamı: İnsan başıboş bırakılacağını mı sanır?

Bence en güzeli Senem! Hem anlami da çok hos.
Beren ismini ben sevmiyorum, Hollandacada 'ayilar' demek ve erkeklerde de kullanilan bir isim.

Back
X