lütfen yardım.yeni evliyim ama kendimi kapana sıkışmış gibi hissediyorum.

ezgi42

selammm...
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2009
253
1
643
Ankara
merhaba ben 37 yaşında bir bayanım 2 ay oldu evleneli ama kendimi mutsuz hissediyorum bu yaşıma kadar evlenmemiştim ailem bu duruma çok üzülüyordu bende istiyordum evlenmeyi ama çok sevdiğim biri olmalıydı hemde bazı psikolojik sorunlarım vardı evlenmekten korkuyordum ama ailem evlenmemi ve çocuk sahibi olmamı çok istiyordu bunun için çok üzülüyorlardı.ayrıca bilirsiniz etrafın baskısı falan. benimde karşıma biri çıktı iyi bir işi ve evi vardı.onun ikinci evliliğiydi ilk eşinden boşanmıştı ve çocuğu yoktu.bende ailemi mutlu etmek ve baskılardan kurtulmak için sevmediğim halde evlendim.ama evlenene kadar sorunlarımız oldu.birkaç kere ayrılmak istedim ama her seferinde beni ikna etti.ayrıca ailemi üzmek istemedim.evlendikten sonrada çok sorun yaşadım.eşim çok sinirli biri bana daha evliliğin ilk günlerinde birsürü eziyet etti.ondan çok soğudum.evde hep mutsuzum bunu eşimde hissediyor ve ben buna da üzülüyorum.boşanmak istiyorum ama ailem üzülecek eşim üzülecek benim bir mesleğim yok ileriki hayatta napıcam ailem başımda baki kalacak değil.kısacası kendimi kapana sıkışmış hissediyorum.çok mutsuzum fikirlerinize ihtiyacım var..

eziyet mi?
buna ailen ve sana eziyete eden kocan için mi katlanıcaksın?
kararın ne olursa olsun ama sankın ola çocuk yapma.
mutsuzsan ve eziyet varsa şimdiden ileride neler olur kimbilir.
kimse üzülmesin diye kendini hissettiğin o kapanda mı yaşamını sürdürüceksin
acaba ilk eşinden neden boşanmış biliyomusun?
??

Son düzenleme:
içine girdiğiniz bu kapandan çıkmak gene sizin elinizde, kendinizi geliştirin meslek kurslarına gidin bir şekilde hayatınızın kontrolünü elinize alın ve eğer bu evliliği istemediğinizden eminseniz ayrılarak kendi düzeninizi kurun. bu hayata bir kere geliyorsunuz kendi mutluluğunuzdan siz sorumlusunuz ve inanın siz ayaklarınızın üstünde durursanız aileniz de sizinle gurur duyacak ve hiç üzülmeyecektir elbette evlilik çocuk güzel şeyler ama her şey huzurla mutlulukla olmalı. hakkınızda hayırlısı olsun

eziyet mi?
buna ailen ve sana eziyete eden kocan için mi katlanıcaksın?
kararın ne olursa olsun ama sankın ola çocuk yapma.
mutsuzsan ve eziyet varsa şimdiden ileride neler olur kimbilir.
acaba ilk eşinden neden boşanmış biliyomusun?

canım fazla sormamıştım biraz anlatmıştı ama ben fazla önemsememiştim.o zamanlar bana çok iyi görünüyordu.insanlar anlaşamayabilir diye düşünmüştüm.eşim önceki gibi değil şimdilerde çok daha iyi.bir kez eviterkedip annemlere gittim çok ağladı çok kötü oldu.keşke evlenmeseydim.kimseyi üzmeye hakkım yoktu.kafam çok karışık.

-bir sürü eziyet yaptı derken, ne yaptı mesela?
-tahsiliniz nedir? iş garantili kurslar var, onlara basvurabılırsınız. hıc bısey yapamazsanız, bı temızlık şirketine kaydolun, temizlik görevlisi olarak çalışın. ayıp degıl ya!
ailenızın ömrü billah basınızda olup olmaması cokta problem olmamalı. kendınıze guvenın.
-hanı bı laf vardır ya, "acıma, acınacak hale düşersin", bosanırsanız aileniz de eşinizde bu duruma alışır nıhayetınde. kendınızı nasıl ıyı hıssedıceksenız oyle yapın.

ne gibi eziyetleri var eşinizin......

canım fazla sormamıştım biraz anlatmıştı ama ben fazla önemsememiştim.o zamanlar bana çok iyi görünüyordu.insanlar anlaşamayabilir diye düşünmüştüm.eşim önceki gibi değil şimdilerde çok daha iyi.bir kez eviterkedip annemlere gittim çok ağladı çok kötü oldu.keşke evlenmeseydim.kimseyi üzmeye hakkım yoktu.kafam çok karışık.

kimseyi üzmek ne demek
insanlar 30 yıl sonra bile boşanıyorlar.
anlaşamıyosan eziyet varsa zaten ailen en başta buna üzülür.
seni o adamla asla bırakmazlar..
kendi hayatını düşünmelisin önce.

ne gibi eziyetleri var eşinizin......

evlendiğimiz ilk günden itibaren bana en ufak bişeyde bağırıp çağırması ailemin yanına gideceğimde kapıları kitlemesi ve telefonumu saklaması.(kavga sırasında)bunlar eziyetmi yoksa her insan böyle şeyler yaşayabilirmi?

evlendiğimiz ilk günden itibaren bana en ufak bişeyde bağırıp çağırması ailemin yanına gideceğimde kapıları kitlemesi ve telefonumu saklaması.(kavga sırasında)bunlar eziyetmi yoksa her insan böyle şeyler yaşayabilirmi?

onu terketmemen için kapıyı kitlikyosa bu eziyet deil tabikide.

Son düzenleme:
Biraz daha ayrıntı anlatsan ne gibi eziyetler ediyor eşin?
Daha iyi yardımcı olurduk. Bu arada senin tepkilerini de anlat ki
hatan varsa görmene yardımımız olur belki.
Evliliğin çok yeni böyle hissetmen doğal.
Çoğu yeni evli boşanmayı düşünüyor sanırım:26:

Sevgi olmadan yapılan evliliğin olumsuz tarafı şu ki tahammülün az oluyor.
Seven insan daha çok katlanıyor :ssz:

Ben bunlara eziyet demem.
Hatta sevgi gösterisi olabilir.
Sevdiği için gitmemen için seni engellemesi doğal bence.
Bağırıp çağırma da çoğu yeni evli yaşıyor. Aynı evde yaşamak bambaşka..
Sana burda bir derdim var bölümünü okumanı öneriyorum.
Özellikle eşi ve eşinin ailesi bölümünü..
Eşine aşkın artabilir:ssz:

Son düzenleme:
Biraz daha ayrıntı anlatsan ne gibi eziyetler ediyor eşin?
Daha iyi yardımcı olurduk. Bu arada senin tepkilerini de anlat ki
hatan varsa görmene yardımımız olur belki.
Evliliğin çok yeni böyle hissetmen doğal.
Çoğu yeni evli boşanmayı düşünüyor sanırım:26:

Sevgi olmadan yapılan evliliğin olumsuz tarafı şu ki tahammülün az oluyor.
Seven insan daha çok katlanıyor :ssz:

evet canım çok doğru konuşmuşssun onu çok sevmediğim için tahammül sınırım çok düşük.eziyet dediğim şeyler de bana çok bağırıyor olması evliliğin ilk günlerinde bu derece bağırması beni çok ürküttü.ona dedim ki senden çok soğudum ben napıcam böyle diye hatta onunla hiç bereber olmak istemiyordum oda bu hallerimi gördü.sonra iyi davranmaya başladı.ama hep kaybetme korkusundan böyle yaptığını düşünüyorum.bi çocuk olsa kimbilir daha neler yapar diyorum.ben bu insanla bir ömür nasıl geçireceğim diye düşünüyorum paniğe kapılıyorum.hergün ağlıyorum.birde diyorum acaba zamanla alışırmıyım ki?

Ben bunlara eziyet demem.
Hatta sevgi gösterisi olabilir.
Sevdiği için gitmemen için seni engellemesi doğal bence.
Bağırıp çağırma da çoğu yeni evli yaşıyor. Aynı evde yaşamak bambaşka..
Sana burda bir derdim var bölümünü okumanı öneriyorum.
Özellikle eşi ve eşinin ailesi bölümünü..
Eşine aşkın artabilir:ssz:

benim en büyük hatam sevmediğim bir adamla evlenmem oldu.sevseydim çoğu şeye katlanabilirdim belki.ama katlanamıyorum.onun yanında olmaktan mutlu değilim.onunla birlikte olmak istemiyorum.dokunması benimle ilgilenmesi bile sıkıntı veriyor bana.napıcağımı şaşırdım.alışırmıyım acaba zamanla?

benim en büyük hatam sevmediğim bir adamla evlenmem oldu.sevseydim çoğu şeye katlanabilirdim belki.ama katlanamıyorum.onun yanında olmaktan mutlu değilim.onunla birlikte olmak istemiyorum.dokunması benimle ilgilenmesi bile sıkıntı veriyor bana.napıcağımı şaşırdım.alışırmıyım acaba zamanla?

Ben kendi adima konusayim, sevmedigim biriyle birlikte olmaya degil , elimi tutmasina bile katlanamam. O yuzden hayatta en cok korktugum sey sevmedigim biriyle evlenmek....

Ben sevmedigim birine hayatta alisamam, opusme fikri bile igrenc geliyor. Hos sevdiklerimin hepsi de b.k cikti, onlardan da 5 kurusluk fayda goremedim ama..neyse benim goruslerim boyle.

Bu konuda cevabi bence en iyi siz biliyorsunuz, bir omur boyu kendinizi zorlaya zorlaya sevismeye katlanabilecek misiniz ?

Bence eziyet diyorsanız eziyettir.. Sonuçta size bunu hissettiriyor.. Ayrıca kimisi için bir tokat hiç önemli değilken,kimisinin eşinin ters bir bakışından uykuları kaçar... :ssz:

Evet,hata yapmışsınız ama daha 2ay olmuş,şimdiye kadar nasıl geçiniyordunuz aynı şekilde geçinebilirsiniz..

Bir de "katlanmak" kelimesi giriyorsa işin içine bence ortada ciddi sorun vardır.. Seven katlanmaz,zaten görmez..Sevmeyen katlanır mecburen istemeye istemeye... :ssz:

Düzelme ihtimali varsa yani güzel yanlarını keşfedip,mutlu olmayı başaramazsanız,yol yakınken vazgeçin derim.. Çirkinleşmeden.. :ssz:

Hakkınızda Hayırlısı nasip olsun.. :ssz:

adamın sana dokunması bile sana sıkıntı veriyorsa biz sana ne diyebiliriz ki
onu hiç sevmiyorsun anlamına gelir
ne diye sevmediğin adamı aldın
ne diyelim biz sana şimdi,
ne desek boş
bu arada adam kaç yaşında

kişi mutlu olmak isterse mutlu olabilir ancak... adan kapıyı kilitlemiş çünkü sizi kaybetmek istememiş,telefnu saklamış çünkü yaşananların aranızda kalmasını olayın büyümesini istemiyor... siz eğer 'beni kaybetmemek için ne çok çaba harcıyor'diye düşünürseniz bu kadar mutsuz olmazsınız. size durup durduk yerde mi bağırıyor ? yani her insan sinirlidir ama kimse kimseye durup durduk yerde bağımıyor. ya biz bu kk neler okuyoruz ,eşiniz sizi seviyor ve kaybetmek istemiyor ,sizde sevmeye çalışın ,iyi düşünün, hoş vakit geçirin eminim çok mutlu olacaksınız ,diğer türlü ' bana eziyet etti,bağırdı,kızdı,ayrılsam nasıl olur,mutsuzum,mutlu olamam bu adamla,sevmiyorum' derseniz tom cruize bile gelse sizi mutlu edemez olamazsınız.
ve son olarak üstad BEDİÜZZAMANIN DEDİĞİ GİBİ
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR
GÜZEL DÜŞÜNEN HAYTINDAN LEZZET ALIR

yalnız yaşamaya alıştığınız için mi yoksa sevmediğiniz için mi zorlanıyorsunuz?

kuzenim 36 yaşında severek evlendi. o da seviyorum ama çok zor diyor eşi çok kibar olduğu halde alışamadı

eşinizle konuşup, psikolojik destek alsanız belki işe yarar

kişi mutlu olmak isterse mutlu olabilir ancak... adan kapıyı kilitlemiş çünkü sizi kaybetmek istememiş,telefnu saklamış çünkü yaşananların aranızda kalmasını olayın büyümesini istemiyor... siz eğer 'beni kaybetmemek için ne çok çaba harcıyor'diye düşünürseniz bu kadar mutsuz olmazsınız. size durup durduk yerde mi bağırıyor ? yani her insan sinirlidir ama kimse kimseye durup durduk yerde bağımıyor. ya biz bu kk neler okuyoruz ,eşiniz sizi seviyor ve kaybetmek istemiyor ,sizde sevmeye çalışın ,iyi düşünün, hoş vakit geçirin eminim çok mutlu olacaksınız ,diğer türlü ' bana eziyet etti,bağırdı,kızdı,ayrılsam nasıl olur,mutsuzum,mutlu olamam bu adamla,sevmiyorum' derseniz tom cruize bile gelse sizi mutlu edemez olamazsınız.
ve son olarak üstad BEDİÜZZAMANIN DEDİĞİ GİBİ
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR
GÜZEL DÜŞÜNEN HAYTINDAN LEZZET ALIR

doğru bende bu sözü çok severim.ama uygulayamıyorum bu sözü.hiçbirşeyi güzel göremiyorum sanırım.

Ezgicim çok yakın zamanda aşık olmadığım ama müthiş iyi bir adam olduğuna hala emin olduğun sözlümden ayrıldım.Seviyormuydum bilmiyorum çok iyi bir adamdı ama kesinlikle aşık değildim..Ve neticede ayrıldım.ama o kararsızlık dönemlerinde şunun için kendime söz vermiştim olur da ayrılmayıp evlenmeye karar verirsem ve evlenirsem asla aşık değilim şu bu olaylarını düşünmüycem,kendime ait evimin olması, beraber uyuyacak bir eşim olması, düğünüm, o telaşeler, evde kendi misafirlerim vs. bunlarla mutlu olucam ve kafamı aşık değilim bu adamayla doldurmuycam.bunun için söz vermiştim kendime, madem bi karar almışım kendime dünyayı zindan etmiycem demiştim..sonuç olarak ben başka bi karar verdim ayrıldım..ama sen evlenmişsin ve bence senin doğrun buymuş..çünkü o şekilde davrandıysan mutlaka annen istedi etraf baskı yaptı vs. hiç önemi yok herşey bi bütün olmuş hayat seni o yola sokmuş..ama artık evlisin ezgi, ve bence sevmiyorum dokunmasına katlanmıyorum diye düşünme..hiç mi yok bu adamın iyi yanı..bence eminim vardır..kaldıki herkesin eşi mükemmel mi sanki..Mutlu olmaya çalış bence, eşim var, evim var, ne biliyim evliliğin güzel yanları mutlaka vardır.ben ayrıldım ama mesela evli olsaydım ne güzel yemek yapardım evimde, kocamla uyurdum vs. gibi güzel yanları aklıma geliyor bazen..İyi düşün iyi olsun tatlım..boşanadabilirsin hayatın sonu asla değil, ben mesela hiç evlenmemeyi göze alarak ayrılmış oldum bir nevi..ama mademki bi yola girdin en son düşüneceğin şey ayrılmak olsun..hep kötüyü düşünme..ama ailem üzülür millet şunu derde asla deme,herşeyi güzel düşün mutlu olmaya çalış, dene, haaa herşeyi yaptın yinede mutsuzsun boşansan daha mutlu olacağına inanıyorsun o zaman ayrıl işte..bırak millet ne derse desin, ailen üzülürse üzülsün..aslolan sensin..bende kim ne der diyordum şimdi umrumda bile ddeğil, kaldıki biz öle şeyleri gözümüzde büyütüyoruz herkes 2 günde unutuyor..millete ne ayrıca...dddilerim mtulu olursun canım..

Back
X