Lütfen yardım

sedaecrin

“Kırarlar diye hayal kurmaktan vazgeçilmez.”
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
7.800
1.834
398
Üniversitede de güz dönemi bitti bahar dönemi başlayacak şimdi.Benim birinci sınıfta 1.80 geçme ortalamasını geçtim bahar döneminde de geçemedim.İkinci sınıfın güz döneminde de malesef 1.80 ortalamasının altında kaldım.Bahar döneminden şimdi ben yeni dersler alamayacak mıyım ?
Bir de bahar döneminde ders alamayacaksam şayet yine de dört yılda bitirme şansım var mıdır ? Bir dönemi uzatmış oluyorum sonuçta.Lütfen bana yardımcı olun.Şu an çok ihtiyacım var buna.

Yok mu hiç bilgisi olan bu konuda ?

1.80in altındaysa genel ortalamanız daha önce almadığınız bir dersi alamazsınız, yeni ders vermez eski dersleri tekrar alıp ortalamanızı yükseltmeni beklerler. uzatma konusu ise okul ve bölüme göre değişir. dersler birbirini bağlıyor mu? yaz okulu var mı? dönemde kaç ders alınabiliyor? gibi soruların cevaplarına göre sonuca ulaşabilirsiniz. okulun sayfasından alınması gereken derslere bakarak ders bilgisi konusunda ya da danışmanınıza sorarak doğru sonuca ulaşabilirsiniz sanıyorum.

bir de ben odtüdenim, bizim ilk dönem geçiş olduğundan 1.80 üstündeyse yeni ders almaya izin verdiler ama normalde 2.00 üstü oldu artık geçme notu. bizim okul için mi geçerlidir bilemiyorum

Yaz okulu yok.İstanbul üniversitesi edebiyat bölümü.Kredi olarak bir dönem 20 kredi maksimum ise 36 yazıyor.Benim bildiklerim de böyle.Bir dönemde de toplam 8 ders oluyor sence 4 yılda biter mi bu durumda ?

Bence gidip hemen danışman hocanla konuş bir şekilde ayarlamaya çalışır, çakışan dersin olursa alıp hocalarla konuş devamsızlığı hallet bir şekilde sınavlardan geçmeye çalış olmadı sınava gir yaza bırak.

Hocaya mail attım zaten canım işte ondan cevap gelene kadar da sizlerden yardım alayım dedim.Kafama çok takıldı çünkü uykum kaçtı resmen.Yaz okulu yok işte biz de.Bütünleme var sadece

Hocaya mail attım zaten canım işte ondan cevap gelene kadar da sizlerden yardım alayım dedim.Kafama çok takıldı çünkü uykum kaçtı resmen.Yaz okulu yok işte biz de.Bütünleme var sadece

Maille olacak iş değil gidip peşinde olmazsan hocalar umursamaz tabi istisna olabilir:)olsun alırsın sınavlara çalışmasan bile yaza dediğim bütlere bırakırsın alttaki derslerinde devamsızlık hakkın vardır zaten alabilceğimiz ders saatleri sınırlı zaten uzatmadan nasıl alabilirim yoluna bak hesapla bide anlamadığım ortalaman düşükmüş bütlere girseydin yükseltmek için son ana bırakmışsın.

yaz okulu olmaması kötü olmuş :/ o zaman eğer dersler birbirini bağlamıyorsa, yani şu dersi vermeden şunu alamazsın gibi olaylar yoksa her dönem alabildiğince çok ders alarak ve çok çalışarak belki 4 yılda bitirebilirsiniz. dersler birbirlerini bağlıyor muymuş ki acaba, sitenize bi göz gezdireyim, öğrenci olmayana açık mıdır bilmiyorum gerçi. bizim okulun sitesinde öğrenci işleri bilgi sistemine giriyorsunuz şifrenizle falan, oradan istediğiniz dersi bulup o dersi bağlayan ders var mı öğrenebiliyorsunuz. bir deneyin isterseniz.

O konuda evet biliyorum ama benim bildiğim sıkıntı olmuyor.İlk dönem mesela 1 diye aldığımız dersin devamı olarak iki olarak geldi fakat arkadaşım kalmasına rağmen seçebildi.O yönden sıkıntı yok yani bildiğim kadarıyla.Döenm dersleri de zaten bir tanesi 4 kredi diğerleri 2 kredi toplam bir dönem de 18 kredilik ders var.Alınabilecek toplam derslerin kredisi bu dönem 24 yazıyor.Maksimum ise 36 yazıyor.Bu durumda sanırım 36 krediye tamamlama hakkımız vardır diye düşündüm ben.4 yılda yine bitiririm dedim ama yine de şüphe oluyor ister istemez.

okulu 4 yılda bitirmek istiyorsan; öncelikle bu dönem ortalamanı yüksek tutacaksın, ortalamanı yükselterek 1,80 e takılmamaya çalışacaksın.
bazı ünv ve bölümler, sadece son sene fazla kredi almana imkan sağlıyor ama şöyle de düşün. 3 ve 4 ün dersleri genelde 1 ve 2 ye göre daha ağırdır, yani hem onları hem de alttan dersleri almak seni çok zorlar.
yaz okulu ve büt birçok ünv ye geldi, sizde ikisi de olmalı. yaz okulu her ders için açılmaz ama, ona güvenmek olmaz.
bir de sizde son sene tez var mı? o da ciddi vakit alır.

korkutmak için değil ama, gerçekten erkenden bunların farkında olman gerek diye yazdım.

şimdi dönem yeni başladı. şu an 4. dönemdesin. bu dönem de tahminimce 4. dönemden dersler alabileceksin;yani korkun gerçekleşmeyecek. ama, yine bu dönem iyi bir ortalama getiremezsen, GANO' yu(tüm dönemlerin ortalamasını) 1,80 in üstüne çıkaramazsan, seneye yeni dersler seçemeyebilirsin(ki bu yüksek bir ihtimal). okulu uzatma ihtimalin çok artar.

bu dönem, çok sıkı çalış, ortalamanı yüksek tut. 3. ve 4. sınıfta bunların stresini yaşama.
bölümün zordur ama şimdi yeni sistemde, bağıl değerlendirmeler önemli, bu senin avantajına... herkesin içinde başarını yüksek tutmaya çalış. derslerine zaman ayır, alttan aldığın dersler varsa, onları geçince otomatik olarak ortalaman yükselecek.

seni korkutmuş olmak istemem, genel olarak işleyiş bu yönde birçok ünv'de. sen en iyi bilgiyi öğrenci işlerinden veya danışmanından alacaksın.
başarılar.

Son düzenleme:

İşte okullar açılmadı henüz biz de o yüzden hocayı görme yüz yüze iletişim kurma gibi bir şansım yok şu an için malesef.Bütlere girdim zaten canım ben girmedim değil büt sonuçlarından sonra zaten ortalamamın 1.80 geçmediğini öğrendim.

Yaz okulu yok sadece bütünleme sınavı var bizde.Tez yok diye biliyorum.
Yok korkutmak değil tabi bilgilenmem benim için de çok iyi aksine sevindim.
İnşallah alabilirim dersleri.Yani ben alamasam bile şahsen 4 yılı geçiripte daha fazla uzatmaktan korkuyorum.
Bilgilendirmelerin içinde ayrıca teşekkür ederim.

kaldığın bir dersten yine az çok birşey biliyorsundur, I ini aldığın için(geçmen kalman önemli değil,) II sini de alabilirsin.
bazı ünv, hatta aynı ünv de bazı bölümlerin işleyişi farklı oluyor. I i almayana II yi vermeyen ünv ve bölümler var.

hedefin, aldığın her dersi en az CC ile geçmek olsun. yüksek ortalama getirdiklerin her zaman DD ve DC leri kurtaracak. kredisi yüksek derslere daha çok önem ver, düşük getirme onları.

derse devam zorunlu mu? 3 ve 4 ün çakışan derslerini alabilirsin belki ama, çakışıyorsa derslerine giremezsin aynı anda...
3 ve 4 e yüklenmeyi düşünme bence. sen bu dönemden sıkı bir çalışmaya başlarsan 4 yılda biter okulun. son senelerin stresi fazla olur, şimdiden sıkı tut, ileride rahat edersin.

bizim okulda alabileceğiniz kredi biraz ortalamanıza da bağlı oluyor mesela, 2nin üstündeysen bilmem kaç ders alabiliyorsun, 2.30 üstündeyse daha fazla. ama bizimkiler biraz kıl bu konuda, boşver muhtemelen telafi edebileceksiniz ya, iyi sevindim. ama yine de danışmanla konuşmakta fayda var tabi, önünüzdeki yılların ders planını yapmak iyi olur. kolay gelsin şimdiden, başarılar :)

Benim okulum açılınca biran herkesinde başlamış hissine kapıldım:))anladım canım ama dediğim gibi kredileri kendin hesapla alabildiğince ders al yaza bırak ve çok çalışman gerek yazdan sonrada böyleyse bir dur demen gerek bu duruma daha sonra çok zorlanırsın arkadaşın dediği gibi bide umarım staj olayı falan yoktur o zaman daha çok zorlar üstten ders alamazsın umarım yoluna girer çokta üzme kendini iş olacağına varır:))

Devam zorunluğu var ama gelmeme açısından belli bir sınırı var tabi.
Çalışıyorum aslında ama yapamıyorum çok zorlanıyorum daha fazla çalışmam ders çalışma metodlarını değiştirmem gerekiyor artık.Sonradan zorlanmamak için.

Okuldan okula değişiyordur tabi.Bizde işte dediğim gibi ortalamadan da öte ehrkese aynı kredi veriyorlar hep dönem içerisinde.Tabi hocamla irtibata geçtim zaten cevap verir yarına muhtemelen.İnşallah telafi ederim uzatmayım da tek isteğim bu zaten. Çok teşekkür ederim :)

Doğru genelde öyle oluyor bizim başlamadı daha ama :) Tamam canım çok teşekkür ederim inşallah telafi ederim geriye kalan yılları güzelce geçer bitirebilirim uZatmadan.

evet, mesela bizim okulda ortalama düşükse yeni ders alamıyorsun ilkini versen bile, ilkini veremediysen ikincisini alamıyorsun zaten, bunlar da yetmiyormuş gibi sadece 1 ve 2 olarak değil daha sonraki senelerin derslerini de bağlıyor dersler, kaldın mı kurtarması zor oluyor. ama istanbulun uygulaması böyle değilmiş demek. ne imrendim arkadaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…