Lutfen yardimci olun cok caresizim :(

Kocmervee

Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2017
27
4
6
29
Iyi aksamlar arkadaslar. Ben yazin cok yanlis biriyle evlenip turkiyeye gelin geldim. Evliligimin yurumesi icin elimden geleni yaptim cok yiprandim. Son bir ayda hem esimin ailesiyle hem esimle asilamayacak sorunlar yasadik ve ayrilma karari aldim. Bu karari gecen hafta aldim ve yurt disina dondum. Suan 9 haftalik bir masuma hamileyim. Hayattaki planlarim yarim kalan okuluma devam edip kendime bir duzen kurmak. Cevremdeki buyuklere sordugumda okuyamazsin aldir daha cok gencsin diyenler oluyor. Ama ben gunduzleri duygusal geceleri ayri bir duygusal olup gunlerimi aglamakla geciriyorum. 22 yasindayim henuz. Hem okuyup hem bir cocugun sorumlulugunu alabilir miyim tek basima bilmiyorum. Esimle geri barismamiz mumkun degil kesinlikle istemiyorum. Cocugu da eger dogurursam 18 yasina kadar yanlarina yollamayi dusunmuyorum cunku hayati mahfolucak yoksa. Yardim edin lutfen aldirip aldirmamak arasindayim. Kiyamiyorum da hic aldirirken parcalayarak aliyorlarmis. Bunu ona yapmaya hakkim yok. Dusuncelerinizi bekliyorum

Aranizda kurtaj olup ta mutlu mesut yasayan var mi ? Ben cok korkuyorum aldirdiktan sonra hayatim mahfolucak diye. Lutfen yardimci olun. Tek basima hem cocuk buyutmek hem okumak mumkun mu ?

Kürtaja tek basına karar veremezsin üzgünüm sen ne kadar nefrette etsen eşin olacak kişi de sorumlu Çocuk İçin.
Barış diyemem kötü evliliğe yara bandı olmaz olmamalı masum bir bebek birde velayet sıkıntısı var yurt dışındasın gidip gelmek çocuk içinde zor olacak. Karar tamamen senin aldır Yada aldırma diyemem vebal alamam sonuçta yaşayacaklarını az çok sen tahmin edebilirsin hakkın da hayırlısı olsun belki yaşadığın ülkenin kanunları çocuklu kadınlar İçin daha iyi imkanlar sunuyordur.

Ilk olarak dokuz haftalik cenin oyle parcalanarak alinacak boyutta degil. O korkunc goruntuyu aklindan cikar. Ikinci olarak ona nasil bir hayat verebileceksin. Yani her gun dogduguna lanet edecekse hic dogurma. ama ben cocugumu mutlu edebilirm diyorsan benim hem okuyup hem cocuk buyuten cok arkadasim var. Ama eger aileden ya da arkadas cevresinden hic destek yoksa cok zorlanirsin ama bu basaramayacagin anlamina gelmez. Kendin iyice tart. En iyi sen bilirsin. Dogdugunda ikinizin de hayati mahvolacaksa ona da yazik sana da.

Arkadaşım kürtaj bir korunma yöntemi değildir. Neden anlamıyorsunuz?
Neden normal korunmuyorsunuz? Hele de boşanacağınız biriyle nasıl ilişki yaşayıp bir de hamile kalıyorsunuz? Herkesin planları var, planlar bitmiyor.
Nasıl ki kendi planlarınız için çocuğu aldırmak istiyorsunuz neden o planlarınız için korunmadınız? Seviştiken sonra adam değişmedi herhalde değil mi?
Biliyorum zaten zor günler geçiriyorsunuz ama lütfen artık dikkat edin. Lütfen.

Yaparsin annesi , buyutebilirsin. Kiyma evladina. Eger ailenin maddi gucu varsa nedem olmasin. Burda hem okuyup hem annelik yapanlari görüyorum. Bu olaya dini acidan degil ,duygusal bakiyorum. Aldiripda cocugu olmayanlari goruyorum. O senin bi parcan , senin bakabilecegini dusunuyorum. Dunyanin en guzel duygusu..

Bu çok kişisel bir soru. Ne yaparsın diyenlerin gazına gelin ne de aldır diyenlerin. Çocukla okumak çok zor , kaldırabilecek misiniz, 10 yıl sonra ne düşüneceksiniz buna en iyi siz karar verebilirsiniz.
Anneniz ve babanız ne diyor?

Yurtdışında çocuklu anneler için ek ödemeler var diye biliyorum, okulda aynı şekilde.Zaten evlenince ara vermişsiniz okula.Bir yıl daha ara verin,doğurun 6 aylıktan itibaren kreşe verirsiniz.2.5 yaştan sonra devletin anaokuluna tam gün başlar kuruş okul masrafı olmaz sizde rahat rahat okursunuz.Avrupada çocuklu tek ebeveyn olmak hiç te zor değil.Siz ne istediğinize karar verin bir okul vs bunlar çok dert edilecek mazeret değil.

Ben bosandim. Cocukla. Oncelikle cocugu gostermem diyorsunuz ama sizin dediginiz gibi olmuyor. Mahkeme belirli gunlerde babaya gorus hakki veriyor. Siz yurt disinda oldugunuz icin gorus gunlerinin nasil olacagini bir avukata sorun. Cocuk 6 yasina gelene kadar baba yatili alamiyor ama 6 yasindan sonra belirli gunler babada kaliyor cocuk. Ama diyorum ya sizin durumunuz icin bir avukatla gorusun.
Ben evli iken hem calisip hem doktora yapiyordum. O sirada hamile kaldim. Kisi isteyince herseyi yapabiliyor. Biraz zor oldu ama o doktora da bitti oglum da buyudu. Annem destek olmustu bana. Evet bebek varken okumak gercekten zor ama hersey size bagli.
Karar sizin.

Ben olsam kiyamazdim. Bir can var karninda senin canindan kanindan bir parca. Ayrica bir arkadasim evlilik disi hamile kalip kurtaj yaptirdi genc yasta ve bir daha hamile kalamadi. Yine de kurtaja karar verecek olursan bu tur riskleri doktoruna sor.

Kazayla bile hamile kalmış olupta çocuk doğuran; niye doğurdum diyen bir insan görmedim ben. Ama aldırman bir ömür yakana yapışacak bir vicdan azabı olabilir.
Ailen sana destekse çocuğunla yaşamak istediğin hayatı pek doğal yaşayabilirsin. Hem yurtdışında olduğunu söylemişsin. Sanırım maddi olarak orada çocuk büyütmek daha kolay. Hangi ülke bilmiyorum ama mesela ablam Fransa’da her çocuğu için ciddi ücretler alıyor. Bu da onların ihtiyaçlarına pekala yetebiliyor.
Belki de mucizendir o senin. Belki doğumu dönüm noktan olur. Belki ilerde ki en büyük iyikindir.

Lutfen kiyma. Onun yasam hakkini elinden alma. O bir mucize. Ne olur ona sahip cik.

Cok zor bir durum umarım en doğru kararı gönül rahatlığıyla verirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…