Lütfen yardımcı olun çok korkuyorum :(

Dayanilmayacak bişey olsa millet tarlada dogurmus hemde 5 6 tane raat ol canım hiç bişey yok. Millet korkutuyor ama bumuydu diceksin

Ben her zaman normal doğumdan yanayım açıkcası. Şuan doğum yapacak olsam normal doğum tercih ederdim. Eğer doktor da okey dediyse rahat ol normal doğum için kendini hazırla biraz yürüyüş rahatlama ile eminim bu iş sağlıkla olur canım . Sonuçta annemizde normal doğum yaptı bu acıdan kimse ölmemiş değil mi rahat ol kendini iyi hisset . Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Doktorun uygunsun demişse doğurabilirsin elbette. Belki de aileniz acı eşiğinizi bildikleri için sezaryen ol demişlerdir. Ama bu kadar korkmanız rüyalar görmeniz sizi strese sokmuş. Doğumu nerede yapacaksınız? Ebelerin davranışı suni sancı vs kuzenimin psikolojisi bozulmuştu, çocuktan sonra 2 sene tedavi gördü ilaç kullandı. Korkularınız doğumdan da öte psikolojik olarak sizi etkilemesin. Doğum normal bir olay. Çocuğu olan her kadın doğuruyor. 3 saatte de doğurabilirsiniz, 20 saat sancı çekip zorunlu sezaryene de alınabilirsiniz. Her vucut farklı. Ama iyi düşünün iyi olsun. Ne güzel bebişiniz olacak. Doğum yapmadım ancak buradan okuduklarımdan yazıyorum.

canın çok kıymetliyse öyle demişlerdir.
çatı muayenesinde demedimi doktorun yapabilirsin veya yapamazsın diye.
kafanda şartlan buna yaparsın fiziksel sorunun yoksa.

Şu an böyle korkularınızın olması normal rüyalar psikolojiden dolayı oldukça sık görülen bir durumdur.Size tavsiyem normal dogum avrupada bile nadirdir sezeryan dogumlar.Ayrıca da Normal doğum için en çok tercih edilen, en etkili, en güvenli ve en sık kullanılan yöntem Epidural "ağrısız doğum" tekniğidir.Bunu da araştırabilirsiniz.

Hiç dert etme o çocuk bir şekilde oradan çıkacak . Doktoruna güveniyorsan, ne diyorsa o şekilde yaparsın. zaten doğum haftasına kadar cocuk aşağa inmez , suyu azalır , ters durur, günü dolar doğmaz . O zaman mecbur sezeryan olur. Hakkında hayırlısı olsun.

Yaşadıkların gayet normal

Doktorun normal diyorsa normal dogum tercih et derim

Ben çok istedim ama olmadı

Şu ailelerin karışmadığı bi doğum şekli kalmıştı ona da mı bulaştılar... sana diyorum ama bizimkiler de aynı herkesin ailesi aynı . Eskiden bu kadar olur muydu bilmiyprum ama sürekli herşeyin içinde olmak istiyorlar .
Doktorun ne derse onu yap . Normal doğum dururken zorunlu olmadığı sürece sezeryan olma . İnş en kolay şekliyle kucağına alırsın bebeğini ..

Çok teşekkür ederim inanin ailem özellikle de annem çok baskın bi tip kendi normal yapmış dogumu yok sen ayriya dayanamazsn sen yapamazsın eşimilla aramış adam eve geldim ben doktorla konuşacağım sezeryan olacak diyo zaten korkuyorum iyiden deli olucam

Annem yatak odama bile karışan bi tip neymiş hemen 2. Çocuğu yap birlikte buyusunler:)))

Dayanilmayacak bişey olsa millet tarlada dogurmus hemde 5 6 tane raat ol canım hiç bişey yok. Millet korkutuyor ama bumuydu diceksin

Tam babaanne sözleri :)
Tarlada doğuran ,tarla şartlarında büyümüştür.
Herkesin bünyesi farklı.

Doğum kolay değil , erkeklerin dediği gibi diş ağrısına benzemiyor.
...

Konu sahibi bol bol yürüyüş yapın gücünüz yettiğince.
Sıcak duş alın.
Derin derin nefes alın. Bu çok önemli.

Evet sancılı bir dönem ama korkmadan nefesinizi doğru kullanırsanız kısacık zamanı var.

Allah hayırlı doğumlar nasip etsin.

39+4 de normal doğum yaptım. Ama o geceye kadar hiç açılmam ve sancım olmadı. Yalancı sancı ne bilmedim. Evde sancı çekip hastaneye gittim ve direk doğuma alındım.
Allah yardım ediyor. Sen içini ferah tut. Ailen değil doktor daha iyi bilir. Kimseyi dinleme. Allah sağlıkla kurtarsın inşallah. Eğer sorun olursa doktor zaten sezaryene alır.

canın çok kıymetliyse öyle demişlerdir.
çatı muayenesinde demedimi doktorun yapabilirsin veya yapamazsın diye.
kafanda şartlan buna yaparsın fiziksel sorunun yoksa.
Doktor yaparsın dedi aslında bende normal istiyorum ama ne bilim çevrem aaaa normal mi ben söyle oldum ben ölümden döndüm kimse olumlu bir şey demedi bende korktum (

Kiza moral veriyordum

Insanlar sezaryen doğumu acısız zannediyor. Imkanim olsa normal dogum yapardim. Sezaryen dikiş acısı, kesilen kas ağrısı,iyilesme sureci bence normal dogumdan daha uzun sürüyor. Hic dusunmeyin, normal yada sezaryen bir sekilde dogacak, saglikla gelsin

Nasil durduk yere sezeryan ile dogur diyorlar yahu.. Hemde kac aylik hamile insani korkutuyorlar.. Doktor dogurabilirsin dediyse sezeryan tercih etmeyin tabiki dusunsenize dogum dan sonra yataktan cikamayacaksiniz kac gun. Normal dogum en saglikli olani bir sorun yoksa gebeliginizde ki yokmuş..

Henuz anne olmadim ama onca insan doguruyor kimisi hastane ortaminda bile dogum yapma şansi olmadan bir avazda aliyor cocugunu kucagina :) sizde yaparsiniz kendinizi daha fazla korkutmayin. Allah verir bir kolayligini.

Bu arada kuran okumayi biliyor musunuz? Biliyorsaniz annem kuzenime bir dua soylemisti yapsin dogumu kolay olsun diye. Size yazarim isterseniz

Simdiden basladilarsa lahusalikta iyice bunaltir sizinkiler..Olağandışı bir durum yoksa sirf rahatlik icin sezeryan olanlara kiziyorum..Suni sanciyla normal doğum yapan biri olarak çatınız musaitmis dr'nuza guvenin..Saglikla kucağınıza alinBol bol dinlenin asil maraton dogumdan sonra basliyor..

Yok ben o aciya dayanamazmisin doktor bilmez annem bilirr
Canım annende seni dusunuyo ama yanlis dusunuyo benim sabah 5 TE suyum gelmişti bazı nedenlerden dolayı saat 10 da doğuma girdim doğum yapanlar bilir su geldikten 1 saat sonra başlar sancılar artık son iki dk bir geliyodu sancim mahfolmustum ama sezeryan oldum bana sorarsan hangisi daha az acitti normal sancılar derim çünkü sezeryanin sonrasi çok zor herşeyden önce bebegini doya doya kucağına alamiyosun iki gün bide herşeyden önce sezeryan bı ameliyat şekli gerek görülmedikce kesinlikle normal doğum derim hayırlı doğumlar nasip etsin Allah sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…