- 12 Nisan 2012
- 5.595
- 8.501
- 398
bir de annesinin sezeryan diye baski yapmasini anormal bulan insanlarin normal dogur diye tutturmalari...Tam babaanne sözleri :)
Tarlada doğuran ,tarla şartlarında büyümüştür.
Herkesin bünyesi farklı.
Doğum kolay değil , erkeklerin dediği gibi diş ağrısına benzemiyor.
...
Konu sahibi bol bol yürüyüş yapın gücünüz yettiğince.
Sıcak duş alın.
Derin derin nefes alın. Bu çok önemli.
Evet sancılı bir dönem ama korkmadan nefesinizi doğru kullanırsanız kısacık zamanı var.
Allah hayırlı doğumlar nasip etsin.
Tabi yazarsaniz sevinirim Teşekkür ederimNasil durduk yere sezeryan ile dogur diyorlar yahu.. Hemde kac aylik hamile insani korkutuyorlar.. Doktor dogurabilirsin dediyse sezeryan tercih etmeyin tabiki dusunsenize dogum dan sonra yataktan cikamayacaksiniz kac gun. Normal dogum en saglikli olani bir sorun yoksa gebeliginizde ki yokmuş..
Henuz anne olmadim ama onca insan doguruyor kimisi hastane ortaminda bile dogum yapma şansi olmadan bir avazda aliyor cocugunu kucagina :) sizde yaparsiniz kendinizi daha fazla korkutmayin. Allah verir bir kolayligini.
Bu arada kuran okumayi biliyor musunuz? Biliyorsaniz annem kuzenime bir dua soylemisti yapsin dogumu kolay olsun diye. Size yazarim isterseniz
Ya demi herkes bişey söylüyor.. İnsan zaten korkuyo onear da sağolsun çok yardımcı oluyorlarGercekten moral cok onemli benim annem de sen normal dogur ben adımı degiştiririm diyor kayınvalidem normal doğuma dayanılır mı diyor ben de 38 oldum korkudan uyuyamaz oldum artık
Ya o deilde ilkini sezeryan ikincisini nasıl normal dogurdunuz kaç yıl ara verdiniz ben ilk sezeryanla olanlar diğer bebekleride sezeryanla yapmalari gerekiyor diye biliyodumIlk cocugum sezeryan oldu, acilma olmadi.. Ikinci cocugumu normal dogum yaptim.. Doktor kontrol altindaydim.. Normal dogumu tavsiye ederim.. Sezeryanda bebisini bile kaldiramiyorsun, dogumdan sonra daha bir şişiyorsun hamilelik doneminde okadar şişmemiştim.. Yani bir şeyden eksik kaliyorsun.. Normal dogumda nefes alip vermeni ve ikinma cok önemli.. Hic bisiden cekinme dogum esnasinda.. İkinmada buyuk tuvaletin gelir gibi oluyor, gelsede bile hic sakınma..
Ben de sacma seyler duymamak kafami sisirmemeleri icin doguma kadar soylemedim hamile oldugumu. Annemleri falan da dogumdan sonra cagirdim. Cocugun adini da kimseye danismadan koydum. Mesele kapandi. Hic korkma canim. Ben bile dogum yaptiysam herkes yapar yeter ki bir saglik engeli olmasin. Bir sorun olursa da yardimci olabilirim.Gercekten moral cok onemli benim annem de sen normal dogur ben adımı degiştiririm diyor kayınvalidem normal doğuma dayanılır mı diyor ben de 38 oldum korkudan uyuyamaz oldum artık
Turkiye'de oyle ama yurtdisinda normal dogum icin her imkani zorluyorlar. Turkiye'de de ssvd yanlisi doktorlarin sayisi gittikce artiyor.Ya o deilde ilkini sezeryan ikincisini nasıl normal dogurdunuz kaç yıl ara verdiniz ben ilk sezeryanla olanlar diğer bebekleride sezeryanla yapmalari gerekiyor diye biliyodum
Aaa bu durum süpermiş vallaTurkiye'de oyle ama yurtdisinda normal dogum icin her imkani zorluyorlar. Turkiye'de de ssvd yanlisi doktorlarin sayisi gittikce artiyor.
Cocuklarimin arasinda tam 3 sene var.. Normal hamilelik surecini bekledim, acilma olunca doktorum normal dogum yönlendirdi.. Ilkim sezeryan olunca ebe yerine doktur ilgilendi.. Ekstra bir kontrol altindaydim..Ya o deilde ilkini sezeryan ikincisini nasıl normal dogurdunuz kaç yıl ara verdiniz ben ilk sezeryanla olanlar diğer bebekleride sezeryanla yapmalari gerekiyor diye biliyodum
benimde tam tersi sezeryan diyorum herkes tutturmus normal yap diye sanki cok kotu birsey yapiyormusum gubi davraniyorlarBayanlar Merhaba 38 haftalik hamileyim... doğuma çok az kaldı dun aşırı şekilde ağrım oldu. Doktora gittim açılma yok dedi gönderdi ilk gebeliğim. ProblemiM şu annem eşim babam ablam sen normal doğum yapamazsın illa sezaryan ol diyor çekme o sancıyı diyorlar. Doktor da normal doğuma gayet musaitsin diyor. Bnde normal istiyorum ama çok korkuyorum. Ya geceleri uykum bölünüyor garip garip rüyalar görüyorum allahım kafayı mi yedim bilmiyorum ki. Kk üyeleri lütfen beni rahatlatın çok ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?