Lütfen yardımcı olun çok korkuyorum :(

2 tane normal dogum yaptim, sancilar cekilmiyecek sancilar degil, oyle olsa herkes sezeryan olurdu. Sadece dogum aninda 2 3 sanci biraz siddetli bebegin cikmasini saglayan sancilar.Onda da dr dediginde guzelce ikinin , 2 ikinmada dogdu benim. Siz sadece dr ve ebenizi dinleyin. Normal dogum adi ustunde normal olan iyi düşünün iyi olsun. Allah kolaylik versin

Yapabilirsin.. bu korkularda normal.. 4 cocuk dogur 5. De gene ayni korkular endiseler..

bu senin verecegin bir karar bukadar bunalmana gerek yok normalden korkuyorsan sezeryan yaptir

bir de annesinin sezeryan diye baski yapmasini anormal bulan insanlarin normal dogur diye tutturmalari...

Ilk cocugum sezeryan oldu, acilma olmadi.. Ikinci cocugumu normal dogum yaptim.. Doktor kontrol altindaydim.. Normal dogumu tavsiye ederim.. Sezeryanda bebisini bile kaldiramiyorsun, dogumdan sonra daha bir şişiyorsun hamilelik doneminde okadar şişmemiştim.. Yani bir şeyden eksik kaliyorsun.. Normal dogumda nefes alip vermeni ve ikinma cok önemli.. Hic bisiden cekinme dogum esnasinda.. İkinmada buyuk tuvaletin gelir gibi oluyor, gelsede bile hic sakınma..

Gercekten moral cok onemli benim annem de sen normal dogur ben adımı degiştiririm diyor kayınvalidem normal doğuma dayanılır mı diyor ben de 38 oldum korkudan uyuyamaz oldum artık

Tabi yazarsaniz sevinirim Teşekkür ederim

Gercekten moral cok onemli benim annem de sen normal dogur ben adımı degiştiririm diyor kayınvalidem normal doğuma dayanılır mı diyor ben de 38 oldum korkudan uyuyamaz oldum artık
Ya demi herkes bişey söylüyor.. İnsan zaten korkuyo onear da sağolsun çok yardımcı oluyorlar

Ya o deilde ilkini sezeryan ikincisini nasıl normal dogurdunuz kaç yıl ara verdiniz ben ilk sezeryanla olanlar diğer bebekleride sezeryanla yapmalari gerekiyor diye biliyodum

Ben de sacma seyler duymamak kafami sisirmemeleri icin doguma kadar soylemedim hamile oldugumu. Annemleri falan da dogumdan sonra cagirdim. Cocugun adini da kimseye danismadan koydum. Mesele kapandi. Hic korkma canim. Ben bile dogum yaptiysam herkes yapar yeter ki bir saglik engeli olmasin. Bir sorun olursa da yardimci olabilirim.

Ya o deilde ilkini sezeryan ikincisini nasıl normal dogurdunuz kaç yıl ara verdiniz ben ilk sezeryanla olanlar diğer bebekleride sezeryanla yapmalari gerekiyor diye biliyodum
Turkiye'de oyle ama yurtdisinda normal dogum icin her imkani zorluyorlar. Turkiye'de de ssvd yanlisi doktorlarin sayisi gittikce artiyor.

Cocuklarimin arasinda tam 3 sene var.. Normal hamilelik surecini bekledim, acilma olunca doktorum normal dogum yönlendirdi.. Ilkim sezeryan olunca ebe yerine doktur ilgilendi.. Ekstra bir kontrol altindaydim..

Öncelikle doktorun normal yapabileceğini söylediği için çok şanslısın.. bence kendi sağlığını ve bebeğinin sağlığını düşünüyorsan tabiki normal doğumu tercih etmelisin. Sezaryen ağır bir ameliyat sonuçta toparlanman da daha uzun oluyor.. sonra benim gibi ilk doğumu mecbur sezaryen olup da ikinci doğum için ssvd yaptıran doktor arayışına girersin.

Her normal doğumda aynı değil sezeryan da. Yanlıs yönlendirmelere kanmayın. Annenizin ne iatedigi önemli değil. Yakın vakitte bir tanısımdan duydum gelin normal değil sezeryan yaptı diye kayınvalide geline küsüyor ki doktoru öyle uygun görmüş, ve hatta sehirdısından gelen dünürleri de eve almıyorlar ve arabada sabahlıyor insanlar.insanlar çıldırdı gercekten hamileyken herkes sizin ve bebeginiz hakkında söz söylemeye hak buluyor, sokaktaki adam bile

sizin ve doktorunuzun anne cocuk saglıgı icin aldıgı ortak karar önemli. Mesela benim sezeryanım spinal anestezi dısında cok rahattı. Ama normal bir dogum yapan tanıdığım 23 dikiş yemisti. O an geldiginde ne dikis ne sancı acısı önemli. Ben bebegi iyi olup da burada aman zor diye anlatan duymadım. Cocuk iyi olunca acılar sıfırlanıyor. Psikolojiniz kaldırmayacaksa, sizin ve cocuğun hayatı riskte olacaksa sezeryan sıkıntı değil. Amac sağlıklı bir çocuk kucaga almak ve annenin de fiziksel ve psikolojik açıdan saglıklı kalması. İkisini de diretenleri yanlıs buluyorum. Bırakalım doktorlar isini yapsın. Hem artık eskisi gibi değil. Bakanlık bayagı sıkıya aldı ve hekimler artık sonuna kadar normal doğuma zorluyor. İkisinin ortasını bulacakları günü bekliyorum.

Ben de ilk oglumda kordon dolanmaslndan sezeryan oldum. Normal dogum icin cok uzUn yürüyüsler yapmıştım. Ama ikisinden de hic korkmadım, doktor sezeryan deyince de bir saniye düsünmedim. İkinci de normal olur diye korktum ama sancıdan değil son zamanlarda normale zorlan8p dogum sırasında harap edilen bebek hikayeleri cogaldıkcâ. Ama gittiğim radyolog bile sancılar esnasında eski yerlerinden kanama ve yırtılma olup rahmin alınabileceğinden, hatta hayati riskten bahsetti. Görümcem cocuk doktoru o da aynı seyleri söyledi. Cesarwt edip doktoruma söyledim. Bir ara devlet cok bastırdı ama ben riskli buluyorum dedi.marifet deli cesareti degil riskleri hesaplayıp dogru secenegi bulmak.

Siz de normal dogumdan da sezeryandan da korkmayın. Çoğu bilmemekten kaynaklı. Mesela normal dogurup sütü ilk gün gelen de var 3 günde gelen de. Aynısi sezeryanda da geçerli. Ama sağlam korkularım var diyorsanız doktorunuzla görüşün. Allah hepimize yavrularımızı saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin

benimde tam tersi sezeryan diyorum herkes tutturmus normal yap diye sanki cok kotu birsey yapiyormusum gubi davraniyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…