Zaten yapacak başka bir şey yok.Sadece gece boyunca içim içimi yediği için dayanamadım konuyu buraya taşıdım ben yalan mı kendimi üzüyorum diye.
Zannetmiyorum ki ilgilensin kendisi çok sık bela okur zaten bu yüzden beni düşündüğüne inanmıyorum beklentim de yok annem emekli olmasa bana o parayı bile vermezdi ya neyse.
Ne şükrediyorum ne beddua ediyorum sadece umursamamaya çalışıyorum
Keşke ben de baba eksikliğini hissetmeseydim üstümde
Keşke babalar da anneler kadar duyarlı olabilseler kızlarına
Eger böyle dedigin gibi pahaliysa bencede liste yap giderlerini hesapla o kadar iste,
vermessede artik part time bi is bak madem okumak istiyorsun..Yada 100 tlde annen göndersin ayriyetten..
Yoo ben çok titizimdir çamaşır da yıkıyordum deterjanda aldım sampuanda selpakta ayrıca kişisel olarak kullandığım daha birsürü temizlik malzemem ve cilt bakım ürünlerim vardır ama Allah veriyo kolaylıını her ay şampuan her ay çamaşır deterjanı almıyorsun bir ay biri bitiyo bir ay diğeri ayrıca sen sadece 100 tl fazla istemişsin eğer bu şekilde hesaplarsan 400 değil 500 yetmez sana
Bursa gibi sehir diyosun da bursa pahali bi sehir degil merak etme,gidilecek iki uc yeri var cok da gezme para harcama imkanin yok,akillica degerlendirildiginde 300 iyi para Bursa icin korkma,kitabini filan zaten eylulde alacaksin sonra fotokopi cektirip duracaksin okul masrafi diye bisi yok sonraki aylar icin,fotokopi parasini salla ama kitap parani bastan konus ne kadar tutarsa karsilasin baban,300 Eylul icin yetmez yoksa.Ilk ay yol parani hesapla,onu da ekstra olarak iste.300+yol yapin tatliya baglayin.Bu arada o 300 ile ilk bir iki ay disini sikacaksin,sonra zam isteyebilirsin :) Bu kadar da sinir yapma,adam bana ne der kalirsin ortada aman ha :)
Bakacağım iş olayına.
Zaten bavul,terlik,çanta,nevresim,yastık vs şeyleri anneme verdiği günlük 10 tl harçlıkla anneme yükledi.Sadece yurt ve okul işiyle o ilgilendi.
Bunları annem ödeyecek ben gittikten sonra çok düşündüm belki ona para arttırır yaptığı masraflar için yollarım yardımcı olurum diye ama biz açıkta kaldık.
Ben yemek parası 300 tl hesapladım ve harçlık olarak bu saydığım ihtiyaçları almak için 100 tl düşündüm idare ederim dedim yemekten de arttırıp öfkelendiğim nokta bu ben ucu ucunayı hesaplıyorum kimseden istemeden nasıl geçinirim diye o bana yetmeyeceği belli bir para göndermek istiyor.
Çamaşır makinesi yüzünden evlatlıkten reddedilip geri alınmış bir insan olarak seni çok iyi anlıyorum inan bana
Sen bunu yap. Böyle adamlara maalesef somut konuşcaksın ki laf yapamasınlar, ben mücadele etmeyi öğrendim artık zamanla sen de öğrenirsin takmamayı
herkes günahıyla sevabıyla bırgun elbet olecekkk ...o babalık görevını yerıne getırmıyorsa o onun hesabını verecek elbet...senın ıcın rahatsa vicdanennn allaha havale edeceksın mecburennn kımse kımseyı degıstıremezz....herkes anne baba olabılır çocuk yapabılır ama gerçekten anne baba olabilmek bambaşka tabıkı bu tamamen sanss....benım yanlış bulduğum hayatımızdaki anne baba yanlış olabılır elımızde mı degıl e ozaman allaha havale edıp hayatımıza yolumuza bakmalıyız...hıckımse annenın yerını tabıkı tutmaz kım ne derse desınnnn onun gıbı kımse üzülmez yanmazz allah kımseyı annesız bırakmasın
Bursa gibi sehir diyosun da bursa pahali bi sehir degil merak etme,gidilecek iki uc yeri var cok da gezme para harcama imkanin yok,akillica degerlendirildiginde 300 iyi para Bursa icin korkma,kitabini filan zaten eylulde alacaksin sonra fotokopi cektirip duracaksin okul masrafi diye bisi yok sonraki aylar icin,fotokopi parasini salla ama kitap parani bastan konus ne kadar tutarsa karsilasin baban,300 Eylul icin yetmez yoksa.Ilk ay yol parani hesapla,onu da ekstra olarak iste.300+yol yapin tatliya baglayin.Bu arada o 300 ile ilk bir iki ay disini sikacaksin,sonra zam isteyebilirsin :) Bu kadar da sinir yapma,adam bana ne der kalirsin ortada aman ha :)
ne üzül nede sinirlen önce dene yetmezse söylersin emin ol gönderir
Devlet burs ve geri ödemeli krediye başvur bence sen çıkarsa çok işine yarar
Bir bilseniz nasıl biri olduğunu çok iyi anlardınız.Ama Allah kalbine biraz iyilik verir inş.
Beni çok zor duruma sokacak durumu varken okuduktan sonra bana birde borç ödetecek yediremiyorum kendime bu durumu.
Normalde de böyle asiysen babanla anlasamiyor olman normal,
Hep böylemiydi baban alismis olman gerekir huyuna suyuna ?
Neden kovdu durup dururken kovmus degildir herhalde..
aminnn
önce sen git okumaya başla annenden istersin emin ol evladını zora sokmak istemezler
Annem bana yaptığı alışverişi ödeyecek ayda 70 lira hem de kendi maaşı babamda günde aldığı 10 lirayla yapacak bunu açık hesap yaptı çünkü benim için.
offf üveymi bunlar ya hayret birşey
bazan ayda 300 bazan ayda 500 harcarsın normal bu bizde çocuk okuttuk ama sınırlayamadık zaten gurbette muhtaç etmek ne kötü birşey nediyeceğimi şaşırdım canım umarım gönlünce olur
İşte bende buna şaşıyorum. Bir ebeveyn nasıl banane deme hakkına sahip olabilir? Banane deme hakkını o çocuğu yaparken çoktan kaybetmiş o ebeveyn. Kızı da gönül eğlendirmeye değil ki okumaya gidiyor. Gerekirse gönlünü ve moralini de hoş tutmak için fazlasıyla vermeli bence parası olmasa anlayacağım da konu sahibi var diyor fazlasıyla. Lafım size değil tabii genel olarak ebeveynliğe sitemim var
Ben de zamaninda babadan cektigimden anne tepkisi veriyorum.Ekstralari harcligindan odemeye kalkma,ne derse he he evet filan de,bikac ay sonra sansini yine dene.300+yol bari yapsin.Hem yemek hem yol 300den olmaz.Boylece biraz daha rahatlatir seni 300.
Bu yorumunuzu yeni gördüm.
Asi biri değilim aksine çok sakin ve durgun biriyim ama bir o kadar içimde fırtınalar kopuyor olanlara müdahale etmek için doğru zamanı bekliyorum yalan yok.
Babam biz onun her dediğini yaptığımızda egosu tatmin olur ve bize daha iyi davranması gerekirken durup dururken herkese dalmaya başlar nedenini bilmiyorum çok düşündüm saltanatı bozulmasın diye mi yoksa yüz vermeyeyim de para istemesinler diye mi.
Birşey istediğimizde o an olur demişse çok afedersiniz tuvalete gider orada düşünür geri çıktığında bu bardak neden burda diye evi kırıp geçirir ve der ki o iş olmayacak beni kızdırdınız.Kafasında o bardağı parçalasam içim soğumaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?