Evet cnm 1 kaşık alıp kalkıyor doktora danıştığımda da büyüyünce düzelir diyorlar kan değerlinede baktırdım ama normal çıktı ne yapacağımı şaşırdımHiç yemiyor derken?
Aç mı geziyor?
Doktor ne diyor?
Kan değerleri nasıl?
Eee doktor iyi diyorsa iyidir.Evet cnm 1 kaşık alıp kalkıyor doktora danıştığımda da büyüyünce düzelir diyorlar kan değerlinede baktırdım ama normal çıktı ne yapacağımı şaşırdım
Merhabalar bu konuyu 2. Kez açıyorum çünkü bir yanıt alamadım bebeğim 2yasina girmek üzere olcak ama hâlâ sevdiği tek yiyecek yok hiç yemek yemiyor desem yeridir kafama takmaktan yoruldum artık ne yapicam benbirde bir sorum olucak, şuan 17aylik ve süt içmiyor siz mama veriyormusunuz
[/QUOTE
Peki neyle besleniyor anne sütü mü eğer kilosu değerleri iyiyse böyle besleyin meyve puruleriyle yemekler hazırlayın belki yer internette kuru yemisten atom tarifi var onu yapın isterseniz hem iştah açıyor hem kilo yapıyor benim oğlumda memeye çok düşkündü yemek yemiyordu sonra memeden kesince mecbur yemeğe başladı 2 yaş olunca kesin sütten yemek yemeğe başlar mutlaka
Benim kızımda aynı memeyi kesince biraz düzeldi dedim ama yine aynı diğer çocuklara göre çok daha fazla hareketli ama yemek yok bir lokma iki lokma ben balık ya vs etki ettiğini düşünmüyorum doktorlarda zaten etki ettiğini söylemiyor yemediği için alması gereken vitamini ondan alıyor diyor ama karadut özünü duydum bugün 9da randavumuz var gidince tekrar sorucam bakalım farklı birşey söylerse size de yazarım belki derdimize deva olurMerhabalar bu konuyu 2. Kez açıyorum çünkü bir yanıt alamadım bebeğim 2yasina girmek üzere olcak ama hâlâ sevdiği tek yiyecek yok hiç yemek yemiyor desem yeridir kafama takmaktan yoruldum artık ne yapicam benbirde bir sorum olucak, şuan 17aylik ve süt içmiyor siz mama veriyormusunuz
Kızım 20 aylık. Mama kullanıyoruz hala. Özellikle dış cikartma döneminde baya beslenme dozu zamanı bambaşka boyuta evrildi. Bazen mamayi bile icmedi. Acaba dış cikartma dönemine girmiş olabilir mi? Onun harici balık yağı kullanıyor musunuz? 14. Ay civarında başlamıştım, fakat düzenli verememistim unutuyordum hep. Sonra ayarladım düzenli vermeye başlayınca elhamdülillah iştahı da açıldı. Su nette gezinen koca tabağı hapur hupur yiyen bebeler gibi değil ama gene de kendi ölçüsünde çoğu zaman yiyor. Bide saat tutardım En son şu vakitte yedi acikmistir deyip masayı kurardım. Sonra saati bıraktım. Arada yokluyorum yemek kahvaltı vs yiyelim mi diye. Oylelik daha kolay oldu sanki. Simdi dış cikartma donemindeyken özellikle taneli sert şeyler istemezdi. O yüzden kefir, meyveli süt ballı süt gibi icilebilecek şeyler hazirlardim. Yada ayran yoğurt. Veya et sulu bol çeşitli sebzeli çorbalar. Sonra sonra düzeldi. Ha bide şu var. Sevdiği hiç bi sey yok dediniz ya. Sevse de zaman içinde sevmemeye başlıyorlar zaten. Misal kızım bezelyeye bayilirdi artık önüne koyunca kafasını salliyo. Makarna patates hunharca yerdi uzun zamandır yüzüne bakmiyo, ki az seyrek çok zorda kalınca yapardım onları. Simdi bugun ne seviyo derseniz bende derim ki hiç bi sey. Yoğurt sever yerdi onu da 1 kasik yediriyorum 2. Yi almiyo. Yani bu sevgi işi değişkenlik gösterir. Ama yukarıda da dediğim gini eğer balık yağı kullanmiyorsaniz yakın zamanda alın 1 ay kadar düzenli kullanın etkisine göre de tekrar bi yol cizersiniz. Görüştüğüm bi kaç arkadaşım var aynı dertten yakinirdik, balık yağı kullanmaya başladık ve hepimizin bebeleri az biraz yemeğe başladı. Tek kızım özelinde değil
Ben mamayı 1 yaşında bırakmıştım şuan mama da kullanmiyor her ne denediysem yok yemiyor bazen ekran verirsem ağzını açar, balık yağı hiç kullanmadım , etrafımdaki insanlarda balık yağı önerdi hangi markayı önerirsiniz inanın artık tükendim hem aç olup yemeyince huysuzlukta yapıyor , yemek saatlerini belirledim mesela sabah 10 gibi kahvaltı öğlen 12 gibi muz saat 3 gibi ana yemek diye ilerliyorum ama banamısın demiyorKızım 20 aylık. Mama kullanıyoruz hala. Özellikle dış cikartma döneminde baya beslenme dozu zamanı bambaşka boyuta evrildi. Bazen mamayi bile icmedi. Acaba dış cikartma dönemine girmiş olabilir mi? Onun harici balık yağı kullanıyor musunuz? 14. Ay civarında başlamıştım, fakat düzenli verememistim unutuyordum hep. Sonra ayarladım düzenli vermeye başlayınca elhamdülillah iştahı da açıldı. Su nette gezinen koca tabağı hapur hupur yiyen bebeler gibi değil ama gene de kendi ölçüsünde çoğu zaman yiyor. Bide saat tutardım En son şu vakitte yedi acikmistir deyip masayı kurardım. Sonra saati bıraktım. Arada yokluyorum yemek kahvaltı vs yiyelim mi diye. Oylelik daha kolay oldu sanki. Simdi dış cikartma donemindeyken özellikle taneli sert şeyler istemezdi. O yüzden kefir, meyveli süt ballı süt gibi icilebilecek şeyler hazirlardim. Yada ayran yoğurt. Veya et sulu bol çeşitli sebzeli çorbalar. Sonra sonra düzeldi. Ha bide şu var. Sevdiği hiç bi sey yok dediniz ya. Sevse de zaman içinde sevmemeye başlıyorlar zaten. Misal kızım bezelyeye bayilirdi artık önüne koyunca kafasını salliyo. Makarna patates hunharca yerdi uzun zamandır yüzüne bakmiyo, ki az seyrek çok zorda kalınca yapardım onları. Simdi bugun ne seviyo derseniz bende derim ki hiç bi sey. Yoğurt sever yerdi onu da 1 kasik yediriyorum 2. Yi almiyo. Yani bu sevgi işi değişkenlik gösterir. Ama yukarıda da dediğim gini eğer balık yağı kullanmiyorsaniz yakın zamanda alın 1 ay kadar düzenli kullanın etkisine göre de tekrar bi yol cizersiniz. Görüştüğüm bi kaç arkadaşım var aynı dertten yakinirdik, balık yağı kullanmaya başladık ve hepimizin bebeleri az biraz yemeğe başladı. Tek kızım özelinde değil
Benim kızımda aynı memeyi kesince biraz düzeldi dedim ama yine aynı diğer çocuklara göre çok daha fazla hareketli ama yemek yok bir lokma iki lokma ben balık ya vs etki ettiğini düşünmüyorum doktorlarda zaten etki ettiğini söylemiyor yemediği için alması gereken vitamini ondan alıyor diyor ama karadut özünü duydum bugün 9da randavumuz var gidince tekrar sorucam bakalım farklı birşey söylerse size de yazarım belki derdimize deva olur
Bir tanıdığımında öylrydi çocuğu. Sadece yayla çorbası içiyordu. Hiçbirşey yemiyordu. Çikolata cips dahi yemiyordu. Yemediği sürece mamaya devam etti. Tedavi için hastanede yattı falan dqha kötü olunca artık. Zamana bıraktı 6 yaşında falan. Bir senedir yemeye başladı birşeyler. Şuan tam olarak ne durumda bilmiyorum. Demem o ki zor ama malesef bazı şeyler zamanşa geçiyor.
Benim kızımda hiç sebze yemiyor. Yerse bile zorla kusturuyor. Hiç tadına bile bakmak istemiyor malesef. Ama et yer, meyve ve her türlü aburcubur yer tabi
Ayy çok sevinirimmm , sizi bekliyorum benkaradut özünü verebilirsin bağışıklığı kuvvetlenir istahada yardımcı olur ama senede 3ayi gecmiycek şekilde günde 1 çay kaşığı ver dedi bu arada kızım 25 aylık birde kahvaltıyı yapmadiysa ara öğün verme öğle yegine kadar beklesin dedi yani ben kendi adıma kahvaltıyı yapmadığında bari aç kalmasin yoğurt kek üzüm Mısır vermeye çalışıyorum onlarında az da olsa yiyor bunları kahvaltı yapmadığında verme dedi
Peki kilo alımı ne durumda ? Suan 17 aylık demiştiniz değil mi? Önünüzde rutin 18. Ay kontrolü var eğer ciddi anlamda bi şeyler yemiyor ise 18. Ayı beklemeden bi rutin kontrole gidin doktora. Kan değerlerine bakıldığında ve iyi olduğunu söylemiştiniz yukarıda. Demir istenilen düzeyde miydi. Demir düşüklüğü hatta d vit düşüklüğü halsiz huysuz uykusuzluk ve iştahsızlık sorunu yaratır. Bu konuda mutlaka kan değerlerinin uygun miktarda olup olmadığına emin olun. Doktorunuzun ilgilenmedigini dusunuyorsaniz bi başka hekime gidin. Balık yağı olarak mollers tuttu furutti aramoli olanı kullaniyorum. Tatı kokusu hiç rahatsız etmiyor. Haftanın 3 günü 1 tatlı kaşığı veriyoruz. Ptsi çarş cuma şeklinde. Düzenli kullanım çok önemli. Ardı sıra günlerde vermeyin 1 gün boşluk bırakın verirken. Onun dışında acikcasi hersey birbiriyle baglantilidir yani bi değer çok yüksek yada düşükse diğer herseyi etkiler. Ferritin değeri düşük ise balık yağı fayda pek sağlamaz yada d vit. Mutlak bi genel tam kan bakılması ve düzgün degerlendirilmesi gerekli. Harici olarak yemeklerde birlikte mi yiyorsunuz yoksa çocuk tek mi yiyor. Biraz kalabalık ortam sofraya tanık olacak ortamlariniz olursa şahane olur. Hele yemek yemeyi seven iştahla yiyen kişilerle bi masaya oturursa heveslenebilir. Hastalık dis dönemlerinde iştahsızlık oluyor kızımda, öyle zamanlarda yaptığım yemekleri öncesinde ballandıra ballandıra anlatiyorum. Bugun bi yemek yaptım önce karar veremedim sonra düşündüm aaaa kızım daha önce falanca corba yememişti, ben bebekken bu çorbaya bayilirrrrrdiiiiiiimm. Annem hep yapardı bi yerdim immmmm bi lezzetli bi sifaliii koooocaamaaannn yerdim, gobusum var ya booooyyyylleee siserdiBen mamayı 1 yaşında bırakmıştım şuan mama da kullanmiyor her ne denediysem yok yemiyor bazen ekran verirsem ağzını açar, balık yağı hiç kullanmadım , etrafımdaki insanlarda balık yağı önerdi hangi markayı önerirsiniz inanın artık tükendim hem aç olup yemeyince huysuzlukta yapıyor , yemek saatlerini belirledim mesela sabah 10 gibi kahvaltı öğlen 12 gibi muz saat 3 gibi ana yemek diye ilerliyorum ama banamısın demiyor
Evde onun kolay ulaşabileceği ve görünür şekilde ufak tefek yiyecekler bırakın. Mesela kuru üzüm, bisküvi falan.. çok acikirsa kendi alır yer.Ben mamayı 1 yaşında bırakmıştım şuan mama da kullanmiyor her ne denediysem yok yemiyor bazen ekran verirsem ağzını açar, balık yağı hiç kullanmadım , etrafımdaki insanlarda balık yağı önerdi hangi markayı önerirsiniz inanın artık tükendim hem aç olup yemeyince huysuzlukta yapıyor , yemek saatlerini belirledim mesela sabah 10 gibi kahvaltı öğlen 12 gibi muz saat 3 gibi ana yemek diye ilerliyorum ama banamısın demiyor
Amcamın oğlu da 4 yaşında. Yediği şeyler makarna bazen ama çokkkk nadir yumurta bi de patates kızartması yoğurtMerhabalar bu konuyu 2. Kez açıyorum çünkü bir yanıt alamadım bebeğim 2yasina girmek üzere olcak ama hâlâ sevdiği tek yiyecek yok hiç yemek yemiyor desem yeridir kafama takmaktan yoruldum artık ne yapicam benbirde bir sorum olucak, şuan 17aylik ve süt içmiyor siz mama veriyormusunuz
Yorumunuz için teşekkürler bugün randevu alıp gidelim içim rahatladı biraz sağolunPeki kilo alımı ne durumda ? Suan 17 aylık demiştiniz değil mi? Önünüzde rutin 18. Ay kontrolü var eğer ciddi anlamda bi şeyler yemiyor ise 18. Ayı beklemeden bi rutin kontrole gidin doktora. Kan değerlerine bakıldığında ve iyi olduğunu söylemiştiniz yukarıda. Demir istenilen düzeyde miydi. Demir düşüklüğü hatta d vit düşüklüğü halsiz huysuz uykusuzluk ve iştahsızlık sorunu yaratır. Bu konuda mutlaka kan değerlerinin uygun miktarda olup olmadığına emin olun. Doktorunuzun ilgilenmedigini dusunuyorsaniz bi başka hekime gidin. Balık yağı olarak mollers tuttu furutti aramoli olanı kullaniyorum. Tatı kokusu hiç rahatsız etmiyor. Haftanın 3 günü 1 tatlı kaşığı veriyoruz. Ptsi çarş cuma şeklinde. Düzenli kullanım çok önemli. Ardı sıra günlerde vermeyin 1 gün boşluk bırakın verirken. Onun dışında acikcasi hersey birbiriyle baglantilidir yani bi değer çok yüksek yada düşükse diğer herseyi etkiler. Ferritin değeri düşük ise balık yağı fayda pek sağlamaz yada d vit. Mutlak bi genel tam kan bakılması ve düzgün degerlendirilmesi gerekli. Harici olarak yemeklerde birlikte mi yiyorsunuz yoksa çocuk tek mi yiyor. Biraz kalabalık ortam sofraya tanık olacak ortamlariniz olursa şahane olur. Hele yemek yemeyi seven iştahla yiyen kişilerle bi masaya oturursa heveslenebilir. Hastalık dis dönemlerinde iştahsızlık oluyor kızımda, öyle zamanlarda yaptığım yemekleri öncesinde ballandıra ballandıra anlatiyorum. Bugun bi yemek yaptım önce karar veremedim sonra düşündüm aaaa kızım daha önce falanca corba yememişti, ben bebekken bu çorbaya bayilirrrrrdiiiiiiimm. Annem hep yapardı bi yerdim immmmm bi lezzetli bi sifaliii koooocaamaaannn yerdim, gobusum var ya booooyyyylleee siserdikihkihkih eşliğinde. Sonra kalkıp mutfağa yada yemek alanına gecerkende yemekten sonra nasıl yurudugumu gosterirdim. Karnım açken düşük omuzlu adımları çok yavaş atarak, yemegi yiyince koşa koşa yürümeyi ziplama yaparak vs enerji yüklenmiş gibi anlatıp hikayelestirirdim. Yada işte baba evdeyse mesela, yemeğin çok lezzetli olduğunu babasının hepsini yemek istediğini ama benim izin vermedigimi çünkü o ekmeği yemegi neyse sadece onun için özene bezene yaptığımı söyler anlatırdım. Şaşırmış ya bu baban, neymiş efendim sen yemeyecekmissin hepsini o yicekmiiiiiss. Kızdım biliyo musun, hiiiiiii dedim(parmak sallama) olmaz bu ...... nin yemegi ben kızım için yaptım. Vs vs yemek üzerinden henüz yemeğin yanına gitmeden hikayeler anlatımı. Sevdiği bi hayvan varsa kedi kus, onun bu yemegi nasıl çok severek yediğinden bahsedebilirsin. Blw isterse sunun. Kendi mi yicek bırakın doke saça yesin. Ve size vereceğim en muazzam tavsiye ise yemek alanına girdiğiniz andan itibaren acaba yicek mi gene yemeyecek uff nolcak bu böyle gibi sorular endişeler stresleri atın içinizden. Zor ama o kapının esiginde bırakın. Saldikca çocuk bi tık rahatliyor. Bide kefir muzlu süt vs deneyebilirsiniz arada. Kefir olarak altinkilic öneririm. Hem içeriği uygun, hemde diğer markaları nedense kızım icmezdi ama bu markayı sevdi garip şekilde. Bi çok arkadasima bu markayı söyleyince aaa içti ya çok şaşkınım dediğini duydum. Mümkünse sade formu kullanın meyveli almayin, içine meyveyi gerek olursa siz katarsiniz. Uzun oldu ama, genel olarak kan değerlerinin netliginden emin olun eğer son 1 Ay içinde bakilmadiysa mutlaka yenilenmesini talep edin, harici olarak balık yağı, d vit düzenli kullanilmasi, kalabalık sofralar, yemeğe teşvik edici yemek yeme, hikayelestirme, orneklendirme ile biraz yol alın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?