çok zor. erkeğin bunu kaldırabilecek kapasitede olması hele çok çok zor. sever erkek ama içten bu duruma karşı bir aşağılık kompleksi biriktirebilir.kızlar sizce bir öğretmenle ortaokul mezunu, bir yakınının kafesinde çalışan biri evlenirse mutlu olurlarmı?yani, ortaokul mezunu olan erkek, ayrıca memleketinde babasının fabrikası var, belki orada durumu iyidir, statüsü fazladır.ama istanbulda yakınının kafesinde çalışıyor, ve burada kalırsa yapacağı tek iş bu olacak.sizce bu kişi öğretmen bir kızla aynı maaaşı alsa bile -ki almıyor, maaş farkı var- statü, düşünce tarzı, çevre olarak mutlu olabilirlermi?sadece erkeğin çok çok sevmesi yeter mi sizce?
çok teşekkür ederim yorumun için, bende senin gibi düşünüyorum aslında, ben tam olarak sevmediğim, sırf beni bu kadar seven biriyle acaba mutlu olurmuyum ihtimali için ailemi karşıma almak istemiyordum.bu tarz destekleyici sözler beni rahatlatıyor.tekrar teşekkürler:)
sevmiyorsun ama o seni seviyor.doğru söylüyorsun, duygular, heyecanlar çok önemli.eğer ben bahsettiğim kişiyi sevebilseydim belki de bütün farklılkları atlatabileceğimizi düşünürdüm.peki neden direk kestirip atmıyorsun diye sorarsanız da, bu kişi o kadar çok reddedilmesine rağmen hala sabırla bekliyor.ve ben etrafıma baktığımda bu kadar dürüst biri kaldımı diye düşünüyorum.yorumun için çok teşekkür ederim:)
kızlar sizce bir öğretmenle ortaokul mezunu, bir yakınının kafesinde çalışan biri evlenirse mutlu olurlarmı?yani, ortaokul mezunu olan erkek, ayrıca memleketinde babasının fabrikası var, belki orada durumu iyidir, statüsü fazladır.ama istanbulda yakınının kafesinde çalışıyor, ve burada kalırsa yapacağı tek iş bu olacak.sizce bu kişi öğretmen bir kızla aynı maaaşı alsa bile -ki almıyor, maaş farkı var- statü, düşünce tarzı, çevre olarak mutlu olabilirlermi?sadece erkeğin çok çok sevmesi yeter mi sizce?
büyük konuşmamak lazım ama ben çok sağlıklı bir evlilik olacağını zannetmiyorum kadınlar değil ama erkekler statü farkını başta sorun etmesede daha sonra sorun haline getiriyor
yıl olmuş 2014, hala zengin-fakir karşılaştırması yapıyorsunuz,
herşey 'beyin'de biter arkadaşım,
isterseniz ikinizde öğretmen olun, karakter,sevgi,saygı vs. yoksa hiçbir işe yaramaz
Muhtemelen bu yazdıklarıma çok tepki veren olacaktır ama yaşadığımız hayat peri masalı değil, insanların yaşam tarzları, kültürleri bellidir. Olmaz, olamaz.. Bırakın ünv. mezunu ve lise mezunu bile olamaz. Davul bile dengi dengine.. Erkeğin egosu, tatminsizliği, beklentileri kadının doğasından farklıdır, başında olmasa bile ileride mutlaka çok ciddi sıkıntılar yaşanır.
bence mutlu olamaz erkekler kadınlardan bir alt seviyede olunca eğitim açısından bunları başta sorun etmeseler bile ilerde sorun etmeye kadının başarısını kıskanmaya çalışıyorlar ki erkek okul okumamnın haricinde kendini yetişitirse bile bu çiftler arasında kıskançlığa neden olabiliyor kadın lise mezunu erkek üniversite mezunu olursa belki kadın erkeğe uyum sağlar genelde ama erkekler kendilerini bu konuda eksik görüyorlar o yüzden herşey dengi dengine olmalı tabi istisnalar olabilir de
[/COLOR]
sevmiyorsun ama o seni seviyor.
yani mantık evliliği bir çeşit.
ee mantık evliliği yapan insan daha farklı şeyler arar. kariyer,eğitim,para. ee buda onda yok. sadece onun sana sevgisi var. buda yetermi. asla.
hele onun sevgiside ilerde azalırsa nolacak. evlilik biter. çünkü geriye hiç bir şey kalmayacak.
babasının fabrikası varsa neden gelip cafede çalışıyor. ayrıca ben de fabrika ortamında çalışıyorum. adı fabrika diye aldanma 2 makina koyar 2 de işçi tamamdır adı atölyedir ama fabrika derler.. eğitim olarak paralel olması bence çok önemli. ilk 3 sırada yer alır benim tercihimde... bana göre davul dengi dengine...istisnalar vardır; o her zaman vardır ama kaide aynıdır maalesef.
Ben kendi adıma cesaret edemezdim...
Bir kaç örnek gördüm ve gayet mutsuzlar....
Özellikle sevmiyorsam ve aklımda sorular varsa hiç bu yola çıkmazdım...
kızlar sizce bir öğretmenle ortaokul mezunu, bir yakınının kafesinde çalışan biri evlenirse mutlu olurlarmı?yani, ortaokul mezunu olan erkek, ayrıca memleketinde babasının fabrikası var, belki orada durumu iyidir, statüsü fazladır.ama istanbulda yakınının kafesinde çalışıyor, ve burada kalırsa yapacağı tek iş bu olacak.sizce bu kişi öğretmen bir kızla aynı maaaşı alsa bile -ki almıyor, maaş farkı var- statü, düşünce tarzı, çevre olarak mutlu olabilirlermi?sadece erkeğin çok çok sevmesi yeter mi sizce?
ben böyle bir durumda mutlu olunamayacağını düşünüyorum.
Ben sanmıyorum mutlu olunacağını. Küçümsemek için asla söylemiyorum ama kesinlikle bir kültür çatışması problemi olacak. Düşünce yapıları bambaşka olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?