Lütfen yorumlarınızı bekliyorum

Peysmeyker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2013
703
784
128
35
Merhaba bir seneyi geçkin evliyim.kayınvalidem ve annemler ile aynı şehirde oturuyoruz.eşim ve ben çalışıyoruz.eşim sürekli ailesine gitmek istiyor örneğin Cumartesi gitmişsek Pazartesi yine iki gün geçince yine.....
Bu konuda çok tartışmamız oldu sürekli anlattım senin ile ailenin arasını açmak istemiyorum vazgeçmeni istemiyorum tabiki gidip görücez ama müsait olduğumuz zamanlarda diye.yeri gelir evde oturmak isteriz işimiz olur beraber vakit geçirmek isteriz diye her açıdan konuştum ama her defasında eşimde bende ağlayarak bitiriyoruz tartışmamızı. Eşim senden de onlardan da vazgeçmem diyor bende vazgeçmeni istemiyorum ama benim de evim mutfağım var evimde oturmak senle vakit geçirmek istiyorum eee hergün yorgun oluyorum yeri geliyor.. Hepsini anlattım bu şekilde ama nafile bilmiyorum nasıl yapmalıyım bu süreçte lütfen fikir verin

çok sıkıntılı bir konu aynı dertten muzdarip olan ve senelerce çözüm bulamayanlar var kayınvalide tarafın nasıl insanlar bahsetmemişsin madem eşinle anlaşarak halledemiyorsun o halde içeriden yardım almaya çalış umarım anlayışlı insanlardır da oğullarını karşılarına alıp kulak çekmeyi bilrler senin sözlerinin hiçbiri kar etmezken ;annesinin,OĞLUM EVLENDİK ARTIK EVİNİ YUVANI BİL BZİDE İHMAL ETME TABİKİ AMA EŞİNLE DAHA ÇOK ZAMAN GEÇİRMELİSİN demesi bile kafi gelecektir diye düşünüyorum

Ben gidelim dediğim zaman gider sorun çıkarmaz bu yüzden o yönden bi sıkıntımız yok ama eşim herşeyi ailesine gitmek üzere planlıyor Pazartesi gittik diyelim salı Çarşamba geçiyor Perşembe mutlaka gitmek istiyor eve misafir gelmek istedim benim işim olsun farketmez yani... Ailesi de çağırıyor sürekli Perşembe görüştük diyelim cuma gelir misiniz diyor hiç düşünmüyorlar bunlarda evde mi oturmak istiyor işleri mi var diyr

merhaba.

senin ailene giidiomu peki okadr konuşmuşun anlayışsızmı yani çalışıosun sonuçta

ne bukadar yani arada bir tamam da.ben de bu adamları anlamıorum bekarken geç saatlere

kadar gelmezler bazen belkide hiç gelmezler evlenince analarının evlerinden çıkmak istemezler

tavrını koy canım sende yorgunum anla beni defalarca konuştuk senle bunu gelmiorum ben benimde kendime göre

düzenim var falan filan ozaman anlar belki tavrını koy çekinme hiç bişide olmaz.bizde yakındık ben 1,5 yıldır evliyim

akşamları yemeğe ordaydık ben anlaşamıorum kayınvalidemle baştan bukadar samimi olmasaydık olmıcaktı

benim eşimde gitmek istiodu aram bozulunca şimdi evimdeyim rahatım gidelim diyemio bunlar olmadan bence baştan yap.

Eşimin ailesi De takıntılı bu konuda Pazartesi gittik diyelim bi yüzden cuma günü görüşmek zorunda kaldık bu hafta hiç gelmediniz diypr bende sinirleniyorum tabi ben her günümü senle geçirmek zorunda değilim ki..eşimi çok seviyorum oda beni başka hiçbir konuda tartışmamız olmuyor gerçekten sadece bu konu ...

böyle diyecek bi kaynana daha doğmamıştır heralde

34ist teşekkür ederim yorumun için ama defalarca konuştum sen görmek istiyorsan git dedim sensiz gitmem diyor beni bana bıraksa ben zamanı gelince gidelim diyecek Yada çağırıcam ama fırsat olmuyor ki sürekli görüşüyoruz burda amacım görüştürmemek değil inanın sadece iki gün geçince üç gün geçine gitmek zorunda olmam sağlanıyor bundan da çok rahatsız oluyorum haksız mıyım ben mi çok takıyorum bilmiorum lütfen fikir verin

Eşin mi çok özlüyor,ailesi mi manevi baskı yapıyor diyecektim.
Anlaşılan ailesi biraz baskı yapıyor.
Ailesiyle birebir konuşuyorsan,kibarca gitmeme sebebinizi anlatabilirsin.Yani çalışıyoruz,eve ve birbirimize zaman ayıramıyoruz,yorgun argın eve gelip anca dinleniyoruz,bir daha çıkmak istemiyoruz vs...

Eşine ise "ailene sık gitmeyelim" demek,başlı başına tartışma sebebi olabilir.
Onun yerine daha geçen gün oradaydık,hayır bugün işim var,yorgunum gibi sebeplerle geçiştirebilirsin.
Yaşam tarzınız nasıl bilemiyorum ama bazı günlere farklı programlar yapabilirsin.
İş çıkışı buluşmak,yemeğe veya sinemaya gitmek gibi...

Çok çok istiyorsa annesine kendisi uğrayabilir.Mesela haftada 1 birlikte gidiyorsanız,haftda 1 kendisi işçıkışı uğrayabilir.
Tabii bu da uzadığı veya alışkanlık haline geldiği zaman cansıkıcı olabiliyor.

Bir senedir buna çözüm bulunamaması kötü olmuş.Eşin tarafından bu rutine bağlanmış olması gereken bir görev gibi.

Siz ne ara dinlenip ,kendi evinde temizlik ve misafir ağırlama işini yapabiliyorsun_?

haftanın 3 günü kv,diğer 3 günü senin ailende olsa evi otel niyetine kullanıyorsunuz gibi.

Eşinin savunması tuhaf: ne senden ne ailemden vazgeçerim.. Bir yerde vazgeçilmesi gereken taraf yok ki.. O işten gelince ayaklarını uzatıp evinde rahatla çay keyfi yapmak istemiyor muymuş:26:

Bence hem eşine hem ailesine vurgula: biz evliyiz bizim de evimiz ve sorumlu olduğumuz işlerimiz var.. Artık sizin geminiz ayrı kaptanı da sizsiniz.. İşlerinize göre ayarlayabilirsiniz.

Haftada 1 kafi yada on günde 1.. her iki aile içinde geçerli bu..Buna çözüm bulamazsanız ileride bebeğiniz olduğunda çok daha sıkıntı çekersiniz.

hayır canım haksız olurmusun siz artık evlisiniz evinde durmayı bilicek bunun görüştürmek istememekle

hiç ilgisi yok ozaman benide anla benim işim her defasında gidemem de sensiz gitmek istemiorsa sana da uyacak yani.

kayınvalidenle aranızda bi problem varmı peki anlaşabiliomusun peki.

Teşekkürler meleknaz eşim ile bu konuyu çok konuştum her defasındada onlar senin ailen tabiki göreceksin hayatta onlardan başka kimsemiz yok gibi tatlı sözler ile de belirttim.eşim sanırım vicdani olarak kendini kötü hissediyor gitmeyince ama ne zaman a kadar bu böyle gidecek.
Ilk başlarda seviyordum ailesini ama bu konudan dolayı artık gıcık oluyorum.
Bi tartışmamızda eşim beni çağıracaklar diye korkuyorum senle aramız bozulacak diye düşünüyorum dedi yani beni de seviyor aramızın kötü olmasını istemiyor tek git diyorum sensiz bi yere gitmem diyorum yani karışık durum

Kayınvalidem çok iyi bi insan diyorum ya o yönden çok şükür ki bi sıkıntı yok evlerimiz ayrı ama hergün beraber olsak hiç itiraz etmezler yani sürekli öyle olalım diyor iki gün geçince gitmezsek üçüncü gün kayınbabam arıyor geliyoruz biz bi istediğin varmı diyor hiç sormuyor bile işin var mı gücün var mı diye..
Eşim ile de tartışmak istemiyorum her bu konu açıldığında ağlıyor onu üzmek De istemiyorum ama bende huzursuz oluyorum gidiyoruz tv ye bakmaktan başka hiç bişi yapmıyoruz babam uyuyor eşim tel ile oynuyor bizde annem ıle tv ye bakıyoz

ortak bir şeyler yapmayı deneseniz? birlikte bir şeyler yapmayı alışkanlık haline getirebilirseniz belki daralan vakitler bir bahane
olur.o istemeden sonuçta ailesinden koparamazsın ve bunu her istediğinde sizin aranız açılacaktır.

"sen git bugün ben gelemeyeceğim" desen problem olur mu

zaten çocuk olunca bu kadar sık gidemezsiniz diye düşünüyorum.bir zaman oluyor ki çocuklarla nerelere gidebilirim diye düşünüyorsunuz..biz kayınvalidemlere yakın oturuyorduk.5 aydır ayrı şehirlerdeyiz..
ama özellikle yazın biz de 2 günde bir gitmek istiyorduk..yaklaşık 40 km aramız..ama gitmek istiyorduk..yaz akşamları dolaşmaya çıkardık..çocukları parka götürürdük..bir de bizimkiler çok kafa dengi..muhabbet yemeler içmeler..çook özlüyorum inanın..
biz buraya taşındıktan 1 ay sonra kayınpederime mide kanseri teşhisi kondu..ameliyat oldu..tedavi aşamasında..onları kaybetmek istemiyorum..daha çok özledim onları..

Eşinizle bu durumu daha ayrıntlı ve baska sekılde konusun. böyle hergün olmaz yorgunum yanlıs anlasılacakta bıdurum yok de. yıne kabul etmıyorsa tamam de sen gıdersın ozaman ben yorgunum 2 günde bır olmaz de. aıleler ve sız arasında bır mesafe olmalıkı saygıda olussun. hatta 2 günde bır gıtsen bıle sevıyelerı korumaya calıs ıclı dıslı olma. karsılıklı saygı duyulmazsa düşüncelere gıderek kırgınlık artabılır saygı duymasını söyle eşine

Cumartesi pazar birlikteydik Pazartesi de görüştük o hafta Perşembe ve cuma da gittik bügün yine gidelim diyor napıcam bilmiyorum çaresizim

Cumartesi pazar birlikteydik Pazartesi de görüştük o hafta Perşembe ve cuma da gittik bügün yine gidelim diyor napıcam bilmiyorum çaresizim

​Bugun de benim aileme gidelim diyin sizde bakalım ne yapacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…