Lys-5 :(

rihannaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
634
85
118
İstanbul
Yine ben arkadaşlar. Lise 3. sınıfta okuyorum. Tm bölümüne gidiyorum çünkü dil bölümü olan okul bize çok uzak. Sorunum da şu ki lys-5 yani Dil sınavına girmek istiyorum ama eğitim çok yetersiz. Düşünün ki hala sınavlarda babanın mesleği ne sorusu soruluyor. Şimdi baktım lys-5'in sorularına ama çok moralim bozuldu ağlamaya başladım. :5: Sınavlardan 90dan aşağı puan almamış ben, buradaki bir soruyu bile yapamadım. Seneye bir dil kursuna yazılmalıyım. Sizce ne kadar katkısı olur lys için? Ya da siz ingilizcenizi nasıl geliştirdiniz? Lys-5e girenleriniz var mı? :43:

bir ingilizce öğretmeni olarak fikrimi belirtmek istedim. dil bölümünün olmaması kötü bir durum ama ekstra çaba harcayarak bu dezavantajı ortadan kaldırabilirsin. dershane ya da dil kursu çok faydalı olacaktır. tek başına altından kalkman daha zor olur.

bir ingilizce öğretmeni olarak fikrimi belirtmek istedim. dil bölümünün olmaması kötü bir durum ama ekstra çaba harcayarak bu dezavantajı ortadan kaldırabilirsin. dershane ya da dil kursu çok faydalı olacaktır. tek başına altından kalkman daha zor olur.

O soruları görünce kendime olan güvenim sarsıldı. Şimdi çözmek için güzelce konuları ilk baştan anlatan, iyi testleri olan yardımcı kitaplar da almak istiyorum. Çünkü ben de ingilizce öğretmeni olmak istiyorum.

​Halk egitimde ingilizce kursları veriliyor oralara gidebilirsiniz yada dil kurslarına yazılabilirsiniz.

ben sınava lys 5ten girdim
ama 10. sınıftan beri hep ingilizce üzerine yoğunlaştım
birden olmuyor malesef
netlerim çok düşüktü 100 sorudan 30 falan ancak yapabiliyordum
son seneye geldiğimde 85 90 arası netlerim oldu
ama dediğim gibi ben sadece ingilizce çalıştım
normal bir dil kursuna değil lys5e yönelik çalışan bir dil kursuna gitmeni öneririm
hangi lise de okuyorsun
anadolu öğretmen?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maddi durumunuz iyiyse bu sene hızlandırılmış kursa git seneyede dershaneye git.Temelin iyi mi?

nesibe sevgi öndeş in bu kitabını mutlaka bir yerden edinmelisin
buna çok çalışırsan gramer eksiğin kalmaz diye düşünüyorum
buna çalışmıştım ben
Eki Görüntüle 895348

Eki Görüntüle 895349
ayrıca bu kitaptaki kelimeleride ezberlemeye başla
son senede lys5e yönelk kursa gidersinn.kursa gitmeden yapamazsın çok zor yani.çünkü okulunda da yok ingilizce eğitim.
dershanede işin püf noktalarını test tekniğini öğretiyorlar.bazı soruları okumadan çözüyorsun böylece.
anadolu öğretmen lisesi değilsin anladığım kadaryla
çünkü öğretmen liselerinde dil sınıfı olur mutlaka

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen sene lys5e girmiş biri olarak mümkünü yok kursla falan olucak iş değil alt yapın yoksa. Bir de dil bölümünde değilmişsin. Dilkonun dersanesine git direk lys5e yönelik çalışmaları. Lys 5 kolay gibi görülse de bir çok kişi tarafından en çok emek isteyenidir. Çok çalışmalısın ;)

Canim ben lys-5 e girdim bu sene su an bogazici uni. Ingilizce ogretmenligi okuyorum :)) sunu soyliyim kurs veya dersane sart degil. Sahsen ben okulda fa dersanede de iyi bir egitim alamadim. Ama sen hangi sehirdesin bilemiyorum benim gittigim dilko hic iyi degildi memnun kalmadim. Ozel ders alabilirsin mesela.. bilemiyorum sana kalmis. Saglam bir egitim seti al kendine els iyidir. Yds de alabilirsin. Grameri hallet o kitaptan. Sonra bol bol kelime. Daha onunde 2 senen var. Cok calisirsan halledebilirsin ;)

Son düzenleme:
Yine ben arkadaşlar. Lise 3. sınıfta okuyorum. Tm bölümüne gidiyorum çünkü dil bölümü olan okul bize çok uzak. Sorunum da şu ki lys-5 yani Dil sınavına girmek istiyorum ama eğitim çok yetersiz. Düşünün ki hala sınavlarda babanın mesleği ne sorusu soruluyor. Şimdi baktım lys-5'in sorularına ama çok moralim bozuldu ağlamaya başladım. :5: Sınavlardan 90dan aşağı puan almamış ben, buradaki bir soruyu bile yapamadım. Seneye bir dil kursuna yazılmalıyım. Sizce ne kadar katkısı olur lys için? Ya da siz ingilizcenizi nasıl geliştirdiniz? Lys-5e girenleriniz var mı? :43:

öncelikle aynı derttenmişiz bende yabancı dil okumak istiyordum ama bizim okulda yabancı dil bölümü yoktu olan okulada babam inatlaşıp göndermedi bende zorunlu olarak Tm okudum. 3 kişi tanıyrum Tm bölümü okuyupta ingilizce öğretmenliğini kazanan. hepsi ikinci denemelerinde kazandılar ama ikisi yurtdışını kazandılar diğeride almanya doğumlu olduğu için biraz ayrıcalıklıydı tabiki. (almanya ingilizce farklı diller olsada benzerlikleri olduğunu söylerdi.) kuzenimde ingilizce öğretmenliği mezunu ama anadolu öğretmen lisesinden mezun ve yatıp kalkıp ders çalışan biriydi o şekilde dayanabileceğini zannetmiyorum.:19: şimdiden kursa gitmelisin aradaki farkı kapatmalısın seneye kadar. inşallah sene kaybettirmez bu sana.

O soruları görünce kendime olan güvenim sarsıldı. Şimdi çözmek için güzelce konuları ilk baştan anlatan, iyi testleri olan yardımcı kitaplar da almak istiyorum. Çünkü ben de ingilizce öğretmeni olmak istiyorum.

bir arkadaşın da dediği gibi els dergilerini mutlaka edinmelisin özellikle kendin çalışmayı düşünüyorsan. bu yıl gramer ve kelime eksiklerini tamamlayıp seneye test tekniklerine yoğunlaşırsan sıkıntı olmaz. düzenli ve sıkı çalışmalısın.

Canim ben lys-5 e girdim bu sene su an bogazici uni. Ingilizce ogretmenligi okuyorum :)) sunu soyliyim kurs veya dersane sart degil. Sahsen ben okulda fa dersanede de iyi bir egitim alamadim. Ama sen hangi sehirdesin bilemiyorum benim gittigim dilko hic iyi degildi memnun kalmadim. Ozel ders alabilirsin mesela.. bilemiyorum sana kalmis. Saglam bir egitim seti al kendine els iyidir. Yds de alabilirsin. Grameri hallet o kitaptan. Sonra bol bol kelime. Daha onunde 2 senen var. Cok calisirsan halledebilirsin ;)
siz sınava yeni girmişsinz o yüzden size sorayım
öğretmen liseli misinz
benim zamanımda soruları fullesende öğretmen lisesi çıkışlı değilsen boğaziçini kazanmak mümkün değildi
hala var mı ek puan?

Tatlım İnan azmedince oluyor ben mezun olana kadar bölümüm tm idi, son sene karar verdim dil okumaya okulumda bölüm de yoktu,son yok dersane ,els ve dilko kaynaklarıyla hazırlandım açıkcası çok üstüne düşmedim ama kazandım emin ol uğraşırsan çok çok iyi şeyler de yaparsın.ingilizce sınavları basittir bir kaç kıralı ezberlersen tık tık yaparsın o testleri,benm de ilk denememde 20 doğrum çıkamıyo ve hiç dersaneye gitmemiştim

Hadi Anadolu olsa neyse, biz sonradan Anadolu'yuz. Yani düz lise dersleri görüyoruz Almanca falan yok. Alt yapım biraz var zamanlı cümleleri kurabiliyorum, kelime hazinem de eh işte :44: Şimdiden kaynakları edinmem lazım yoksa biraz zor gibi :26:

Tatlım hiç güvenin sarsılmasın okulda dil bölümüde olsa sınava hazırlanırken zorlanırsın,
Sınav tekniği başka bir şey çünkü.
Bende lise 2'de gittim ilk dershaneye girdiğimiz sınavda neredeyse sonuncuydum ama çalıştım ve güzel bir üniversiteyi kazandım.
Bu arada lise o zaman 3 yıldı.
Çalışırsan yaparsın, şimdiden kendine baskı yapma lütfen.. ama alan dışı tercih puanını düşürmez mi?

Son düzenleme:
siz sınava yeni girmişsinz o yüzden size sorayım
öğretmen liseli misinz
benim zamanımda soruları fullesende öğretmen lisesi çıkışlı değilsen boğaziçini kazanmak mümkün değildi
hala var mı ek puan?

Alıntılarda bildirim gelmiyor ya çok geç bir cevap oldu kusura bakma. öğretmen lisesi çıkışlıyım ve evet hala ek puan var fakat yeni sistemde öğretmen liseliysen ve öğretmenlik tercih edersen sadece 7 puan geliyor :( .. kötü oldu biraz.

Back
X