Maaş haczi

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Üzerime iki tane telefon borcu var.Net borç 1500.Şuan henüz yeni işe başlıyorum.Bu borç avukata düşmüştü.Dün aradılar.3500 olarak ödememi yoksa 4500 olarak icraya verilecegimi söylediler.Sadece kredi kartına taksit yapıyorlarmış.İşe de yeni başlıyacagım.Maaşıma mı haciz gelir direk.En fazla 3 taksit yapıyorlarmış bu arada.

Üzerime iki tane telefon borcu var.Net borç 1500.Şuan henüz yeni işe başlıyorum.Bu borç avukata düşmüştü.Dün aradılar.3500 olarak ödememi yoksa 4500 olarak icraya verilecegimi söylediler.Sadece kredi kartına taksit yapıyorlarmış.İşe de yeni başlıyacagım.Maaşıma mı haciz gelir direk.En fazla 3 taksit yapıyorlarmış bu arada.
Evet maaşına haciz gelir ama hepsini birden alamaQ

Maaşın 1/3'ine haciz gelir, hepsi kesilmez. Taksit yapıyoruz lafına falan inanmayın avukata danışın, dolandırılmayın. Zira avukatlık bürosundan arıyoruz deyip dolandıranlar çok.

Icra takibi baslatılınca ana borcun üzerine masraflar vs ekleniyor tabi. Ayrıca faiz de işlemeye devam ediyor. Ancak 1.500 tl borç için istenen rakamlar bana fazla geldi biraz. Ayrıca tam anlayamadım. Takip baslatılmış mı, başlatılacak mı? Başlatılmadıysa asıl alacaklıya gidip ödeme yapın bir an önce. Başlatıldı ise avukatın söyledikleri anlamsız oluyor ama..

Size tavsiyem nereye borçlu iseniz oraya danışıp, borcunuzun faizi ile birlikte toplam miktarına ilişkin belge almanız. Gerçekten avukata devredildi ise takip başlamadan ödemeniz. Takip başlatıldı ise de size teblig edilen ödeme emrindeki tutarı dosyasına yatırmanız.

Son düzenleme:
Maaşın 1/3'ine haciz gelir, hepsi kesilmez. Taksit yapıyoruz lafına falan inanmayın avukata danışın, dolandırılmayın. Zira avukatlık bürosundan arıyoruz deyip dolandıranlar çok.
+1 Ben de aranmistim daha once dikkatli ol konu sahibi dolandirici olabilirler. Neden 1500 tl telefon borcun var ama ya:KK43:

Icra takibi baslatılınca ana borcun üzerine masraflar vs ekleniyor tabi. Ayrıca faiz de işlemeye devam ediyor. Ancak 1.500 tl borç için istenen rakamlar bana fazla geldi biraz. Ayrıca tam anlayamadım. Takip baslatılmış mı, başlatılacak mı? Başlatılmadıysa asıl alacaklıya gidip ödeme yapın bir an önce. Başlatıldı ise avukatın söyledikleri anlamsız oluyor ama..

Size tavsiyem nereye borçlu iseniz oraya danışıp, borcunuzun faizi ile birlikte toplam miktarına ilişkin belge almanız. Gerçekten avukata devredildi ise takip başlamadan ödemeniz. Takip başlatıldı ise de size teblig edilen ödeme emrindeki tutarı dosyasına yatırmanız.
Teknosa gıbı bor yerden almıştım.Ikı ay gecıkme oldu hemen avukata devredılmıs.Bir avukata danısayım en ıyısı

karşı taraftan sizi arayan kimse ile anlaşma yoluna giricem ye muhattap olmayın

borcu ödeyemiyorsanız sizin maaşınızdan 4/1 alabilirler ancak

ödeme yapacaksanızda siz kendiniz bir avukata danısın mutlaka

karşı taraftan sizi arayan kimse ile anlaşma yoluna giricem ye muhattap olmayın

borcu ödeyemiyorsanız sizin maaşınızdan 4/1 alabilirler ancak

ödeme yapacaksanızda siz kendiniz bir avukata danısın mutlaka
Evet pekı avukat danısma ucretı alıyo sanırım dımı

Yeni girilen işte maaş haczi gelmesi hoş bir intiba bırakmıyor maalesef.
2 senen önce işe giren bir personelimize sigorta girişi yapılır yapılmaz, aranıp tebligat almaya başladık.
Firma, tüm tebliğlere cevap vermek ve takibini yapmak zorunda kalıyor.
Personele 7 ayrı yerden maaş haczi geldi, her birine dilekçe ile cevap verdik.
Aynı zamanda maaş ödemeleri yapılırken, maaşın 4/1 icraya kalan 4/3 personele olacak şekilde yapıldı.
Her tebliğ, tebliğ tarihine göre ödeme sırasına alınıyor v.s.
Haliyle tüm bunlar firmaya ekstra iş takibi ve sorumluluk getiriyor.

Back
X