Maaş hakkında yalan söylemek?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kyoshi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
1 aylık flörtte maaş sorulmaz, mal varlığı sorulmaz, aile ilişkileri çok deşilmez. Ayıptır.

Bir de maaşı çok ütopik olup, dünya kadar malı mülkü olup dilenciden hallice gezen tipler vardır. Bunlar bilerek böyle davranır. Eksi sözlükte dünya kadar başlık var, erkekler kadını hep maddi konulardan denerler. Yok şu kadar borcum var vs. Sonra ilişki devam ederse bir görürsün ki adam hiç anlattığı gibi çulsuz değil.

Ben şunu anlamıyorum bence erkeği deneyeceksen cimri mi değil mi diye deneyeceksin. Maaşı cok ütopik olur cimrinin teki olur geçiniz hiç çekilmez. Bir yere gitmez. Ben eski eşimi başbaşa balayı dışında 3 yılda tatile hiç götüremedim. Öyle bir cimriydi. Sorsan çok iyi maaşı vardı, bir pansiyona bile götüremedim. Her tatili 75 yaşlarındaki anne babasının yanında maaile geçirdik. Yeni evliydik hiç romantik tatil yapamadım. Eşimin cimriliğinden hiç cicim aylarım olmadı. Yazları 40 yıllık evli gibi geçirdik. Bizden az kazanan kaç çift tatillere giderdi ben öyle iç geçirirdim. Keşke cimri bir eşim olmasaydı, pansiyon vs hiç fark etmez her yıl baş başa tatil yapsaydık. Annemin devremulkune gidelim dedim cimrilikten onu bile kabul etmedi. Cimri biriyle gerçekten yaşanmaz. Ben sizin yerinizde olsam maaşına değil bana cimri mi değil mi ona bakardım.

Son düzenleme:
60-70 bine takım lideri mi şaka mı yapıyosunuz? Eşim, kaynım, kardeşim ve zibilyon tane arkadaşım yazılım mühendisi. Böyle bir maaş yok IT sektörü için. Hele de Türk telekom gibi büyük bir firmada. Kardeşim mezun olalı üç yıl oldu. Yeni başladığında alıyordu 60 bini.
Bu ücretler tamamiyle gerçek. Türkiyede en iyi e ticaret şirketlerinden birinde aynen bu şekilde. Her şirket politikası farklıdır ancak 50 60 bin isteyip istifasını verip iş bulamayıp dönmek isteyen yazılımcı ve pm kaynıyor… maalesef. Bunlar kafamdan uydurduğum tahminler değil

Araştırmanızı öneririm :D 60 bine takım liderini 3 harfli markette anca çalıştırırsınız.
Ataştırmama gerek yok. Biliyorum. Tanıdığım 3 yazılımcı 5 yazılımcı var diyerek yapmıyorum bu yorumu. Eşim yönetici altındaki 100 kişinin maaş bildirimini kendisi yapıyor birebir.
Skalalar kişiye göre aşırı oynayabiliyor. Eski eleman hep daha az alır.
Muhakkak ki orta seviye olup iyi kazananlar da vardır. Ama geneli asla değil.

Son düzenleme:
Bu ücretler tamamiyle gerçek. Türkiyede en iyi e ticaret şirketlerinden birinde aynen bu şekilde. Her şirket politikası farklıdır ancak 50 60 bin isteyip istifasını verip iş bulamayıp dönmek isteyen yazılımcı ve pm kaynıyor… maalesef. Bunlar kafamdan uydurduğum tahminler değil
Eşim turk telekom, vodafone, turkcell, huawei hatta ericson ve bunlara iş yapan bazı taşeron firmalarda çalıştı. İstediği maaşı alamayınca veya şartlar canını sıktığında iş değiştirdi. Hiç bir zaman benden az maaş almadı. Öğretmenim ben. Telekom sektöründe maaşlar böyle değil diyelim o zaman.
Evet eski elemanlar daha az alıyor. O zaman da iş değiştiriyorlar. Birbirlerine maaşlarını da söylemek yasak ama söylüyorlar. Bir şirkette işten çıkıp rakip şirkete girmek de yasak ama giriyorlar…

Kızlar bir süredir görüştüğüm biri var. Kendisi Türk Telekom'da mühendis olarak çalıştığını söyledi. Dedim nasıl koşulları vs ücret yeterli oluyor mu memnun musun gibisinden sorular sordum. O da yetmiyor asgariye yakın alıyorum gibi bir şey dedi. Ben Türk Telekom'da çalışan bir mühendisin o kadar alacağını hiç sanmıyorum. Neden böyle bir şey söylemiş olabilir? Ya da doğru olabilir mi? Hiç oradaki maaşlar hakkında fikri olan var mı?
Fikrim yok ama şu konuda fikrim var ben kendi işimin sahibiyken bile tezgahtarım ya falanca x mağazada diyip geçiyordum ilk dk dan maaş sorandan kendince statü anlamaya çalışan çakallardan nefret ederim ona göre davranırım adam da öyle olabilir hani 60 k alıyosam sana ne 160 k alıyosam sana ne buna göre mi beni adam yerine koyacak

Benim tanidigim biri baya yuksek bir maas aliyordu ama sunu sormak lazim ne muhendisi ,orada ne is yapiyor .

maaşını sormana kıl olmuş seni denemek için yalan söylemiş. sakın kurcalama artık.

Kadının yaşı,erkeğin maaşı sorulmaz derler.Ortada ciddi bir ilişki yoksa sorulması çok itici.Zaten sormadan internette biraz bakınsanız en düşük 43 en yüksek 110 bin aralığında maaş aldıklarını görürdünüz
Özel olarak görüştünüz erkekler yaşınızı sormuyor mu? yaş bilgisi bilmeden mi ilişki yaşıyorsunuz? yaş da sorulur maaş da sorulur valla biraz da realite.

Bu ilişkiniz muhtemelen bitecek.

Bundan sonrakine “dolaylı” yollardan maaşını sormayın. Çok itici duruyor. İşinden memnun musun diye sorun illaki işi ile ilgili bir şey soracaksanız.

Ben biriyle ilişki yaşıyorsam ne olduğunu, neci olduğunu, yaşam standartlarını net olarak bilmek isterim ya. Belirsizlik içinde yüzmek istemem. Karşımdaki de bana sorabilir. Gocunacak bir şeyim yoksa niye triplere gireyim?
Servet avcısı denilen kadınlar serveti olan adamlarla beraberler zaten. 100k maaş öyle sakınılacak bir meblağ değil yani. Para düşkünü olanlar, maaşlı çalışan adamlara yönelmiyorlar bile. Erkekler kadınlara her şeyi soruyorlar. Geçmiş ilişkilerinden, aile ilişkilerine kadar. Dan dun sorulmamalı ama kafalarda soru işaretleri de olmamalı.
Bu zamana kadar hep arkadaşlıktan dönen ilişkiler yaşadım. Her şey netti. İlişkiye başladığımda sevgilimin ailesinden, maddi durumlarına, eski ilişkilerine kadar her şeyi biliyordum. Şimdi ilişkilere başlayamıyorum. Çünkü her şey çok belirsiz. İnsanlar kendilerini açmıyorlar, kilit konuları konuşmaktan kaçıyorlar. Ne gerek var? Bunlar zaten öğrenilecek.
Geçen normal arkadaşımla otururken maaşımı sordu. Hiç çekinmeden söyledim. Aklıma kötü bir şey de gelmedi.
Flörtümün arkadaşı babamın mesleğini sormuştu durduk yere. Söyledim. Çok mu gizli bir bilgi sanki? Bu kadar kompleksli olmamak lazım.
Hani yaş kompleksi olan kadınlar olur ya, bir türlü yaşını söylemez falan. 40 yaşındadır ama doğum günü pastasına esprisine "18" yazdırır. Onlar geliyor aklıma.
Belki kendi maaşı iyidir ama ailesinin durumu kötüdür. Kesin vardır gocunduğu bir şey. Boşver üsteleme. Yüzeysel konuş ya da kendinden bahset. Zamanla o da açılır. Güven gelişmediyse herkes her şeyi yanlış anlamaya meyilli olur.
Belli yaştan sonra ilişkiler bu yüzden zor maalesef. Üniversitede okurken güzeldi. Hepimiz öğrenciydik. Kafelerde saatlerce oturur donumuzun rengine kadar bilirdik:) Şimdi hep taktikler, denemeler, bilmemneler..

Kızlar bir süredir görüştüğüm biri var. Kendisi Türk Telekom'da mühendis olarak çalıştığını söyledi. Dedim nasıl koşulları vs ücret yeterli oluyor mu memnun musun gibisinden sorular sordum. O da yetmiyor asgariye yakın alıyorum gibi bir şey dedi. Ben Türk Telekom'da çalışan bir mühendisin o kadar alacağını hiç sanmıyorum. Neden böyle bir şey söylemiş olabilir? Ya da doğru olabilir mi? Hiç oradaki maaşlar hakkında fikri olan var mı?
Ben biliyorum ne kadar kazandıklarını. 3 Asgari ücretten fazla alıyorlar.

Ben eşimin maaşını hiç sormadım o da söylemedi 😂😂😂 ama merak ediyorum gurur yaptım soramıyorum da. Kit'te şef memur. Acep maaşı kaç tele 😅 ayy dannn diye soranlara şaşırıyorum. Utanırım soramam. Ya, sana ne derse? İyi ki sizi terslememiş🙄 biri bana sorsa sana ne derim..

Turk Telekom kurumsal bir yer, düşük maaş vermesi mümkün değil. Yakınım çalışıyor işletme mezunu. Maaşından şikayet ettiğini hiç duymadım genel olarak işini seviyor. Yalan söylemiş olabilir ya Turk telekom, mühendis olmak yalan yada maaşı yalan.

Ben eşimin maaşını hiç sormadım o da söylemedi 😂😂😂 ama merak ediyorum gurur yaptım soramıyorum da. Kit'te şef memur. Acep maaşı kaç tele 😅 ayy dannn diye soranlara şaşırıyorum. Utanırım soramam. Ya, sana ne derse? İyi ki sizi terslememiş🙄 biri bana sorsa sana ne derim..
Ama neden utanılacak ya da gurur yapılacak bir mesele gibi görüyorsunuz ki? Her şeyini bildiğim adamın maaşını mı bilmicem. Sıradan arkadaş olsa neyse de eşimse bilmeliyim. Ona göre hesap kitap yapıyorum ben. Yakın zamanda taşınıcaz ve ben de iş değiştiricem. Bir süre iş bulamazsam eşim tek maaşla geçindirebilir mi bunu bilmem lazım. Eğer maaşı düşükse iş bulmada acele ederim, yüksekse bir ay dinlenir, sınavı atlatır, sonra işe girerim mesela. Ya da kira konusunda maaşı bilmezsem sınırlama yapamam. Şu an ikimiz de çalışıyor olsak da sağlık sorunu veya çocuk vs olursa diye tek maaşa göre hesap yaparım. O yüzden bence eşe maaş sorma utanılacak bir şey değil.

Ama neden utanılacak ya da gurur yapılacak bir mesele gibi görüyorsunuz ki? Her şeyini bildiğim adamın maaşını mı bilmicem. Sıradan arkadaş olsa neyse de eşimse bilmeliyim. Ona göre hesap kitap yapıyorum ben. Yakın zamanda taşınıcaz ve ben de iş değiştiricem. Bir süre iş bulamazsam eşim tek maaşla geçindirebilir mi bunu bilmem lazım. Eğer maaşı düşükse iş bulmada acele ederim, yüksekse bir ay dinlenir, sınavı atlatır, sonra işe girerim mesela. Ya da kira konusunda maaşı bilmezsem sınırlama yapamam. Şu an ikimiz de çalışıyor olsak da sağlık sorunu veya çocuk vs olursa diye tek maaşa göre hesap yaparım. O yüzden bence eşe maaş sorma utanılacak bir şey değil.
Aynen eşin maaşı bilinmez mi hiç?zamlı maaş bu ay ne yattı diye sorarım ben😊

Back
X