Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Ne yalan soyleyeyim ben bazen esimin banka hesabina girip bakiyorum. Baktigimi da biliyor, goruyor ama bir sey demez. O da benimkine girip bakabilir ne zaman isterse ama bakmiyor. Baktigim icin ne kalip kalmadigini biliyorum. Bir de belli bi limitin altina dusmesini pek istemiyorum, tembihliyorum bazen atiyorum 4bin liranin altina dusmesin hesabindaki para diye. Ama buna pek dikkat etmiyor acikcasi arada limiti gectigi oluyor. 😅 zaten kendisi cok para harcayan biri olmadigi icin sorun olmuyor hic aramizda. Sizin durumunuzda olsam sorardim ben duramazdim. 😄 aylik kenara 4-5 bin ayirip birikim yapmasini isteyebilirsiniz mesela. Donunce de karar verirsiniz birikenle ne yapacaginiza.
Teşekkür ederim, konuyu daha fazla hortlatmayayim🤗

Değil mi ya. Çok ilginç geliyor. Aynısını bir erkek söylese ne ayıplarız.
Eşinin banka hesaplarını kontrol edenlere de şaşırıyorum. Zaten bütçe yönetimi olmayan kontrolsüz biri ile evli olunca ona gelene kadar başka sıkıntılar vardır.
Bide herseyimiz ortak hesaplar ortak demiş ama adamı VE herşeyi ele geçirmiş hani ortak ?? Tekel bu 🤷

Harçlık vermek ya da harçlık almak saçma geliyor bana

Çalıştığım paradan kimseden harçlık alamam

Aynı şekilde eşime de çalıştığını kesip harçlık vermek bencillik gelir.

Ortak hesap konusuna gelince bu size aranızdaki uyuma ve dengeye bağlı

Herkesin ilişki dinamiğine ve maddi durumuna göre kendisinin karar vereceği bir şey

Havuz sistemi iyidir,lakin harcamaları kontrollu yapmak şartıyla.herkesın kartıda kendınde olsun arkadaş.iş yerımizde baska bır bolumde çalışan bayan arkadaş benle birlikte çalısan eşinin yanına gelip yalvardıgını biliyorum nolursun 3 lıra ver 5 lıra ver dıye.o kadarada değil yaaa.bu adamlara Bu kadar kaptırmayın vermeyın yularları arkadas!

Eşim maaşını bana atar. Arabanın kredisi benim üzerime benim maaşımın bir kısmı oraya gider zaten. Kalanıyla da kredi kartı, fatura, yatırım yaparım. Benim ek kartım eşimdedir. İkimizde birbirimizin harcamalarını biliriz pek karışmayız zaten gereksiz alışveriş ikimizde yapmayız. Ama eğer o ay birimiz çok açıldıysa diğeri biraz daha dikkat edelim diye uyarır.

Esime harçlık veririm ne demek ya
İnanamıyorum
Çok rencide edici

Eşimin talebi bu yönde oldu. Kendisi öyle istedikten sonra benim söyleyebilecek bir şeyim yok.

Kendini rencide edilmiş gibi görmüyor ki 6.5 yıllık evliliğimde sistem bu şekilde işliyor.

Esimle ortak yatirim hesabimiz var, o hesaptan morgage da odeniyor. Cocuklarin yatirim hesaplari da o hesaba bagli.

Allah korusun birimizin basina bir sey gelirse hesaba erisim acisindan diger kisi asla sorun yasamaz, bir evrak falan da gerekmez.

Onun disinda maas hesaplarimiz kisisel. Herkes kendi ortalama harcamasina gore hesabinda para birakir, bazen yetmeyince ortak hesaptan geri ceker falan, odare ediyoruz. Birbirimizin harcamalarini kontrol etmiyoruz, maddi sikintimiz yok sukur. Olsaydi sahsen ben kontrol ederdim, o da ederdi, excel falan hazirlamaya bayilir zaten. O yuzden biraz dagimiza gore kis yasiyoruz diyeyim.

Ex eşi yoksa ex eşinden cocuk yoksa daha kolay tabi de cocuk varsa kendi ele almak istiyor erkekler...bi de kendi ailesine yardım edenler var..oyle harclıgını veririmle bitmiyor malesef

Benim eşim ailesinde de bu şekilde görmüş zamanında. Annesi evin kasası gibi olduğu için aynısını benden de rica etti. Bana harçlığımı ver gerisi ile ne yaparsan yap dedi. Tutumlu olduğumu bildiği için bu konuda da güveni tam olduğu için çok şükür bu hali ile şekillendi bizim durumumuz. Kimileri harçlık vermeme takılmış ama benim değil eşimin talebi bu yöndeydi.

Eşimin talebi bu yönde oldu. Kendisi öyle istedikten sonra benim söyleyebilecek bir şeyim yok.

Kendini rencide edilmiş gibi görmüyor ki 6.5 yıllık evliliğimde sistem bu şekilde işliyor.
Bana anormal gelmedi ne var ki bunda niye rencide edilmiş olsun. Adam çok harcıyordur siz tutumlusunuzdur bütçe planlamasında sen evin alışveriş giderlerini faturaları vs hallet demiş olabilir. Sanki kendisine ayırdıgınız para bitince elinizde olsa fazlasını vermeyecek misiniz. Harçlık deyince ilkokul çocuguna para vermek gibi algılanmış. Bütçe planlaması gibi düşünün arkadaşlar mesela 500 senin kişisel harcamana 500 Benim kişisel harcamama geriside giderler ve birikim demek gibi düşünün. Ne var bunda bence gayet doğru bir şey yapmışsınız. Biz öyle yapmadığımız için çok açıldık sonradan dank etti bana bir yerlerde hata yaptıgım. Bütçe planlaması konusunda ben daha iyiyim bu yüzden de paranın idaresi bende, bunda anormal bir durumda oldugunu düşünmüyorum. Eşime versem ay sonunu getiremediği gibi bide beni borca sokar. Çalışmıyor olsaydım da yine parayı idare etme işi bende olurdu muhtemelen, eşim hep söyler sen daha iyi idare ediyorsun diye. Bayanlar daha tutumlu ve yetenekli bu konuda bence☺️

Bizde ayrı ev giderleri kime denk gelirse karşılıyor.
Sen yaptın ben yaptım muhabbeti hiç olmadı.
Gerçi uzun bir zamandır eşimin işi ile alakalı sorunlar vardı evin her şeyi bendeydi ama şimdi düzen kurdu umarım yakında tekrar ortak olur :)

Oğlum var çok emek veriyor iyi bir şeyler yapabilmek ve daha iyi bir geleceği olması için umarım evlenince karısından harçlık almak durumunda kalmaz
Katiliyorum bu yoruma :)) cok tuhaf geldi yav erkek yapıyor olsa neler yazılırdı kadınlardan da varmis demekki.
Bizim hesaplarımız ayrı eşimin maaşını harcıyorduk genelde. Ama her şey pahali olunca tabi yetmiyor bende kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Geri kalani biriktiriyorum. Tabiki ailemiz için. Ileride çocuğum olursa rahatca ücretsiz izne ayrılmak için mesela. Çünkü eşimin maaşı yetmez ben çalışmazsam su pahalilikta.
Ev alabilir miyiz bilmiyorum ama onun için, araba için vs atıyorum kenara. Yani yine ikimize olacak ne biriktiriyorsam ama neden illa ortak hesapta olmali ben anlamam. Boyle daha özgür hissediyorum eşim de sormaz bu ay ne kadar attın ne yaptın vs diye. Beni tanıyor çünkü düşünürüm gelecegimizi

Son düzenleme:
Bana anormal gelmedi ne var ki bunda niye rencide edilmiş olsun. Adam çok harcıyordur siz tutumlusunuzdur bütçe planlamasında sen evin alışveriş giderlerini faturaları vs hallet demiş olabilir. Sanki kendisine ayırdıgınız para bitince elinizde olsa fazlasını vermeyecek misiniz. Harçlık deyince ilkokul çocuguna para vermek gibi algılanmış. Bütçe planlaması gibi düşünün arkadaşlar mesela 500 senin kişisel harcamana 500 Benim kişisel harcamama geriside giderler ve birikim demek gibi düşünün. Ne var bunda bence gayet doğru bir şey yapmışsınız. Biz öyle yapmadığımız için çok açıldık sonradan dank etti bana bir yerlerde hata yaptıgım. Bütçe planlaması konusunda ben daha iyiyim bu yüzden de paranın idaresi bende, bunda anormal bir durumda oldugunu düşünmüyorum. Eşime versem ay sonunu getiremediği gibi bide beni borca sokar. Çalışmıyor olsaydım da yine parayı idare etme işi bende olurdu muhtemelen, eşim hep söyler sen daha iyi idare ediyorsun diye. Bayanlar daha tutumlu ve yetenekli bu konuda bence☺️

Çok güzel özetlemişsiniz tam da durum bu şekilde.

Ortaktan ziyade tek el gibi algılanmış bazı yorumcular tarafından belki yazdığım yorumlar neticesinde ama inanın durum tam da sizin izah ettiğiniz gibi. Eşim çok memnun bu durumdan , adamın kafası rahat çünkü:)

Çok güzel özetlemişsiniz tam da durum bu şekilde.

Ortaktan ziyade tek el gibi algılanmış bazı yorumcular tarafından belki yazdığım yorumlar neticesinde ama inanın durum tam da sizin izah ettiğiniz gibi. Eşim çok memnun bu durumdan , adamın kafası rahat çünkü:)
Bizimde aynı şekilde.Eşimin tüm kartları bende. Nakiti bile yok yanında. Sadece bir kredi kartı var, onu kullanıyor. Nakit vereyim derim istemez.Onun maaşı harcarız, yetmezse benimkini harcarız.Benimkini genelde birikim için harcıyoruz ya da eve bişey aldıysak onu ben ödüyorum.
Bencede tek elde toplanılmalı.Başka türlü para birikmez.

Back
X