Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
canım bu ödemeler, borçlar,hayat şartına göre değişir biz şu şekilde yapıyoruz
herkesin hesabı kendinde k.kartları da ay başı olur maaşlar yatar ne borcumuz var 5 bin öderiz ne alıcak alırız onda da harçlık aynı kalır bende de ev için onun kredi kartı kullanılır arkadaşlarımla dışarı çıkarım hesap öderim kendi kartımdan aldıklarımı maaşımdan öderim ev aldık ben ödüyorum araba aldık o ödüyor sonrasında bir araba daha aldık elinde kim kalırsa veriyor aslına bakarsan ortak ama al maaşımı sen çek dememelisin neden sen çek artık her şey kolay tek tıkla gönder hesabına bitiversin güvenin yerinde kalır unutma..

Karamsar olmak istemem ama insanın zamanı geldiğinde kendini bile asla yapmam dediği şeylerin içinde bulabiliyorsa bu kocalar verilen güveni fazla buluyorum 16 yıldır çalışıyorum eşimin ve benim hesaplarımız ayrı herkes kendi maaşından evin ihtiyaçlarını bilir ve alır. Pembe panjurlu evlerinizden çıkın kendinize ait birikiminiz olsun.
Böyle söyleyenlerde oluyor kendi birikimde olsun diye hayatta ne olacağı bellinolmaz diye

hesabımız ortak değil ama harcamalar birikimler ortak

ayrı ayrı hesaplarda maaşlarımız durur, onun maaşından evin giderleri benim maaşımdan da bakıcı karşılanır kalan para da neye ihtiyaç varsa ona harcanır ihtiyaç yoksa birikim olarak tutulur

Eşim eşler birbirine güvenmeli der ama insanoğlu işte bugün güveniyorum ilerde ne olacak belli değil
Tabi ki eşine güveneceksin gece yanında uyuyup hayatımızı namusumuzu emanet ediyoruz güvenin olmadığı her ilişki yıkılır ama her duygunun fazlası zarar para kolay kazanılmıyor hele ki biz kadınlar için bu durum daha da zor ayrı hesapta para durması da bir güven konusu siz tedbiri elden bırakmayın derim nacizane fikrim

Bizimki ortak hesap.
Hatta ortak gibi de degil ben maasim yattigi gibi esime atarim
Bazen ise giderken cantama para attigini gorurum ben unutuyorum diye
Ve hic sevmiyorum fatura kredi vs ilgilenmeyi, esim ilgileniyor.

Bu cok kisisel bir durum.
Kimisi ilgilenmeyi seviyordur
Kimisi guven problemi yasiyordur
Kimisi benim maasim da benim maasim diyordur
Kimisi daha iyi butce yonetimi yaptigini dusunuyordur

Siz ne dusunuyorsunuz esiniz ve kendiniz hakkinda

Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
Bu tamamen güven meselesi, eşiniz sizden habersiz sağa sola para saçmayacak bütçe durumundan ayrıntılı haberiniz olacaksa yani şeffaf olacaksanız paranın kimde olduğu önemli değildir. İsterseniz kendinize harçlık ayırdıktan sonra kalan parayı tek hesapta toplar ödeme birikim gibi işleri bu hesaptan birlikte yaparsınız.

Bizde birikimleri ve ödemeleri eşim düzenliyor ama ben her hamlesini biliyorum. Ev ihtiyaçları dışında kişisel bir alılveriş yapacaksak birbirimize haber verip bütçeye göre hareket ediyoruz. Bu arada maaş kartlarımız birbirimizde çünkü artık telefon bankacılığıyla kartsız da kendi hesaplarımıza ulaşabiliyoruz.

Parayı nasıl kullanacağınızı kimde duracağını ya da toplanacağını, nasıl birikim yapılacağını ayrıntılı konuşun derim ben

Aileden aileye degisir bu durum.
Kadın maasini hesapsız harcayamayacagina göre ortak hesap olması yada olmaması fark etmez aslinda.
Mesela soyle evliliği olan var mı?
Adam harcıyor herşeye ve kadına paranla naparsan yap diyorsa ayrı takil 😂
Ama ev alınıyor araba aliniyor tek maaşla değil birinin maaşı kredi diğeri ile evin gideri.
Adam savurgandir kumarbazdir vsvs ozman el konur paraya.
Diğer türlü sen onu aldın ben onu aldım hesabına dönüyor bu da şık değil.

bizim en bastan beri ayrı hesaplarımız.
büyük kalemleri aramızda paylaştık.
duruma göre o bana verir ben ona veririm ya da ortak birikim yaparız.
ben kimseye al paramı yönet diye vermem. kimsenin parasını da ver yöneteyim demem.
yapana saygı duyuyorum ama.

Bence ilk baş ayrı takılın, duruma gore sonra ortak yaoarsınız. Şuan çok yenisiniz
Kim pinti kim elibol, kim kimin ne aldığına karışıyor bilmiyorsunuz daha.

Şuan ortak yapıp sonra ayırırsanız soeun yaşarsınız. O yuzden acele etmeyin zaman gostersın

Bizim hesaplar ayrıdır
Cunku kazancım kendime 😆

Hem işte çalışıp hem evde iş yapicam bir de ortak hesap olacak ohhh ne güzel dünya :KK53:

Aynen bizimki de bu şekildedir.

Eşim de çok memnun ben de.
Aynen bende memnunum .Eşimde savurgan değildir
Hatta bazen kıyafet alışverişini gereksiz görür yine ben alırım gömleğini pantolonunu vs.
Kendine öyle özel harcaması yok arada nadiren oluyor.
Hatta evlilik yıldönümümüzde gittim kendime deri terlik ve çanta aldım senin bana hediyen dedim :rolleyes:
İyi yapmışsın dedi 😂😂 Beğenmediğim bişey almasındansa ben kendim alayım daha iyi 😁😁

Bence evlilikte taraflar birbirlerinin ne kazandığını bilmeli. Örneğin eve giren para belli, evin aylık giderleri sonrası geriye kalan paranın ne olacak konuşulabilir. Kalan paradan belli bir miktar aylık birikim için ortak hesap açılabilir. Giderler ve ortak birikim için verilen paradan, yani maaşlardan geriye kalan paralar herkesin kendi hesabında olmalı.

Bizim ayrı ayrı.ev ihtiyaç larını o karşılar.yetmesse benden tamamlarız.
büyük bişey alınacaksa kimde ne varsa çıkarır ortaya o zaman alırız.hiç senin benim yapmadık.

Kendinize bi miktar ayırıp kalanı ortak hesaba yollayabilirsiniz, böylece harçlık gibi ondan da istememiş olursunuz. Bizde para benim farklı bi hesabımda birikir o yüzden ne var ne yok bana yollar, kendisine kafasına göre ayırır, o bana ben ona hesap sormayız. Herkes ailesine küçük harcamalar yapabilir büyük miktarlarda birbirimizin haberi olur sadece. Benden para esirgeyen biriyle ben de aile olamam.

Ben ortak olayına karşıyım. Çünkü buna dair kötü bir deneyim yaşadım. Hayatta artık hiç bir şeye güvenim kalmadı.

bence ayri olmali kendi paran kendi elinde olmali

Aslında en başta ayrı tutup sonra güven kazanıldıkça belki ortak hesap olayına girilebilir, biz yıllar içinde ortak hesaba geçtik gibi olduk, ilk günden bak tüm maaşını bana yolluyorsun deseydi hadi ordan derdim heralde. Ben de yıllar önce ekonomik olarak sömürüldüm o yüzden aslında ortak hesap istemeyen kadınları çok iyi anlıyorum.

Back
X