Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Eşimle hesabımız ortaktır en başından itibaren.
Eşimin maaş kartı bendedir , maaşını çekerim benim hesabıma atarım , tüm ödemeleri hesaptan yaparım , evin tüm ihtiyaçlarını alırım , eşime harçlığını veririm. Kalan tutar var ise ne yapacağımıza ortak karar verip onu yaparız.
Ortak hesapta olunca aldığımız paranın daha bereketli olduğuna inanmışımdır her zaman.
Aynen bizim de Öyle.benim kartıma yatırır maaşını özel dersten gelen para da bana gelir ki bunu başta kendisi istedi. Akbank her yerde var Denizbank az yerde diye. Harçlık vermem sadece o marketten alacakları için bir miktar ayırır hesabında biterse takviye ederim.
Faturalar otomatik ödeme yaptgmzda 1 kere elektrik gtmsti o yüzden telden yatryrm onu da. Zaten yeni ev kredisine girdik hesap işi bende.evde de anneme verirdi babam maaşını gelenek sanırım.

Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
Yo yanlış anlaşılacak bi şey olduğunu düşünmüyorum ayrı da olabilir beraberde olabilir ama ben ayrı olmasını isterdim

Eşimin aylık harçlığı 150 tl :) evet yanlis okumadaniz ama bu tutari esim kendi belirler , sigara kullanmaz , sirket araci vardir yakit masrafi olmaz , tüm alisveris benden geçer, tüm faturalar ortak hesaptan tarafimdan ödenir, annesinin faturalari dahi benim banka sisteminde kayıtlı ben oderim annesi fatura tutarini bana oder , hatta komik birsey anlatayım, eşimin geçenlerde doğum günü, çok pahalı olan yani simdilik butcemiz icin pahali olan bir ayakkabı begendi , dedim ki ev kredisi 8 ay sonra bitiyor bittigi aydan sonraki ay sana o ayakkabıyı alacagim soz verdim. Fakat annesi kiyimsiz olduğu icin sen o tutari ayir kenarina , geçenlerde gittiğimizde çıkartip bana veriyor oglu da yani eşimde yanımda , diyor ki oğlum begendigin ayakkabıyı alirsin :) anne dedim niye bana veriyorsun oğlun burada ya , diyor ki nasil olsa bu para sana gelecek:))

Tabi ki parasi bittiginde ortak hesaptan kullanabilir ama genellikle ay basinda verdigim 150 tl si ile ay sonunu buluyor :)
👏👏👏👏👏👏

Ortak hesap bana saçma geliyor açıkçası, eşimle de hesaplarımız ayrı haliyle...

Düşük bir kredi ödemem var, kalanı kendi keyfime göre harcıyorum ve biriktiriyorum.
Faturaları vs eşim öder, ben oğlanın ihtiyaçlarını hallederim. Market alışverişini vs kimin vakti olursa o yapar. Yatırımlarımıza da karışmıyoruz, gayet keyfimiz yerinde.

Eşim kendi ailesinde bu sekilde görmüş kendisi istedi benden bu şekilde.
Hatta gecenlerde kardeşimle ilgili bir konuda konuşurken kardesimden icin " yanlış yapıyor bak bana herseyimi sana devrettim kafam rahat " dedi :)
Bizdede durum aynı. Eşimin herşeyi benim üzerimde sadece babasının evi var(oturduğumuz ev) tapu eşimin adına .bana her konu ile ilgili alım satım üzerine tam vekalet verdi eşim..yani üzerine olan taşınmaz her mülkü arabayı vs.alıp satma hususunda tam yetkim mevcut..
Hatta noterde vekaletnameyi alırken baş noter gelip eşime eminmisiniz bu çok ciddi bir konu iyice düşündünüz mü diye sormuştu.Eşimde,eminim o olmadıktan sonra mülkü ne yapayım ben herşeyim o benim mülk umurumda değil demişti 🤣
Bu güven tabiki şahsım adına onure edici..Ha ayrılmaya kalksak bu görüşü devam edermi sanmam..Zaten ihtiyacımda yok babasından kalma evine..Zira benimde bir evim var babamdan kira aldığım..
Birgün kızıma ,(o dönem 12. 13 yaşlarında)bak anneni kızdırma sakın tepesi atarsa bizi kapının önüne koyar herşeyimiz annende 5 kuruşsuz kalırız ortada demişti🤣 Kızımda, o senin sorunu baba annem beni kapının önüne koymaz ben onun kızıyım sen el oğlusun demişti çok gülmüştük

Abisi (o dönemde sık görüşüyorduk )neden yaptın böyle birşey nasıl güveniyor sun falan diye sordu eşime..O da kafam rahat böyle falan demişti o geldi aklıma yorumunuzu görünce

Hesaplarimiz ayri ama aslinda ortak. Arada guven varsa ne problem olabilirki, kararlarimiz ortak, ama kendimize ait alanlarda var, piyasaya gore cok iyi kazanirken veya calismadigi su gunlerde ailemizi beni hep onemsedi hic degismedi bende onu uzmedigimi dusunuyorum.Tum yatirimlari ben yurutuyorum ama oda hep para biriktirmis. Ailemden kiskanmaz.
Apayri hesaplari apayri paylasilmis masraflari benim icim kabul etmiyor ya ev arkadasi degiliz ticari anlasma yapmadik..
Aksi biriyle cimri biriyle ztn yapamazdim yada maddi anlamda karsimdakini hem benim hem ailemin sömürmesi hic bana gore degil ztn cimri biriyle 2. Kez gorusmem.

Bizdede durum aynı. Eşimin herşeyi benim üzerimde sadece babasının evi var(oturduğumuz ev) tapu eşimin adına .bana her konu ile ilgili alım satım üzerine tam vekalet verdi eşim..yani üzerine olan taşınmaz her mülkü arabayı vs.alıp satma hususunda tam yetkim mevcut..
Hatta noterde vekaletnameyi alırken baş noter gelip eşime eminmisiniz bu çok ciddi bir konu iyice düşündünüz mü diye sormuştu.Eşimde,eminim o olmadıktan sonra mülkü ne yapayım ben herşeyim o benim mülk umurumda değil demişti 🤣
Bu güven tabiki şahsım adına onure edici..Ha ayrılmaya kalksak bu görüşü devam edermi sanmam..Zaten ihtiyacımda yok babasından kalma evine..Zira benimde bir evim var babamdan kira aldığım..
Birgün kızıma ,(o dönem 12. 13 yaşlarında)bak anneni kızdırma sakın tepesi atarsa bizi kapının önüne koyar herşeyimiz annende 5 kuruşsuz kalırız ortada demişti🤣 Kızımda, o senin sorunu baba annem beni kapının önüne koymaz ben onun kızıyım sen el oğlusun demişti çok gülmüştük

Abisi (o dönemde sık görüşüyorduk )neden yaptın böyle birşey nasıl güveniyor sun falan diye sordu eşime..O da kafam rahat böyle falan demişti o geldi aklıma yorumunuzu görünce
Ablacım ne yapıyorsunuz siz bu adamlara büyü mü ? 🤣🤣🤣🤣🤣

Ablacım ne yapıyorsunuz siz bu adamlara büyü mü ? 🤣🤣🤣🤣🤣
Kişilikle alakalı bir durum.Büyüye gerek yok.Güvenilir olmak yeter🤣
Ben paraya değer veren biri değilim ama tutumluyumdur..Aileminde maddi durumu gayet iyi.Yani eşimin maddi olarak hiçbirşeyine tenezzül etmeyeceğimi eşim çok iyi bilir
Henüz 6 yıllık evliyken altınlarımla araba almak istedi..o dönemlerde asla birikimimiz yoktu ..k.v. Ve annem vermemem gerektiğini söyledi..ama ben verdim. Benim olan senindir aramızda sen ben yok dedim.Eşim o altınlar senin mehirin sana mutlaka geri alacağım birgün dedi.Bende almana gerek yok istemiyorum..ölür gidersemde sana helali hoş olsun demiştim.. Onu hiç unutmaz eşim hep söyler
Sonrasında fazlasıyla geri aldı benden aldığı altınları o ayrı..
Biz maddi anlamda hiç kavga etmedik mesela..ne ise o kadar harcadık azsa az çoksa çok
O sebeple bana çok güvenir

Eşimin aylık harçlığı 150 tl :) evet yanlis okumadaniz ama bu tutari esim kendi belirler , sigara kullanmaz , sirket araci vardir yakit masrafi olmaz , tüm alisveris benden geçer, tüm faturalar ortak hesaptan tarafimdan ödenir, annesinin faturalari dahi benim banka sisteminde kayıtlı ben oderim annesi fatura tutarini bana oder , hatta komik birsey anlatayım, eşimin geçenlerde doğum günü, çok pahalı olan yani simdilik butcemiz icin pahali olan bir ayakkabı begendi , dedim ki ev kredisi 8 ay sonra bitiyor bittigi aydan sonraki ay sana o ayakkabıyı alacagim soz verdim. Fakat annesi kiyimsiz olduğu icin sen o tutari ayir kenarina , geçenlerde gittiğimizde çıkartip bana veriyor oglu da yani eşimde yanımda , diyor ki oğlum begendigin ayakkabıyı alirsin :) anne dedim niye bana veriyorsun oğlun burada ya , diyor ki nasil olsa bu para sana gelecek:))

Tabi ki parasi bittiginde ortak hesaptan kullanabilir ama genellikle ay basinda verdigim 150 tl si ile ay sonunu buluyor :)
Herkes halinden memnunsa mesele yok. İş yine benim dediğime geliyor, amaç birikim yaparken ipin ucunu sıkı tutmak

Adamın maaşının tamamını alip onun maaşindan ona "harçlik" vermek bana çok tuhaf geliyor. Asla yapabileceğim bir sey degil. Kadinlara yapilsa ortalik ayaga kalkar. Erkeklere niye yapılıyor?
Üstelik kadınlar bu durumdan çok memnun...kadın olsun erkek olsun bu duruma düşenlere saygı duyamıyorum ben. İlkokul çocukları bile kendi harcliklarinin hesabını tutabilirken koca koca kadınlar adamlar harçlık alıyor....

Maşallah size, allah bozmasın.

Benim de böyle konularda kaygılarım yok, biz zaten bütün malı beraber yaptık, jepsinşn yarısı benim, aldıracağım bir tedbir kararına bakar her şey, allah göstermesin öyle günler.

Üstelik kadınlar bu durumdan çok memnun...kadın olsun erkek olsun bu duruma düşenlere saygı duyamıyorum ben. İlkokul çocukları bile kendi harcliklarinin hesabını tutabilirken koca koca kadınlar adamlar harçlık alıyor....

ben de şöyle düşünüyorum kimse ev gecindirme para hesabi yapma sorumluluğundan kaçıp diğerinin üzerine yikmamali.
benim eşim parasının hesabını yapamazdı. yıllarca havaya para saçtı diyebilirim. ben yönetmek istesem seve seve verirdi.
ama bana göre değil. otursun biraz çalıştırsın kafasını yok öyle üç kuruşa beş köfte.

Adamın maaşının tamamını alip onun maaşindan ona "harçlik" vermek bana çok tuhaf geliyor. Asla yapabileceğim bir sey degil. Kadinlara yapilsa ortalik ayaga kalkar. Erkeklere niye yapılıyor?
aradığım yorum.
neye ne kadar harcayacağına bir sınır getirmiş oluyorsun kocaman insanın. eşimin böyle bir talebi olsa çok kızardım

Kızınızın cevabi çok hoş gercekten :)

Bizde de öyle esimin kullandığı hat dahil , e devlet sifresi dahil, evimiz dahil hersey benim uzerime ,aynen bu şekilde güven beni de cok onure ediyor.

Esime sorsaniz e devlet sifresi nedir bilmez , tel tarifesi nedir bilmez , yorucumu yorucu o ayri ama cok da keyifli:)

Hiç ortak olsun muhabbeti geçmedi bizde. Evin geçimi için ikimizin kazancına ihtiyacımız yok çünkü. Genelde iki maaşla geçinen kişilerde bu yolun daha verimli olduğunu görüyorum nedense. Eşim kendi kazancından yapar tüm ödemeleri,benim kazancımda kalır hesabımda. Lazım olursa alır kullanırız.

Ben bu ortak hesap konusunu parada da sosyal medya hesaplarında da anlamıyorum. Hiç mi güveniniz yok birbirinize, neden ayrı hesaplar yönetemiyorsunuz?
Bence banka hesapları ayrı olmalı.
katılıyorum.tüm kazancım ve birikimim eşim bile olsa neden bir başkasına bağlı olsunn.3 kuruş ta olsa kendim yönetmek isterim paramı

Ortak hesap sadece çocuklar ve birikim için olmalı. Yada para yönetimi yapamayan kimse diğerine yollamali,sorun olmuyor öyle.

Back
X