Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Kişilikle alakalı bir durum.Büyüye gerek yok.Güvenilir olmak yeter🤣
Ben paraya değer veren biri değilim ama tutumluyumdur..Aileminde maddi durumu gayet iyi.Yani eşimin maddi olarak hiçbirşeyine tenezzül etmeyeceğimi eşim çok iyi bilir
Henüz 6 yıllık evliyken altınlarımla araba almak istedi..o dönemlerde asla birikimimiz yoktu ..k.v. Ve annem vermemem gerektiğini söyledi..ama ben verdim. Benim olan senindir aramızda sen ben yok dedim.Eşim o altınlar senin mehirin sana mutlaka geri alacağım birgün dedi.Bende almana gerek yok istemiyorum..ölür gidersemde sana helali hoş olsun demiştim.. Onu hiç unutmaz eşim hep söyler
Sonrasında fazlasıyla geri aldı benden aldığı altınları o ayrı..
Biz maddi anlamda hiç kavga etmedik mesela..ne ise o kadar harcadık azsa az çoksa çok
O sebeple bana çok güvenir

Bizde de böyle. 😍
Asla boşanmayiz vs diyemem Allah göstermesin kimin ne olacagi belli olmaz diyorum ama boşanma durumunda da olsak kimse kimsenin hakkini yemez bizde ondan eminim karsilikli güven var bu konuda, cok onemli.

para yönetimi yapamamayı da ben anlamıyorum.okuma yazma bilmeyen annannem bile yapabiliyordu da :KK45:
O har vurup harman savuranlar için geçerli değil şekerim. Aylık geliri +30bin olan bir tanidik ,parasını lüks tüketime harcadığı için eşi el koydu duruma,aylık 2bin lira harçlık veriyormuş. Ee batsinlar mi ceyceycigim. Üstelik kadını da 2 ay kandırmış herşeyi ödedim diye,evin elektriğini kesmislerdi. Napsin şimdi,sen moronsun yonetemiyorsun diyememis de ben ödemeleri yapayım sana harçlık vereyim,ister 1gunde harca istersen 30 günde demis:KK53:

O har vurup harman savuranlar için geçerli değil şekerim. Aylık geliri +30bin olan bir tanidik ,parasını lüks tüketime harcadığı için eşi el koydu duruma,aylık 2bin lira harçlık veriyormuş. Ee batsinlar mi ceyceycigim. Üstelik kadını da 2 ay kandırmış herşeyi ödedim diye,evin elektriğini kesmislerdi. Napsin şimdi,sen moronsun yonetemiyorsun diyememis de ben ödemeleri yapayım sana harçlık vereyim,ister 1gunde harca istersen 30 günde demis:KK53:
valla erkek milletinin yarısı ayaklı maaş kartı diye diye eş arıyor sonra da ilk aydan maaşına konmaya çalışıyor.3 kuruş harçlık veriyorlar kadına.bir ayakkabı alırken adama soruluyor.sonra da boşanma durumunda dımdızlak kalınıyor.defalarca gördüm ve duydum bu tür olaylarıı.bunun en vahim hali de Kibariye ve kocası olacak Ali Küçükbalçık :KK45: :KK45:

valla erkek milletinin yarısı ayaklı maaş kartı diye diye eş arıyor sonra da ilk aydan maaşına konmaya çalışıyor.3 kuruş harçlık veriyorlar kadına.bir ayakkabı alırken adama soruluyor.sonra da boşanma durumunda dımdızlak kalınıyor.defalarca gördüm ve duydum bu tür olaylarıı.bunun en vahim hali de Kibariye ve kocası olacak Ali Küçükbalçık :KK45: :KK45:
Maaşımı isteme gibi birşeye henüz yeltenilmemisti zaten tenezzül de etmezdi rahmetli. Burnu düşse almaz yerden. Ama kusura bakmasın ev harcamaları ortakti yani. Ben kimseye maaş falan atmam çünkü,kendi paramı kendim yonetebiliyorum hatta küçük küçük birikimler de yapıyorum ara sıra. Kimseye muhtacligim yok çok şükür. Maaşımı sorgusuz sualsiz eşime atabilmem için şuurumun yerinde olmaması lazim:KK53:

Öncelikle kartınız kesinlikle sizde kalmalı. Bu paradan çok farklı bir durum yani kartınızı kesinlikle vermeyin ama paralar evlilikte ortaktır bence. Biz şöyle yapıyoruz maaşlarımız yatınca bir aylık istediğimiz gibi harcayacak kadar para özel hesaplarımızda bırakıp kalanları ortak hesabımıza atıyoruz. Hem birikim yapıyor hem de özgürce kişisel ihtiyaçlarımızı görüyoruz. Ayrı ayrı para biriktirmeyi doğru bulmuyorum ama eşe de bağlı tabiki. Zorbalık yapan biriyse kadın kendi için biriktirebilir. Onun dışında bizim yöntemimizi tavsiye ederim

Kızınızın cevabi çok hoş gercekten :)

Bizde de öyle esimin kullandığı hat dahil , e devlet sifresi dahil, evimiz dahil hersey benim uzerime ,aynen bu şekilde güven beni de cok onure ediyor.

Esime sorsaniz e devlet sifresi nedir bilmez , tel tarifesi nedir bilmez , yorucumu yorucu o ayri ama cok da keyifli:)
Kimlik nosunu bile bana sorar e devlet,aplee,gmail şifresini bile bilmez.. Aynı durumdayız🤣

Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
Hesap ortak. İhtiyaç karınız doğrultusunda harcariz

Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
Çalışmıyorum ama çalışsam ortak hesap olurdu bence. Eşiniz parayı sizden sakınacak biriyse ortak hesaba hiç girmeyin. Market ihtiyacını siz görün yada faturaları.

Derincim senin maaşın senin hesabında dursun. Sen yatırım yapmayı beceremeyecek bir kız değilsin ki.
Bir kadının kendine ait parası olması her zaman güven verir. Benim annem emekli öğretmendi. Babamın kazancıyla kıyaslanmayacak bir maaşı vardı. Ama her 3 ayda bir o emekli maaşını dört gözle beklerdi. Çünkü onda 20 senenin emeği vardı.
Eşin beyefendi muhakkak iyi niyetli bir insandır ama bazı çizgileri en başında belirle. Ben kazancımla dolar alacağım, ilerde çocuğumun bazı masraflarını kendim karşılamak istiyorum gibi mazeretler uydur. Sende evin bütçesine zaman zaman katkı sağla. Ama kendi paranın idaresini ona verme.

Bizimki ortak hesap.
Hatta ortak gibi de degil ben maasim yattigi gibi esime atarim
Bazen ise giderken cantama para attigini gorurum ben unutuyorum diye
Ve hic sevmiyorum fatura kredi vs ilgilenmeyi, esim ilgileniyor.

Bu cok kisisel bir durum.
Kimisi ilgilenmeyi seviyordur
Kimisi guven problemi yasiyordur
Kimisi benim maasim da benim maasim diyordur
Kimisi daha iyi butce yonetimi yaptigini dusunuyordur

Siz ne dusunuyorsunuz esiniz ve kendiniz hakkinda
Bir an ben yazdım sandım..

Ben ev kredisini, faturaları, çocuğun kreşini, kredi kartlarımı ödüyorum. Eşim de bana 1000 tl falan gönderiyor. Gerisiyle kendi kredi kartlarını ödüyor. Herkesin kartı kendinde duruyor ama böyle bakınca tüm sabit ödemeler ve faturalar falan bendeymiş :D maaşım daha yüksek, o yüzden bizde düzen böyle oldu.

Herkesin ki kendi kartında dursun bence mesela benim eşim aşırı savurgan biridir o yüzden bende sizin gibi ona harçlık veriyorum zaten iş yeri nedeniyle yanında nakit taşımaz 20 30 lira gibi bir şey cüzdanında durur hep kartında vardır parası kalan parada birikim niyetli ayrı bir kartimiza aktaririz ellememek için zaten evlilikte sen ben gibi maddi konuların olmaması gerekli diye düşünüyorum q

Bizim ortak, maaşımı komple ona veririm :) o da ortak kasamıza koyar, ihtiyacı olan alır, ya da yatırım yaparız. Maaşım dışında kendi işim de var, oradan da maaşım kadar, bazen daha fazla kazanırım, harçlık yaparım, faturaları vs öderim. Eğer eşiniz sizden esirgemiyorsa ortak olması fark etmez, ama elinize üç kuruş verip sesini çıkarmıyorsa kesinlikle ayrı olsun.

Maaş hesabı zaten sizin adınıza ayrı oluyor. Eşinizle paylaşıp paylaşmamak size kalmış. Ben çalıştığım dönemde maaşım yatınca eşimin hesabına aktarırdım.oradan ihtiyaçlar doğrultusunda kullanırdık. Zaten onun maaşı benim maaşımın 3 katı üç kuruşu niye saklayayım 😂

Şu an ev borcumuz olduğu için komple eşim gönderiyorum. PArasal işleri o hallediyor. Tüm ödeme dengelerini o ayarlar. Ben sadece kendi ihtiyaçlarımı alırım, geri bütün ihtiyaçları da eşim alır. Aşırı idare ve ekonomi bilen bir insan olduğu için hiç sıkıntı yaşamadık. Kredisiz ev aldık, şu an totalde çok ciddi ödememiz olduğu halde kenara para bile atar.

Borcumuz yokken onun maaşıyla ev geçinir, benim maaşımı da benim hesapta biriktirirdik. Yani bu eşinizin ve sizin karakterine bağlı. Bazı erkeklere 1 lira bile verilmez mesela. O dengeyi siz kuracaksınız.

Evliliğimizin ilk başında açtığımız ortak hesabımız var.
Birikimler orada toplanır ben yatırımını yaparım.
Onun dışında kendi hesaplarımız var.
Ödemeleri ben takip ederim, yaparım ama eşimdeki parayı almam.
Kendi paramı da ona vermem.
Kartım da bendedir.

Sonucunda önce kendim için çalışıyorum.

Back
X