• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kavgası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kizlar peki bisey sorucam herkes sustu gitti ama bxvxvxvxv erkegin evi gecindirmekle sorumlu esas kişi olduguna katilan var mi ?
Bende bu kafadayim. Erkek gerçekten evi geçindirmek zorunda, köle gibi hem evde hem işte calisiyoruz...bizde insan evladiyiz kimse kusura bakmasın, evi gecindirmeyi beceremeyen erkekte evlenmesin bence.

Ataerkil sistemde böyle. Erkek evi geçindirmekten tamamen sorumluysa kadın da ev işlerinden sorumlu. Ama günümüz dünyasında sınırlar seffaflaştı. İki taraf bundan memnunsa ister beraber çalışırlar ister kadın çalışır erkek ev işi yapar. Kompleks yapılmadığı sürece mahsuru yok. Yeter ki iş karşıdakini sömürmeye varmasin. Mesele o aslinda.
Bence isin sirri burda. Karsindakini sömurmemekte.

B Began cevap vermemişsiniz
gerçekten merak ediyorum ve endişelendim
kocanız bunların da maddi yükünü düşünüyor mu acaba?
Çocuklar benim okulumda okuyacak. O yüzden işim bir tık kolay gibi. Ama zor da olabilir çünkü neler yaşayacağımız sürpriz.

Günaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.

Ekleme: Yeni ev için sürahi lazım, onu al bir ara demiştim. Güya çaktırmadan evdeki eski sürahiyi koliye tıkmış. Az önce gördüm. Farkında değilim diyor bana.
Sakin böyle biseye izin vermeyin, ben birikim yaparım sen merak etme deyin , kendinize altın hesabı açın ve her ay gram altın alın, eğer bir kere maaşınızı kaptırırsaniz herşeyinizi kaptırırsınız..

Ataerkil sistemde böyle. Erkek evi geçindirmekten tamamen sorumluysa kadın da ev işlerinden sorumlu. Ama günümüz dünyasında sınırlar seffaflaştı. İki taraf bundan memnunsa ister beraber çalışırlar ister kadın çalışır erkek ev işi yapar. Kompleks yapılmadığı sürece mahsuru yok. Yeter ki iş karşıdakini sömürmeye varmasin. Mesele o aslin
Biz okullarda kadında çalışmalı diye yetiştirildik ama bir cocuga en iyi annesi bakar.Yetistirir.En az 3 4 yaşına kadar çocuk anne ile bağı kesilmemeli.Yoksa ev işinde ne varki.İsten gelince karı koca beraber yemek yapıp beraber bulaşık yıkarlar.

Faturalar, taksitler varmış ama onlar çok cüzi kalıyor 1 kişi için. Gideri çok olurmuş, benim 4 kişilik çok az masrafım olurmuş.
Bu uyanığa dikkat et bacım, cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor, 3 çocukla asıl sizin maaşınız yetmez ve eşinizin size para yollaması gerekir , bunu anlatın ve restinizi çekin gerekirse de boşayın gitsin ..

Bu uyanığa dikkat et bacım, cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor, 3 çocukla asıl sizin maaşınız yetmez ve eşinizin size para yollaması gerekir , bunu anlatın ve restinizi çekin gerekirse de boşayın gitsin ..
Benim kredi kartımla alırım ne istersen diyor ama almaz. Limiti düşürür, doldu der sırf harcamayayım diye.

Sizin alacağınız maaş taş çatlasın 25 olsun. Doğu'da bile kiralar 4 5 ten aşağı değil artık, elektrik ve doğalgaz oralarda batiya göre daha pahalı ve ısınması zor olduğu için daha çok yakarsınız faturalar da 4 5 ten aşağı gelmez. Ee 4 kişi günde günde 4 ekmek yese bile aylık 600 yapıyor. Bide diğer mutfak ve kişisel harcamalara hiç paranız yetmeye bilir. Artı çocukların yeni okulu yeni kıyafeti yeni malzemelere ihtiyacı olacak.

Tek kuruş yollarsanz maf olursunuz bu bencillikle kocanız da ne birikim yapar ne de size bi hayri dokunur.
Doğudayım en ucuz ev şuan da 9 bin o da bulabilirsen , 12 bin verenler var , her yer berbat durumda , ve öğretmen maaşı 25 bin yok taş catlasın 22 küsür, konu sahibi 3 çocukla asla geçinemez bu şartlarda, eşi berbat bencil bir insan ...

Ay yazmayayım dedim dedim duramadım ayyyy

Keşke burada ses kaydı gönderme özelliği olsa da bi güzel saydırıp yollasam.

Sizin eski konularınızı da biliyorum. Bu konunun da her mesajını başından beri sinirim zıplaya zıplaya okuyorum.

Onun aldığı makarnaları başına çalın bi d eketçapla sıvayın. Bilmem kaç km yola koliyle yiyecek götüreceksiniz bir de hee olduuu.

İnternetten bi tane makarna tarifi videosu atın. Ben yokken lazım olacak dışarıda yemeye para dayanmaz kocacım aldığın makarnaları pişir pişir ye yazın.

Benim kredi kartımla alırım ne istersen diyor ama almaz. Limiti düşürür, doldu der sırf harcamayayım diye.
Eşimle ben de öğretmeniz böyle bir şey söz konusu dahi olamaz, ben her ay altın alıyorum , birikimler benim elimde , tüm faturaları eşim öder, kredi kartı ortak harcarız ve asla bu para muhabbeti dönemez, çünkü ikimiz de savurgan değiliz, bu ara çok alışveriş yaptım bebek için ama savurganlıktan değil mecburiyetten ki bunu eşim de görüyor, bebeğin tüm araç gereçleri bile alınmadı ve biz şimdiden 50 binlik olduk daha beşikte ortada yok , bu ekonomide eşiniz hayal görüyor galiba , bir bebek elbisesi 300 tl olmuşken siz nasıl 3 çocukla geçineceksiniz, 2 maaş oldunuz diye aç tavuk gibi size saldırmaya başlamış, reel hayat böyle değil 3 çocukla siz fakirlik çekeceksiniz emin olun , biz eşimle normal akışta yaşamamıza rağmen para yetiremiyoruz, eli yüzü düzgün bir bebek arabası olmuş 12 bin 15 bin o da en ucuzu , bu durumda eşim bana bişey dese yolarım onu...

Biz okullarda kadında çalışmalı diye yetiştirildik ama bir cocuga en iyi annesi bakar.Yetistirir.En az 3 4 yaşına kadar çocuk anne ile bağı kesilmemeli.Yoksa ev işinde ne varki.İsten gelince karı koca beraber yemek yapıp beraber bulaşık yıkarlar.
Hayat herkese aynı şartları sağlamıyor. Anne çalıştığı için de çocukla bağı kesilmez. Öyle şey mi olur? Yani bilmiyorum fazla ataerkil düşünüyorsunuz aşın bunları artık. Anneler en iyi yetiştirir diye diye babalar köşeye çekilip hiçbir şeye elini sürmüyor 🙄 Ayrıca her evli çift çocuk yapacak diye bir şart da yok. Kadın illaki çalışsın diye bir dayatma da. Her çiftin dinamiği kendine özel. Nasıl anlaşırlar nasıl rahat ederler onların bileceği bir şey.

Kizlar peki bisey sorucam herkes sustu gitti ama bxvxvxvxv erkegin evi gecindirmekle sorumlu esas kişi olduguna katilan var mi ?
Kültürel açıdan bakınca evet. Bu ülkede yaşayınca mecburen bunun kuralları geçiyor. Türkiye erkeklerinin çoğu işsiz kalınca 'ev erkeği' olmuyor. Ye iç yat kadın hem kazansın hem pişirsin moduna geçiyorlar o yüzden 'evet' para kazanıp evi geçindirmekten sorumludurlar. Evrensel değerlerle bakamayacağım maalesef çünkü dünyanın çoğu yerinde geçerli değil o evrensel değerler.

Hayat herkese aynı şartları sağlamıyor. Anne çalıştığı için de çocukla bağı kesilmez. Öyle şey mi olur? Yani bilmiyorum fazla ataerkil düşünüyorsunuz aşın bunları artık. Anneler en iyi yetiştirir diye diye babalar köşeye çekilip hiçbir şeye elini sürmüyor 🙄 Ayrıca her evli çift çocuk yapacak diye bir şart da yok. Kadın illaki çalışsın diye bir dayatma da. Her çiftin dinamiği kendine özel. Nasıl anlaşırlar nasıl rahat ederler onların bileceği bir şey.
Ataerkillik değil bu.

Ben eşimle beraber bir büyükşehirde yaşamama ve arabamız bende olmasına rağmen 2 çocukla nasıl zorluk çekiyorum..

Mesela geçen sene ikisi de aynı anda hasta oldu doktor ikisine de antibiyotik iğne verdi. İlk gün damardan serumla verildi ikinci gün aynı saatlerde tekrar yapılacak. Eşimin dersi vardı atladık arabaya gittik hastaneye veee iğneler bacaktanmış. Hoop bi girdik çıktık çocuklar yürüyemiyor. 6 yaşında olana oğlum sen yürü diyorum yok ağrıyor diyor. Araba olmasına rağmen 2 çocuğu arabaya kadar götüremedim. Birinden yardım istedim sağolsun çocukların birini taşıdı arabaya. 2 çocukla çok basit bir olay bu sadece aynı anda hasta oldular.

Sizde 3 çocuk var kim bilir neler yaşayacaksınız. Adam çocuklarımdan ayrı nasıl zaman geçecek diye aklının ucundan bile geçirmiyor. Pis mendebur(kusura bakmayın hala kocanız ama saç baş yolmalık).

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X