- 26 Temmuz 2023
- 43
- 123
- 13
- 26
Evet ya her gün her şeye zam gelirken nasıl masrafın olmaz diyebiliyor? Üstelik ilk kez böyle bir deneyim yaşayacağız. Yarın bizi neler bekliyor bilmiyorum.Size o güvenmiyorsa. Sizin de ona güvenmenizi bekleyemez. Tek kişi neredeyse iki kişilik memur maaşı istiyor. Gideri de sizin kadar olmayacak. Yatırımı çok istiyorsa dediğim gibi sizin maaşınızın yatırımını size bıraksın. Sanki trilyon maaş alınıyorda. Ben de memurum ay sonuna eksi hesap kredi kartı kira kyk ödemesi o ödemesi şu ödemesi derken maaşımdan bir şey kalmıyor. Dereyi görmeden paçaları sıvamasın.
Neden,g.zekali mi ?Maaşı ona yetmezmiş. Ama benim maaşımla geçinip nasıl birikim yapacak anlamadım.
Bu şekilde üstelemeye devam ederse sonumuzu göremiyorum.Adam herhalde kendine yeni bir aile kuracak onun için sizden sponsorluk bekliyor. Zaten yazılması gereken pek çok şeyi yazmışlar ama erkekler parayı çok bulunca sapıtıyor. Siz 3 çocukla kıt kanaat geçinecekseniz adamı boşayın bari de çektiğinize değsin
Kadın olmak ne kadar zor değil mi? Ev hanımı olursun adam para vermez. Para kazanırsın parana göz diker. Çok zor ya.Kazancımın miktarı artınca adamın tavrı da değişti.
Bu şekilde üstelemeye devam ederse sonumuzu göremiyorum.
Eeee boşa en azından nafaka verir cocuklara.Boyle arsizini da görmedim.Ben de aynı şeyleri söyledim. Daha neler yaşayacağım belli değil, yeni ev yeni düzen kurarken nelere ihtiyacım olacak, ne tür masraflar çıkacak belli değilken bu kadar saçmalamasına çok kızıyorum.
Yoo göndermem zaten. 3 çocuğuma anca yeter maaş. Ama kocam bana gönderir mi, emin değilim. Çünkü çok harcıyorsun deyip göndermeme ihtimali yüksek.
2 yıllık öğretmenim. 1 senelik evliyim ( boşanma aşamasına giriyor). İki ayrı şehir o başka şehirde memur. İki kira, iki market Alışveriş, Uçak parası, otobüs parası. İnsanız iki kahve içeyim dostumla ihtiyacı. Her zaman olmasa da kıyafet, kişisel bakım ihtiyaçları. Kyk ödemesi o ödemesi bu ödemesi. Aynı baskıyı bana da yaptı. Vermedim. Bir telefon aldık onun kartı ile. Herkese ben eşime telefon aldım dedi. Ama alttan ben ek dersimle telefonun kredisini ödedim. Bu kadının maaşına göz dikip rahat rahat ne yaptığı belli olamayan karar alımlarını çoğumuz yaşıyoruz. Sanki mesleğimizi bunlar için elimize alıyoruz. Çekilecek dert değiller yemin ederim.
Çok canımı sıkıyor öyle böyle değil.Eşinize içimden gelen yorumu yapamam. Ama zor tutuyorum.
Allah için boşa.
Iyyyyyyyy.
inanın çevremdeki herkes aynı şeyi söylüyor. Kocamın yerine ben utanıyorum.Eşiniz adam olsa "senin masrafın çok olacak, ben sana her ay şu kadar yollarım" der.
Niye siz birikim yapamıyormusunuz?Günaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Amin. Senin yüzünden, bu gereksiz(!) harcamaların yüzünden araba alamayacağız diye başımın etini yiyor. Adam karım çocuklarım benden uzakta ne yapar, ben onlarsız napıcam demiyor da araba alamayız diye kavga ediyor benimle.Eşşek olsa bu kadın 3 çocuklla nasıl geçinir, ben para göndereyim der. Bu adma ne baba ne koca sakın para falan verme. Bir de bu kadın parası sever g.vatlar türedi toplumda, Allah akıl fikir versin.
Sıkıntı büyük görünüyor. Eşinizin aklı oek başında değil galiba, ekonomi ne halde haberi yok. 'Ben gerektiği kadarını harcar kalanını kendim birikim yaparım, birleştiğimiz zaman da yatırımlar birleşir' denebilir, '3 çocukla sen bana para göndermek zorunda kalma da benim göndermem geride dursun' diyerek çenesi de kapatılabilir. Vaziyet çok iyi görünmüyor. Allah kolaylık versinGünaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Maalesef. Her geçen gün başka yönünü tanıyorum.Bu tür ne zaman turedi yahu? insanda azcik ar, utanma olur. Geleneksel adam karısının parasını almaz, modern ilişkide de herkesin parası kendine. Bu tipler varoş, kasaba kültürünün eseri. Resmen kadınların rizkina çökmüş sülük bu tipler. İyyyy
Değil mi? 2 aydır bunun tartışmasını yapıyor benimle.Daha maaş almadan parayla ilgili kaçıncı konun oldu bu Began. Eşin de atanmıştı,azıcık usi okuluna bırakmak varken bu aç gözlü tavirlsr çok itici.
Eee diyelim araba aldınız ortak.Maalesef. Her geçen gün başka yönünü tanıyorum.
Erkek zihniyetinin değişmesi lazım. Mesele sadece kadının okuyup işini eline alması değil demek ki, zihniyet bozuk. Kadın kimliğine saygısı olmayan adam eşinin başına her durumda bela oluyor.2 yıllık öğretmenim. 1 senelik evliyim ( boşanma aşamasına giriyor). İki ayrı şehir o başka şehirde memur. İki kira, iki market Alışveriş, Uçak parası, otobüs parası. İnsanız iki kahve içeyim dostumla ihtiyacı. Her zaman olmasa da kıyafet, kişisel bakım ihtiyaçları. Kyk ödemesi o ödemesi bu ödemesi. Aynı baskıyı bana da yaptı. Vermedim. Bir telefon aldık onun kartı ile. Herkese ben eşime telefon aldım dedi. Ama alttan ben ek dersimle telefonun kredisini ödedim. Bu kadının maaşına göz dikip rahat rahat ne yaptığı belli olamayan karar alımlarını çoğumuz yaşıyoruz. Sanki mesleğimizi bunlar için elimize alıyoruz. Çekilecek dert değiller yemin ederim.
Gönderir mi emin değilim.O çocukların bakımı, üstü basini kim halledecek? Uyaniga bak ya. Asıl sana para göndermesi lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?