• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş konusu

Ben kendisine yük olmamak için çocuklarımla birlikte güvenlik görevlisi işimi bırakarak bakıcı bulamadığından dolayı evimin yanındaki çiğ köfte dükkanında çalışmaya başladım
Anladım ablacım da toplam 5 çocuk 2 yetişkin nüfusu ve 2 farklı ev var. Bu maaşlar yetişmez ki zaten.
Sizin aranızda yaş farkı da mı var? çiğköfteciden aldığınızla kendinize tamamen yetebiliyorsanız (çocukların babasından da nafaka geliyorsa) ortada bir evlilik gerçekten yok ki .herkes kendş geçinip kendi hayatında ayrı yerlerde yaşıyor gibi su an. Para falan vermeyin adama ama

Anladım ablacım da toplam 5 çocuk 2 yetişkin nüfusu ve 2 farklı ev var. Bu maaşlar yetişmez ki zaten.
Sizin aranızda yaş farkı da mı var? çiğköfteciden aldığınızla kendinize tamamen yetebiliyorsanız (çocukların babasından da nafaka geliyorsa) ortada bir evlilik gerçekten yok ki .herkes kendş geçinip kendi hayatında ayrı yerlerde yaşıyor gibi su an. Para falan vermeyin adama ama
Ben 34 o 44 yaşında

Bu adam beş cocuga mı bakıyor?
Yaşlar kaç?
Bayagı var herhalde yaşınız adam meslekte 24.yıldaysa.
Ikı çocugunuZ varmıs ise girip çocuklarla mutlu mesut yaşasaydınız keske.
Dertsız başınıza dert almıssınız.
Hayır sadece kendi cocuklarina bakiyor ben çocuklarımı kendisine yük etmiyorum. Sonradan laf etmesin diye ezdirmemek için çocuklarımı. Ailem sahip çıkmadı canım benim yanımda olmadi ayrildigimda çocuklar küçüktü.tek başıma bı çok şeyler ile mücadele ettim. Çok zorluk yaşadım .şükürler olsun kimseye boyun egmedim. Bircok ise başvurdum bir çok iş yeri sahibiyle tartışıp ayrıldım ordan yanlız ve boşanmış bir kadına malesef bizim milletimiz iyi gözle bakmıyor

Hayır sadece kendi cocuklarina bakiyor ben çocuklarımı kendisine yük etmiyorum. Sonradan laf etmesin diye ezdirmemek için çocuklarımı. Ailem sahip çıkmadı canım benim yanımda olmadi ayrildigimda çocuklar küçüktü.tek başıma bı çok şeyler ile mücadele ettim. Çok zorluk yaşadım .şükürler olsun kimseye boyun egmedim. Bircok ise başvurdum bir çok iş yeri sahibiyle tartışıp ayrıldım ordan yanlız ve boşanmış bir kadına malesef bizim milletimiz iyi gözle bakmıyor
Kendinize aıt eviniz var mı?
Varsa bır ise gırın çalışın .
Çocuklarla esınız anlaşıyor mu
Onlara nasıl davranıyor?

Kırılmayın ama ortada bir evlilik yok.
Kirayı siz ödüyorsunuz, kendiniz geçiniyorsunuz. Bir de üstüne sizden borcu için para mı istiyor? İyi, çiğ köfteciden kazandığınızı da avucuna sayın madem oldu olacak.

Az önce maaş bordrosunu gönderdi
Onlara nasıl davranıyor?
Hayır evim kira 1+1 800 TL . Anlaşıyorlar tabi .cocuklarim kendi babalarindan çok eşimi arayip sorarlar. Çünkü babaları pek ilgili bir adam değil . Eşimde çocuklarıma iyi davranıyor bı kötülüğünü görmedim

Az önce maaş bordrosunu gönderdi

Hayır evim kira 1+1 800 TL . Anlaşıyorlar tabi .cocuklarim kendi babalarindan çok eşimi arayip sorarlar. Çünkü babaları pek ilgili bir adam değil . Eşimde çocuklarıma iyi davranıyor bı kötülüğünü görmedim
Kac yıllık evlısınız!?
Esınız neden bosanmıs ilk eşinden?
Parayı eskı esıne fazla fazla gonderıyorsa yetmeyebılır.
Kumar da olabilir.
Iyıce dıdıkleyın.

Onlara nasıl davranıyor?
Babamın evi var ama oraya sigdiramadi
Kac yıllık evlısınız!?
Esınız neden bosanmıs ilk eşinden?
Parayı eskı esıne fazla fazla gonderıyorsa yetmeyebılır.
Kumar da olabilir.
Iyıce dıdıkleyın.
2 yıllık evliyim ilk eşinden zina davası ile ayrılmış yani davayı açan eşim. İlk eşi yıllarca aldatmış bunu mahkeme kağıtları delilleri ses kaydı fotoğrafları her şeyi gösterdi bana evlenmeden önce. İşte bende eski eşine gönderdiğinden şüphe duydum. Çünkü kadın paragöz biri

kızacaksınız bana ama 60bin gerçekten yetebilecek bir para değil. Bence eşiniz yetişeyim derken açılmış bayağı.
Çocuklar arayıp baba şu ya da bu lazım dese hayır da diyemez.
bence sadece parayı yönetememiş ben kumar-aldatma vs olduğunu düşünmüyorum.

Babamın evi var ama oraya sigdiramadi

2 yıllık evliyim ilk eşinden zina davası ile ayrılmış yani davayı açan eşim. İlk eşi yıllarca aldatmış bunu mahkeme kağıtları delilleri ses kaydı fotoğrafları her şeyi gösterdi bana evlenmeden önce. İşte bende eski eşine gönderdiğinden şüphe duydum. Çünkü kadın paragöz biri

kızacaksınız bana ama 60bin gerçekten yetebilecek bir para değil. Bence eşiniz yetişeyim derken açılmış bayağı.
Estağfurullah neden kızayım.Zaten aldatma gibi birşey söz konusu değil.zamaninda 20 yıl yalan bı evliliğin içinden çıkmış.esinden sürekli hakaret küfür görmüş. Biz evlendikten sonra bana söylediği şey ben saygıyı da aileyi de sevgiyide sende gördüm der hep. Ben uzulmiyim diye herşeyi yapar kendi ailemin karssisinda bile durdu yeri geldi benim için beni savundu.en.onemlisi bana karşı saygılı. Sadece tek kusuru maaşı ile bı soru sorduğumda beni terslemesiydi.. şöyle ki çocukları sürekli en ufak bir şey de baba şunu al işte Baba ben senin biricik kızınım bir tanecik kızınım benim istediğimi mi almayacaksın işte vesaire vesaire bu gibi şeyler söyleyerek hep istediklerini aldırdılar hatta kendisi de bir kere ağlarken gördüm dedim ne oldu hayırdır dedim çocuklarım dedi beni nakit akışı olarak görüyorlar dedi. Ve bu duruma çok üzülüyorum dedi ama yine de onların isteklerini yapmak zorundayım onlara yetişmek zorundayım maddi olarak demişti. Muhtemelen yetişemediği için parayı çeviremedi ben ona kızdım şu yüzden kızdım hani neden bana bunu en başında söylemedin de beni bu kadar azarladın hani benim param işte ben kazanıyorum istediğim şekilde harcarım diye bana karşı tepki verdin ben şu anda bunu onun yüzüne vuruyorum neden bunu yaptın diye bana o zaman söyleseydin biz birlikte bir şekilde kapatırdık bunu bu duruma gelmezdi diyorum yanında olurdum diyorum ama o da utancından bir şey diyemiyor yani

Eşim de şu var çocuklar benden bir şey istedi mi hemen yapmam lazım ne isterlerse yapmam lazım her şeylerin işte önlerine gelmesi lazım. Ben de ona diyordum ki bak tamam bu düşüncen çok güzel çocuklarını düşünüyor olman çok güzel zira benim çocuklarımın babası asla benim çocuklarımı düşünmez hep ben mücadele ettim çocuklarım için senin bu davranışın çok güzel bir şey ama bak sen bu çocukları babanın evinden götürmedin veyahut da bu çocuklar senin çocukların değil sadece o kadının da çocukları bırak o kadın da çocukları için bir şeyler yapsın anneleri çalışıyor çocukların kadrolu bir devlet kurumunda. Ama çocukları için hiçbir şey yapmıyor hiçbir şey hatta çocuklar bizim evimize geldiği zaman eşim bana derdi ki hani çocuklar doğru düzgün ev yemeği yiyemiyorlar hani sürekli Makarna ile geçiştiriyorlar kendilerini anneleri yemek yapmadığı için doğru düzgün bana bunu dediği zaman bir hafta kalırlardı her gün çeşit çeşit yemek yapardım ki çocuklar doyasıya yesin diye

Eşim de şu var çocuklar benden bir şey istedi mi hemen yapmam lazım ne isterlerse yapmam lazım her şeylerin işte önlerine gelmesi lazım. Ben de ona diyordum ki bak tamam bu düşüncen çok güzel çocuklarını düşünüyor olman çok güzel zira benim çocuklarımın babası asla benim çocuklarımı düşünmez hep ben mücadele ettim çocuklarım için senin bu davranışın çok güzel bir şey ama bak sen bu çocukları babanın evinden götürmedin veyahut da bu çocuklar senin çocukların değil sadece o kadının da çocukları bırak o kadın da çocukları için bir şeyler yapsın anneleri çalışıyor çocukların kadrolu bir devlet kurumunda. Ama çocukları için hiçbir şey yapmıyor hiçbir şey hatta çocuklar bizim evimize geldiği zaman eşim bana derdi ki hani çocuklar doğru düzgün ev yemeği yiyemiyorlar hani sürekli Makarna ile geçiştiriyorlar kendilerini anneleri yemek yapmadığı için doğru düzgün bana bunu dediği zaman bir hafta kalırlardı her gün çeşit çeşit yemek yapardım ki çocuklar doyasıya yesin diye
Çevirememiş adam. Ha toparlarım ha kapatırım diye size de söylememiş haliyle borç büyümüş.
Gerçekten çok çok zor. Asgari ücreti zaten konuşmayalım ama 1'e 4 memurun durumu dahi bu işte.

Merhaba arkadaşlar şimdi sizlere bir sorum var. Eşim 24 yıllık uzman jandarma komando kursu vs de var. Şu an doğu görevinde. Tayinimiz çıktı ve benden bilezik istedi sebebini sordum borcumuz var dedi nasıl yani dedim meğerse bankadan kredi çekmiş ayrıca ki.kartina da girmiş 500 bin TL icerdeymisiz. Dedim sen ne yaptın. Hiç bişey diyor.sen dedim ne kadar maaş alıyorsun? Diyor ki 60 bin TL . Yahu mesleğe yeni giren alıyor bu maaşı diyorum aldığım maaş bu diyor. Şimdi sorum şu bu Ağustos da 8.kademe ye geçiş yapıyor bu adam ne kadar maaş alıyor öğrenmem lazım e devletinde yok baktım .
Kumar oynuyor ,ve bu işin sonu hiç iyi bitmez üzgünüm

Ben oturduğum evin masrafını ve kendi çocuklarımın masrafını zaten karşılıyorum kaldı ki 1+1 evde oturuyorum 800 lira kira veriyorum benim evimin ve çocuklarımın ona hiçbir masrafı yok. 60.000 lira maaş alıyorum diyor ama işte 60 bin lira aldığına inanmıyorum ve bunu nasıl öğrenebilirim diye size danışmak istedim yani buraya yazdım
Çocuklar için işten çıktım demişsiniz. Baba evinde kalamamışsınız babanız tutmamış. Pek anlayamadım şu an hali hazırda ikinci evliliğinizden gelecek paraya ihtiyacınız var mı? 1+1 e evlenmeden önce çıkmadınız mı? Bu adam yokken nasıl geçiniyorsanız öyle geçinemez misiniz? Yaşadığınız ne duygusal olarak tatmin ediyor ne de maddi. Yani neden evlenmişsiniz bir yararı yok gibi size.

Çevirememiş adam. Ha toparlarım ha kapatırım diye size de söylememiş haliyle borç büyümüş.
Gerçekten çok çok zor. Asgari ücreti zaten konuşmayalım ama 1'e 4 memurun durumu dahi bu işte.
Maalesef dediğiniz gibi cevirememis. Gelsin bakalım oturup enine boyuna konuşacağım. Ailene şöyle istersen dedi hayır dedim ailemin gözünde kendisini küçük dusurmek istemiyorum. Bundan sonraki süreç nasıl olur bilemem

Çocuklar için işten çıktım demişsiniz. Baba evinde kalamamışsınız babanız tutmamış. Pek anlayamadım şu an hali hazırda ikinci evliliğinizden gelecek paraya ihtiyacınız var mı? 1+1 e evlenmeden önce çıkmadınız mı? Bu adam yokken nasıl geçiniyorsanız öyle geçinemez misiniz? Yaşadığınız ne duygusal olarak tatmin ediyor ne de maddi. Yani neden evlenmişsiniz bir yararı yok gibi size.
Evet aslına bakarsanız evlenmemin bana bı yararı yok gibi duruyor. Ben çocukluğunda baba sevgisi görmedim babam vardı ama sevgisi hiç yoktu. Çocuklarımın babası ile evden babamın zulmünden baskısından kurtulmak için evlendim.yagmurdan kaçtım doluya tutuldum. Ayrıldım babam bu sefer çocuklarıma yapmaya başladı zamanında bana yaptıklarını. Aldım karşıma ve çocuklarıma bu şekilde yaptırmam bana yaptıklarını onlara yapamazsın dedim. Ayrj eve geçtim. Ama içimde hep bı eksiklik vardı eşimle tanıştık kimseden görmediğim saygıyı bana gösterdi. Hâlâ öyle . Evet kavga ettiğimiz zamanlar beni kırdığı zamanlar olmadı mı oldu ama hep bir yandan telafi etti. Eşim çok gitmek istedigimi bildiği için beni umreye gönderdi Allah razı olsun. Birbirimize saygı ile yaklaştık hep . Maaş konusu yüzünden çok utanıyor bana karşı söylediklerinden dolayı farkediyorum. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Ne güzel eşiniz kendi çocuklarını düşünüyormuş böyle borç yapmış. Size düşende kendi çocuklarınızı düşünmek bu parayı size yedirmediğine göre altınlarınızı vermek enayilik olur sizin çocuklarınızın hakkına girmek olur. Evet sizin çocuklarınıza bakmak zorunda değil ama 800 liralık kirayı bile ona ödetmeyip neyine koca diyorsunuz ne anlamı kaldı bu kocanın birde benim maaşım soramazsın demiş ne yüzle sizin altınınızı istiyor? Ben olsam bir gram vermem kime harcadıysa onla kapatsın borcunu. Siz yemeyi bilmiyor muydunuz parayı da eşinize verip ben yiyemiyorum siz yiyin diyeceksiniz.

Maalesef dediğiniz gibi cevirememis. Gelsin bakalım oturup enine boyuna konuşacağım. Ailene şöyle istersen dedi hayır dedim ailemin gözünde kendisini küçük dusurmek istemiyorum. Bundan sonraki süreç nasıl olur bilemem
Çocuk sayısı fazla. Biri de üniversitede. Eşinizin, ünideki çocuğu ile birlikte toplam 8500 ödeyeceğini sanmıyorum. Ben biraz uzak kaldım üni gençlerinden ama benim zamanımda bir asgari ücret gidiyordu bir çocuğun şehir dışında okuması için. Bu çocuk anne evinde mi ayrı şehirde mi bilemiyorum ama baba olarak göndermek zorunda annesi çalışıyor dahi olsa aylık ihtiyacın en az yarısını babası karşılamalı. Maaşı 60 binden yüksek bile olsa bu durumda adamın herkese yetmesi inanın mümkün değil.

Altınları da vermeyin bence.

Evet aslına bakarsanız evlenmemin bana bı yararı yok gibi duruyor. Ben çocukluğunda baba sevgisi görmedim babam vardı ama sevgisi hiç yoktu. Çocuklarımın babası ile evden babamın zulmünden baskısından kurtulmak için evlendim.yagmurdan kaçtım doluya tutuldum. Ayrıldım babam bu sefer çocuklarıma yapmaya başladı zamanında bana yaptıklarını. Aldım karşıma ve çocuklarıma bu şekilde yaptırmam bana yaptıklarını onlara yapamazsın dedim. Ayrj eve geçtim. Ama içimde hep bı eksiklik vardı eşimle tanıştık kimseden görmediğim saygıyı bana gösterdi. Hâlâ öyle . Evet kavga ettiğimiz zamanlar beni kırdığı zamanlar olmadı mı oldu ama hep bir yandan telafi etti. Eşim çok gitmek istedigimi bildiği için beni umreye gönderdi Allah razı olsun. Birbirimize saygı ile yaklaştık hep . Maaş konusu yüzünden çok utanıyor bana karşı söylediklerinden dolayı farkediyorum. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
İyi de bacim bu yasadigin evlilik degil ki. 4 ayda 1 kanuni şekilde fikfikliyorsun o kadar. Adamin bunun disinda bir varligi yok.

Çocuk sayısı fazla. Biri de üniversitede. Eşinizin, ünideki çocuğu ile birlikte toplam 8500 ödeyeceğini sanmıyorum. Ben biraz uzak kaldım üni gençlerinden ama benim zamanımda bir asgari ücret gidiyordu bir çocuğun şehir dışında okuması için. Bu çocuk anne evinde mi ayrı şehirde mi bilemiyorum ama baba olarak göndermek zorunda annesi çalışıyor dahi olsa aylık ihtiyacın en az yarısını babası karşılamalı. Maaşı 60 binden yüksek bile olsa bu durumda adamın herkese yetmesi inanın mümkün değil.

Altınları da vermeyin bence.
Çocuk annesi ile kalıyor aynı şehirde okuyor üniyi.o çocuğu babasina yük olmamak için zaten hem çalıştı hem üni okudu. Onun babasına pek yükü yok.aylik ihtiyacın hepsini babaları karşılıyor zaten. Anne hiç bişey yapmıyor sıkıntı da burda basliyor. Bakın bende çalışırken çocuklarımın babasına dedim ki ne ben yük altında kalayım nede sen. Tüm masrafları ortak karsilayacagiz dedim. Öyle de yapıyorduk. Eşime de dedim bu şekilde yap sende. Yoksa yetisemezsin . Yok dedi yetisirim dedi vs vs

Back
X